7 Ocak 2015 Çarşamba

PATLICAN KEBABI

Tepside patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı
Patlıcan yemekleri


HAYIRLI AKŞAMLAR...
NASILSINIZ CANLAR...
Antalya'dan sevgiler...

Yoğun günlerin ardından sizlerleyim. Halimi sorunlara hamdolsun iyiyim.

Patlıcanın mevsimi değil ama arada değişiklik iyi oluyor.Patlıcan kebabını bu sefer biraz değişik yaptım çok beğendik.

Geçen sene bu şekilde yapınca kızartmadan yapmıştım patlıcanlarım istediğim gibi lokum olmamıştı. Hatta güveçte yaptım bi daha kızartmalıyım dedim...

Bizim fırınlarda kızartmadan olmuyo canlar....


Bi dostum tarifini istedi tabi dedim hemen ekliyeyim sizlerinde bi isteği olursa yazın canlar:)))

Patlıcan kebabımız nefis oldu lokum.
Tepside patlıcan kebabı nasıl yapılır diyen canlar. Patlıcanları hafif keserek kızarttım kıymayı yoğurdum aralarına koydum sos da ilave ettim fırınladım mmmm nefis oldu.

Yapmak isteyenlere buyurun tarifi... Burada bunun bi değişiği var...Patlıcan kebabı tarifi için tıklayın

Haydi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa


MALZEMELERİ
3 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
150-200 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Kıymanın içine lezzetlendirmek için
küçük rende soğan 1diş rende sarımsak yarım çay kaşığı pul biberi az kimyon az tuz az karabiber.

Ayrıca üzerine
2 Kapya biber
4 tane kuru soğan

Ayrıca sos için 1 yemek kaşığı salça su

YAPILIŞI
1) Patlıcanları yıkayalım yan yan keselim ayırmadan patlıcan bütün olacak kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Not:Patlıcanları kızartmaya bilirsiniz bizim fırınlar sertleştirdiği için ben kızartıyorum..

2) Kıyma galeta unu soğan sarımsak baharatlar karıştıralım. Küçük köfteler yapalım ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirelim tepsiye koyalım diğer patlıcanlarada aynen yapalım.

3) Salçayı az  yağda kavur su koy kaynasın patlıcanlara gezdir biber soğanı patlıcanların yanına koy 200 derece ısınmış fırında yarım saat pişirelim.

4) Pişince üzerine folya kapatalım sıcaklığı ile fırında siz sofrayı hazırlarken dinlensin.....

AFİYET OLSUN

3 yorum:

Beğendim Paylaştım dedi ki...

Çok severimm,ben yıllar önce bir davette yemiştim harikaydı kıymayı birazı koyun birazı dana kıyması kullanmışlardı sanırım.Bende yapıyorum arada ama patlıcanları kızartmadan yapıyodum birde sizin usulunuz denemek isterim.
Sevgiler

Özgen dedi ki...

Eline sağlık gğzel bir kebab olmuş malesef haklısın kızartmadan olmuyor sevgiler

dilekçe dedi ki...

Ellerine sağlık . Şahane olmuş .