Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI (French oniun soup)

Soğan çorbası tarifi İyi günler sağlıklı, huzur dolu haftalar. Uzun aradan sonra sevgiler saygılar💗 Üniversiteli olmak ayrıcalık ders ç...

Soğan çorbası tarifi


İyi günler sağlıklı, huzur dolu haftalar. Uzun aradan sonra sevgiler saygılar💗

Üniversiteli olmak ayrıcalık ders çalış sınavlara odaklan derken, Finaller bitti çok şükür. 
Hadi sizlere şu soğuk günlerde doğal antibiyotik çorba tarif edeyim soğan çorbası Asmekte öğrencilerimle yapmıştık burada S.D.Ü dede sınavda yaptık  

Birkaselezzettarifleri
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI (French oniun soup)

Malzemeler
4 adet orta boy kuru soğan
100 gram tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
2 dal taze kekik
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
3 yemek kaşığı un
2 litre tavuk suyu
5 dilim baget ekmek
200 gram kaşar peyniri

TAVUK SUYU İÇİN: 1 kg kemikli tavuk ya da tavuk kemiği, saşe döpis (maydanoz sapı, defne yaprağı, karabiber, sarımsak), mirpua (1 kereviz, 1 soğan, 1 havuç). 

Yapılışı
1. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları, ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.

2. Tereyağını büyük boy bir tencerede eritin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprakları ve taze kekikleri; eriyen tereyağında, orta ateşte sotelemeye başlayın.
3. 25-30 dakika kadar kısık ateşte, soğanlar iyice karameliz olana kadar yanmamalarına dikkat ederek karıştırmaya devam edin.

4. Arzu ederseniz bir parça yağlı kağıdı, tencerenizin genişliği kadar daire şeklinde kesin. İyice ıslattığınız yağlı kağıdı doğranmış soğanların üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak işlemi tekrarlayın. Bu soğanlarınızın terlemesine yardımcı olacaktır.

5. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta-yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanların biraz renklenmesine izin verin.

6. Aromalarını soğana veren kuru kekik ve defne yapraklarını tencereden çıkartın.
7. Kavrulan soğanlara unu katıp 5 dakika kadar kavurun. Un hafifçe kavrulduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyin ve çorba karışımını kaynamaya alın.

8. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirdiğiniz çorbayı, kaselere aldıktan sonra üzerlerine birer dilim baget ekmek yerleştirin.

9. Rendelenmiş kaşar peyniri eklediğiniz çorbaları, 220 derece fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar fırınlayın.

AFİYET OLSUN

1 yorum

  1. Mutfağımıza yeni ve değişik bir güzellik katmışsınız. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil