Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su böreği nasıl yapılır İYİ GÜNLER CANLAR... Sevginin saygının en güzeli sizlere gelsin. Su böreği kimler yaparım diyor???😀Gece gec...

Su böreği nasıl yapılır


İYİ GÜNLER CANLAR...
Sevginin saygının en güzeli sizlere gelsin.
Su böreği kimler yaparım diyor???😀Gece gece offff dedim. Lezzetlinizde tarifi eklesin.
Tam yapılışını videolu soranlara ayrıntılı fotoda yok diyenlere cevap😀 İnstagram sayfamda aşağılarda 7 tane video var her aşaması ayrı ayrı yoğruluşundan haşlaması pişmesi her ayrıntı var faydalanabilirsiniz.https://www.instagram.com/birkaselezzet/

Asmekte derste öğrencilerimle yapmış olduğumuz video. Bu fotodaki tepside Teztur Turizim Anadolu Meslek Lisesinde atölyede yaptığımız.Yani defalarca yapılan lezzet sizlere de tavsiye edilir.

Haydi gecelim tarife olur mu en kolayından tarif edeyim. Ölçüler tam

Birkaselezzettarifleri
20-25 kişilik
MALZEMELERİ
hamuru için
10 su bar un
6 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 buçuk su bar su

İç malzemesi
500 gram peynir içine 1 yumurta 1 kahve fincanı süt maydanoz

Açmak için
1 su bar. mısır nişastası 3 su bar un karıştır

Tepsi yağlamak arakatı ve üzerine
200-250 gram tereyağı 1 çay bar. zeytinyağı. eritin



YAPILIŞI
1) unu koyalım ortayı açalım malzemeleri ekleyim sert hamur yoğiralım videoları işlem basamağına göre takip edin.

2) 10 meze yapalım 30 dakika dinlensin mezeleri unlu karışımla açalım hazır yufkanın kalını. 10 bezeyide açalım dinlensin.

3) 2 Tencereye bol su koyun biri kaynasın tuz atın yufkaları ortadan kesin önce kaynar suya sonra soğuk suya koyun süzgece alın 8 yufkaya bu işlemi yapın.

4) tepsiyi bol yağlayın 1 tane kuru yufkayı koyun aralara tereyağ serpin 5 yufka olunca iç malzemeyi koyun üste 5 yufkada aynı işlem sadece en üste kuru yufka üstüne tereyağı bu kadar 200 derece fırında yada 😀 ocakta çevire çevire pişirin ters tarafınıda tepsi yağlayıp ters kapatın pişirin tamam dinlensin ve servis yapın afiyetle ikram edin.

AFİYET OLSUN

5 yorum

  1. ah keşke börek açabiliyor olsam :(

    YanıtlaSil
  2. yine harika görünüyor.ellerine emeğine sağlık .yiyenlere afiyet olsun.yemek pasta börek olayında pek başarılı değilim galiba.ya da yapıpta başarısız olma korkusu var diyelim.o yüzden aynı şeyleri yapıp duruyorum.ama senin tariflerin çok güzel ve tam oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım her zamanki gibi harikasım idolumsun başarılarının devamını dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Artık pek eskisi gibi yemek bloglarını takip edemiyorum. "Su Böreği" paylaşımınızı görünce dikkatimi çekti. Benim eşim de çok güzel su böreği yapar. Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  5. Tesekkür ederim arkadaşlarım büşracım gel ben sana yapayım beklerim. Mihribahcim sağolun Özgecim çok tesekkur ederm Recep bey sağolun eşinize selamlar sağolun bende ziyaret yapamıyorum ama sizlerinde ziyaretinize cok sevindim eskisi gibi blogları güncellemiyorlar daha çok instagram Youtube benim ilk göz ağrım fırsat bulabildiğimde burdaki dostlarımada faydalı olmak istiyorum TEŞEKKÜR EDERİM İYİKİ VARSINIZ.

    YanıtlaSil