29 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ KOLAY PASTA

Pratik kremalı pasta
çilekli kek

HAYIRLI GÜNLER
Müberek günde herkesin ne dileği isteği varsa kabul olsun....

Umre ziyaretlerine misafirlerim ara ara müsait olunca kabul ediyorum malum annemlede ilgileniyorum...

Geçen gün Alanyadan misafirler ağırlamak için kolları sıvadım mutfağa çilekli kek yapmak için girdim u dönüşüyle hemen pratik pişmeyen krema yapıp kekten pastaya geçiş yaptım...

Koşuşturma sonrası her şey çooook güzeldi:)))

Hadi buyurun pamuk eller mutfağa
Çilekli kek ardından kremasıyla
Çilekli kolay pasta
Tarif yazalım hadi yapalım çok kolay



MALZEMELERİ
3 yumurta
Birbuçuk su b. şeker
1 çay b. süt
1 çay b. Yoğurt
3 su b. un
yarım su b. sıvıyağ
1 k. tozu
üzerine çilek

KREMASI İÇİN
1 paket orman meyveli kremşanti
1 paket sade krem şanti
ve süt

YAPILIŞI
1) Yumurya şeker çırpalım sıvı malzemeleri ekleyim unu k. tozunu eleyelim ekleyelim yağlanmış kelepçeli kalıba koyalım üzerine çilekleri sıralayalım 170 derecede pişirelim...

2) Kekimiz soğuyunca ortadan  ikiye keselim. Şimdi kremasını hazırlayalım krem şantileri sütle çırpalım duyu takılı krema torbasına koyalım kekin bi tanesini koyalım kremayı gül şeklinde resimdeki gibi şekilli şekil verelim her yeri boş kalmasın. Ben resimde siz göresiniz diye çektim sonra doldurdum.

3) ikinci kekide üstüne koyalım pudra şekeri serpelim çilekle süsleyelim.

4) Dolapta dinlensin servis yapın....
Masamdaki lezzetleride paylaşayım tariflerini sorarsanız olanlar için bloğumda bi tur atın bakın olmayanları eklerim inş.
 Her şey gönlünüze göre olsun....


AFİYET OLSUN

24 Mayıs 2015 Pazar

KEK KALIBINDA BÖREK

kek kalıbında börek tarifi
susam mantolu peynirli börek



Bir gün Hızır (a.s.) hamamda yıkanan bir ihtiyarın yanına yaklaşmış. İhtiyar kendi kendine yıkanmaktaymış.

Hızır demiş ki:
Ey ihtiyar!
Gençliğinde yaşlılara yardım etseydin şimdi şu gençler de sana yardım ederlerdi.İhtiyar adam şöyle cevap vermiş.

 Ben gençliğimde yaşlılara yardım ederdim ama zamane gençliği şimdilerde yardım etmez olmuş.

Hızır (a.s.) bir taraftan ihtiyar adamın sırtını keselerken bir taraftan da konuşmaya devam etmiş.

Demek ki yaptığın yardımları içinden gelerek yapmamış­sın, Allah’ın sevgisini kazanamamışsın, yoksa ettiğin o hay­rı neden görmeyeceksin ki?

İhtiyar adam şöyle demiş:Eğer yaptığımı Allah için yapmasaydım, O’nun sevgisini kazanmasaydım, Allah bugün benim sırtımı Hızır’a kese­letir miydi?

Hızır (a.s.) duydukları karşısında çok şaşırmış. Allah’ım de­miş, bana verdiğin Seni sevenlerin listesinde bu ihtiyarın adı yok, bu nasıl olur?

Yüce Allah şöyle demiş:

Ey Hızır! Biz, bizi sevenlerin listesini sana verdik ancak bi­zim sevdiklerimizin listesii bizim yanımızdadır...

Listede olanlardan olmamız duasıyla...
AMİN...
............................................


HAYIRLI PAZARLAR
NASILSINIZ CANLAR
ANNEMİN YANINDAYIM
Daha iyi olacak inş.
Bu kıssayı arkasaşım bana göndermiş teşekkür ederim....

Biz umreye giderken bosnaya gitmeye karar veren eşim bosna gezisinede yazıldı.
Tabi  planlar olmadı annem amaliyat oldu bundan dolayı ben gitmedim eşim oralarda....


Evde kolayca  kek kalıbında börek yapalım lezzetinde çıtır çıtır börek tarif edeyim kahvaltıya ikindi çayına yapın tavsiye ederim.

İstediğiniz iç malzemeyle yapın ben peynirli yaptım...

bir kase lezzet tarifleri kim tutar bizi


KEK KALIBINDA BÖREK
MALZEMELERİ
4 adet yufka
Sosu için
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım şişe soda
1çay bardağı sıvıyağ
 2 kaşık tereyağı

İç malzemesi
1kase lor peynir kaşar rendesi
pulbiber
karabiber

YAPILIŞI
1)Sos  malzemelerini karıştıralım
İç malzemeleri doğrayıp karıştıralım..
2) Kalibı yağlayalım  susam serpelim yufkanın  taşacak şekilde yayalim ortanan hafif yırtalı kalibin ucu çıksın sostan sürelim.

3)2. ve 3. 4.Yufkayı ikiye bölelim birkat yufka koyalim iç malzeme serpelim yufka koyalim sos sürelim bu şekilde koyalim her kata sos sürelim.

NOT. iç malzeme koyduğumuz kata sos sürmeyelim tamam canlar.

4)En üste gelince kenarlardaki yukayı  kapatalim kalan sosu gezdirelim dolapta bir gece dinlensin vaktimiz yosa  bikaç saat dinlendirelim.

5)Dolaptan böreğimizi çıkaralım.
170 derece fırında kızarana dek pişirelim.

Biraz soğuyunca ters çevirelim.Nasıl kokular geldimi nefis oldu mmmmmmm şifa olsun çayda koydukmu tamamdır:)))))
ELLERİMİZE SAĞLIK

BAŞKA TARİFLERDE GÖRÜŞMEK DİLEKLERİMLE MUTLULUKLAR.


20 Mayıs 2015 Çarşamba

GALETA TARİFİ

Susamlı ruşeymli Galeta
ev yapım galeta


HAYIRLI GÜNLER
Nasılsınız güzellikler
Kaç gündür hastanede olunca mutfağı özlemişim...

Denizliye ben gidemeyince kızım geldi anneside neler yaptı neler. ..

Bir galeta yaptım mmmmm...

Muhteşem oldu bizdende tam geçer not aldı gelin ikram edeyim bu gün evde olunca,hazırmışım sanki her şey yapmak istiyorum. Şimdide çilek aldım ondan ne yapsam diye düşünüyorum...bu tarifi hemen deneyin biraz hamuru söz dinlemiyo o kadar...

 nezzetliyemekler tarifiyle ablacığım
Teşekkür ederim sultanım...


Bu ölçüden 1 tepsi çıktı

egemun bana unlardan oluşan hediye paketleri gönderdi. Hediye gelen paketlerden geleneksel buğday ununu denedim sonuç görüldüğü üzre nefis oldu..........



Hadi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa

MALZEMELERİ
1 paket instant maya
1 nescafe fincanı ılık su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
kibrit kutusu kadar tereyağı
ben biraz çoğalttım
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Ben 3 su bardağı

unun cinsine göre biraz az veya fazla olabilir.

Üzeri için:
1/2 çay bardağı  pekmez
1 çay bardağı su
çörekotu, susam, haşhaş tohumu.
Yada ruşeym serpin ...

YAPILIŞI
1)Karıştırma kabına unu alıp instans maya kullanacaksınız un ile karıştırıp diğer malzemeyi ilave edip hamuru yoğurun.  eğer benim gibi yaşmaya kullanacaksınız,  unu karıştırma kabına alıp,  ortasına malzemeleri koyup mayayı ılık suyla açın.

2) Daha sonra hamuru yoğurun. üzerine temiz bir bez örtüp 30-45 dakika mayalandirin. mayası gelen hamuru dikdörtgen açın, 1cm. kalınlığında şeritlere ayırın. bu şeritleri hafifçe yuvarlayıp tepsiye alın.

3) Üzerine pekmezli sudan sürüp susam haşhaş veya çörekotu serpip sıcak fırında pişirin 180 200 derecede...

AFİYET OLSUN

18 Mayıs 2015 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ ENGINAR

zeytinyağlı garnütürlü enginar
enginar tarifi
garnitürlü enginar nasıl yapılır


Duvarda Çivili Kertenkele…

Japon mimarlarından biri evini baştan aşağı yeniliyordu.Tamirat esnasında söktüğü kapılardan birini duvarlara irtibatlı bölümünde , iç kısmında , iki tahta arasına sıkışıp kalmış bir kertenkele buldu .Biraz daha dikkatli bakınca kertenkelenin canlı olduğunu fark etti.

Onu oradan kurtarmaya çalışırken bu kez kertenkelenin bir ayağından duvara çivilenmiş olduğunu gördü.

‘’On yıl önce yapılan eve kapısı takılırken dışardan takılan bir çivi, o an kapı ile duvar arasında bulunan kertenkelenin ayağına isabet etmiş olmalı’’diye düşündü Japon mimar

Peki nasıl olmuştu da bu kertenkele , bir santim boyu ile kıpırdayamadığı bu karanlık duvar boşluğunda canlı kalmayı başarmıştı?

Mimar tamirat işlerini bir kenara bırakarak kertenkeleyi izlemeye başladı bu kertenkelenin sadece hava ile beslenmediğine göre, bunca yıl yaşamını nasıl sürdürebildiğini merak ediyordu.
Bir süre sonra duvar boşluğunda bir hareket oldu.

Japon mimar, nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkelenin geldiğini gördü .Gelen kertenkele , yerinden kıpırdayamayacak halde olana ağzında yemek taşıyordu.

Bu kertenkele diğerinin belki annesiydi, belki eşi ,belki de arkadaşı…

Kim bilir?
Ama bilinen bir şey var ki aralarındaki güçlü sevgi , birinin bıkıp usanmadan diğerini hayatta tutabilmek için ona yiyecek taşımasına neden olmuştur.
18 MAYIS 2015 PAZARTESİ
 BİR KASE LEZZET
...............................................................

Hayırlı günler....
Biraz aradan sonra sizlerle buluşma zamanı...

Ne zamandır yoğunluktan kıssa paylaşamamıştım bi arkadaşım göndermiş çok sevdim sizlerle paylaşmak istedim...

Enginarın mevsimi geldi cumartesi.pazarından aldım nefis zeytinyağlı enginar yaptım hadi tarif edeyim mmmm.

Hadi buyurun pamuk eller mitfağa
 yumuşacık enginar pişirmeye



MALZEMELERİ
6 tane enginar
1 soğan
1 havuç
1 limon
1 kase bezelye
1 tatlı k. un
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI
1) Tencereye unu yağı koyalım az kavrulsun suyu ekleyelim enginarları koyalım seker tuz limon ilave edelim pişsin.

2) Tavaya az yağ koyalım soğanı ince doğrayalım koyalım havucu küp doğrayalım bezelyeyle beraber onlarıda koyalım az su ekleyip pişirelim.

3) pişen havuç bezelyeyi enginarların üstüne koyalım limon sıkalım az daha pişsin birazda zeytinyağı gezdirelim kapatalım. Soğusun servis yapalım dereotuyla süsleyelim...
NOT: İsteyen patates koyabilir...
Konserve bezelyeyle yapabilir...

AFİYET OLSUN


10 Mayıs 2015 Pazar

KREP TARİFİ

krep nasıl yapılır


HAYIRLI GÜNLER CANLAR
NASILSINIZ?????

Lezzetliniz iyi hamdolsun....
Bi ses vereyim dedim. Umreden geldikten sonra benim koşturmam devam ediyor. Hastanedeyiz Annem Aksekiden geldi oturuvermiş kalçası kırılmış netice itibariyle amaliyat oldu hastanedeyiz.

Rabbim tüm hastalara şifa versin...
Kızım hastanedeyim aradı kahvaltıya ne yapayım anne dedi bende krep yap annem dedim tarif varmı dedi yok annem takipcanlar ve senin için hemen yazayım dedim daha önce instagrama foto koymuştum hemen yazayım...

Kahvaltıya güzel lezzetler yapıyorum bizim evde pankek krep mantarlı omlet mantar sote   patates kızartması gözleme favorimiz.İnstagramda resmini paylaşmıştım instagram bir kase lezzet tıktık:)))  Bir kase lezzet facebook günlük güncelliyorum bir kase lezzeti takibe devamfacebook.com BirKaseLezzet tıktık:))) nefis oldu krep buloğada eklemeliyim dedim. Krep çok sevilen lezzet hala denemedi iseniz yapmalısınız. İlk zamanlar düzgün olmuyo diye üzülmeyin yaptıkça pratikleşeceksiniz. 


Buyurun canlar
Baylar bayanlar pamuk eller mutfağa
Krep tarifi tarif edelim


MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
Birbuçuk su bardağı  un 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı silme karbonat veya kabartma tozu evinizde ne varsa
2 yumurta


YAPILIŞI
1) Yumurta  çırpılır, süt ve sıvı yağ eklenir karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir pürüzsüz çırpılır


Not:Kreple pankekin kıvamı krep akıcı  kıvamıda olmalı pankek ise krepten katı kekten cıvık olmalı.

Bir Kase Lezzet pankek tarifi için tıklayınız...

2) Tavayı ısıtın ve kepçe yardımı ile tavaya krep harcı dökelim yukarıdan dökün 15 kadar sayın ve çevirin o tarafınıda pişirin.

Püf noktası: Tavayı hiçbir şeyle yağlamayın ocağınız çok harlı değil orta ısıda olacak ocağın altını çok açarsanız pankekiniz pürüzlü olur. Ama ben yapamadım diyenler hafif yaglayabilir yaptıkça alışırsınız...

Püf noktası: Tavaya kepçeyle hamurdan döktünüz kabarcık olana dek bekleyin ve çevirin.

Not: Pankek ve krep seramik tavada pürüzsüz oluyor . Ama mutfakta çareler bitmez teflon tavada yada krep tavasında yapabilirsiniz ben krep tavasında yaptım.

3) Ve geri kalan hamurlarıda aynı şekilde yapın. İlk defa yapanlar korkmayın yapın. Tüm püfleri ile yazdım KOLAY YAPIN DİYE  tamam canlar.

AFİYET OLSUN....

1 Mayıs 2015 Cuma

LİMONLU ÇITIR HAŞHAŞLI KEK★HAŞHAŞLI KEK

Haşhaşlı pratik kek



HAYIRLI CUMALAR
NASILSINIZ???
Halimi soran canlara teşekkür ederim...

Biraz ara verdim umreye gittim geldim post yenilemeyince yayınladığım en son posta not düştüm.

Rabbim bu cuma günü hürmetine herkese nasip etsin bizlerede tekrar tekrar kabul olan hac umre nasip etsin Amin....

Kabul olan dualara bizim dualarımızı ekleyversin.

Hayat kaldığı yerden devam ediyor...


Akşam çayın yanına bahçemdenki limonlardan nefis lezzetli aroması bool limonlu kek  yaptım. İçine haşhaş koydum biraz ıslakımsı yumuşak dokulu nefis oldu:)))

Hadi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa
Tarif zamanı limonlu haşhaşlı kek.



MALZEMELERİ
4 yumurta
birbuçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı dolu yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım limon suyu
yarım limon kabuğu rendeleyelim
1 küçük portakal suyu
 yarım portakal kabuğu rendeleyelim
1 çay bardağı haşhaş ve mor haşhaş
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 kabartma tozu
3 su bar. un

YAPILIŞI
1) Yumurta şeker köpürene dek çırpalım sıvı malzemeleri ekleyelim kuru malzemeleri eleyip ekleyelim karıştıralım.

2) Limon rendesini haşhaşı hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım kalıbımızı yağlayalım un serpelim karışımı dökelim 170 derece fırında pişirelim...

3) Pişmişmi diye kürdan testi yapalım piştiyse fırından çıkaralım soğusun ters çevirelim tamamdır mmmmmm.



AFİYET OLSUN