Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF PASTASI

muhallebili tel kadayıf Damla sakızlı muhallebili tel kadayıf İYİ AKŞAMLAR Bİ TANELER NASILSINIZ İYİSİNİZ. Ben iyiyim çok şükür koşma...

muhallebili tel kadayıf
Damla sakızlı muhallebili tel kadayıf

İYİ AKŞAMLAR Bİ TANELER
NASILSINIZ İYİSİNİZ.

Ben iyiyim çok şükür koşmaca bir seneyi daha bitiriyoruz. Rabbim herkeze sağlık sıhhat huzur sevgi saygı geçinceme güzelliği versin. Çünki insancıkların bazıları çok agrasif. Rabbim ruhu güzel kendi güzel insanlardan eylesin. Etrafımızı herşeyi ile mükemmel insanlarla doldursun o insamlsr bizi bizden daha çok düşünsün AMİN

Okulda derste Antalya Asmek aşçı çırağı kursiyerleri ile muhallabili tel kadayıfı tatlısı yaptık. Kızlar borcamı unutunca ortaya kat kat pasta görünümünde sütlü tatlılar çıktı harika oldu.

Hocam bunlar çok güzel oldu ne yapıyorsanız farklı yapıyosunuz diyorlar.

Rabbim utandırmasın insanlara her yönden yardım edenlerden eylesin. Güzel görüp güzel düşünenlerden olalım...

Hadi bayanlar baylar pamuk eller mutgağa
Sütlü tatlı buyurun...
Tel kadayıflı damla sakızlı lezzet bombası♡♡♡




MALZEMELERİ
Muhallebisi için


11 Su bardağı süt 2 paket
1 Su bardağı su
2 su bar. un
Yarım su bar. nişasta
150 Gr tereyağ
1 Vanilya
2 buçuk Su bardağı şeker
MALZEMELERİ
Üzerinin kadayıfı için

600 Gr kadayıf
200 gram tereyağı
5-6 Y. Kaşık şeker
1 Su bardağı ceviz
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 parça damla sakızı
YAPILIŞI

1)Önce muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye yağı koyalım erisin biraz kokusu çıksın. İçine unu koyalım az kavrulsun kapatalım. Soğusun içine sütü azar koyup karıştıralım topakları açalım ve ocağa koyalım.
Nişastayı su ile açalım sütün içine koyalım. Karıştıralım ceylan gözü olunca damla sakızı koyup kapatalım. Mikserden geçirip bardaklara paylaştıralım. 

2)Kadayıfı buzlukta donsun çıkaralım ovcalayalım. Tavaya yağı koyalım erisin. Kadayıfları koyalım hafif pembeleşince içine şekeri ve cevizi koyalım, az daha kavrulsun kapatalım. İçine zerdeçalı cevizi koyalım karıştıralım ılIsın 2 tane büyük küçük kalıba streç koyup üzerine tel kadayıfı gezdirelim üstüne muhallebiyi onun üstüne kadayıfı koyup dolapta biraz soğusun. 


3)Bir şey unuttuk sevgimizi de katalım ve kendimize maşallah diyelim. Ooooo muhteşem ters çevirelim küçük olanıda üstüne koyalım süsleyelim pasta tatlımız hazır ellerimize sağlık.
NOT : İsteyen bor cama koyabilir. Kadayıfı ikiye ayırır, bor cama 1. sini yayar muhallebiyi üstüne koyar.2. kadayıfı'da yayar.



AFİYET OLSUN


2 yorum