Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PATATESLİ KAFES BÖREĞİ

Patetesli kafes böreği tarifi Yufkalı miflöy böreği İYİ AKŞAMLAR Nasılsınız sayfa dostlarım??? Güzellikler olsun içimde bir his ha...

Patetesli kafes böreği tarifi
Yufkalı miflöy böreği



İYİ AKŞAMLAR
Nasılsınız sayfa dostlarım???
Güzellikler olsun içimde bir his hayatın farklılaşacak diyor hadi hayırlar olsun..
Bu günlerde yapma ve misafirlerime ikram rekoru kıran böreğimle sizlerleyim. Yapması kolay dip frize giren misafir gelince çıkar pişir.

Enfes milföyler yufkanın buluşmasıyla özel sosuyla çıtır çıtır peynirli, patatesli, mercimekli, 3 çeşittende yaptığım üçünüde dip firize koyabilirsiniz kolay pratik göze hitap eden sizlere kolaylık olacak tarifle geldim.



birkaselezzettarifleri
Patetesli kafes böreği nasıl yapılır

MALZEMELERİ
1 kilo yufka
İç malzemesi:
6-8 adet patetes (büyüklüğüne göre ayarlayın)
sıvıyağ
3 tane soğan
Tuz karabiber pulbiber kimyon
maydanoz
Sosu için:
1.5 su bardağı zeytinyağı sıvıyağı karışımı
2 yemek kasığı un
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı sirke

Ayrıca pişireceğiniz zaman üzerine sarmak için miflöy
Üzerine yumurta sarısı

YAPILIŞI
1) İç malzemesini yapalım. Patatesi su koyup haşlayıp ezelim soğanları yemeklik doğrayıp yağda çevirelim patatesi ekleyelim baharatları ekleyip maydanozluda ince kıyıp karıştıralım. Soğumaya bırakalım.

2)Sos malzemelerini karıştıralım yufkanın birini serelim sostan sürelim yufkayı ortadan keselim karşı ortadan da keselim her bölümde 3 ce 4de keselim yani yufkanın büyüklüğüne göre 12 veya 16 uçgen yapalim normal sardığımız börek gibi üçgenin oluyor🤗 geniş tarafına iç malzeme koyup yanları az içe kapatalım saralım.

3)bu şekilde diğer yufkalarıda saralım isterseniz dip firize bu şekilde koyun pişirilesinizde 2 tane miflöyü alın uzun uzun 5 parçaya kesin 1 tanesini alin böreğin etrafına sarin tepsiye koyun 1 tepsilik bu şekilde yapın ben bir seferde hepsini pişirmedim üzerine yumurta sarısı sürün 180 derece ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN

1 yorum