20 Şubat 2015 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU YAŞ PASTA ★ WAFFLE PASTA

fransız kremalı pasta
meyveli yaş pasta
çikolatalı pratik yaş pasta


HAYIRLI AKŞAMLAR...
BİR KASE LEZZETTEN SEVGİLER...

Tatil bitti çocuklar okullara başladı. Benim evlatlarımda tatilde geldiler.Mutluluğumuz onlarında gelmesi ile taçlandı.Her zaman bir araya gelemediğimiz için sürpriz masa hazırladım.

Herkese soraraktan istediklerinden menü oluşturdum pasta yemek karışımı nefis lezzetler hazırladım... Ayrıca Bir Kase Lezzet 3 yaşını doldurdu ha bu gün ha yarın paylaşayım  derken bu güne geldik. Çok şükür sizlerle dolu dolu geçen 3 sene oldu.NİCE MUTLU SENELERE SAĞLIKLI SIHHATLİ HUZURLU Bu vesileyle bu güzel pasta sizler için gelsin...............


Masamdaki lezzetler patlıcan musakka tarif için patlıcan musakka tarifi kış ayı olsa da vazgeçilmez lezzet oğlum ve babamız istedi yanına olmazsa olmazı pilav...
Kuru dolma tarif için Kuru dolma Turşularım çeşit çeşit Turşu tariflerim hepsi nefis. Pastalarım kurabiyelerin yandaki kategoriden bakabilirsiniz.. 

Bu gün sizlerle yaş pasta tarifi paylaşmak istiyorum.Bizimkiler waffle pasta dediler içinde bol muz çilek ve çikolata sosuyla birde içine fransız kreması hazırladım yaş pastam mükemmel oldu.



MALZEMELER
Pandispanya için
4 Yumurta
4 Kahve fincanı şeker
1 Çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
5 Yemek kaşığı su
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
Bir kaç damla limon
1 Vanilya


Fransız kreması için malzemeler
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 Çay bardağı un
1 Çay bardağı buğday nişastası
2 Yumurta sarısı
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı tereyağı( Fransız kremasında tere yağ yok ben ekledim)
piştikten sonra bir paket krem şanti 
Krem şanti kullanmak istemeyen 1 paket kaymak kullansın

Üzerine bir paket çikolata sosu

Ayrıca 4 tane muz
250 gram çilek

YAPILIŞI
1)  Yumurta ve şeker kar beyazı oluncaya kadar çırpın.

2) Çırpılan yumurtaya sıvı malzemeleri koyun unu eleyin onuda koyun kabartma tozu  koyup üzerine bir kaç damla limon sıkın ve karıştırın en son vanilyayı koyup karıştırın.

3)Kelepçeli kalıbı yağlayın ve pandispanya hamurunu  dökün her yerine aynı eşit dağılsın.

4) Şimdi170 derce  ısınmış fırına koyun pişsin ve pişen pandispanyayı fırından çıkarın soğusun.Kelepçeli kalıptan çıkaralım..

5) Kremasını hazırlayalım Un ve nişastayı tencereye koyup suyla açalım üzerine sütü ve şekerini  koyalım, karıştıralım pişsin. Yumurta sarılarını hızlıca karıştırarak ekleyelim ceylan gözü olunca tere yağını ve vanilyayı ekleyelim ocağı kapatalım, karıştıralım. Soğusun kremşan tiyi ekleyip çırpalım.

6) kekimizi 3 bölelim bir tanesini servis tabağına koyalım kremayı krema torbasına koyalım sıkalım muz çilek koyalım 2.pandispanyayı koyalım krema sıkalım muz çilek koyalım 3. kat pandispanya koyalım kremayı üzerine yayalım koyalım.

7) Çikolata sosunu pişirelim soğusun pastamızın üzerine dökelim çilekle süsleyelim...

Dolapta dinlensin


AFİYET OLSUN.....

10 yorum:

sevdicann dedi ki...

sen ne yaptın böyle harika görünüyor: )

çatlakkafe dedi ki...

süperrr

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Ayşeciğim bacım sen ne yapmışsın böyle.Müthiş bir şey.Ellerine sağlık

Mutfak felsefem Hatice Yüksel dedi ki...

Muhteşem bir foto.. fransız kreması adını ilk kez duydum.. Miss gibi olmuş çok lezzetli belli.. eline koluna sağlık..

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

Ayşecim. Çocuklarınla olmana çok sevindim. Ayrıca 3. yılınıda kutlarım aramızda ay farkı var demek. Wafle pastası harika görünüyor. Masa ondan da harika.. görüşmek üzere.

Fincan Teyze dedi ki...

ellerinize sağlık görüntü muhteşem...

Trend Yemekler dedi ki...

Masa gerçekten şahane görünüyor.Ellerinize sağlık :)

Elif Gürüs dedi ki...

merhabalar canım
yine muhteşem olmuş
ellerin dert görmesin
kal sağlıcakla

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Teşekkür ederim.
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz

Zeynep Tokmak dedi ki...

Fransız kremasının malzeme listesinde şeker yok ? Şeker miktarı nedir acaba ?