26 Haziran 2016 Pazar

YELPAZE KEBABI

Yelpaze kebabı tarifi
Yaz yemekleri


İYİ GÜNLER😁
NASIL GEÇİYOR HAYATINIZ???
Fırsat buldukça sizleri tarifsiz bırakmıyorum.
Blogcan arkadaşlarımı gezemesemden burdan hallerini sormak bloğumu güncellemek en büyük mutluluğum.Herkeze teşekkür ederim iyiki varsınız.

Bugün sizlere şık bir önerim olacak. Patlıcanın en güzel hali
Sunumu çok kolay nefis mmmmmm. Benim evimde çok yaptığım lezzet.İnstagramda videolu paylaşımı olan lezzet.Bu gün iftar için önereyim diye instagrama koydum linkini ekliyeyim dedim googleye yelpaze kebabı Bir Kase Lezzet yazdım ,bloğuma bu tarif eklenmemiş.Çok şaşırdım ve hemen eklemeliyim dedim...

Sohbetimiz çok güzeldi hadi kolayca tarif edeyim sizlerde yapın😀

🍜MALZEMELERİ🍜
4-5 Patlıcan
400 gram kıyma
1 soğan rendesi
tuz karabiber
1 yemek k. Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Domates biber soğan
Sosu için
1 yemek k. domates salçası su

🍜YAPILIŞI🍜
1) Patlıcanları yıkayalım ve yelpaze şeklinde kesillim. Bir kaba tuzlu su hazırlıyalım tuzlu suda bekletip kurulayalım.

2)  Tencereye yağ koyalım ve yelpaze kestiğimiz  patlıcanları kopartmadan kızartılır.

3) Kıyma tuz karabiber soğan galeta unu yoğrulur patlicanların arasına konur.

4) Domates biberler dilimlenip konur sonra salca suyla açılır üzerine dökülür veee  200 derecede pişirilir.

AİYET OLSUN


18 Haziran 2016 Cumartesi

AVCI BÖREĞİ

Avcı böreği tarifi


İYİ AKŞAMLAR
Güzel mutlu huzurlu haftalar olsun.
Nasılsınız hamdolsun dolu dolu günlerimiz geçmekte.Iftar ve sahura güzel bir tarifle geldim
Bizim  ASMEK Ailesi olarak katıldığımız  Exspo fuarımızda sevilen lezzet kendileri.

AVCI BÖREĞİNİ bu sene dersimize koydum. 2 Ölçü yaptık gözünüze 40 adet çok gözükebilir.Öğrencilerimin ve benim elime sağlık ☺ kahvaltıya ikramlık yemekte ara sıcak olarak nefis 10 numara hadi tarif edeyim sizlerde yapın...

Bizim kahvaltı masamızdada Avcı böreği yerini aldı çok sevildi  benim gibi isterseniz yarım ölçüde yapabilirsiniz Tarif 2 ölçü😊😊😊
instagram.com birkaselezzet. videolu yapılışı var az asağılara doğru inin göreceksiniz tıklayın


40 tane
birkaselezzettarifleri
MALZEMELERİ
2 Kilo yufka
500 gram kıyma
2 su bardağı ince bulgur
3 tane soğan
3 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber pulbiber
Zeytinyağı
Ceviz

Panelemek için
4 yumurta
1 çay bardağı süt
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI
1) Bulguru sıcak suyla ıslatın şişsin tavaya yağ kıyma koyun kavrulsun soğanı  ekleyin sonra salça  bulgur ve diğer malzemeleri konur.

2) Yufka serilir 4 de kesilir  geniş tarafa harç konur kenarları kapatılır sarılır.

3) yumurta süt çırpılır sarılan yufka batırılır sonra galeta ya bulanır kızartılır.
AFİYET OLSUN

9 Haziran 2016 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ

Haşhaşlı revani misafir sofrası
İftar sofrası revani tarifi
Limonlu haşhaşlı revani

HAYIRLI GÜNLER
Şükür kavuşturana lezzetliniz geldi.
Ramazanı şerif hayırlı bereketlı şifalı olsun.
İftar soframla sizlerleyim dün misafir ağırladım koşturmaca bir gün geçirdim sonucu mükemmel oldu.Bloğumdan lezzetler yaptım. Menüde neler var neler lezzetlinizin elinden☺
İftar menüsü
Ezogelin çorbası
Saçta et sote
Sarma patlıcan kebabı
Nohutlu pilav
Peynirli tepsi böreği
Taze fasulye
Osmanlı şerbeti
Kızartma  salata ve
Haşhaşlı revani

Bütün tarifler buradan bi inceleyin bakın güzel lezzetlerime...
İnstagramda revaninin şerbetini dökerken video koydum tarif istendi bende hemen dedim. Bu sefer bloğum öncelikli.Hadi tarif edeyim.
İnstagram Birkaselezzet buyurun videolarım ve günlük paylaşımlar için takip edin☺
Revani çok basit güzel lezzetli mmmm.


MALZEMELERİ
3 Yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
1 türk kahve fincanı sıvıyağı
2 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve fincanı haşhaş
2 türk kahve fincanı irmik
3 buçuk türk kahve fincanı un
1 tane limon kabuğu rendesi
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya

ŞERBETİ
3 buçuk su bardağı şeker
4 buçuk su bardağı su
5 tane karanfil
1 dilim limon

YAPILIŞI
1) Önce şerbeti yapalım bütün malzemelrri koyup 5 dakika kaynasın kapatın ılısın.
2) Yumurta şeker köpürtelim sıvıları ekleyelim arkasından irmik un haşhaş koyalım en son kabartma tozu vanilya koyup yuvarlak borcamı yağlayalım dökelim 180 derecede pişsin.
3) Revanimiz fırından çıktı ılıdı şerbeti dökelim süsleyelim dinlensin. Servis edelim dilimli halini takipçilerim istedi buyurun nefis.


AFİYET OLSUN