18 Nisan 2016 Pazartesi

FIRINDA İÇ PİLAVLI TAVUK

İç pilavlı tavuk tarifi
Garnitürlü iç pilavlı tavuk
İç pilav tarifi

İYİ GÜNLER.
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA...
Nasılsınız canlar.
Beni soran bi tanelerime hamdolsun iyiyim kosturmalı biraz tempolu hayata devam.

Çok güzel tarifler sizlerleyim.
Asmek Ev yemekleri dersinde yaptık harika oldu. Aşçı çırağı dersindeki istenince bu sefer değişik olsun altına garnitür yapalım dedim veeeeeeee☺

Garnitür yatağında iç pilavlı tavuk sözün bittiği yer ameliyattan çıkan nar gibi kızarmış tavuk sunum hali lokum gibi oldu elma dilimi patetesi havucu arpacık soğanı biberi fırın poşetinde ayrı pişti görsel şölene döndü 💕💕💕epey uğraştık.

Tavuklarımız😊 içi temizlenirken çok kesilmiş  ameliyat yapar gibi tavuğu diktik dağılırsa olmazsa diye streslendim  ama sonuç pörfek mükemmel harika 😍İnstagramda videoları paylaşıyorum dikilmişhaluni paylaşınca hak verdiler demi....

Yapılış videolarını İnstagram bir kase Lezzet' ten izleyin☺ bu linge tıklayın.


ANTALYA  ATATÜRK ASMEK YEMEK KURSU @birkaselezzet tarifleri ile çok özel ve güzel...Kursuma sizleride beklerim...
Bide kesilmiş haliyle oyyyy mütiş..

1 tavuk için
MALZEMELERİ
Pilavı için
1buçuk su bardağı pirinç
1 paket helvalık fıstık
Tereyağı 1 tane soğan
Kuş üzümü
2 çay k.karabiber
az tarçın az yenibahar
tuz 1buçuk su bardağı su
1 tane tavuk
İğne iplik
Sosu için: birer kaşık salça yoğurt yağ

YAPILIŞI
1) Tereyağı koyun erisin fıstığı ekleyelim sonra soğan koyalım kavrulsun pirinci yıkayıp ekleyelim baharatlar üzüm su birebir ölçü su pissin kapatalim demlensin..

2) Tavugun önce boyun tarafını dikelim  pilavı dolduralım popo tarafını dikelim popoya ipi saralım ve suya tuz koyalım tavuğu haslayalim çıkaralım

3) sos icin: salca yogurt yağ karıştırıp tavuga bolca sürelim 180 derece fırında pişirelim.


AFİYET OLSUN


1 yorum:

Küçük Mucizelerim dedi ki...

Çocukluk lezzetimdir içli tavuk. Ama annem içini tavuk ciğeriyle doldururdu. Özel gün yemeğimizdi.
Elinize sağlık.