5 Mart 2016 Cumartesi

TAŞ KADAYIF ARAP KADAYIFI

Arap kadayıf tarifi


İYİ AKŞAMLAR
BİR KASE LEZZETTEN MUTLULUKLAR.
HAYATINIZ NASIL GİDİYOR.
Benimkisi koşturmaca çok şükür hamdolsun.

Okulda Taş kadayıfına (arap kadayıf) yaptık. Çok güzel oldu senelerdir bloğuma eklemek istediğim tarif.

♡♡♡♡ ANTALYADA TAŞ KADAYIFI bulmak çok kolay kilosu 6 lira ( 26 tane) bulamayanlar ne yapsın onlar için Rahmetli ustaların ustası sevgili @deryabaykal ın programında çok çıkardı tanırsınız bu tarifi denedim CEMAL TÜRKAY HOCANIN Tarifini sizlerle paylaşayım.

 Eskiden daha aşçılık okumadan bu işlere merakımdan ustaları takip etmeye özen gösterirdim. Celal usta çıkınca pür dikkat seyrederdim benim için çok güzel günlerdi.

O günlerde Bu günün hayalini bile edemezdim şükür şükür şükür. ..

Bu tarifi Kral Abdullaha yapmış bende güzel tarifleri not ederdim böyle 5 tane defterim var...

İnstagramda paylaşınca bir çok sorularla karşılaştım. Yorumlarda sizlerin yaptığınızın çatladığını yazmışsınız kurutmamaya özen gösterin iyi kapatın  kızartırken yağ sıcak olsun şerbet soğuk tamam canlar.


birkaselezzettarifleri
 MALZEMELERİ
Yassı kadayıf hamuru için:
1 yumurta
1buçuk su bar. süt
yarım su bar. su
2 su bar.un
1 tatlı kaş. şeker
1 çay kaş.tuz
1 yatlı kaş maya

Yassı kadayıf hamurunun yapılışı:
1) Bunları yani yukardaki malzemeleri mikserle çırpalım krep kvamından bi tık koyu olacak ve 2-3 saat mayalansın ağzını kapayalım sonra krep tavasına çay tabağı büyüklüğünde krepten biraz kalın dökelim tek taraflı pişirelim soğusun.

2) 250 gram dövülmüş ceviz tatlı kaşığı ile koyalım uçları kapatalim bunun kapatılışı önceki paylaşımlarda var hepsini yapalım. Not İsteseniz bu şekilde dipfirizde sallayabilirsiniz.

Yassı kadayıf
Şerbeti için:
3 su bar. su
3 su bar şeker
1 dilim limon
Kaynasin 16 dakika tutalım kapatalım..buz gibi soğusun

Yassı kadayıf kızartılması:
1) Tencereye yağ koyalım kapattığımız kadayıfları atalım arkalı önlü kızartalım ve soguk serbete atalım biraz dursun alalım İnstagramda videolu paylaşım var isteyenler seyredebilir.

AFİYET OLSUN

9 yorum:

Sengül Öncel dedi ki...

ahh ahh nasılda severim. ellerine sağlık canım benim

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

harika görünüyor.. tarsusta olsak da yesek diye geçiriyorum içimden..

Gökhan dedi ki...

Harika görünüyor elinize sağlık.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Hoş geldiniz güzel yorumlarınıza teşekkür ederim....Buyurun Bir Kase Lezzet sizlere yapsın.

mutfaktaki acemi dedi ki...

Tarsus'luyum ve taş kadayıf bizde de çok sevilir. İri dövülmüş ceviz olursa daha makbuldür, dişe gelecek şekilde. Ama ben en çok hamurunu sade haliyle yemeyi severim. Hatta su an kokusu burnunda sanki. Ellerinize sağlık.

nefisyemektarifleri dedi ki...

Ben Adana'lıyım taş kadayıfını gerçekten çok güzel tarif etmişsiniz, ellerinize sağlık.
lezzetli tarifler

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Her zaman ki gibi yine güzel güzel tarif etmişsin. Yapma kısmını ppek beceremesem de yeme kısmında ustayımdır :)
Ellerine sağlık canım.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınıza ☺

Değmesin Yağlı Boya dedi ki...

Bu yassı hamuru biz kendimiz yapabilir miyiz acaba? Almanyada bulunur mu hiç bilgim yok.