21 Kasım 2016 Pazartesi

TULUMBA TATLISI HALKA TATLISI TARİFİ

Tulumba tatlısı nasıl yapılır



İyi akşamlar nasılsınız canlar.💗
Tulumba ve halka tatlısı sevmeyen yoktur. Tulumba ve halka tatlısı  tarifi sizler için  çıtır çıtır yapın. Asmekte yaptığım tariflerden birisi daha. Lezzeti kıvamı dadılıp tam not alan pratik tarif.
Hayat devam ediyor. Yoğun koşturma içinde sizlerede yer vermek istedim. İnstagram Bir Kase Lezzette biraz aşağılarda kalsada yapım videosu var takibe alırsanız izlersiniz.

Evet Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun deyip tarife geçelim.  Papatyalar için öğrencim Haticeme teşekkür ederim.Tulumba tatlısı sizler için bir kase lezzet tarifleri günden güne artıyor çok şükür😀
Tulumba tatlısı çok bereketli, sizler ölçüyü yarıya indirebilirsiniz. Aynı tariften halka tatlısı da yapabilirsiniz.


MALZEMELERİ
30 Kisilik
3 su bardağı su
50 gram margarin
2 çorba kaşığı tereyağı bir fiske tuz
2,5 şu bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
 6 yumurta


Şerbeti
5  su bardağı  toz şeker
3,5 su bardağı  su
1 dilim limon
Şerbet tulumba hamuru yapmadan kaynatılır soğur

YAPILIŞİ
1) Öncelikle şerbetini yapalım.3 su bardağı su ve 50 gram margarin 2 çorba kaşığı tereyağı bir fiske tuz Bunları Tencereye koyalım kaynasın içine 2,5 şu bardağı un karıştıralım bi kaç dakika çevirelim.

2) İçine 1 çorba kaşığı irmik 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı nişasta koyun.

3) Ocaktan alın ılısın 6 yumurta koyalım mikserle karıştırıp, duyulu torbaya koyalım. Soğuk  yağa sıkalım kızarsın alalım ve şerbete atılır.

4) Yağ soğuyunca tekrar yapılır. 
AFİYET OLSUN


2 yorum:

beauty beybi dedi ki...

Ellerine sağlık valla çok güzelbir tarif :)

deeptone dedi ki...

heeeeey iyisin di miiiiii nabeer :)