18 Mayıs 2015 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ ENGINAR

zeytinyağlı garnütürlü enginar
enginar tarifi
garnitürlü enginar nasıl yapılır


Duvarda Çivili Kertenkele…

Japon mimarlarından biri evini baştan aşağı yeniliyordu.Tamirat esnasında söktüğü kapılardan birini duvarlara irtibatlı bölümünde , iç kısmında , iki tahta arasına sıkışıp kalmış bir kertenkele buldu .Biraz daha dikkatli bakınca kertenkelenin canlı olduğunu fark etti.

Onu oradan kurtarmaya çalışırken bu kez kertenkelenin bir ayağından duvara çivilenmiş olduğunu gördü.

‘’On yıl önce yapılan eve kapısı takılırken dışardan takılan bir çivi, o an kapı ile duvar arasında bulunan kertenkelenin ayağına isabet etmiş olmalı’’diye düşündü Japon mimar

Peki nasıl olmuştu da bu kertenkele , bir santim boyu ile kıpırdayamadığı bu karanlık duvar boşluğunda canlı kalmayı başarmıştı?

Mimar tamirat işlerini bir kenara bırakarak kertenkeleyi izlemeye başladı bu kertenkelenin sadece hava ile beslenmediğine göre, bunca yıl yaşamını nasıl sürdürebildiğini merak ediyordu.
Bir süre sonra duvar boşluğunda bir hareket oldu.

Japon mimar, nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkelenin geldiğini gördü .Gelen kertenkele , yerinden kıpırdayamayacak halde olana ağzında yemek taşıyordu.

Bu kertenkele diğerinin belki annesiydi, belki eşi ,belki de arkadaşı…

Kim bilir?
Ama bilinen bir şey var ki aralarındaki güçlü sevgi , birinin bıkıp usanmadan diğerini hayatta tutabilmek için ona yiyecek taşımasına neden olmuştur.
18 MAYIS 2015 PAZARTESİ
 BİR KASE LEZZET
...............................................................

Hayırlı günler....
Biraz aradan sonra sizlerle buluşma zamanı...

Ne zamandır yoğunluktan kıssa paylaşamamıştım bi arkadaşım göndermiş çok sevdim sizlerle paylaşmak istedim...

Enginarın mevsimi geldi cumartesi.pazarından aldım nefis zeytinyağlı enginar yaptım hadi tarif edeyim mmmm.

Hadi buyurun pamuk eller mitfağa
 yumuşacık enginar pişirmeye



MALZEMELERİ
6 tane enginar
1 soğan
1 havuç
1 limon
1 kase bezelye
1 tatlı k. un
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI
1) Tencereye unu yağı koyalım az kavrulsun suyu ekleyelim enginarları koyalım seker tuz limon ilave edelim pişsin.

2) Tavaya az yağ koyalım soğanı ince doğrayalım koyalım havucu küp doğrayalım bezelyeyle beraber onlarıda koyalım az su ekleyip pişirelim.

3) pişen havuç bezelyeyi enginarların üstüne koyalım limon sıkalım az daha pişsin birazda zeytinyağı gezdirelim kapatalım. Soğusun servis yapalım dereotuyla süsleyelim...
NOT: İsteyen patates koyabilir...
Konserve bezelyeyle yapabilir...

AFİYET OLSUN


5 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık.
kısa hikaye çok etkileyiciydi. Bir an için büyüklerimiz öldürmeyin günah bir zararı yok derlerdi o yüzden hiç ellemem gördüğüm zaman.
teşekkürler paylaştığınız için.

nursen aksoy dedi ki...

bayılırım,en sevdiğim...ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

sevdicann dedi ki...

Görüntü şahane eline sağlık..

Fincan Teyze dedi ki...

Ellerinize sağlık... ben de çok severim enginarı... Tarifinizi görünce uzun süredir yapmadığımı farkettim. Aklıma düştü ;)