28 Aralık 2016 Çarşamba

COCO STAR TARİFİ

Ev yapımı coco star




İYİ AKŞAMLAR CANLAR NASILSINIZ?
İyiyim koşturması bol huzurlu, öğrencileri ile vakti dolan.Sizleride unutmayıp arada tarif ekleyen lezzetliniz.

Uzun zamandır yapmak istediğim güzel bir tarif.Okulda yaptık herkez çok beğendi, hafta sonu gelen çocuklarıma süpriz olarak yaptım.Nefis ötesi  lezzet, yapın sizlerde bana hak vereceksiniz.



Coco star tarifi

 MALZEMELERI
2 yemek kaşığı tereyağı
2  ay bardağı pudra sekeri
200 gram krema
180 gram hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilya

üstune 3 paket çikolata

Coco star nasıl yapılır.

YAPILIŞI
1) Tereyağı eritelim kremayi ekleyelim pudra şekerini koyalım karıştıralim ocağı kapatalım.
2)  Hindistan cevizi ekleyip karıştıralım soğumadan ılık iken şekil verelim.
3)  Dolaba donması için koyalım,donsun daha sonra çikolataları benmari usulü eritip coco starlari bulayıp servise hazır edelim.
4)  Çikolatali şekerlemelerden serpelim ve servise hazır.
 AFİYET OLSUN

20 Aralık 2016 Salı

AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK TARİFİ

Ay çekirdekli ekmek nasıl yapılır

Günaydın😀Nasılsınız canlar???
Yeni gelen arkadaşlarım ve siz değerli takipçilerim sayfama hoş geldiniz💜 Bu sene Lisede öğretmenim her gün atölyeye pratik uygulaması için sınıflar geliyor veee yapılıyor pisiyor sunumar derken koşturması bol bir hafta yaşıyorum.Bu hafta ekmekler simitler yemekler tatlılar bir sürü lezzet yapıldı.Videolar ve günlük paylaşımlar Bir Kase Lezzet instagramda paylaşıyorum takip edin.

 Gastrada pişen ekmeği bilirmisiniz işte o lezzette bi ekmek tepside kül üzerinde pişer ve çok lezzetli olur Kayınvalidem çok yapardı😀 Evde şahane ekmek yapmak isteyenler.Tarifi isteyen canlar yapın beni intagramdan facebooktan etiketleyin sizlerin ekmeklerini merak ediyorum👍



Ay çekirdekli ekmek
Malzemeler
5-6 su bardağı  tam buğday unu (unun kalitesine göre ayarlamanız lazım
3 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı iç ay çekirdeği

Çekirdekli Ekmek nasıl Yapılır😀 diyenler buyurun tarife
#birkaselezzettarifleri
1) Un, maya, tuz, şeker  karıştırıp unun ortasını açalım  sıvıyağı suyu koyalım
yoğuralım.Hamur sertse elimizi suya batırıp elimizin ayası ile 10 dakika kadar hamuru yoğuralım
2) Üzerini bir poşetle yada ıslak bezde olur kapatıp, ılık bir yerde  mayalanmaya bırakın. Biz 50 derece fırında mayaladık malum havalar soğuk.
3) Mayalanan hamuru hafif un serptiğiniz bir zeminin üzerine alın. Elinizle hamuru hafif açın. Ortasına 1 çay bardağı çekirdeği döküp, hamuru yeniden yoğuralım hem bu işlemle hamurdaki gazı almış oluruz tepsiyi yağlayalım hamuru yayalım.
Ekmeğin üzerine 1 yemek kaşığı un ve bir kaç kaşık suyu karıştırarak yaptığınız bulamaçtan sürelim
Ekmeklerin üzerine bıçakla kesikler atın.  Kalan çekirdeklerden serpin  fırını 200 dereceye ayarlayın.
Ekmeklerin üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı düşürün içi çeksin Fırından aldığınız ekmekleri  bir mutfak örtüsünün içine alıp sarmalayın.
1 saat kadar dinlendirin
AFİYET OLSUN

12 Aralık 2016 Pazartesi

SİMİT TARİFİ

Simi nasıl yapılır
Sokak simidi
Sosyete simidi

İYİ AKŞAMLAR NASILSINIZ GÖNÜL DOSTLARİM.
Sayfama yeni gelen Arkadaşlar hoş geldiniz. Bu sene Okulda götev yapıyorum.Atölyeye Öğrencilerimiz uygulama yapmak için geliyorlar. Her hafta yoğun geçiyor. Nefis simitler yaptık çeşit çeşit sokak simidi, pastane simidi, Ankara simidi, sosyete simidi v.s. sonuçlar harika oldu.

İnstagram Bir Kase Lezzette yapılış videosunu koydum bakabilirsiniz.Benim güzel takipcilerim için tarifini ekledim. Simit tarifi isteyenlere buyurun beklettim kusura bakmayın. Bu hafta işlediğimiz konulardan birisi simit yapma teknikleri öğrencilerimiz bu konuda harika sunumlar yaptılar. Evde mükemmel simitler çıtır çıtır yapabilirsiniz. Çoçuklarınizla kahvaltılara yapın kahvaltılar şenlensin.


Tarife geçelim

MALZEMERİ
1su bar. ılık süt
1su bar. ılık su
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1instant maya
Un hafif sertle yumusak arası olana dek eklenir

Üzeri için 300 gram susam
Ve
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su

YAPILIŞI
1) Susamı hafif kavuralım.

2) 4 su bar.unu eleyelim kuru mayayı una ekleyelim şeker tuz ilave edelim.

3)Ortasını havuz gibi açalım sıvıları koyalım parmak uçları ile ufaktan başlayıp kenara doğru yoğuralım un ilave edelim kıvamı sertle yumuşak arası olsun streçleyim 30 dakika mayalayalım.

4)Mayalanan hamuru yoguralım gazını alalım bezeler yapalım 10 dakika dinlensin. Bezeleri uzun uzun isleyelim iki tarafından kıvırip simit şekli vereelim instagramda önceki paylaşımlarda videosu var izleyin.

5) Pekmez ve suyu karıştırın simitleri batırın sonra susama batırin tepsiye dizin 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN