30 Kasım 2015 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

İçli köfte tarifi
İçli köfte
İçli köfte yapmanın püf noktaları


HAYIRLI BOL BEREKETLİ GÜNLER
NASILSINIZ DOSTLAR.
Biz bomba gibiyiz maşallah derslere devam harika lezzetler yapıyoruz MAŞALLAH bize.


Ev yemekleri dersinde.
Yöresel lezzet İçli köfte yaptık. hamuru yoğuruyoruz Derslerimiz devam ediyor. ANTALYA ATATÜRK ASMEK...

Öğretmen kafa dengi öğrencilerde öyle daha ne olsun derslerde zevkli geçiyor.

İçli köfte yapmak haliyle kolay değil biz elbirliği ile çok şükür yapıp bununda üstesinden geldik.


80 Adet
MALZEMELERİ
8 su.b. bulgur
500 gr irmik
2 tane yumurta
 4 su b.su tuz
3 yemek kaşığı un
1 su b.yogururken kullanicaz
4 y. K. ev salçası
1 tatli k. karabiber kimyon pulbiber

İÇİ
1,5 kilo kıyma
2,5 kilo soğan fare dişi kıyım
3 yemek kas. salça
300 gram tereyağ
Tuz karabiber kimyon pulbiber
İnce kıyım maydanoz
Ceviz

YAPILIŞI
1) Bulgur irmik tuz konur karıştırılır üstü basana dek oda ısısında su konur karıştırır 15 dakika dinlendirilir.

2) yumurta salca baharatlar eklenir sakız kıvamı olana dek ara ara elimiz ıslatarak yoğrulur.

3) yoğrulur dinledirilir.

4) bunu önce yapın sonra hamurunu yoğurun kıyma suyu çekene dek kavrulur soğan eklenir kavrulur tereyağ salça ve baharatlar konur tuzu ayarlanir maydonoz ceviz eklenir.İç harç donacak bizim vaktimiz yoktu siz kolay yapmak için bu kıymayı mercimek köftesi büyüklüğünde yapin dolapta donsun kapaması daha kolay ve hamuru daha ince olur.


5) çiğ köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde alınır açılır iç harç konur kapatılır bu esnada el ara ara ıslatılır uçların fazlası alınır bu işlem hamur bitene dek yapılır.

6) Dolapta dinlendirilir isteğe göre buharda yada kızartarak pişirilir ...

Videolu yoğurma ve yapılışı için instagram bir kase lezzet  İçli köfte videolu paylaşım tıklayın.

İçli köftenin yapılışı hiç kesilmeden Facebook bir kase lezzetten izleyin Facebook BİR KASE LEZZET TIKLAYIN TAKİBE ALIN SEYREDİN

NOT: içli köfte hamuruna patates haşlayıp koyarsanız hamura daha çok hakim olursunuz.

Not: içli köfyeleri kızartırken una bular kızartırsanız çatlama riski azalır.

Not: İçli köfteyi haşlayarak yapmak isterseniz suyu kaynasın tuz limon ekleyin icine koyun kaynasın piştiğini anlamak için kaşıkla basın içe doğru kaşık gidiyosa pişmiştir. Buharda piştigini anlamak içinde aynı sistem.

Not: Üstteki 1. Foto yağda kızartılmış.
Alttaki 2. Foto buharda pisirilmiş

AFİYET OLSUN


5 yorum:

sevdicann dedi ki...

Ay olsa da yesem şimdii. ..Ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

zahmetli bir tarif ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Turuncu Tatlar dedi ki...

ayse ablacm harikasın yine ellerine sağlık sevgiler..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

olsa da yesek :)

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Güzel yapılan bir içli köfteye kim hayır diyebilir ki. Sizi yeni keşfettim. Lezzetlerinizin takipçisi olacağım. Ben de desteğinizi beklerim. Sevgiler.