25 Ağustos 2018 Cumartesi

KURUVASAN BÖREK TARİFİ

yufkadan kat kat börek tarifi



İyi akşamlar dostlar.Bayram nasıl geçti???

5 kat yufkadan el açması tadında hazır yufkadan çıtır kat kat börek yapmaya nedersiniz???Pazar kahvaltıları şenlensin hemen tarifi ekliyorum.....

Sizlerle sohbet harika, İnstagram sayfamın en güzel lezzetlerinden videolu yapılışıda mevcut sayfama beklerim dostlar.
birkaselezzettarifleri

MALZEMELERİ
1 su bardağı yoğurt
 yarım su bardağı tereyağı
 yarım su bardağı zeytin yağı
3 adet yumurta
1 kg yufka (5 -6 adet)
 vee peynir

YAPILIŞI
1) Üç yumurta yarım su bardağı zeytin yağı eritilmiş yarım su bardağı tereyağı bir bardak yoğurt çırpılır.

2) Yufka tezgaha serilir sostan bir kepçe konup sürülür ikinci yufka serilir üstüne yine sos sürülür.

3)  5 adet yufkayı aralara sos sürerek  üst üste dizilir.

4) Yufkayı 20 parçaya bölelim üçgen şeklinde kesiyoruz kestiğimiz üçgenlerin geniş tarafına parmak kalınlığında kestiğimiz peynir koyup sarıyoruz sarma işlemi bitince yağlı kağıt üzerine sıralayın
5) kalan sostan üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. börekler harika
 AFİYET OLSUN

2 yorum:

Füsun T. dedi ki...

Ellerine sağlık :)

Mutluluklar Sokağı dedi ki...

şuanda eşim yanımda ve canı kuruvasan böreği isteniyor:(( ellerinize sağlık emeklerinize sağlık ...evde hazır yufkam da yok bana hamur açmalarrr:))