29 Temmuz 2017 Cumartesi

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su böreği nasıl yapılır


İYİ GÜNLER CANLAR...
Sevginin saygının en güzeli sizlere gelsin.
Su böreği kimler yaparım diyor???😀Gece gece offff dedim.  Lezzetlinizde tarifi eklesin.
 Tam yapılışını videolu soranlara  ayrıntıli fotoda yok diyenlere cevap😀  İnstagram sayfamda aşağılarda  7 tane video var her aşamasi ayrı ayrı  yoğruluşundan haşlaması pişmesi her ayrıntı var faydalanabilirsiniz.

Asmekte derste öğrencilerimle yapmış olduğumuz video.Bu fotodaki tepside Teztur Turizim  Anadolu Meslek Lisesinde atölyede yaptığımız.Yani defalarca yapılan lezzet sizlerede tavsiye edilir.

Haydi gecelim tarife olurmu en kolayından tarif edeyim.Ölçüler tam.

Birkaselezzettarifleri
20-25 kişilik
MALZEMELERİ
hamuru için
10 su bar un
6 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 buçuk su bar su

İç malzemesi
500 gram peynir icine 1 yumurta 1 kahve fincani süt maydanoz

Açmak için
1 su bar. mısır nişastası 3 su bar un karıştır

Tepsi yağlamak arakatı ve üzerine
200-250 gram tereyağı 1 çay bar.zeytinyağ.eritin



YAPILIŞI
1) unu koyalım ortayı açalım malzemeleri ekleyim  sert hamur yoğiralım videoları işlem basamağına göre takip edin.

2) 10 meze yapalım 30 dakika dinlensin mezeleri unlu karışımla açalım hazır yufkanın kalını. 10 bezeyide açalım dinlensin.

3) 2  Tencereye bol su koyun biri kaynasın tuz atın yufkaları ortadan kesin önce kaynar suya sonra soğuk suya koyun süzgece alın 8 yufkaya bu işlemi yapın.

4) tepsiyi bol yağlayın 1 tane kuru yufkayı koyun  aralara tereyağ serpin 5 yufka olunca iç malzemeyi koyun üste 5 yufkada aynı işlem sadece en üste kuru yufka üstüne tereyağı bu kadar 200 derece fırında yada 😀 ocakta çevire  çevire pişirin ters tarafınıda tepsi yaglayıp ters kapatın pisirin tamam dinlensin  ve servis yapın afiyetle ikram edin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: