28 Eylül 2015 Pazartesi

BAKLAVA TARİFİ

Ev baklavası
Fındıklı baklava tarifi


Hayırlı haftalar dostlar.
Geçmiş Bayramınız mübarek olsun.Okullar başladı yeni öğretim yılı hayırlı olsun. Bayram derken onuda bitirdik.

Bu bayram tatlı olarak ev baklavası yaptım çok beğenildi ve tarifini eklermisin dediler.Bende ilk olarak fındıklı baklava tarifiyle başlamak istedim.

Fındıklı baklavamız Bayramın 1. günü hazırladım.Ev halkı kahvaltıyı yaptı kurban hizmetine gitti bende kolları sıvadım nefis tereyağlı baklava açtım.

Evet dostlat hamur yoğruldu açıldı pişti şerbetlendi.Nefis oldu yemeyen dostlarda sipariş verdi.

Evde Baklava 3 Saatte hazırlanırmı evet hazırlanır. 45 kat el açması fındıklı baklava.
Pişince inceliğinden şerbet dökmeye kıyamadım.

Videosunuda en kısa zamanda instagrama ekliycem.

Şimdi tarif isteyen dostlara gelsin.
Buyurun Bayanlar Baylar
Pamuk eller mutfağa



MALZEMELERİ
2 yumurta
1 çay bar süt
1 çay bar fındık yağı
yarım çay bar su
2 yemek kaş. ev yoğurdu
5 buçuk su bar un
yarım paket k.tozu
2 yemek kaş. sirke az tuz

Açmak için: 200 gram mısır nişastası
1 avuç un

İçine: 1buçuk su bar. dövülmüş fındık

200 gram tereyağ
1 çay bar fındık yağı eritelim köpüklerini alalım

Şerbeti
4su bar şeker
5 su bardağı su
Ben kuru baklava isterim derseniz bu ölçü tam
Bu az biraz revaklı baklava isterim derseniz birer bardak şeker su ilave edin ben ilave ettim tepsiye görede ölçü değişir...
1 yemek kas. limon

YAPILIŞI
1) Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım ve 45 tane beze yapalım. 5şerlı 9 gruba ayıralım.

2) her 5 şerlı bezeleri nisastayla küçük tabak kadar açalım aralarına nişasta serpelim  9 grupta böyle ön hazırlık yapalım.

3)Tepsimizi yağlıyalım 5şerli  tepsi büyüklüğünde açalım tepsiye koyalım 1 yemek k. yağ serpelim 2. ve 3. 5şerli grubuda açalım aralara yağ gezdirelim şimdi fındığın yarısını koyalım.

4) yani 15 katta bi fındık koycaz tekrar. 15 kat daha 5şerli açip koyuyoz.3 sefer.15 yapar.

5) bu şekilde bitircez kesicez yağ gezdircez.

6) 45 dakika pişecek 170 derece ısınmış fırında 30 dakika dereceyi düşür 150 derece 15 dakika pisip soğuyacak.

Şerbeti: 15 dakika kaynıyacak limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynat kapat şerbet eli yakmıycak ılıklıkta baklavaya tepsiye deyince ılık olucak şerbet dökülecek dinlenince afiyet olsun.

21 Eylül 2015 Pazartesi

AŞÇILIK , PASTACILIK, USTALIK, USTA EĞİTİCİLİK, BİR KASE LEZZET

 Pastacılık sınavı

Hayırlı günler
Bu bayram bana çifte bayram....
Antalyamdan sevgiler pastacılık ustalık sınavım bitti:)))

Bana destek veren her zaman başarılar dileyen  takip eden arkadaşlarıma  herkese çoooook teşekkür ederim iyiki varsınız iyiki hayatımdasınız, sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.

Rabbim güzel kapılar açsın güzellikler yaşatsın  ferahlatsın....

Dün pastacılık sınavından sonra okulumun önünde yaşadıklarım filim şeridi gibi geldi geçti.

Önce bloğum açmam sonra Aşçılık usta eğiticik belgelerini almam sınav telaşlarım.
AŞÇILIK USTALIK YAZIM TIKLAYIN:)))

Müdürümüm ve öğretmenlerin yardımları ile sen yaparsın diye destekleri gözümün önünden filim şeridi gibi geldi.

Azmedip gece derslerine girmem sınavlar hem test hem pratikler onları geçmem.
Aşçılık ustalık ve usta eğiticilikten sonra
Müdürüm Ayşe hanım pastacılıkta almalısın deyip beni desteklemeleri veeeeee ne desem bilmem mutluluk bunun adı.

Dün çok güzeldi dersime giren öğretmenlerim ben pasta yaparken kurabiyeleri süslerken beni yalnız bırakmadılar hem pastalarımdan tattılar hem sohbet ettik.

Okulumu çok özlicem.Bundan sonra neler olacak bende merakla bekliyorum. Dualarınızı bekliyorum inş. güzel olacak. Müdürlerime öğretmenlerime aileme arkadaşlarıma  sizlere TEŞEKKÜR EDERİM.
KURBAN BAYRAMINIZI KUTLARIM...

14 Eylül 2015 Pazartesi

ÖRGÜ POĞAÇA

peynirli örgü poğaça
Süslü poğaça
Yörsan

Hayırlı günler
Lezzetlinizden sevgiler.

Bu güzel güne ulaştık çok şükür.
Bereketli huzurlu sağlıklı nice günlere.

Örgü poğaçam harika oldu. Yörsan dan gelen hediye paketinden güzel lezzetler sizler için instagram hesabı @yorsan1964 teşekkür ederim. Hediye paketim çok zengindi. Teşekkür Ederim YÖRSAN AİLESİNE.....

Tarifi siz istediniz buyurun fotolar sizin için cektim kolaylikla yapın:) bir kase lezzet videolari instagramda bakabilirsiniz
İnstagram Bir Kase Lezzet tıklayın...

Diğer mayalılarıma bi göz atın şükürler olsun hepsi birbirinden lezzetli MAŞALLAH.Bir Kase Lezzet mayalı ve poğacalar tıklayın...



MALZEMELERİ
3 su b. un
yarım yaş maya
2 y. k. sıvıyağ
2 y.k. tereyağ
1 çay. b. süt
2 tatlı k. şeker
1 çay k. tuz
üzerine yumurta sarısı beyazı hamura

İÇ MALZEMESİ
Beyaz peynir
Kaşar payniri
1 tane patates haşlanmış
Maydanoz karabiber pulbiber

YAPILIŞI
1) Hamuru yoğurun 3 hamur yapalım mayalansın.

2) Her 3 hamuru açın iç malzemeden koyun rulo yapın 3 birbirine saç örgüsü yapın  şeklini verince yumurta sarısı sürün.

3) hava sıcak 10 dakika mayaladım 190 derece fırında pişirdim.

AFİYET OLSUN

4 Eylül 2015 Cuma

KÖFTELİ PATLICANLI SARMA KEBABI

Patlıcan kebabı
Sarma patlıcan kebabı

İYİ AKŞAMLAR
Nasılsınız???

Yazın patlıcanları bi başka güzel sizler için pratik ve güzel lezzet patlıcan kebabı.
Patlıcan sevenlere güzel bir tarif.
Köfteli patlıcanlı sarma Kebabı
Biz çok sevdik...

bir kase lezzet te herkese uyan tarifler var iyi gezmeler.

Hadi Bayanlar Baylar
Pamuk eller mutfağa


MALZEMELERİ
5 tane patlıcan
sıvıyağ tuz

köftesi için:
300 gram kıyma
1 rende patates
tuz karabiber
Sosu icin:
1 tatlı k. salça
4 tane domates
1 kırmızı biber

YAPILIŞI
1) Patlıcanları  uzunlamasına doğrayıp tuz atalım kızartıp peçeteye koyalım.

2) Köftelik malzemeleri karıştırıp patlıcana koyup saralım borcama koyalım

3) Domatesleri rendeleyelim ortaya koyalım 1 domates biber doğrayıp koualım salcayı suyla acalım koyalim 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun...