26 Kasım 2018 Pazartesi

KABAK REÇELİ TARİFİ/KİREÇ KAYMAĞI İLE YAPILAN KABAK REÇELİ

Kabak reçeli tarifi nasıl yapılır


İyi akşamlar dostlarım nasılsınız???
Ben iyiyim yoğunum benim etrafımdaki arkadaşlarım iyi biliyorlar hayır dualarınızı bekliyorum.Üniversite ev çok şükür gidip geliyorum.Sizleride ihmal ettim kusura bakmayın olurmu.

Kabak reçeli benim için çok özel bir lezzet,Türk mutfağında yapılan nadide reçellerden biri. Çocukluğumun tadı var yengem yaparken seyretmesi ve yerken o muhteşem kıtırlığı hiç unutmam. Yapmanızı tavsiye ediyorum.Sizler beğenip yorum yaparken, tarif ekliyorum yapanlara afiyet olsun.İnstagram birkaselezzette nacizane bir kaç videoda koydum paylaşım fotoğrafları kaydırın size yardımcı olur..

KABAK REÇELİ
MALZEMELERİ
1 kilo kabak
2 yemek kaşığı sönmemiş kireç
5 su bardağı su
4 # 4.5 su bardağı şeker (şekerler kalite kalite ayarlayın)
2 parça limon tuzu ...

YAPILIŞI
1) Kireci suya koyup karıştıralım iyice erisin bu sefer  iyice eriyince  süzmedim kabakları doğrayıp kireçli suya koydum (saat öğle 1de) koydum (akşam 9 za) kadar kabakları süzüp bir kaç su yıkayıp ısladım...

2) Şerbetini hazırladım şeker su koydum kaynadı  biraz koyulaştı kabakları süzdüm şerbete attım kaynadı altını biraz kıstım 2 saat kaynadı

3)Kaynayan reçele limon tuzunu koydum bir taşım kaynadı altını kapattım reçelimiz kıvamlı hazır ister şiseye koyun ister ikram edin afiyetle canlar.

@birkaselezzet ten sevgiler saygılar💕💕💕

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: