Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KURUVASAN BÖREK

Yufkadan kuruvasan börek tarifi İYİ AKŞAMLAR DOSTLAR Misafirlerim için yaptığım kuruvasan böreklerle sizlerleyim kat kat çıtır çıtır en...

Yufkadan kuruvasan börek tarifi


İYİ AKŞAMLAR DOSTLAR
Misafirlerim için yaptığım kuruvasan böreklerle sizlerleyim kat kat çıtır çıtır enfes bi börek herkesin severek yediği mmmm dedirten cinsten😀Uzun aradan sonra ilk paylaşımım hadi bismillah başlayalım. Sizler nasılsıniz iyisiniz inş. Ben umredeyken ve gelincede @birkaselezzet sahip çıktınız teşekkür ederim sevildiğimin işaretidir mutluyum huzurluyum şükür.

 Yeni tariflerle yeni takipçilerimle haftamız mutluluklarla devam edecek herkesin yolu açık huzuru bol olsun.

 TEŞEKKÜRLER GÜZEL GÖNÜLLÜ DOSTLARA❤❤❤

Kuruvasan börek kat kat yufkadan. Çay saatlerine ve Ramazan menüsüne eklenecek hem sizlerin hem misafirlerinizin göz bebeği olacağı, pratik lezzetli, kolay doyurucu, hem göze hemde gönülleri, feth edecek 10 numara. @birkaselezzet ten sevgilerle.

Bu böreği yaparken misaf geldi yufkalar açık başlamıştım en uzun börek sarışım oldu. Yufkalar kat kat koymaya başlamıştım zil çaldı misafir çıkarken 1 kat yufka sos misafiri alırsın iceri 2.kat sos konur tekrar misafirin yanına hal hatır sosrarken tekrar mutfaga 3. Kat sos zemzem ve hurma ikramı 4.kat sos biraz sohbet 5.kat sos böylece sosla bekler biraz sohbet boyle bizim borek tezgahta bekler misafirle sohbet devam eder. Börekler çağırır beni sar lezzetli senin acelen yok der lezzetli az daha dur der sizlerinde maceraları vardır.

Neyse 2. Posta misafire sarılır ve pişer ikram edilir. Bide iş aşkı videoda çekiliyor aceleyle instagrama ve youtubeye konur, netice güzel. Sizlerle sohbet harika tarifi ekleyip kaçayım.



birkaselezzettarifleri
MALZEMELERİ
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı tereyağı
yarım su bardağı zeytin yağı
Üç adet yumurta.
1 kg yufka vee peynir

YAPILIŞI

1) Üç yumurta yarım su bardağı zeytin yağı eritilmiş yarım su bardağı tereyağı bir bardak yoğurt çırpılır. Yufka tezgaha serilir sostan bir kepçe konup sürülür.

2) ikinci yufka serilir üstüne yine sos sürülür altı adet yufkayı aralara sos sürerek altı kat olarak üst üste dizilir.

3) Yufkayı ortadan keselim karşı ortadan her 4 bölümu 5 şe bölelim toplam 20 parçaya bölelim üçgen şeklinde kesiyoruz kestiğimiz üçgenlerin geniş tarafına parmak kalınlığında kestiğimiz peynir koyup sarıyoruz sarma işlemi bitince yağlı kağıt üzerine sıralayıp kalan sostan üzerine fırçayla sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. börekler mmmm

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok