28 Eylül 2015 Pazartesi

BAKLAVA TARİFİ

Ev baklavası
Fındıklı baklava tarifi


Hayırlı haftalar dostlar.
Geçmiş Bayramınız mübarek olsun.Okullar başladı yeni öğretim yılı hayırlı olsun. Bayram derken onuda bitirdik.

Bu bayram tatlı olarak ev baklavası yaptım çok beğenildi ve tarifini eklermisin dediler.Bende ilk olarak fındıklı baklava tarifiyle başlamak istedim.

Fındıklı baklavamız Bayramın 1. günü hazırladım.Ev halkı kahvaltıyı yaptı kurban hizmetine gitti bende kolları sıvadım nefis tereyağlı baklava açtım.

Evet dostlat hamur yoğruldu açıldı pişti şerbetlendi.Nefis oldu yemeyen dostlarda sipariş verdi.

Evde Baklava 3 Saatte hazırlanırmı evet hazırlanır. 45 kat el açması fındıklı baklava.
Pişince inceliğinden şerbet dökmeye kıyamadım.

Videosunuda en kısa zamanda instagrama ekliycem.

Şimdi tarif isteyen dostlara gelsin.
Buyurun Bayanlar Baylar
Pamuk eller mutfağa



MALZEMELERİ
2 yumurta
1 çay bar süt
1 çay bar fındık yağı
yarım çay bar su
2 yemek kaş. ev yoğurdu
5 buçuk su bar un
yarım paket k.tozu
2 yemek kaş. sirke az tuz

Açmak için: 200 gram mısır nişastası
1 avuç un

İçine: 1buçuk su bar. dövülmüş fındık

200 gram tereyağ
1 çay bar fındık yağı eritelim köpüklerini alalım

Şerbeti
4su bar şeker
5 su bardağı su
Ben kuru baklava isterim derseniz bu ölçü tam
Bu az biraz revaklı baklava isterim derseniz birer bardak şeker su ilave edin ben ilave ettim tepsiye görede ölçü değişir...
1 yemek kas. limon

YAPILIŞI
1) Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım ve 45 tane beze yapalım. 5şerlı 9 gruba ayıralım.

2) her 5 şerlı bezeleri nisastayla küçük tabak kadar açalım aralarına nişasta serpelim  9 grupta böyle ön hazırlık yapalım.

3)Tepsimizi yağlıyalım 5şerli  tepsi büyüklüğünde açalım tepsiye koyalım 1 yemek k. yağ serpelim 2. ve 3. 5şerli grubuda açalım aralara yağ gezdirelim şimdi fındığın yarısını koyalım.

4) yani 15 katta bi fındık koycaz tekrar. 15 kat daha 5şerli açip koyuyoz.3 sefer.15 yapar.

5) bu şekilde bitircez kesicez yağ gezdircez.

6) 45 dakika pişecek 170 derece ısınmış fırında 30 dakika dereceyi düşür 150 derece 15 dakika pisip soğuyacak.

Şerbeti: 15 dakika kaynıyacak limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynat kapat şerbet eli yakmıycak ılıklıkta baklavaya tepsiye deyince ılık olucak şerbet dökülecek dinlenince afiyet olsun.

5 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

geçmiş bayramın kutlu olsun . Baklava mükemmel görünüyor. Emeklerine sağlık. Afiyetle nice bayramlara Ayşem.

Tülay gürdal dedi ki...

Bu kadar güzel bir baklavayı yapmak maharet ister.. O da biz de yok. Eh, bakmakla yetinmek düşüyor bize de.. Ellerinize sağlık...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım baklavan harika olmuş önceden yapmıştım ama şimdi nasıl kestiğimi unuttum tekrar denemem lazım sevgiler

Saadet Uslu dedi ki...

Emeklerinize sağlık zor ama lezzetli bir tatlı....

mutfaktaki acemi dedi ki...

Nefisss görünüyor. Ellerinize sağlık. Keşke bayramda uğrasaydım. Alırdım iki dilim :)