Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

CHATEOUXBRİYAN ŞATOBRİYAN-BERNEZ SOS

Chateouxbriyan tarifi İyi akşamlar dostlar nasılsınız??? Hamdolsun iyiyim Üniversiteye devam çok şükür. 10 numara ☆☆☆☆☆ bir tarifle si...

Chateouxbriyan tarifi

İyi akşamlar dostlar nasılsınız???
Hamdolsun iyiyim Üniversiteye devam çok şükür.
10 numara ☆☆☆☆☆ bir tarifle sizlerleyim.
Fransız Devlet adamı CHATEAUBRİAND (1768-1848) ahçı başısı Mont Mireil tarafından icat edilmiştir. 

Steakhause mekanların özel lezzeti. Chateouxbriyan bernez sos eşliğinde.
İnsta hikayelerde paylaşmıştım siz istediniz ben ekliyorum.

Dersten yeni geldim Dersimizin konusu
ETİN KALİTESİNİ ETKİLEYEN ETMENLERDİ
Tamda bu tarife uygun.

Etler Hayvanların yenebilen kas dokularıdır. Etleri doğru ve iyi pişirmek kadar tanımak da önemlidir. Yemeğe uygun et seçimi yemeğin başarılı olmasında temel unsurdur.

Etlerin Sınıflandırılması

Etler cinslerine, renklerine ve gövdedeki yerlerine göre sınıflandırılır. Ayrıca 1. 2.3. Kalite et olarak ayrılır.

Etin pişirilmesi için seçilen yöntem, kullanılacak etin bağ dokusu miktarına bağlıdır. Bağ dokusu fazla olan etler genellikle bol su ile uzun süre kaynatılarak ya da kıyma yapılarak değerlendirilir. Bağ dokusu az olan etler ise kısa sürede, fazla su konmadan kendi suyuyla pişirilir.

Eti pişirmeden önce marine etmek önemlidir.
Lezzet arttırır yumuşatır en az bir gün olmalı aceleniz varsa 30 dakika bekletilse iyi olur.

Etin Kalitesine Etkileyen Etmenler

Hayvanın beslenmesi kesim öncesi, sırası ve sonrasındaki işlemler önemlidir.
Ambalaj, bağ dokusu miktarı,pisirme yöntemi, etin uygun koşulda bekletilmesi, genetik hastalıklar,hayvanın yaşı önem taşımaktadır.
Bilgiler için Hocama Teşekkür ederim @cengizhanalabacak

Chateouxbriyan
ŞATOBRİYAN-BERNEZ SOS
MALZEMELERİ
300-400 kg dana ( bonfile- fileto) sırt bölgesinden
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
100 gram tereyağı

Sos bernez için:
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
8 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
Yarım limon suyu
Tuz

YAPILIŞI
1) Etin dış zarını temizleyip et dövecei ile eti yassılaştıralım karabiber ve yağ ile her yerine sürüp 2 saat marine edelim. Not:Daha fazlada marine edebilirsiniz.

2) Kızgın gril tavada her tarafını mühürliyelim dilimleyip kızgın tereyağında ters düz edelim tuzunu serpelim.


Sos bernez
3) Sos bernez için sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alalım.

4)İlk sıcaklığı geçince içine tuzu, yumurta sarılarını ve limon suyunu ilave edelim. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştıralım.

5)Ilık hale gelince ılık tereyağı içine koyup çırpalım servis tabağına yerleştirdiğimiz etin üzerine dökelim ve garnitür olarak kızarmış patates biberler ile bilikte servis yapalım.

AFİYET OLSUN

3 yorum

  1. Hem üniversite hem de böyle yemekler vayy
    diyorum. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu yorum ve ziyaretinizle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Universite okumak nasip oldu çok güzel😊 ortam okumak harika...

    YanıtlaSil