26 Aralık 2018 Çarşamba

SEBZELİ BONFİLE TARİFİ

Bonfile tarifi
Yumuşacık bonfile nasıl yapılır


İYİ GECELER DOSTLARIM
NASILSINIZ???
Hamdolsun iyiyim Üniversite okumak güzel. Yemek yapmayı sevince daha zevkli gençler bunun farkında değilller. Niçin aşçılığı seçtiler düşündürücü ama içlerinde meslek olarak düşünen gençlerde azda olsa var.

Durum böyle canlar; okula devam sınav haftasına girdik. Menüleri ayarlayıp alışverişi yapıp mutfağa giriyoruz, pişirip sunum yapılınca  seviniyorsun. Bu tabakta onlardan birisi çok şükür. Yoğun güzel koşturması bol günlerin içindeyim. Uygulamalı sınavda ne yapsak diye düşündük güzel bir tabak çıkardık. Bonfile tarifi ile sizlerleyim.Yumuşacık et nasıl pişirebilirim diyenler buyurun tarif sizler için...

Biz porsiyonluk yaptık siz çoğaltırsınız...

SEBZELİ BONFİLE
MALZEMELERİ
250 gram dana bonfile
2 adet patetes
1 çay bardağı süt
50 gram tereyağı
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kabak
3 adet mantar
Tuz,karabiber
Etin marinesi için
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Kekik zeytinyağı

YAPILIŞI
1) Eti ilk önce hafif dövüp soğan sarımsak zeytinyağı kekikle marine edelim.

2)Patetesleri soyup doğrayıp az suda haşlayalım. Ezip süt tereyağ karabiber tuz karıştırıp pişirelim kıvam alınca kapatalım.

3) Diğer taraftan gril tavayı ısıtıp etin her yerini mühürlüyelim tavaya alip tereyağı ekleyerek ısınmış fırında 5  dakika suyunu çektirelim.

4) Diğer tarafta sebzeleri jülyen doğrayım sıvıyağda soteliyelim. Hazırladığımız 3 lezzeti tabakta birleştirip servis yapalım.
Not:Sebzeleri soteleme işleminde isterseniz kuruüzüm kayısı fıstık ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: