Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

Quesadilla /Kaşarlı tavuklu Quesadilla

Quesadilla tarifi Kaşarlı tavuklu dürüm GÜNAYDIN😊 Hafta sonuna sevdiklerinizi mutlu etmeye ne dersiniz. Quesadilla biz okulda ya...

Quesadilla tarifi
Kaşarlı tavuklu dürüm





GÜNAYDIN😊
Hafta sonuna sevdiklerinizi mutlu etmeye ne dersiniz.
Quesadilla biz okulda yaparken çooook keyif alarak yaptık.
Bütün evdeki Chefler Hanımlar, Beyler ,Öğrenciler küçük,büyük herkez evet istiyorum diyeceğiniz lezzet eve gelince ben tekrar yaptım benden tam puan aldı.

İster tek kat dürüm şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi, kapalı olarak yapabilirsiniz.

S.D.Ü. Mutfağında güzel lezzetler yapmaya devam.
☆Beef Strogonoff
☆Chicken Eskolope
☆Quesadilla

REÇETELERİNİ EKLEDİM BUYURUN LİNKİNİ TIKLAYIN
https://www.birkaselezzet.com/search/label/D%C3%9CNYA%20MUTFAKLARI

Quesadilla, tortillanın içine başlıca peynir olmak üzere birçok malzemenin doldurulmasıyla yapılan yemek. Meksika mutfağı kökenlidir.

Quesadilla sözcüğü, İspanyolcada peynir anlamına gelen queso sözcüğünden türemiştir. ..
Öğretmenimize ve ekip arkadaşlarıma teşekkür.
Birkaselezzetten herkese sevgiler saygılar.

Püf Noktası
Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmeleri için önem taşımaktadır.



KAŞARLI TAVUKLU QUESADILLA TARİFİ
MALZEMELER
2 adet lavaş
150 -200 gram fileto tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ adet orta boy kuru soğan
100 gram mantar
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Toz biber

YAPILIŞI
1. Meksika lezzetinin tavuklu iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.

2. Mantarların dış kabuklarını soyun ve ince doğrayın. Fileto tavuk göğüs etini, sebzelerle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.

3. Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanları, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar isterseniz bir adet kesme şeker ilavesiyle soteleyin.

4. Aralarda karıştırıp, sırasıyla; doğranmış fileto tavuk göğsü, renkli biberler ve mantarları ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeyin.

5. Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Tavuklu harcınız hazır. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün.

6. Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine tavuklu harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış maydonoz ve kaşarın yarısını koyup tortillayı üzerine kapatın. Kaşarlar eriyinceye kadar ders düz edin ve servis tabağına alın. Kalan harcla 2. Quesadilla aynı işlemi yapın.

AFİYET OLSUN

1 yorum