30 Kasım 2015 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

İçli köfte tarifi
İçli köfte
İçli köfte yapmanın püf noktaları


HAYIRLI BOL BEREKETLİ GÜNLER
NASILSINIZ DOSTLAR.
Biz bomba gibiyiz maşallah derslere devam harika lezzetler yapıyoruz MAŞALLAH bize.


Ev yemekleri dersinde.
Yöresel lezzet İçli köfte yaptık. hamuru yoğuruyoruz Derslerimiz devam ediyor. ANTALYA ATATÜRK ASMEK...

Öğretmen kafa dengi öğrencilerde öyle daha ne olsun derslerde zevkli geçiyor.

İçli köfte yapmak haliyle kolay değil biz elbirliği ile çok şükür yapıp bununda üstesinden geldik.


80 Adet
MALZEMELERİ
8 su.b. bulgur
500 gr irmik
2 tane yumurta
 4 su b.su tuz
3 yemek kaşığı un
1 su b.yogururken kullanicaz
4 y. K. ev salçası
1 tatli k. karabiber kimyon pulbiber

İÇİ
1,5 kilo kıyma
2,5 kilo soğan fare dişi kıyım
3 yemek kas. salça
300 gram tereyağ
Tuz karabiber kimyon pulbiber
İnce kıyım maydanoz
Ceviz

YAPILIŞI
1) Bulgur irmik tuz konur karıştırılır üstü basana dek oda ısısında su konur karıştırır 15 dakika dinlendirilir.

2) yumurta salca baharatlar eklenir sakız kıvamı olana dek ara ara elimiz ıslatarak yoğrulur.

3) yoğrulur dinledirilir.

4) bunu önce yapın sonra hamurunu yoğurun kıyma suyu çekene dek kavrulur soğan eklenir kavrulur tereyağ salça ve baharatlar konur tuzu ayarlanir maydonoz ceviz eklenir.İç harç donacak bizim vaktimiz yoktu siz kolay yapmak için bu kıymayı mercimek köftesi büyüklüğünde yapin dolapta donsun kapaması daha kolay ve hamuru daha ince olur.


5) çiğ köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde alınır açılır iç harç konur kapatılır bu esnada el ara ara ıslatılır uçların fazlası alınır bu işlem hamur bitene dek yapılır.

6) Dolapta dinlendirilir isteğe göre buharda yada kızartarak pişirilir ...

Videolu yoğurma ve yapılışı için instagram bir kase lezzet  İçli köfte videolu paylaşım tıklayın.

İçli köftenin yapılışı hiç kesilmeden Facebook bir kase lezzetten izleyin Facebook BİR KASE LEZZET TIKLAYIN TAKİBE ALIN SEYREDİN

NOT: içli köfte hamuruna patates haşlayıp koyarsanız hamura daha çok hakim olursunuz.

Not: içli köfyeleri kızartırken una bular kızartırsanız çatlama riski azalır.

Not: İçli köfteyi haşlayarak yapmak isterseniz suyu kaynasın tuz limon ekleyin icine koyun kaynasın piştiğini anlamak için kaşıkla basın içe doğru kaşık gidiyosa pişmiştir. Buharda piştigini anlamak içinde aynı sistem.

Not: Üstteki 1. Foto yağda kızartılmış.
Alttaki 2. Foto buharda pisirilmiş

AFİYET OLSUN


26 Kasım 2015 Perşembe

DOMATES ÇORBASI

Domates çorbası yapılışı
Antalya Asmek



İYİ AKŞAMLAR CANLAR
Nasılsınız???

Hamdolsun iyiyim bi koşmaca içinde hayat devam ediyor.Benim maratonuma okulda eklenince bi fazla koşma var.

Sağlık olsun Rabbimin izniyle her şeyin üstesinden geliriz.

Okulda çorba ve font yapımı dersindeyiz.Öğrencilerime çeşitli çorbaları öğretiyorum, domates çorbası nefis oldu. Benim çocukken öğrendiğim ilk lezzet bu gün ögrencilerimle paylaştım.


Domates çorbamız hazır.

Antalya Atatürk Asmek Ev yemekleri dersinde domates çorbası sunum...Yanında sarma patlıcan kebabı ve şehriyeli bulgur pilavı...Sarma patlıcan kebabı tarifine tıklayın burdan ulaşın.

Bizler bu lezzetleri pişirip hazırlıyoruz bir işletmede sunulup servis edilecek şekilde servis yapıyoruz ve pişirdiklerimizi yiyoruz.  Yolunuz düşerse sizleride bekleriz. MAŞALLAH her şey güzel yolumuz açık olsun.

NOT: Burayı her gün güncelleyemiyorum bilgisayar başına geçme fırsatım olmuyo şimdi bile tarifi telefondan giriyorum. Ondan dolayı beni günlük neler yaptığımı merak eden instegram hesabımdan bakabilir linkini ekleyeyim tıklayın...
İnstagram Bir Kase Lezzet tıklayın...

   

Davet yemeklerinize kolaylık
20 -25 kisilik isteyen ölçüyü yarıya azaltsın tamam.Domates çorbamız çok basit ve lezzetli oldu.

MALZEMELERİ
2 Su bar un
5 yemek k. salça
2 kilo rende domates
1litre font et suyu
3 litre su
Zeytinyağı
Tuz
şeker
Üzerine rende kaşar

YAPILIŞI
1) Unu yağsız kavurun soğusun. Tencereye yağı koyun salçayı ekleyin karıştırın domatesi ekleyin biraz pişirin suyu ve et suyunu  verin kaynasın.


2) unu suyla açın çorbanin suyuyla alıştırın ve domatesli suya karıştırarak ekleyin kaynasin tuzunu ekleyin kapatın servis yapın üzerine kaşar koyun.

AFİYET OLSUN...



19 Kasım 2015 Perşembe

TAHİNLİ RULO ÇÖREK

tahinli çörek
Nurselin mutfağı
Tahinli rulo çörek nasıl yapılır

İYİ GÜNLER DOSTLAR.
NASILSINIZ....

Beni soran güzelliklere teşekkür ederim. Tahinli çörek tarifini istediniz instagrama ekledim facebook taki takipcilerim tarifi bekliyorsunuz sözümü tutuyorum...

Çöreklerimin tabaktaki zerafetimi sevem tabağın güzelliğinimi sevsem:))) Turkuazın ve morun rengi beni mestetti.

nurselin mutfagi programindaki 4. TARIFIM DETAYLAR İÇİN

Youtube ye NURSEL AYŞE YAZIN programı izleyin.

Nurselimin sesi kulaklarimda MASALLAH BU KADIN NE YAPSA GÜZEL YAPIYOR DEDI  ONUN GÖNLÜ HEP GÜZEL:)))

 Evet canlar bu programı bana nasip eden Allaha Şükürler olsun ve bu program sayesinde herkezin evlerine misafir oldum.

 Çekim  ekibine nurselime erginnursel emeği geçen herkese SHOW TV ye teşekkür ederim Rabbim onlardan razi olsun herkesin yolu açik olsun.

Çok guzel insanlar tanidim gönüller kazandim Rabbim utandirmasin yolumuz acik olsun...
Tarif geliyor.

MALZEMELERİ
1buçuk su bar. süt
1 buçuk su bar. su
1 su bar. az sıvıyağ
1 ymk.kas.tereyağ
3 ymk. kas.şeker
1 tatlı kaş.tuz
1 instant maya
7su bar un
1 yumurta sarısı üzerine
1 ymek kas pekmez üzerine
Susam üzerine

Arasına:
Tahin
toz haşhaş


YAPILIŞI
1) su süt tereyağ tuz şeker maya karıştırılır un eklenir yumuşak hamur yoğrulur 18 meze  9 şarlı iki grup yapılır mayalanır 2 tepsilik.

2) 3 meze alınır biri açılır tahin sürülür haşhaş serpilir 2. açlır onada tahin sürülür haşhaş serpilir 3. yede aynı işlem yapılacaktır biraz esnetilir rulo yapılır kesilir tepsiye dizilir.

3) Diğer mezelerde 3li yapılır.

4) Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilir tepsiye dizilir mayalanır190- 200 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN


15 Kasım 2015 Pazar

ETSIZ ÇİĞ KÖFTE

Adıyaman usulü çiğ köfte
Çiğ köfte tarifi
Antalya Atatürk Asmek dersi çiğ köfte yapımı
Antalya Asmek


İYİ AKŞAMLAR...
Lezzetliniz geldi nasılsınız???
Uzun aradan sonra kavuşturana şükürler olsun.Koşturmaca hayat devam ediyor.

İlk defa blog açtığıma çok sevindim meyvelerini toplamaya başladım.İşin buralara geleceğini düşünemezdim hayal bile edemezdim.

Aşçılık okuyacağım pastacılık okuyacağım usta ögreticilikkerini alıcam işletme isterken öğretmen olacağım. Allahallah inanması güç, bunu bana önceden deselerdi şakacı hadi ordan derdim. Bildiklerini paylaşmasını seven ben bide ögretmen olunca öğretme aşkı büyüyor. Bide harika öğrencileriniz olursa ders bi daha güzelleştiriyor.  Çok şükür bin şükür:)))

 Antalya  Atatürk ASMEK te öğretmenliğe başladım derslerin modüllerini bilgisayardan görsel anlatıyorum.

Modüllrr bitince sınav oliyorlar.

Ayrıca mutfakta pratikte yapıyoruz. Pratiklerdende sınav olunacak.

Tarifler ölçüler blogta hazır olunca işim daha kolay oluyor. Hemen bloğumdan faydalanıyorum.



Her zaman ayrı lezzet ayrı tarif  yapıyoruz servis yapıyoruz harika oluyor bende öğrencilerimde memnunuz...


Arkadaşlara arada sizlerde sizlerin lezzetlerinden faydalanalım diyorum.
Hasretim Adıyaman usulü çiğ köfte yapalım dedi tamam gülüm dedim. Benden Uluslar arası sebze doğrama teknikleri.

Tek tek arkadaşlara uygulamalı göstererek neşeli bol enerjili dersleriniz geçiyor.
MAŞALLAH...

Doğradıklarımızdan sepze çorbası ve kabak yemeği yanınada bol acı çığ köfte. Sepze çorbası tarifi Sepze çorbası için tıklayın

İnstagramda yapılış videosunu paylaşımca yarif istediler bende bu sefer öncelik bloğuma dedim ve önce buraya ekliyorum...

MALZEMELERİ
1 kilo kısırlık bulgur
2 büyük soğan ince kıyım
2 baş sarımsak
3 yemek k. biber salçası
2 kilo rende domates
İnce kıyım maydonoz
1 su bardağı isot kaseye koyalım üzerine basana dek zeytinyağı

YAPILIŞI
1) Soğan sarımsak salça ovulur ve bulgur konarak yoğrulmaya başlanır.

2) yoğrulma bulguru bulgura sürterek oluyor domates azar ilave edilir onu emince tekrar domates konur böyle domates 4 seferde eklenir 45 dakika yoğrulur.

3) bulgur yoğrulurken pişcek ve maydonoz eklenir karıştırılır. En son isotlu yağ eklenir karıştırılır. Şekil verilir.

Not: Yağdan önce maydonoz koyuyoruz yağ koyduktan sonra konursa çig köfteye maydonoz yapışmaz.En son İstenirse yağ ısıtılır konur isotta eklenir.

AFİYET OLSUN




4 Kasım 2015 Çarşamba

SEPZELİ PİZZA

 sepzeli pizza
yufkadan pizza
kabaklı pizza


HAYIRLI AKŞAMLAR....
NASILSINIZ.....
Lezzetlinizden sevgiler...

Sizlere güzel bir tarifle geldim. Yufkadan sepzeli pizza..Biz çok sevdik hemen tarifi ekliyeyim.  Mmmmmm pratik lezzet diyet yapanlar sepze severler hadi mutfağa....
Bayanlar Baylar buyurun.
Pamuk eller mutfağa


MALZEMELERİ
2 Yufka
Sosu
1çay bardağı süt
1kahve fincanı sıvıyağ

Sosu için
1 yemek k. salça
Tuz kekik nane
Üzerine
1rendelenip sotelenmiş kabak ve soğan tuz
Biber çeşidi
mısır rende kasar
Zeytin

YAPILIŞI
1) Küçük borcam yağlanır 1 yufka sarkıtılarak serilir sos sürülür 2. Yufka konur sos sürülür yanlardan sarkan kufka ortaya getirilir.

2) Salça sürülür baharatlar serpilir kabak ve biberler konur 170 derece fırında pişirilir.

3) Kızarınca kaşar mısır zeytin serpilir tekrar fırına eriyince çıkarın.
Afiyet olsun:)))