11 Temmuz 2018 Çarşamba

MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ

Lokanta usulu lahana turşusu
Kırmızı lahana turşusu tarifi
Lahana turşusu


İyi geceler dostlarım😊Nasılsınız???
Keyfiniz nasıl,Beni sorarsaniz hamdolsun iyiyim.Koşturuyorum Ülkü Fırında pastanede guzel lezzetli pastalar yapıyorum.Hamdolsun yeni lezzetler öğreniyorum pastane tekniği farklı.Sizleride ihmal etmemek istiyorum.

Senelerdir yaptığım beğenilen tarifi istenen erimeyen MOR LAHANA TURŞUSU sizlerle paylaşmak istedim.Benim soframda her daim olan @birkaselezzet yapa yapa geliştirdim lokanta usulü kendi deneyimim en son hali mütiş.Turşunun tarifi şimdi videolu youtube bir kase lezzete ekledim merak edenler oraya buyursun burayada tarifi ekleyip müsadenizi isterim.Sayfamda dolaşın tüm turşularım 10 numara...
Birkaselezzet tarifler
Turşu nasıl kurulur?

MALZEMELERİ
1 adet mor lahana
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı elma sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nohut
Su

YAPILIŞI
1)Lahanayı ortadan kesip dilim dilim doğrayalım ve yıkayalım.
2) Cam şişeye lahanaları yerleştirelim şekeri tuzu nohudu ilave edelim.
3)Üzerine üzum ve elma sirkesi ekleyip kalan kısmına ister kaynamış soğumuş su istersen çeşme suyu ekleyin ikisinide denedim bu turşuda fark etmiyor kapağını kapayıp acele ederseniz 1gün sonra yemeye hazır efendim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: