30 Ocak 2015 Cuma

★PIRASALI KİŞ ★PIRASALI TART★

pırasalı kiş tarifi
pırasalı tart tarifi


Hayırlı günler.
Cuma günü herkese hayırlara vesile olsun.
Lezzetlinizden sevgiler...
Bu gün nasılsınız???

Pırasanın mevsimi nefis pırasalı kiş mmm
Sınavlar bitiyor hayırlısıyla kızımla Antalya'ya döncez dolapta peynirler var. Onlar bana bakıyor ben peynirlere. Bende pazardan pırasa aldım, değerlensin diye lezzetli kiş yaptım.

Bol sepzeli kişim harika oldu.Pırasalı kiş tuzlu tart hamurundan yapılıyor ben çok hamurlu yapmadım ince tercih ettim sizler isterseniz malzemeyi arttırıp biraz kalın yapabilirsiniz.



Hadi buyurun
Baylar bayanlar
Pamuk eller mutfağa

MALZEMELERİ

Tart hamuru malzemeleri
100 gram tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
3 su bardağı un
yarım kabartma tozu
1 çay kaşığı şeker ve tuz

Kiş malzemelerinin içi
5 adet pırasa
1 tane kuru soğan
1 kapya biber
1 havuç
1 su bardağı 2 çeşit beyaz peynir
1 yumurta
1 küçük çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tuz karabiber pul biber

PIRASALI KİŞ YAPILIŞI
1) Öncelikle tart hamurunu yapalım malzemeleri yumuşak hamur olarak yoğuralım dinlensin.

2) Şimdi iç malzemelerini yapalım pırasaları doğrayıp yıkayıp suyunu süzelim. Tavaya yağ koyalım soğanı doğrayıp koyalım şimdi pırasaları koyalım kavrulurken biber havuç ince doğrayıp onida ekleyelim karıştıralım kapatalım baharatları ekleyin soğusun.

3) Kelepçeli kalıba yağlı kağıt kes koy. Tart hamurunun üçte ikisini al un serp aç kelepçeli kaliba yanlarında iki parmak gelecek şeklde koy. Diğer hamuru üçe ayır uzun şerit yap saç örgüsü gibi yap beklesin

4) İç harca peyniri ufala yumurtayı kır sarısından çok az ayır gerisini koy unu koy karıştır. Tart hamurunun üzerine yay şimdi yamlara saç örgüsünü yanlara koy uçları birleştir yumurta sarısına az yağ koy örgünün üzerine sür susam serp 170 derece ısınmış fırında pişir.

5) Pişen pırasalı kişimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN


27 Ocak 2015 Salı

TAHİNLİ ÇÖREK

tahinli çörek tarifi
çörek tarifi
tahinli poğaça


HAYIRLI GÜNLER
NASILSINIZ???
Denizliden sevgiler...

Ben hala burdayım bu hafta kızımın sınavları var. Tıp öğrencileri tatile girmedi gerçekten tıp okumak özveri istiyor herkesden sonra tatile girecek herkezle tekrar derse başlıcaklar...

Lezzetliniz burda da faaliyetlere devam ediyor.Burası öğrenci evi olduğu halde ilk önce fırın aldım çok ihtiyaç değil ama ben bi şeyler yapmadan duramamki.İyide yapmışım buranın havasındanmı suyundanmı mayalılar harika oluyor.

 Tahinin dibi kalmıştı kızıma bunu atma annem bi taha gelince bunu değerlendireyim dedim...

Misafirlerimiz geldi onlara çok güzel masa hazırladık İnstagram Bir Kase Lezzet her gün güncelliyorum çörekleri masamı orada paylaştım.İnstagramda tarifler istendi.

Yetişebildiğim kadar orayada burayada eklerim inş.

Masayıda paylaşırım...

Nefis tahinli çörek yaptım,tahinli lezzetler harika oluyor. Tahinli katmer,tahinli açma,tahinli poğaça tarzı mmmmmmm.



Hadi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa

MALZEMELERİ
50 gram tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı şeker
1 çay k. tuz
1 instant maya
4 - dörtbuçuk bardak un
1 yumurta sarısı üzerine

Ayrıca
1su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
ceviz kırığı
toz şeker
haşhaş

Üzerine
susam

YAPILIŞI
1) Yağı eritelim süt sıvıyağ koyalım yoğurma kabına alalım tüm malzemeleri koyup yumuşak hamur yoğuralım üstüne kapatalım 15 dakika mayalansın.

2) 12 meze yapalım birini alalım az açalım tahin sıvıyağ karışımı sürelim haşhaş,ceviz, şeker serpelim ortadan delip rulo yapıp etrafında dolandıralım.

3) Yağlanmış tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim susam serpelim mayalansın 200 derecede pişirelim.


AFİYET OLSUN

22 Ocak 2015 Perşembe

KATMER POĞAÇA

katmer poğaça tarifi



HAYIRLI GÜNLER
Denizli'den sevgiler.
Nasılsınız canlar:)))

Denizlide kızımın yanındayım...Denizliyi soğuk diye duyardık ama Antalya daha soğuk.Antalyanın havası daha farklı...

Bu gün denizlide ilk siparişimide aldım. Yaptım çok şükür.Çok güzel oldu teslim ettim.Yiyenlere afiyet olsun.Şimdide telefondan tarif girme zamanı canlar.

Güzel lezzetle sizleri buluşturayım.Katmer poğaçayı istediğiniz iç harçla yapabilirsiniz.İster kıymalı katmer poğaça,ister peynirli katmer poğaça,ister patetesli katmer poğaça gönlünüzden ne geçerse.

Kızım okuldayken yer sofrasını serdim hamuru yoğurdum sini üzerinde güzel bir katmer poğaça açtım mmmmm...Gelin ikram edeyim..

İnstagramda yapılış fotolarını koydum.Bir Kase Lezzet instagram tıklayın:))) Tarifini istediler 2 gündür yazamadım.Bu gün öncelik bologta olsun dedim.

Ayrıca diğer poğaça tariflerimede göz atın ilk defa mayalı hamur yapacak olanlar yada hamurum kabarmıyor diyenler, baksın mayalı hamur yapmanın püfleride var.httBir Kase Lezzet Poğacalar ve mayalılar tıklayın...


Hadi bayanlar baylar pamuk eller mutfağa
Katmer poğaça yapmaya.



MALZEMELERİ
HAMURU İÇİN
 1 su bardağından bir parmak eksik süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 su bardağı un + yarım su bardağı daha gerekirse ölçülü koy

AYRICA
yarım su bardağı ılık su
içine 1yemek kaşığı un
3 tatlı kaşığı şeker
1 yaş maya

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı


ARA KATINA SÜRMEK
Tereyağı sıvıyağ

İç malzemesi
İstediğiniz malzeme

YAPILIŞI
1) Maya su un şeker karıştırılır kabarıncaya kadar beklenir.Hamura koncak malzemeler eklenir yumuşak hamur yoğrulur.15 dakika ağzı kapalı dinlendirilir.

2) 16 beze yapılır 8 li guruba ayrılır her beze tabak kadar unla açılır ara katlara yağ sürülür 8 tane üstüste olan hamur açabildiğiniz kadar açın çok incede olmasın kalında 12 ye kesin resimdeki gibi iç malzeme koyup rulo sarın yağlanmış tepsiye dizin .

3) Diğer 8li bezeleride aynı yapın yumurta sarısı sürün siz yaparken o hemen kabarıyo 180 derece fırında pişirin...


ELİNİZE SAĞLIK......

19 Ocak 2015 Pazartesi

MERCİMEK ÇORBASI

mercimek çorbası nasıl yapılır
kırmızı mercimek çorbası


HAYIRLI AKŞAMLAR
Nasılsınız canlar????
Tarif zamanı:))))
Mercimek çorbam mis gibi oldu.
Kendimizin yaptığı gibisi varmı mmm.

Bizim evde  mercimek çorbası en sevilen çorbalardan. Mercimek çorbasını bazen süzülmüş mercimek çorbası gibi yaparım bazen süzmeden taneli yaparım bazende blendırdan geçiririm kefinize göre takılın.

Geçen hafta okulda arkadaşlarla yemekaneye gittik yok canlar yok yiyemedim....

lezzetli gelir gelmez mutfağına girer.

Mercimek çorbası pişirir yanına ıspanak yoğurtlaması bide en son paylaştığım böreklerden 3 TANE kaldı. Afiyetle yedik:)

Mercimeği yiyen dert bulur der atalarımız...Bende kendimce formül geliştirdim gaz yapıp şisirmesindiye.

Bide şaşırmayın ben patates koymuyorum neden????

bir kase lezzet püf noktası

Çünki patetesi koyarsak çorbayı hemen tüketmemiz lazım kendini zehirliyor eskimeyen kitaplarda böyle yazıyor.....

Bir kase lezzettarifleri
Hadi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa



MERCİMEK ÇORBASI
6-8 kişilik

MALZEMELERİ
Birbuçuk su bardağı mercimek
Klasik Paşabahçe bardağı
2 adet kuru soğan rendendelenmiş
1adet havuç rendelenmiş
1yemek kaşığı un
Tereyağı az sıvıyağ
2 Su bardağı et suyu
8 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI

1) Mercimeği ayıklayalım ve bir kaba koyalım üzerine sıcak kaynar suyu dökelim karıştıralım 5dakika beklesin süzelim....

NOT:Bu işlemi yapmsmızın sebebi gazını almak için....

 2) Tencereye yağları koyalım erisin un koyalim bi tık kavrulsun şimdi soğan havuç ve mercimeği tuzu ekleyelim kavrulsun suyu et suyu ekleyip kapağını kapayalım.

3) Pışinceye kadar ara ara karıştıralım. Pışince kıvamına bakalım su istiyosa az ilave edin  isteyen el blendırıyla çekebilir ben buna yapmadım malzemeleri rendeleyince gerek kalmadı..

NOT: Eğer düdüklüde mercimek çorbası pişiriyorsanız kaynadıktan sonra 10 dakika pişmesi yeter....ELİNİZE SAĞLIK.....:)

AFİYET OLSUN

14 Ocak 2015 Çarşamba

★BANYOLU BÖREK★SOSLU BÖREK★

banyolu çıtır börek tarifi
soslu çıtır börek



Günaydınlar nasılsınız.
Lezzetlinizden sevgiler...
Bu gün tarif zamanı. Antalya çok soğuk
Üşümemek için iş yapmak lazım kalkın Çıtır çıtır banyolu börekler yapalım.

İnstagramda yapılışını paylaştım önce tarifi buraya yazayım dedim....
İnstagram Bir Kase Lezzet tıklayın:)))

İster peynirli kıymalı patatesli size kalmış isterseniz üçündende yapın...
Lezzetli pratik börek tarifi arayan çıtır çıtır. Sosunda un olan börek tarifi... mmmmmm 5 çayına kahvaltıya yapın...

NOT:Bu böreğe buzluk böreğide derler.Sarıp dipfirize kaldırın ihtiyaç zamanı çıkarın tarifdeki işlemleri yapın.

Üstteki fotolardaki lezzetler Bir Kase Lezzet mutfağında pişen ve tarifleri burada olan lezzetler:)))

REÇELLERİM 13 ÇEŞİT
Reçel tarifleri için buyurun...Reçel tarifleri için tıklayın:)))

TURŞU TARİFLERİM
Karışık turşu, biberiye, kırmızı lahana, biber turşularım  Turşu tariflerim için tıklayın:)))

EVDE ZEYTİN KURMAK ÇOK KOLAY
Zeytin tarifleri ve kahvaltıya ne yapsam diyenler buyurun tıklayın:)))

Evet canlar bir çok tarif bloğumda mevcut...



Haydi Bayanlar baylar
Pamuk elker mutfağa

BANYOLU BÖREK

MALZEMELER
4 tane yufka

İÇ MALZEMESİ
1tane pırasa ince doğrayalım
Peynir,lor peyniri,kaşar rende
pulbiber,2 dal dereotu
karabiber

SOSU İÇİN
50 gram tereyağ
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı su
1yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
Üzerine bir yumurta sarısı içine bikaç damla sıvıyağ

AYRICA
Bir kase dolusu su

YAPILIŞI
1) Tereyağı eritelim su un sıvıyağ sirke karıştıralım..İç malzemeyi hazırlayalım.

 2) Yufkanın birini serelim sulu yağlı karışımdan her yere sürelim yarım ay şeklinde üstüne kapatalım orayıda sulu yağlı karışımdan şürelim  4 de keselim resime bakın geniş yere iç harç koyalım yanları içe hafif kapatıp rulo saralım tepsiye koyalım.

3) Diğer yufkalarada aynı işlem yapalım.Buzdolabına koyalım 2-3 saat dinlensin.

4) Dolaptan börekleri çıkaralım bir kase suyun içine börekleri teker teker atıp çıkaralım tektar tepsiye dizelim.

5) Şimdi yumurta sarısı sürelim üzene haşhaş serpelim 180 derece fırında pişirelim...



AFİYET OLSUN....
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

12 Ocak 2015 Pazartesi

★BALKABAKLI TART★ÇİKOLATALI BALKABAKLI TART★

balkabaklı çikolatalı tart
tart,süslü tart





HAYIRLI GÜNLER
Lezzetlinizden sevgiler...
Nasılsınız canlar....

Yeni hafta herkese mutluluk, başarı,sevgi,saygı,muhabbetli günler getirsin...

Çok yoğun günler geçiyor. Sabah olmadan akşam oluyor anlamadım.

Telefondan tarif girmeye devam hatalarımda affınıza sığınıyorum.

Bal kabağım vardı sütlü tatlımı yapsam tartmı yapsam derken kendimi tart yapar buldum...

Hafta sonu yeni lezzetler deneme zamanı dedim bal kabağımdan nefis çikolatalı baharatlı tart yaptım.

Tarif için değişik ne var diye internete baktım tariflere göz gezdirdim Dokuzuncubulut.com ablamın tarifinde tabanına kurabiye hamuruyla yapmış baharatlarıda farklı geldi ve benim tarifle onunkisinin karışımı bi tarif çıktı....

Bal kabaklı tartta diyenilirsiniz.Çikolatalı tartta diye bilirsiniz.Bol çikolatalı tartta diyebilirsiniz...

Ben çikolata döktüm üzerine çakma balkabaklı cheesecake yada balkabaklı tart cheesecake gibi oldu içinde bi peyniri eksik:)))

Bal kabağının faydalar saymakla bitmez daha önce balkabağı tatlısında uzun uzun yazmıştım linge tıklarsanız faydalarını ve balkabağı tatlısına ulaşırsınız.


Evet canlar bu kadar sohbet yeter...
Tart nasıl yapılır,pratik tart ,kolay tart,çikolatalı tart nasıl olur size anlatayım...

Hadi bayanlar baylar pamuk eller mutfağa buyurun.



BALKABAKLI ÇİKOLATALI TART

MALZEMELERİ

★Tabanı için:
50 gram tereyağı
1tatlı kaşığı hindistan cevizi
Birbuçuk paket yulaflı  bisküvi

★Balkabaklı kreması için:
600 gram balkabağı 1su bardağı şekerle pişirilir ezilir soğumaya bırakalım

★Balkabaklı çikolatalı kreması için:
3 yemek kaşığı damla çikolata
1su bardağı süt
bal kabağı püresi
3 yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı vanilyalı puding
1çay kaşığı ucuyla zencefil 
1çay kaşığı tarçın
1çay kaşığı dövülmüş karanfil

★Piştikten sonra üzerine ganaj:
100 ml gram krema
1paket çikolata

YAPILIŞI
1) Kalıbın altına yağlı kağıt keselim tereyağı eritelim taban malzemelerinin hepsini rondadan geçirim kalıbın yanları dahil olacak şekilde bardak yardımıyla bastırarak yerleştirelim 170 derece fırında 10 dakika pişirin damla çikolatayı eritin benmari usulü ben çaydanlığın üzerinde erittim yarısını pişip soğuyan tartın üzerine yarışını kremasına koycaz.

2) Bal kabaklı çikolata krema malzemelerini hepsini çırpalım şekerine bakalım ve pişen tart hamuruna dökelim 180 derece 50 dakika pişirin çıkaralım

NOT.Benim tartım hiç çatlamadı tariflerde  fırını açmayın yazıyo ben açtım sizin tartınız çatlarsa açmayın ılıyana dek dursun....

3) Şimdi kremayı ısıtalım çikolatayı koyalım karıştıralım soğusun tartın üzerine dökelim dolapta donsun çıkarıp ister süsleyin ister servis yapın..

Ay yazarken yoruldum yapması daha kolay canlar:)))




AFİYET OLSUN


9 Ocak 2015 Cuma

★BEYAZ LAHANA SARMASI★LAHANA SARMASI★

 zeytinyağlı lahana sarması


HAYIRLI GÜNLER
Buz gibi Antalyamdan sevgiler.
Antalya çok soğuk, benim çocukluğumda bu kadar soğuk olmuştu soğuklar geriye geldi.

Bu sene ilk sarmamı yaptım.Yoğunluktan bu gün yapsam yarın yapsam derken yaptım çok şükür diyorum...

Bu sefer zeytin yağlı lahana sarması yaptım pirinç ve bulgur kullandım. Geçen sene tarifimde etli yapmıştım...Etli lahana sarması için tık tık:)))

Bazen bu şekilde yapıyorum. Yapmayanlara tarif gelsin.

Evet canlar
Bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa


 MALZEMELERİ
1 Adet orta boy sarmalık lahana
1 Su bardağı pirinç
2 Adet ince kıyılmış soğan
1Su bardağı bulgur
1 Yemek kaşığı salça
Yarım bağ maydonoz
Yarım bağ nane
2 Dal fesleğen 
Karabiber
Pul biber
kimyon
Tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:
Yarım kaşık salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
 Ilık su

YAPILIŞI
1) Lahanaları yaprak yaprak ayıralım başlarının kalın damarlarını bıçakla incelterek alalım ve yıkayalım. Tencereye yarıya kadar su koyalım kaynasın içine bir tatlı kaşığı tuz koyup lahanaları üçer tane içine koyup haşlayalım.Hepsini bu usulle haşlayıp bir kaba koyalım.

2) İç malzemesi için soğanı doğrayıp tavaya yağ koyup soteleyelim içine salça baharatları ekleyip Pirinci yıkayalım,bulguru tuzu isteğe göre ekleyelim. Yeşillikleri yıkayıp doğrayıp koyalım karıştıralım.

3) Şimdi yaprakları ortadan keselim,sarılabilecek şekilde bıcakla kesip ayarlayalım. İç harçtan koyup rulo gibi saralım tencerenin altına yeşilliklerin saplarını koyalım üzerine sardığımız lahanaları dizelim.

4) Hepsi bitince salçayı suyla açıp tencerye ilave edelim. Koyduğumuz su dolmaların üzerini kapatacak.Tuz koyup, dolma kapağı kapatalım o yoksa bir pasta tabağıda olur. Kapağınıda koyalım pişirelim altını kapatmadan önce kalan yağı ve limonu koyalım bir tık daha kaynasın kapatalım.

 Ellerinize sağlık nefis oldu, lahana sarması yanına yoğurtla harika olur :)))

Püf noktası: Üzerine sonradan yağ eklememiz dolmanın parlaklığını sağlar.
İsteyen limon eklemeyebilir isteyen nar ekşisi koyabilir.İstemeyen eklemesin:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN 
Lezzetliniz müsade istiyor. 
HAYIRLI HAFTASONLARI :)))

7 Ocak 2015 Çarşamba

PATLICAN KEBABI

Tepside patlıcan kebabı
Fırında patlıcan kebabı
Patlıcan yemekleri


HAYIRLI AKŞAMLAR...
NASILSINIZ CANLAR...
Antalya'dan sevgiler...

Yoğun günlerin ardından sizlerleyim. Halimi sorunlara hamdolsun iyiyim.

Patlıcanın mevsimi değil ama arada değişiklik iyi oluyor.Patlıcan kebabını bu sefer biraz değişik yaptım çok beğendik.

Geçen sene bu şekilde yapınca kızartmadan yapmıştım patlıcanlarım istediğim gibi lokum olmamıştı. Hatta güveçte yaptım bi daha kızartmalıyım dedim...

Bizim fırınlarda kızartmadan olmuyo canlar....


Bi dostum tarifini istedi tabi dedim hemen ekliyeyim sizlerinde bi isteği olursa yazın canlar:)))

Patlıcan kebabımız nefis oldu lokum.
Tepside patlıcan kebabı nasıl yapılır diyen canlar. Patlıcanları hafif keserek kızarttım kıymayı yoğurdum aralarına koydum sos da ilave ettim fırınladım mmmm nefis oldu.

Yapmak isteyenlere buyurun tarifi... Burada bunun bi değişiği var...Patlıcan kebabı tarifi için tıklayın

Haydi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa


MALZEMELERİ
3 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
150-200 gram kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Kıymanın içine lezzetlendirmek için
küçük rende soğan 1diş rende sarımsak yarım çay kaşığı pul biberi az kimyon az tuz az karabiber.

Ayrıca üzerine
2 Kapya biber
4 tane kuru soğan

Ayrıca sos için 1 yemek kaşığı salça su

YAPILIŞI
1) Patlıcanları yıkayalım yan yan keselim ayırmadan patlıcan bütün olacak kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Not:Patlıcanları kızartmaya bilirsiniz bizim fırınlar sertleştirdiği için ben kızartıyorum..

2) Kıyma galeta unu soğan sarımsak baharatlar karıştıralım. Küçük köfteler yapalım ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirelim tepsiye koyalım diğer patlıcanlarada aynen yapalım.

3) Salçayı az  yağda kavur su koy kaynasın patlıcanlara gezdir biber soğanı patlıcanların yanına koy 200 derece ısınmış fırında yarım saat pişirelim.

4) Pişince üzerine folya kapatalım sıcaklığı ile fırında siz sofrayı hazırlarken dinlensin.....

AFİYET OLSUN