31 Ekim 2016 Pazartesi

AY BAKLAVASİ TARİFİ

Ay baklavası nasıl yapılır
Cevizli baklava
Fındiklı baklava

İYİ AKŞAMLAR SEVGİLİ DOSTLARIM...
Nasılsıniz?Beni soran dostlara hamdolsun biraz fazla koşmaktayım hamdolsun.Herkezin emekleri bol olsun.

Baklavanın Türk mutfağında yeri ayrıdır biraz zahmetli olsada,sizde benim gibi dışarıdan yeyemiyenlerdenseniz.Kendim yaparım derseniz buyurun tarife😀Harika ötesi lezzet hadi tarife gecelim.

Ay baklavası💜
Videlu çekimleri İNSTAGRAM BİR KASE LEZZETTE
MALZEMELERİ
2 yumurta
1 çay bar fındık yağı
1 su bar su
1 çay bar. ev yoğurdu
5 buçuk 6 su bar un
1 çay k.tozu
2 yemek kaş. sirke az tuz

Açmak için: 200 gram mısır nişastası
1 avuç un

İçine: 2 su bar.fındık veya ceviz

200 gram tereyağ
1 çay bar fındık yağı eritelim köpüklerini alalım

Şerbeti
6 su bar şeker
7 su bardağı su
Ben kuru baklava isterim derseniz bu ölçü tam
Bu az biraz revaklı baklava isterim derseniz birer bardak şeker su ilave edin ben ilave ettim tepsiye görede ölçü değişir...
1 yemek kas. limon


YAPILIŞI
1) Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım ve 8  tane 130 gram beze yapalım.

2)  küçük tabak kadar açalım aralarına nişasta serpelim  8 tane  bezeye böyle ön hazırlık yapalım streçliyelim ve dolapta 1 saat dinlensin

3)Tepsimizi yağlıyalım  tepsi büyüklüğünde açalım ic serpelim 2. yi açalım 1.nin üstüne koyalım iç serpelim 3 parmak kalınlığında rulo yapalim bardakla keselim tepsiye koyalım

4) diğer bezeleride 2 şerli yapalim bu şekilde bitirelim ve yağı eritip tatlımıza gezdirelim.

5) 45 dakika pişcek 180 derece ısınmış fırında 30 dakika😀 dereceyi düşür 150 derece 15 dakika pisip soğuyacak.

Şerbeti: 15 dakika kaynicak limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynat kapat şerbet eli yakmıycak baklavaya dökülecek dinlenince afiyet olsun.
Not: bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor...

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: