22 Şubat 2017 Çarşamba

KIRPIK BÖREK

peynirli kırpık börek
sucuklu kaşarlı kırpık börek


İyi akşamlar canlar.
Nasılsınız??? Hamdolsun iyiyiz..
Tarif bekleyen arkadaşlarım kusura bakmayın sizleri beklettim. Gündüz tarif eklemek için vaktim olmuyor. Okulda atölyede her gün yoğun geçiyor pastalar yemekler tatlılar. Bir görseniz  bir seyretseniz mutluluk. İnstagram hikayelerde vaktim oldukca  paylaşıyorum.

 Bu gün cheesecakeler yaptık hikaye bölümünde paylaştım tarif dediniz inş. ekliycem. Ayrıca bahar geçişi beni azıcık yoruyor buda geçicek dualarınızı her zaman talibim canlar. Kırpık böreğimi pazar kahvaltısına yaptım resminide instagramda  paylaşmıştım tarif için istek oldu.

 Börek porsiyonluk olunca evdekilerin isteklerinede yer verebiliyorsunuz yarısı peynirli  yarısı sucuklu kaşarlı mmmm bekleyen yufkalar varsa tam sizlik.  Tarif sizler için  bu börek hem pratik hem lezzetli. Tarifi hemen ekliyorum

Bir tepside 2 lezzet
birkaselezzet tarifleri


Peynirli kırpık börek
Sucuklu kaşarlı kırpık börek
MALZEMELERİ
3 tane yufka
Sosu için
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağından eksik sıvıyağı
1 tatlı kaşığı karbonat

İç malzemesi
Peynir karışımı: Peynir, rende kaşar ve ince kıyım maydanoz
Sucuk rende kasar
Kalıbı yağlamak icin tereyağı

YAPILIŞI
1) Yufkaları üstüste koyup birer parmak keselim muffin kalıbıni yağlayalım yufkalarda içine koyalım.. 2) Ortaya peynirli karışımdan koyalım birkaçınada sucuk kasar koyalım üzerine kalan yufkalardan koyalım

3) Sos malzemelerini çırpalım yufkaların üzerine kaşıkla gezdirelim. Üzerine isteğe bağlı çörekotu pul biber koydum börekleri ayırt etmek icin 180 derecede pişirelim afiyetle canlar

8 Şubat 2017 Çarşamba

MANDALİNA REÇELİ TARİFİ

Mandalina reçeli nasıl yapılır
Reçel tarifi
Mandalina reçeli


İYİ AKSAMLAR CANLAR NASILSINIZ???
Özel bir tarifle ben geldim. MANDALİNA REÇELİ instagram hikayeler bölümünde recel kaynarken paylaşmıştım. Siz degerli takipcanlarım tarifini sorunca elbette dedim ve istenen tarif yapılış videosu instagram Birkaselezzette buyurun ilaç niyetine buyurun.Neden ilaç niyetine sizlerin aklına takılır.

Prof Dr Erkan topuz hocayı seneler önce dinlediğimde turunç gillerin kabuğunu muhakkak tüketmemiz gerektiğini duyduğumdan beri gerek reçel olsun gerekse sütlu tatlılarda koymaya başladım.

Geçen senelerde turunç receli ve portakal kabuğu receli yaptım tarifleri sayfamda mevcut.Sırada değişık ve kolay tarifiyle gösterişli afilli mmmm diyeceğiniz mandalina receli.

Bu sene  turuncgillerden mandalinadan reçel yapıp bu  sifadan faydalanmak istedim @birkaselezzet 15. RECEL  TARİFİ mandalina receli  sizlerle 💕sizler videoyu izlerken bende tarif recetesini ekleyeyim. Bu yeni tarifle kahvaltı sofraları şenlensin.


Mandalina reçeli
MALZEMELERİ
2 kilo ince kabuklu en küçüklerinden mandalina
karanfil
4 tencere sıcak su
4 tencere oda sıcaklığında su
Serbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 cay kaşığı tereyağı
1 parça limon tuzu

Mandalina reçeli
YAPILIŞI

1)  2 tane tencereye su koyun kaynayınca Mandalinaları yıkayıp 1.Tenceredeki kaynar suya koyalım 1 dakika kaynasın 2. tencereye mandalinaları aktaralım 1 dakika dursun alalım tekrar aynı islemi 2 sefer daha yapalım.. Not: ben acısı çıkmasi için 😀 kaynatarak acısını çıkarma isleminden sonra biraz daha kabuğunun acısının çıkması icin  suya ısladım

2)  mandalinaları suya ısladım biraz bekleterek bu işlemi 4 sefer tekrar ettim. Şimdi mandalini süzelim karanfili batıralım.

3) Reçelin şerbetini hazırlayalım 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su kaynasın  kıvamı için videoyu izleyin ( instagram Birkaselezzeti takip edin)  mandalinaları şerbete koyalım kaynasın köpürecek bunun yok olması için püf noktası tereyağını koyalım kaynasın. Limon tuzunu koyalım.

4) Reçel cam gibi parlak olana dek kaynasın resimdede videodada berraklığa dikkat edin. Koyulaşınca kapatalım. Cokta kaynatıp ağdalaştırmayın.
 AFİYET OLSUN