Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

ANALI KIZLI

Analı kızlı tarif Analı kızlı nasıl yapılır İYİ GÜNLER😁💕🌷 Nasılsınız canlar uzun aranın ardından mutlulukların sevginin saygının ya...

Analı kızlı tarif
Analı kızlı nasıl yapılır


İYİ GÜNLER😁💕🌷
Nasılsınız canlar uzun aranın ardından mutlulukların sevginin saygının yaşanacağı güzel günler dilerim.Antalyam çok sıcak bu sene kavruldu.

Evet Antalya Atatürk Asmek derste yaptığımız tarif. Videolu yapımlar Bir Kase Lezzet İnstagramda mevcut faydalanabilirsiniz.

Yöresel lezzet ANALI KIZLI mütiş bir lezzet on numara. İçli köftenin en güzel hallerinden.
Birkaselezzettarifleri tarifi sizler için ekliyorum hemde sayfamda anı olarak kalsın.

Bu sene içinde çok güzel lezzetlere imza attım. Güzel insanlar tanıdim benim için değişik oldu. Bakalım bu sene Asmekte öğretmenlikte nasıl olacak 😁 hayırlısı olsun onlayn kayıtlar başladı.Herkeze kolay gelsin tarife geçelim.

MALZEMELERİ
2 kilo köftelik bulgur
250 gr irmik
1 tane yumurta
1 buçuk su bar. un
3 y. K. salça
1 tatli k. karabiber tuz

İÇİ
700 gram kıyma
5 tane soğan ince kıyım
3 yemek kas. salça
150 gram tereyağ
Tuz karabiber kimyon pulbiber
Ceviz

SOSU
3 yemek kaşığı salça
Tereyağ ve sıvıyağ
1 baş sarımsak
Nane pulbiber
1 kase haşlanmış nohut

YAPILIŞI
1)Önce Bulguru ılık su ile ıslayalım suyunu çekip ıslanınca bi 10 dakika dursun irmik nane salça tuz ekleyim yoğuruyoruz arada elimize su ile ıslayım iyice yoğuruyoruz en son un ekleyip kıvamlı olana dek bu işlem devam eder.

2)) yoğrulur dinledirilir.

3) bunu önce yapın sonra hamurunu yoğurun kıyma suyu çekene dek kavrulur soğan eklenir kavrulur tereyağ salca ve baharatlar konur tuzu ayarlanir ceviz eklenir.İç harç donacak

4) köfteden önce anneleri yapalım hamurundan yumurta büyüklüğünde alınır açılır iç harç konur kapatılır bu esnada el ara ara ıslatılır uçların fazlası alınır şekil verilir. Geri kalandan kızlar küçük küçük içsiz yapılır bu işlem hamur bitene dek yapılır.

5)Tencereye yağ salca eklenir biraz kavrulur sarımsak nane eklenir kızlar kaynayan salçalı suya eklenir nohutlar kaynayınca anneler içli köfteler konur 10 dakika pişince bakılır bakarsınız piştiyse tamamdır.Elimize sağlık...
AFİYET OLSUN

3 yorum

  1. Ayşeeeeem, henüz kahvaltısını bile yapamamış ve mesaisinin başında kafa patlatan bir gariban olarak yine sabah sabah aklımı başımdan aldın bu muhteşem tarifinle! çok fena acıktım kadın!:) Yapan ellerin dert görmesin, bi gün bize de o hamarat ellerinden çıkma lezzetlerinden yemek nasip olsun işallaaaaaaah :))))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor elinize sağlık, bizim buraların ( Hatay'ın ) meşhur yemeklerindendir bu çorba.

    YanıtlaSil