29 Ocak 2017 Pazar

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Etli nohut yemeği nasıl yapılır
Nohut yemeği


İYİ AKŞAMLAR...
Bizim evin Türk mufağının ve Köy düğünlerinin vaz geçilmezi.ETLİ NOHUT YEMEĞİ sevmiyen varmıdır. Yanına turşu pilav mmmm afiyetler olsun. Kaç senelik bolog yazarıyım bizim sevilen yemeğimizi koymamışım farkedince şaşırdım.İnstagrama yapılış videosunu koydum,Googleden bi arama yaptım aaaaa tarif eklememisim. Herkesin bi yapışı vardır bi benden tarif gelsin..İnstagramda söz verdim ve söz verdiğim üzere Nohut yemeği tarifi isteyenlere gelsin

birkaselezzettarifleri

MALZEMELERİ
500 gram nohutu su ve 1 y. k.tuz koyup akşamdan ıslayın.
300 gram Kuşbakışı et
1 çay b.zeytinyağı
1 ince kıyım soğan
1 y. k. salça
1 y.k. biber salçası
Toz biber
Su tuz

YAPILIŞI
1) Nohudu yıkayıp su koyalım bir taşım kaynatın kefini alın ocağı kapatın.
Not: Bunu yapmamın sebebi nohut yemeği midede şişlik yapar benim yemeğim yapmaz.

2) Tencereye yada düdüklüyü ocağa koyun ısınsın yağı koyun eti atın kavurun suyunu salıp çekinceye kadar. Soğanı ekleyin sonra salça sonra nohudu süzün koyun bi kavurun.

3) Şimdi suyunu tuzunu ekleyin pişmeye bırakın suyu az olursa sıcak su koyun pişince kapatın.
Not:Pıstığıni nasıl anlıcaz tanesi ağızda yerken yumuşacık ezilecek pişmiyen nohut kıyır kıyır olur.

4) pisen yemek biraz dinlensin daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN


3 yorum:

anne mutfak perisi dedi ki...

Bayılırım nohut yemeğine. Resimde öyle iştah açıcı ki. Ellerinize sağlık

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık çok leziz görünüyor.çok sevdiğim bir yemektir.afiyet olsun.sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Bayılırım . Nefis olmuş ellerine sağlık.