Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

BADEMLİ ETLİ HAVUÇLU PİLAV

Bademli pilav Etli pilav İyi Akşamlar sayfa dostlarım. Nasılsınız??? Ramazanı şerif geliyor. Ziyafet sofralarında yer alacak sizler iç...

Bademli pilav
Etli pilav


İyi Akşamlar sayfa dostlarım. Nasılsınız???

Ramazanı şerif geliyor.


Ziyafet sofralarında yer alacak sizler için güzel bir tarif (Özbek pilavı Buhara pilavı)bu lezzetlere yakın sunum şekli farklıdır. Malzemeyi içine karıştırmayıp görseline önem verdim havucu jülyen doğramadan yuvarlak doğradım bir reçetedir.


Etli bademli, kuş üzümlü, havuçlu, yeni baharlı pilav 2 baharat daha ekledim bu konurmu diyeceksiniz. Osmanlı Saray mutfağında baharatlar önemliydi @birkaselezzet tarzı oldu. Özbek pilavında nohut olmaz. Buhara pilavında nohut olur ben pilava nohudu yakıştırıyorum, bol malzemeli, bol çerezli geçen Ramazanı şerifte Ziyafet sofralarımda yer aldı...


Pilavın tarifini bekleyen dostlarım çok beklettim. Affola🤗

MALZEMELERİ
1 Kase baldo pirinç
1 Kase et suyu
1 Kase su
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
2 Kaşık tereyağı
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Kaşık şeker , tuz
50 gram kuş üzümü
çay kaşığı ucuyla yeni bahar
çay kaşığı ucuyla karabiber ve tarçın
400 gram kuşbaşı et
100 gram soyulmuş badem
1 adet hacuç
Kek kalıbı ve streç flim

YAPILIŞI
1) Öncelikle tencereye eti koyalım suyu çekinceye kadar kavrulsun kapağını kapatalım pişsin az tuz karabiber biraz yağ ilave delim.Piserken arada biraz su ilave edelim Pirinci ayıklayıp tuz koyalım üzerine kaynar su koyalım 10 dakika dursun yıkayıp suyunu süzdütelim...

2) Tencereye zeytinyağı tereyağının bir kaşığını da koyalım biraz ısınsın pirinçleri kavuralım.

3)Kavrulan pirinçlere sıcak et suyunu tuzunu, şekerini atalım baharatları koyalım . Altını kısalım nohudu koyalım ve pişsin, altını kapatmadan önce kalan bir kaşık tereyağını koyalım karıştırıp altını kapatalım. Tencerenin ağzına havlu peçete koyup kapağını kapatalım demlensin...

4) tavaya biraz sıvı yağ koyup bademleri kavuralım altın rengi olunca tabağa alalım. Havucu sıyırıp halka doğrayıp Aynı tavada havuçu arkalı önlü pişirelim.kek kalıbına strec kaplayalım havucları bademleri koyalım eti yayalım üstüne pilav basalım sevis tabağına ters çevirelim.

AFİYET OLSUN

3 yorum

  1. berrininteldolabi.com2 Mayıs 2018 08:40

    Çok güzel bir pilav , iftarda misafirler için mükemmel👌👍

    YanıtlaSil
  2. berrininteldolabi.com2 Mayıs 2018 08:42

    Çok güzel bir pilav , iftarda misafirler için mükemmel👌👍

    YanıtlaSil