8 Temmuz 2014 Salı

BAGET TANDIR

İftar menüsü
Bir kase lezzet 2014 iftar menüsü
iftar menüsü

HAYIRLI GÜNLER CANLAR
NASILSINIZ????

Güzel ANTALYAM'DAN SEVGİLER  MAŞALLAH Ramazanı şerif sıcakta olasa güzel geçiyor mukabeleden yeni geldim ve hiç bir şeye bakmadan bu gün tarif girme zamanı dedim. Aslında uyku gözümden akıyor sahurda olunca gece uyumadan sabah oluyor. Az bir uykuyla günler geçiyor buda Ramazanın bereketinden olsa gerek:))))

Evet bu gün sizlerle tandır lezzetinde baget tavuk tarifi paylaşmak istiyorum. İftara yaptım herkes yemeği bekliyor ben acele tepsideyken ışık filan düşünmeden foto çektim iyi ki çekmişim lezzeti mükemmel olmuş. Herkes çok sevdi değişik oldu her zamanki gibi fırın poşetinde pişirdim piştikten sonra poşeti kestim tepsiye koydum ve üzeri nar gibi fırında kızardı nefis mmmm yapın sizlerde bu tavuk baget tarifini....Çok pratik kolay yumuşacık oldu tavuk bagetlerim.

İFTAR MENÜSÜ (5) 8 Temmuz 2014 salı
1) Külüklü yöresel çorba için tarif için tıktık:)))
2) Barbunya pilaki tarif için tıktık:)))
3) Mantar salatası tarif için tıktık:)))
4) Tavuk baget
5) Şeftalili puding tarif için tıktık:)))

baget tandır

Baget tandır
MALZEMELERİ
1 paket tavuk baget
5 tane soğan( kabukları soyulmuş bütün)
pul biber, kimyon karabiber, köri,tuz
bir tutam biberiye otu
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı galeta unu
1 tane fırın poşeti
yarım çay bardağı yağ
üzerine taze yeşil biber

YAPILIŞI
1) Öncelikle tavuk bagetleri yıkayalım. Ben suyundan çorba yapmak istedim üzerine basana kadar su koydum bir iki taşım kaynattım.
Not: Siz isterseniz çiğden fırın poşetine koyabilirsiniz.

2) Bagetleri alalım ve fırın poşetine koyalım biber hariç tüm malzemeyi koyalım ve poşetin her yerine bu karışımın gitmesini sağlayalım bu sayede bagetlerimiz sosla buluşmuş olacak.

3) Şimdi canlar ağzını bağı ile bağlayalım tepsiye koyalım ve üstten poşete kürdan batıralım küçücük delik olsun ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişsin.

4) Şimdi poşeti üstten keselim yavaşça tepsiye tavuğumuzu dökelim ve fırınımız üst kızartma gril ayarında üstü nar gibi kızarana dek tekrar fırına koyalım. Kızarınca üzerine biberleri koyalım ve fırını kapayalım sıcağınla biberler yumuşuyacak 5 dakika sonra fırından alalım ve servise hazır mmmmmm elinize sağlık canlar.

AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM
HAYIRLI İFTARLAR.

13 yorum:

Reyhan Ksc dedi ki...

hepsi nefis görünüyor,ellerine sağlık ablacım...

ZYNP dedi ki...

hepsi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor hepsi çok güzel hayırlı ramazanlar..:)

Aslı Aslı dedi ki...

Lezzetim bu tarif benim için çok iyi oldu akşama inşallah yaparım. Gerçekten nefis görünüyor birde Şeftalili tatlıyı yapıcam :)
Ellerine emeğine sağlık canım benim.

Serap Uzun dedi ki...

Himmm,hepsi birbirinden nefiss :)
Ellerine saglik Aysemm.

Serap Uzun dedi ki...

ellerine saglik cnm,hepsi nefiss.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Hoş geldiniz hayırlı iftarlar.
Evet nefis oliyor yapın canlar:)

Recep Altun; dedi ki...

Merhabalar.

'Baget Tandır' tam bizim damak tadımıza uygun bir et yemeği olmuş. Elinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Selam ve dualarımla.

VuslaT dedi ki...

Ablasının bir tanesi, bereket ve mağfiret ayı Ramazanı şerifte her güzellik hanene yağsın. Bereket ile, sağlık ile huzur ile erişelim bayarama inşallah. Menü çok güzel. Ellerine sağlık canım benim. Çok çok öptüm seni..

deeptone dedi ki...

ama biliyo musun sana bi ödül verdiiim :)

Derya BARIN dedi ki...

Eline sağlık ablam nefis olmuş.Hayırlı ramazanlar

Kafa Dergi dedi ki...

Ayşe hanım muhteşem! çok leziz görünüyor... elinize sağlık

ben de kafa'ya bekliyorum şiddetle... :))

mutfak delisi dedi ki...

Ablamm ya yemek yapmayı seven biri olarak seni deli gibi takip ediyorum işten çıkıp koştur koştur eve gidiyorum sırf yeni bir tarifini evde deneyeyim diye :):)