27 Kasım 2014 Perşembe

ÖĞRENME ŞENLİĞİNDE KURABİYE ETKİNLİĞİ

Antalya cam piramitte öğrenme etkinliği


HAYIRLI AKŞAMLAR.
Bir Kase Lezzet Antalyalı canlarıyla buluştu. Cam piramitte yapılan Öğrenme şenliğindeydim. Okulum  Murat Paşa meslek  okulu beni bu etkinliğe layık görüp davet ettiler,çok teşekkür ederim.

Mutluluğumu kelimelerle ifade edemem.Bu benim için büyük bir ödül. Bir çok meslekten arkadaşlarla bu etkinlikteydik.

Antalya Muratpaşa meslek okulu, Antalya Asmek,Antalya diyanet Serik,Manavgat ve diğer Antalya çevresindeki okulların katılımıyla büyük bir organizasyondu.

Ebru çalışmaları el işleri oyalar incikler boncuklar aklınıza ne gelirse,resim pasta kabak süsleme hattat sanatı v.s. Herkes ordaydı.

Bir kase lezzet olarak bende bu öğrenme etkinliğindeydim. Küçük büyük demeden herkesle kurabiye yaptık.Benim yaptığım kurabiyelerle renk renk herkesin gönlüne göre beraberce şeker hamuruyla süsledik.


Arada telefonla bir kaç kare çekmek aklıma geldi.MAŞALLAH o kadar talep vardiki gözlerim yaşardı.Küçük yüreklerin heyecanı minicik ellerle yapmaya çalışmaları gözümün önünden gitmiyor.

Ayrıca Anneler Annaneler Babanneler torunları için kurabiye süslediler.

ANTALYA CAM PİRAMİTTE yapılan etkinlikte öyle güzel vakit geçirdikki zaman su gibi akıp geçti.

Benim bu mutlu günümde tanıdığım tanımadığım güzel yüreklere etkinliğe katıldıkları için teşekkür ederim.
SEVGİLER SAYGILAR

26 Kasım 2014 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

kolay arpa şeyriye çorbası
köy çorbası
et suyu arpa şehriye çorbası

Hayırlı günler lezzetlinizden sevgiler.
Nasılsınız canlar.Ben geldim:)
Aksekiden soğukmu getirdim Antalya'mda soğumuş. Sıcacık çorbaya ne dersiniz canlar.

Üşüyen canlara şifa olsun.Herkesin evinde olan arpa şehriye çorbası köy çorbası lezzetinde mis gibi pratik, işten gelen canlar hemen yapabilir, öğrenci canlar,canım sıcacık çorba istiyor diyenle sizlerde yapabilirsiniz.

Haydi Bayanlar Baylar buyurun
Pamu eller mutfağa

MALZEMELER
1çay bardağı arpa şehriye
1yemek kaşığı tereyağı
1yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı un
1küçük havuç rendelenmiş
1yemek kaşığı salça
1tatlı kaşığı pul biber
2su bardağı et suyu( yoksa bir bulyon)
5su bardağı su
tuz karabiber

NOT:Kavrulmuş kıymanız yada haşlanmış etiniz varsa koyabilirsiniz

YAPILIŞI
1) Yağları tencereye koyalım ocağı açalım eriyen yağa salçayı koyalım bir tık kavrulsun şimdi ince rendelenmiş havucu koualim bi tık ta onunla kavrulsun şimdi unu ekleyelim bi tıkta onunla kavrulsun.

2) Şimdi sırada et suyu ve su ilave edelim kaynasın.

NOT:Et suyu olmayanlar bulyonu eklesin.

3) Arpa şehriyeyi ekleyelim( haşlanmış et koymak isteyenler yada kavrulmuş kıymayı ekleyelim) pişince pulbiber karabiber tuz koyalım  tadına bakalım nasıl canlar nefis  ve servise hazır sunumherseydir diyenler kaseye koyun süsleyin.

AFİYET OLSUN

20 Kasım 2014 Perşembe

İRMİK TOPLARI

irmikli toplar
irmik topları nasıl yapılır
irmikli lokum


Kurabiye hırsızı
Bir gece kadının biri bekliyordu havaalanında, daha epeyce zaman vardı, uçağın kalkmasına...

Havalanındaki dükkandan bir kitap ve bir paket kurabiye alıp, kendisine oturacak bir yer buldu.Kendisini kitabına öyle kaptırmıştı ki, yine de yanında oturan adamın olabildiğince cüretkar bir şekilde aralarında duran paketten birer birer kurabiye aldığını gördü.Ne kadar görmezden gelse de.

Bir taraftan kitabını okuyup, bir taraftan kurabiyesini yerken, gözü saatteydi.

Kurabiye Hırsızı yavaş yavaş tüketirken kurabiyelerini, kulağı saatin tik tak larındaydı.Ama yine de engelleyemiyordu tik tak lar sinirlenmesini...

Düşünüyordu kendi kendine, Kibar bir insan olmasaydım, morartırdım şu adamın gözlerini! Her kurabiyeye uzandığında, adam da uzatıyordu elini...

 Sonunda pakette tek bir kurabiye kalınca Bakalım şimdi ne yapacak? dedi kendi kendine. Adam, yüzünde asabi bir gülümsemeyle uzandı son kurabiyeye ve böldü kurabiyeyi ikiye. Yarısını kurabiyenin atarken ağzına, verdi diğer yarıyı kadına.

 Kadın kapar gibi aldı kurabiyeyi adamın elinden ve "Aman Allah'ım, ne cüretkar ve ne kaba bir adam, üstelik bir teşekkür bile etmiyor!

 Anımsamıyordu bu kadar sinirlendiğini hayatında.Uçağının kalkacağı anons edilince bir iç çekti rahatlamayla. Topladı eşyalarını ve yürüdü çıkış kapısına. Dönüp bakmadı bile Kurabiye Hırsızına.

Uçağa bindi ve oturdu rahat koltuğuna. Sonra uzandı, bitmek üzere olan kitabına.

Çantasına elini uzatınca, gözleri açıldı şaşkınlıkla...

Duruyordu gözlerinin önünde bir paket kurabiye!..

   Çaresizlik içinde inledi. Bunlar benim kurabiyelerimse eğer; ötekiler de onundu ve paylaştı benimle her bir kurabiyesini!

 Özür dilemek için çok geç kaldığını anladı üzüntüyle. Kaba ve cüretkar olan, "Kurabiye Hırsızı" kendisiydi işte.
........................................................

HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ.
Kıssa harikaydı muhakkak okuyun bana gönderen saime arkadaşıma teşekkür ederim.

Bu gün sizlerle çok pratik.ve lezzetli irmik ve sütle yapılan lezzet toplarını paylaşmak istiyorum.Çok kolay basit pratik lezzet topları....

Evet benim bi tanelerim kolay olsun lezzetli  olsun fırında pişmeyen tarif istemiş  tabi buyurun. Bu tarif etrafımdan yapan çok oldu yiyenler mmmm tarif  isterler. Bu tarif yeğenim Fatmadan teşekkür ederim halacım.

İnstagrama yazdım bir kase lezzet instagram.tık tık:))) Bloğumada yazayım dedim.


Haydi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa

 MALZEMELERİ
4 su bardağı süt
8 yemek kaşığı rmik
8 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
1 tane toź şanti

Dışına
Hindistancevizi

Hindistan cevizli toplar

YAPILIŞI
1) Süt şeker irmik tencereye koyun pişsin vanilya ekleyin ocağı kapatın.

2)  Soğunca içine toz şantiyi ekleyin yoğurun yuvarlayın hindistan cevizine bulayın servis tabağına koyun.Ortasına istediğinizi koyun.

Not:İsterseniz yuvarlamadan dolapta dinlendirin sabah yuvarlayın olur.
AFİYETLER OLSUN

SÜPERRRRR

http://bir-kase-lezzet.blogspot.com.tr/?m=0

18 Kasım 2014 Salı

♥ MENEMEN♥KAŞARLI MENEMEN♥

yumurtalı menemen


İSTANBULDAN SEVGİLER
Hayırlı günler.
Nasılsınız güzellikler:))))
Bu gün Antalya ya uçuyor yarın yoğun bir gün geçireceğim Cam piramitte etkinliğe katılacağım inş.

Güne güzel bir kahvaltıla  başlamak benim için çok önemli altın öğün.Bizim kahvaltımızda, bu gün lezzetliniz elinizden menemen vardı. Öğrenciler ve yeni yemek yapan takipcanlar için, Bloğumdada tarifi bulunsun diye koymak istedim.

Doktorlar menemeni çok öneriyor bütün vitaminlari içinde .. Kaşarlı menemeni hadi hep beraber yapalim..

MALZEMELERİ
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 tane yumurta
sıvıyağ tuz rende kaşar


YAPILIŞI
1)Bir soğanı incecik doğrayalim tavaya yağı koyalım soğanı koyalım o pişerken 2 tane yesil biber ince doğrayalim soğana koyalım 2 adet domates incecik onuda doğrayın soğan bibere ekleyelim biraz tuz koyun.

2) Onlar pişerken 2 tane yumurta tabağa kıralim çırpalım pişen domates biberin üzerine dökelim üzerine biraz kaşar rende biraz pişsin tamamdir mmmm menemenimiz hazır...

AFİYET OLSUN


14 Kasım 2014 Cuma

YALANCI SU BÖREĞİ

Kolay su böreği



ASLANLAR VE ÖKÜZLERİN HİKAYESİ

Ormanın birinde Aslanlan toplanmış.
yahu demişler, hesapta kralız, açlıktan öl
eceğiz. Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz kuşa dalsak, uçuyor, eee balık yakalayacak halimiz de yok Napsak?

Bir tanesi en iyisi, öküzlere saldıralım demiş, iri yarı görünüyorlar ama ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!

Olur mu Olur. Ama evdeki hesap çarşıya uymamış.Öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer...

organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış.

Aslanlar aç bilaç Napsak, napsak tilkiye danışalım demişler.

Tilk kolay demiş,

beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim. Kabul etmişler.

Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş, saygıdeğer öküzler demiş, Aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar...

Ama; Şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o.Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü,

Kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın. Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla,
verivermişler sarı öküzü...

Aslanlar da afiyetle yemiş.

Bir gün, iki gün ....

Tilki gene gelmiş.

Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz demiş

Ve eklemiş ama şu var ya benekli öküz, benekli öküz,O burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş canları çekiyor, verin, kurtulun

Öküz heyeti düşünmüş,

"otlağın selameti için"

Teslim etmiş benekli öküzü...

Üç gün, dört gün...

Tilki gene gelmiş. Kuyruğu uzun olanı. Burnu beyaz olanı. Tombul olanı.Tek tek alıp, gitmiş. Otlak seyrelmiş. Semirmiş aslanlar. Günlerden bir gün. Artık tilki gelmemiş.

Gerek kalmamış çünkü.Doğrudan aslan gelmiş,hanginizi istiyorsam,canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz,

Adamı hasta etmeyin"demiş.

Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler,keşke sarı öküzü vermeseydik  demiş ama iş işten geçmiş.
...............................................................


LEZZETLİNİZDEN SEVGİLER
Nasılsınız canlar.Kıssadan hisse alındı. Telefonla zor oluyor diye  ne zamandır kıssa yazamamıştım bu gün ayrıcalık oldu.

İstanbuldayım gelmeden misafir ağırladım o masayıda paylaşırım ins. Misafirlerime yapmıştım kolay su böreğini. Bu günde sizlerle  evde kolayca su böreği lezzetinde çıtır çıtır börek yapalım canlar, kim tutar bizi yuppi ver çoşkuyu mis instgramda Bir kase lezzet instagram tık tık:) paylaştım bloğumada koymalıyım bu tarifi dedim.Bu böreği misafirlerim için yaptım sizleride tavsiye ediyorum

Haydi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa



YALANCI SU BÖREĞİ
MALZEMELERİ
3 adet yufka
Sosu için
2 yumurta
2 su bardağı süt
yarım şişe soda
1çay bardağı sıvıyağ
En küçüğünden tepsi

Ve peynir orta yağlı
Üzerine bir kaşık tereyağı

YAPILIŞI
1) Sos malzemelerini karıştıralım

2) Tepsimizi yağlayalım yufkanın birini tepsiden taşacak şekilde yayalim resme bakın sostan sürelim.

3) 2. ve 3. Yufkayı üçe bölelim birkat yufka koyalim peyniri serpelim yufka koyalim sos sürelim bu şekilde 3kata peynir koyalim her kata sos sürelim.

NOT. Peynir koyduğumuz kata sos sürmeyelim tamam canlar.

4) En üste gelince kenarlardaki yukayı resimdeki gibi lapatalim kalan sosu gezdirelim dolapta bir gece dinlensin vaktimiz yosa  bikaç saat dinlendirelim.

5) Dolaptan böreğimizi çıkaralım tereyağını üzerine bölerek koyalim

6) 170 derece fırında kızarana dek pişirelim. Nasıl kokular geldimi #nefis oldu mmmmmmm şifa olsun çayda koydukmu tamamdır:)))))

ELLERİMİZE SAĞLIK

BAŞKA TARİFLERDE GÖRÜŞMEK DİLEKLERİMLE SEVGİLER


11 Kasım 2014 Salı

SİYAH ZEYTİN YAPIMI☆SELE ZEYTİNİ

evde zeytin nasıl yapılır
siyah zeytin


HAYIRLI AKŞAMLAR CANLAR NASILSINIZ.
ANTALYAMDAN SEVGİLER.

Arayıp hal hatır soran canlara teşekkür ederim.Bilgisayarım olmayınca telefonla ziyaret olmuyor buradanda ayrılamıyor insan çok özledim herkesi.


Gece olmuş haberim yok mutfak kuşu mutfağında.Hem pasta yapıyo hemde zeytin kuruyor.Evimdeki bütün lezzetleri yapmayı seviyorum çok şükür siyah zeytinimide olunca ağız tadıyla yeriz inş.

Salı pazarından taze taze aldım.

Siyah zeytindede birkaç çeşit zeytin kurma yöntemi biliyorum buloğumda keseye basılan farklısı var bu senede keseye basmadan başka şekil kurayım dedim.

Diğer zeytin tarifim bunada bakın tık tık :)))

MALZEMELERİ
6 kilo gemlik siyah zeytin
2su bardağı iri tuz
1kahve fincanı limon tuzu
1yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı şeker
1su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
1)6 kilo gemlik siyah zeytin yıkayalım süzülsün tepsiye serelim kurudun bidona koyalım içine 2su bardağı iri tuz ve bir kahve fincanı limon tuzu koyun 20 gün gidin gelin sallayın bakın tatlandıysa keseye alın suyu çıksın.

NOT.Tatlanmadıysa bir kaç gün daha dursun

2)Şimdi süzgece koyalım acı suyu süzülsün tepsiye serelim üzerine bez kapatalım güneşe koyalım kurusun suyunu tamamen çeksin.

No:Yaklaşık 6 gün güneşli havada olacak.
Zeytinin suyu güneşte buharlaşıp keseye basmış gibi olacak.

Not.Korkmayın buruşma olur.Çokta kurutmayın ayarlayın....

3)Şimdi kavanoza koyalım 1su bardağı zeytinyağı koyalım bir kaşık sirke bir kaşık şeker sallayın bir kaç gün sonra yemeye hazır.

AFİYET OLSUN CANLAR

5 Kasım 2014 Çarşamba

☆YEŞİL ZEYTİN NASIL KURULUR☆YEŞİL ÇİZME ZEYTİN☆

Evde zeytin nasıl yapılır.
Yeşil zeytin yapılışı


Hayırlı günler.
Güzellikler bu gün nasıllar.
Evet  sizler zeytin nasıl kurulur diye sordunuz tabi tarifte yazarım.

Dün salı pazarına gittim zeytinimi aldım ve tatlandırmaya başladım. Geçen sene yeşil zeytinlerim sene ortasında bitti.Eğer seneye ulaşırsam çok kuracağım dedim 15 kilo çizme zeytin yapıcam 7 kilo çıtlatma zeytin yaptım ve 6 kilo siyah zeytin yapılacak ağız tadıyla yeriz inş.

İnstagramı her gün günceelliyorum Bir kase lezzet instagram tıktık:)

İnstagrama bi bakın zeytin almanın püf noktslarını yazdım...

Herkes erimeden güzel zeytinler yapsın diye:)

Dünde zeytinlerimin fotosunu koydum tarif istendi hem oraya ekledim, hemde bloğumada koyayım dedim.

Ayrıca önceden çıtlatma zeytin ve siyah zeytin kuruluşunu yazdım kahvaltiliklar kategorisinde Bir kase lezzet kahvaltıönerileri tık tık:)))

 Üstteki foto en son kalan zeytinimden çekmiştim.Bu senede böyle güzel zeytinim olur inş.


5 KİLO ZEYTİN KURMAYI TARİF EDEYİM
Fotoğraftaki şiselerde 15 kilo zeytin var.
MALZEMELERİ
5 Kilo yeşil zeytin ( tavşan yüreği)
Benim.tercihim
1 Su bardağı iri  tuz
8 Tane limon suyu
3 Yemek kaşığı limon tuzu
1 Su bardağından biraz fazla hakiki zeytin yağı
Not: İsterseniz 2 şişeye pay edin ister büyük 1 şişeye

YAPILIŞI
1)Zeytinleri bıçakla 2 yada 3 yerinden resimdeki gibi çizelim yada pazardan alırken zeytincinizin çizme makinesi varsa çizdirin ve şişelere koyun.

 2) Şişelere su doldurun sabah akşam süzün.Tam 7 ila 10 gün. Tatlanıncaya kadar. Şimdi sırada tuzunu ayarlamada bu tuz tam geliyor. Tuzu ayarlamak için  bir püf noktası daha var.

Püf noktası:  İsteyen şişelere çok doldurmadan suları koyup onu bir kaba döküp içine tuzu eritip bir yumurtayı yıkayıp tuzlu suya koyun yumurta üste çıkarsa tamamdır.

3)Suyunu koyalim.Şimdi sırada limon tuzu, limon suyu ve yağını pay edelim kapağını kapatalım. Ellerinize sağlık bir gün sonra yemeye başlayabilirsiniz. Kırma zeytin olunca hemen yemeye hazır.

Püf noktası:  zeytinin tuzunu ve limonunu iyi ayarlarsanız uzun süre dayanır. Tecrübe ile sabit

Püf noktası: çizme zeytine zeytin yağı koyma sebebimiz üzerinin porlanmaması için.

Püf noktası: Limonu kabukları ile koyarsanız zeytininizin üzeri porlanır.

AFİYET OLSUN.

Günün sözü
Kalp neyle doluysa, dudaklardan o dökülür.(Goethe)

Bizim kalplerde güzellikler dolsun.

SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLER