Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

MUZLU RULO PASTA

muzlu rulo pasta tarifi Bir kase lezzet 4 yaşında muzlu pasta İYİ AKŞAMLAR CANLAR Bu gün facebook bundan 4 sene önce ilk yayını hatı...

muzlu rulo pasta tarifi
Bir kase lezzet 4 yaşında
muzlu pasta



İYİ AKŞAMLAR CANLAR
Bu gün facebook bundan 4 sene önce ilk yayını hatırlattı o anda çok duygulandım ağladım bu benimkisi sevinç göz yaşı. Blog yazma heyecanım öğrenme telaşlarım iyi günlerim bunun yanında üzülünce dahi bunu size belli etmeden hep yazmam. Sizlere farkettirmeden dertleşmiş olmam neler neler. İYİKİ SİZLERLEYİM.

BLOĞUM BİR KASE LEZZET 4 Sene önce bu gün tarifleri eklemeye başladım ve aynı sevgiyle bu görevi 4 senedir yürütmem. Bu esnada aşçılık pastacılık ve liseyi bitirmem.
Senelerdir işletme isterken bu sene belgelerimin tamamlanması ile öğretmen olmam.

Oğlumun İstanbulda boğaziçi Üniversitesine gitmesi kızımın Denizlide Pamukkale Üniversiteyi kazanması doktor adayı olması her şeyi sizlerle paylaşmam hepsi var bu blogta. Daha benim yaşayıp yazamadıklarım.

Bloglar alemi kocaman bir okyanus ve bu okyanusta ben bir damlanın zerresiyim.Siz değerli arkadaşlarım ve tüm takipcilerim sizler bu bir damlayı takip ederek yorumlarınızla onire ettiniz. ♥Bir kase lezzet♥ saygıyla, sevgiyle,istekle yoluna devam ediyorsa bu sizler sayesindedir. Hepinize teker teker sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

Bu güne özel olarak yakında yaş pasta koymadım muzlu rulo pasta ile taçlandırayım hemde yarın kandil olması sebebi ile dahada güzel olur.

Muzlu rulo pastayı az önce kestik misafirlerim hafif ve lezzetli oluşundan tarif istediler hemen yazmak istedim.




MALZEMELERİ
KEKİ İÇİN
2 yumurta büyük boy
1 türk kahve fincanı ılık su
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
2 türk kahve fincanı un
yarım paket k. tozu ve vanilya

Kreması:
100 gram tereyağı
2 dolu yemek k. un
2 su bar. süt
3 yemek k. şeker
Piştikten sonra 2 tane krem şanti

Arasına: 3 tane muz damla çikolata

üzerine sos:
2 dolu yemek k. toz çikolata sosu
1 küçük su bar.sütle pişir
Yarım paket çikolata ekle

YAPILIŞI
1) Keki için: yumurta şeker çırp diğer malzemeleri ekle fırın kağıdı serili orta boy tepsiye keki dökelim 170 derecede 15 dakikada pişti fırına göre ayarlayın. Ilıyınca kağıtla rulo yap.

2) Kreması için tencereye tereyağı koyun kokusu çıkınca unu koyun az kavur kaynar sütü ekleyin şeker koyup karıştırın altını kapatın soğusun.

3) Krem şantiyi 1 çay b. az sütle çırpıp kremaya ekle.

4) Keki açalım kremayı sürelim çikolata serpelim muzu dizelim kağıt yardımı ile rulo yapalım kalan kremadan dışına sürelim çikolata sosu gezdirelim kremadan duyulu poşete koyalım üzerine sıkalım süsliyelim tamamdır elimize sağlık dolapta dinlensin....

AFİYET OLSUN



3 yorum

  1. Cocuklarini Allah nazardan saklasin ablacim gelecegin doktorlarini boyle marifetli anneler yetistiriyor iste. Pasta cok az malzemeli ve leziz ama genede cesaret edemedim bu ara beceriksizligim uzerimde. Daha nice senelere ablacim simdiden kandilin mubarek olsun

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    Blog olarak yayın hayatınızın 4 yılını geride bıraktığınızı anladım. İnşAllah doğru anlamışımdır. 4 yıl boyunca bu sayfada yemek, pasta, börek, kek, vs. tarif yayınlamak büyük başarı. Sizi bu güzel yayın hayatınızda gösterdiğiniz başarıdan dolayı tebrik ederim, kutlarım. Aynı şekilde bundan böyle de yayın hayatınızda başarınızın devamını dilerim.

    Çocuklarınıza da Cenab-ı Hakk, akıl ve zihin açıklığı versin. MaşAllah her ikisi de yüksek okullarda tahsillerine devam edecekler, ne mutlu size!

    Bir taraftan öğretmenlik mesleğine devam etmek, diğer taraftan babanızla da ilgilenmeniz, sizi biraz yoracak, ama olsun, biz bunlara tatlı yorgunluklar diyoruz. En kötü gününüz böyle olsun, Allah bu günlerinizi elinizden almasın ve bu günlerinizi aratmasın inşAllah!

    Yine çok güzel ve enfes bir yaş pasta tarifinizle damaklarımıza hitap etmişsiniz. Çok harika görünüyor. Bu yaş pastalar bana göre değil ama, inanın görüntüsünde öyle bir güzellik var ki, insanın onu görünce tadına bakmadan sadece seyretmesi mümkün değil efendim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte Mevlid Kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

    YanıtlaSil
  3. Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Dualarımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun.Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle.
    Tüm Müslüman Aleminin Mevlid Kandili Mübarek Olsun.http://www.marifetane.com/

    YanıtlaSil