Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

MİFLÖY POĞAÇA★KAVUK POĞAÇA

Sarık poğaça nasıl yapılır imam sarığı poğaça HAYIRLI BEREKETLİ GÜNLER Denizli'den sevgiler. Kızımın yanındayım. Okuldan gelen Be...

Sarık poğaça nasıl yapılır
imam sarığı poğaça


HAYIRLI BEREKETLİ GÜNLER
Denizli'den sevgiler.
Kızımın yanındayım.
Okuldan gelen Beyza'ma sıcacık poğaçalarla karşıladım.

18 Mart dün Çanakkale zaferi bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu günlerimizi aratmasın Mevlam şükürler olsun..

Eşimin sürprizi :)Mutluluk:)))
Nice güzel senelere sağlık, sıhhat, afiyet dolu olsun inş. Benim milföy sarık poğaçalarım bu güzel çiçeklere eşlik etti...

Her gün güncelliyorum İnstagram Bir Kase Lezzet buyrun tıklayın ziyaret edin:))

Dün bu güzel poğaçaları koydum tarifi çok istek aldı bende hemen ekledim...

Tarif istediniz buyurun sizlere özel.
Cahide sultan hanfendi ablamdan tarif teşekkür ederim. Güzel bir lezzet daha bir kase lezzet tariflerine eklendi.

Yapanlara şimdiden miflöy sarık poğaça afiyet olsu:)

Hadi buyurun bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa

Tezgah müsait olmasada tepside açılır yapılır. Bildiğiniz üzere Denizli'deki evimiz apart öğrenci evi ama, lezzetliniz orayıda bir kase lezzet mutfağına çevirdi.

Resimli kavuk poğaça tarifi mmmmm:)



Milföy poğaça

Malzemeler
2 su bardağı süt (ben 1.5 bardak kullandım)
1 çay bardağı sıvıyağ 2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı instant maya

Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı

İç malzemesi
Ben peynirli yaptım

Milföy poğaçanın yapılışı

1) Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün.

2) Yarım saat kadar dinlendirin.

3) Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin.Tereyağını hafif eritin ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin.

4) Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak.

5)Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak. Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.

6)Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın. Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.

7) Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın. Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın. Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın.

8)İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın. Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin. Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.

9)Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın. Kabaran poğaçaları 180-200 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

8 yorum

  1. Milföy değil miydi o hamur? :)

    YanıtlaSil
  2. biraz zahmetli ama değmiş bence.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık herzaman ki gibi müthişsiniz:)

    YanıtlaSil
  4. sağlıkla nice yıllar öncelikle Ayşeciğim. kIZIMIZ ÇOK ŞANSLI MAŞALLAH KAVUK POĞAÇALAR ÇOK GÜZELLER. ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Tek tek de fotoğraflamışsın, süpersin.Emeğine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş,ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldiniz sefa getirdiniz.
    Teşekkürederim:)))
    Biraz zahmetli ve güzel lezzet çok sağolun varolun:)

    YanıtlaSil