18 Ağustos 2017 Cuma

PATATESLİ KAFES BÖREĞİ

Patetesli kafes böreği tarifi
Yufkalı miflöy böreği



İYİ AKŞAMLAR
Nasılsınız sayfa dostlarım???
Güzellikler olsun içimde bi his hayatın farklılaşcak diyor hadi hayırlar olsun..
Bu günlerde yapma ve misafirlerime ikram rekoru kıran böreğimle sizlerleyim.  Yapması kolay dip frize giren misafir gelince çıkar pişir.

Enfes miflöyle yufkanın buluşmasıyla  özel sosuyla çıtır çıtır peynirli, patetesli, mercimekli, 3 çeşittende yaptığım üçünüde dip firize koyabilirsiniz kolay pratik göze hitap eden sizlere kolaylık olacak tarifle geldim.



birkaselezzettarifleri
Patetesli kafes böreği nasıl yapılır

MALZEMELERİ
1 kilo yufka
İç malzemesi:
6-8 adet patetes (büyüklüğüne göre ayarlayın)
sıvıyağ
3 tane soğan
Tuz karabiber pulbiber kimyon
maydanoz
Sosu için:
1.5 su bardağı zeytiyağ siviyağ karışımı
2 yemek kasiği un
 2 yemek kaşigi tahin
1 yemek kaşigi sirke

Ayrıca pişireceğiniz zaman üzerine sarmak için miflöy
Üzerine yumurta sarısı

YAPILIŞI
1) İç malzemesini yapalım. Patetesi su koyup haşlayıp ezelim soğanları yemeklik doğrayip yağda çevirelim patetesi ekleyelim baharatlari ekleyip maydanozuda ince kıyıp karıştıralim.Soğumaya bırakalım.

2)Sos malzemelerini karıstıralım yufkanın birini serelim sostan sürelim yufkayi ortadan keselim karsi ortadanda keselim her bölümude 3 ce 4de keselim yani yufkanin büyuklüğüne göre 12 veya 16 uçgen yapalim normal sardığımız börek gibi üçgenin oluyor🤗  geniş tarafına iç malzeme koyup yanlari az içe kapatalım saralım.

3)bu sekilde diğer yufkalarıda saralım isterseniz dip firize bu şekilde koyun pişiriceksenizde 2 tane miflöyü alın uzun uzun 5 parcaya kesin 1 tanesini alin böreğin etrafina sarin tepsiye koyun 1 tepsilik bu şekilde yapin ben bir seferde hepsini pisirmedim üzerine yumurta sarısi sürun 180 derece ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN


1 yorum:

Swotpisces dedi ki...

pratik şeylere bayılıyorum...