31 Mart 2014 Pazartesi

ETLİ KURU DOLMA TARİFİ

kuru dolma tarifi
etli biber dolması
etli patlıcan dolması
dolma tarifi


ERTUĞRUL TAYYARESİ

Çanakkale cephesinde tayyare (uçak) sıkıntısı son haddini bulmuştu.Öyle zor koşullar içindeydilerki yılmadan mücadeleye devam ettiler. Harbiye Nezareti Edremit topraklarına düşüp iki parça olan Ertuğrul tayyaresini gemiyle İstanbul'a getirtti, Yeşilköy'deki fabrikada tamir ettirdi ve 23 yaşındaki pilot Mülazımı Evvel (Teğmen) Cemal Efendi ile Çanakkale Cephesi'ne yolladı.

7 Mart 1915 sabahıydı. Cemal Efendi mutad keşif uçuşlarından birine çıkmıştı. Dikkatle boğazı taradı, fakat Türk mayınlarından iz göremedi. Bu işte bir iş var dedi. 1000 metre yüksekten uçuyordu. Bu yüksekten uçan bir pilot 8 metre derinliğe yerleştirilmiş mayınları pekala görebilirdi. Cemal Efendi'nin daha aşağı inmesi gerekiyordu. Fakat bu intihar demekti bunu göze aldı. Çünkü bir düşman mermisinin Ertuğrul'u düşürmesi işten bile değildi. Cemal Efendi cesaretini topladı ve 400 metreden mayınlara baktı. Yanılmamıştı, düşman bir gece önce boğazdaki bütün mayınları tek tek toplamış ÜLKEMİZİ işgal için her türlü saldırıp ele geçirmek isterler bu Türk keşif kollarının dikkatinden kaçmıştı.

Bu hareket düşmanın yakın bir zamanda boğaza harekat hazırlığı içinde olduğunu gösteriyordu. Cemal Efendi derhal bu durumu Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanı Cevad (Çobanlı) Paşa'nın huzuruna çıkıp rapor verdi.

7-8 Mart gecesi Nusret Mayın Gemisi, Boğaz'ı yeniden mayınladı. Düşman keşif tayyareleri mayınları fark edemedi. 18 Mart sabahı mayınlar, üzerine düşen vazifeyi yapmaya başladı. Gün sonunda Yenilmez Armada saf dışı oldu. Türk tarafının kaybı ise 25 şehit ve 61 yaralıdan ibaretti. İtilaf Devletleri'nin birleşik donanması, tarihinin en büyük mağlubiyetini tatmış oldu .

Cevad Paşa göğsündeki liyakat madalyasını çıkardı ve pilot Mülazımı Evvel (Teğmen) Cemal Efendi'ye taktı. Müşir Liman Von Sanders'in yazılı emriyle kendisine kırmızı şeritli madalyanın yanında 5. rütbeden bir Mecidi nişanı verildi. Rabbim razi olsun şefeatlerine nail eylesin, biz böyle bir ecdadın evlatlarıyız:))))
31 Mart 2014 Pazartesi
......................................................................................................................

HAYIRLI MUTLU GÜNLER.
Şükür kavuşturana diyorum nasılsınız canlar?????

Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin. Kıssadan hisse her zaman vardır. Bu kıssayı çoktandır paylaşmak istiyordum bu güne nasipmiş.Okumanızı tavsiye ederim o zorluklarda ecdadımız zaferlere imza atmışlar. Rabbimiz devletimizi milletimizi her türlü zorluklardan korusun, birbirimize düşürmeden sevgi saygıyla savaşların olmadığı,kimseye muhtaç olmadan güzel günlere inş.

Bu gün sizlerle etli kuru dolma tarifi paylaşmak istiyorum. Kuru dolma bizde çok sevilen ve sofralarımızın baş tacı patlıcan, biber, yaprak evde neleriniz varsa olur. Ben çok nar ekşisine alışamadım isteyen etli kuru dolmaya nar ekşisi yada sumakla lezzetendirip koyabilirsiniz:)))



Hadi bakalım etli kuru dolma tarif edelim.
Haydi Bayanlar Baylar pamuk eller mutfağa:))

MALZEMELERİ
15 adet kuru patlıcan
15 adet kuru biber
250 gram kıyma
3 adet soğan
3 kaşık kuru domates veya 2 domates
1 kaşık domates salçası
1,5 - 2 su bardağı pirinç( patlıcan biber büyüklüğüne göre ayarlıyalım
1 çay bardağı zeytinyağı
nane , maydanoz kimyon, karabiber, pul biber,tuz
isteğe bağlı 2 kaşık nar ekşisi

YAPILIŞI
1) Akşamdan patlıcanı ıslatın suyunu süzün. Tencereye suyu koyun patlıcan biber içine koyalım 5 dakika haşlansın suyun içinden alın soğusun.

2) Tavaya yağı koyalım kıymayı ekleyip kavuralım ince kıyım soğan ekleyelim bir tık kavur sonra salçası domatesi koyalım bi tık daha kavuralım pirinci ekleyip altını kapatalım içine yeşillikleri baharatı ekleyip karıştıralım.Tuzuna da bakalım.

3) Tencerenin altına maydanozun uçlarını koyalım atmayalım ve iç harçtan alalım patlıcanı az doldurarak ağzını kapatalım yumalım ve bu şekilde biber ve patlıcanları dolduralım suyunu da üstüne basıncaya kadar su koyup pişirelim isterseniz sumak yada nar ekşisi ekleyelim pişince altını kapatalım:))
Dinlenince servis yapalım:)))

AFİYET OLSUN:)))
MUTLULUĞUNUZ DAİM OLSUN



18 Mart 2014 Salı

ŞEKER HAMURUNDAN GÜL MANOLYA ŞAKAYIK GARDENYA PAPATYA

Şeker hamurundan çiçek eğitimi
Şeker hamurundan buket Gül yapımı
Şeker hamurundan Manolya
Şeker hamurundan Şakayık
Şeker hamurundan Gardenya


HAYIRLI GÜNLER:))))
Nasılsınız?????? Geldim bu güzelliklerle geldim...
Mutluyum hemde çok mutlu bu güzel çiçekleri öğrenmekten:)))

Petunyalarım bloğunun sahibi Filiz Bircan TIKTIK:))) canım ablamı ilk bloğu açtığımda tanıdım . Bloğuna girince donup kalmıştım her şey sahici gibi görünüyor bu nasıl olur derdim. Bana bunlar uzak gibi gelirdi ama hayaller gerçekleşirmiş:)))



Benim bir tık daha kendimi geliştirmem lazımdı bu eğitimle oldu ve olacak inş. Eğitim boyunca her aşamada büyük dikkatle dinledim. Baştan kafam karıştı yaptıkça çiçekleri bir araya getirdikçe bol bol sevinç ve şükür göz yaşları içinde geçti derslerimiz mutluyum. İnş. Öğrendiklerimi başkalarına da faydalı olacak hale getirebilirim.Bendeki mutluluğu ve heyecanı sizlerde de görmek istiyorum.ÇOOOK MUTLUYUM ÇOK İSTEYENLERE NASİP OLSUN DİYORUM.

 Siparişlerime de koyabilirim TIKTIK:))). Daha süslü pastalar yapabilirim.



Veya ilerledikçe bunları öğretebilirim. Kimbilir önümüzdeki günler bize neler getirir. bir ay öncesi deseler  sen gülü daha güzel yapacaksın, şakayık çiçeğini, manolyayı,gardenyayı, papatya kolay ama bukette bir şeyle çalışacaksın deseler güler geçerdim.MAŞALLAH:)))



Rabbim nasip etsin bizde isteyelim. Olcak inş. her şey güzel olacak:)))
Herkesin yolu açık olsun benimde inş.
BİR KASE LEZZETTEN SEVGİLER SAYGILAR:)))


11 Mart 2014 Salı

TURUFLU KOLAY PASTA

Kolay yaş pasta
Turuflu pratik yaş pasta


AKREP, KURBAĞA, YILAN VE GENCİN HİKAYESİ

ABDÜL VAHHAP ŞARANİ HZ.
Nil nehrinin kenarında  duruyorken. Bir de baktım ki, görülmemiş şekilde büyük bir akrep telaşlı bir şekilde gittiğini görüyor.Mutlaka akrep Cenabı Hak'tan emir aldı ona koşuyor der. Bu akrebi takip eder. Nehre geldiğinde, sudan büyük bir kurbağa çıkıp akrebe doğru gelir. Akrep kurbağanın sırtına binip suyun üzerinde yüzüp gittiler. Bu bana çok şaşırtıcı gelmişti. Ben de onların nehrin kenarında takip ettim. Nehrin karşı yakasına geçtiklerinde, akrep kurbağayı bırakıp dalları büyük, gölgesi çok olan bir ağacın yanına gitti.

Bir de baktım ki, ağacın altında  bir genç mışıl mışıl uyuyor. Kendi kendime: La havle vela kuvvete illa billah. Bu akrep nehrin ötesinden buraya kadar, bu genci sokmak için geldi dedim ve içimden, akrep gence yaklaştığı zaman hemen akrebi öldürmeğe karar verdim. 


Akrebe yakın bir yerde durdum. Bir de baktım ki karşıdan büyük bir yılan, genci öldürmek için, gence doğru geliyor. Bu sırada akrep yılanın üzerine hücum etti ve başını sokmaya başladı. Akrep yılanın ölmesine kadar başını sokmaya devam etti. Yılan öldükten sonra akrep nehre döndü.Kurbağa da onu orada bekliyordu. Akrep tekrar kurbağaya binip nehrin öte yanına geçti. Ben de arkalarında bakakaldım.

Abdul vahhap şarani h.z. o genci uyandırır ve o gence durumu anlatır. Sen hangi amelle meşguldün de H.z. Allah seni kurtardı der sorar?

Genç de cevap verir


Ben ferah ve huzurlu zamanlarımda boş vakitlerimde Cenabı Hakkı zikir ederim. İşte ben böyle yapınca Cenabı Hakta beni en tehlikeli anımda hiç haberim yokken kurtardı.

11 Mart 2014 Salı
..................................................................................................................................

HAYIRLI VE MUTLU GÜNLER
NASILMIŞ BENİM CANLARIM LEZZETLİNİZ GELDİ:)
Beni soran güzel gönüllere iyiyim hamdolsun sağlık sıhhat afiyetten ayırmasın MEVLAM
Bu gün sizlerle maceralı yaptığım pastamı paylaşmak istiyorum. Turuflu pastayı ne zamandır yapmak istiyordum.

HEPTE SİZLERE DİĞER YAZILARIMDA KALAN KEKLERİ KOYUN BUZLUĞA DİYORDUM.iŞTE DEĞERLENDİRME ZAMANI.Kermes için değişiklik olsun deyip kolları sıvadım önce turuf hamurunu yaptım dolaba koydum.

 Sırada pandispanyası var yaparken elektirik gitti geldi. Rabbim sen bilirsin dedim bu gün nasıl olacak derken pandispanyayı yaptım. Kremasını  sabahtan pişirmiştim onu mikserle çırpacağım ama bizim elektirik gene gitti. Bekle Ayşe dedim kreması hazır bu sefer akşam oldu.

 Pandispanyayı kestim kremasını sürdüm dinlendi dışını sıvıyacağım benim durum sizce nedir.



İki mum ve ben bu şekilde pastaları sıvadım. Turufları yerleştirdim süsledim ve bitti şükür dedim maceralı bir gün oldu benim için. 

Çok güzel oldular MAŞALLAH diyeyim. 

İşte sizlerle kermes pastamı paylaşmak istiyorum, hayat paylaştıkça güzel. Tarifler benimle mezara gitmemeli. İşletmem de olsa TARİFLERİMDEN PAYLAŞACAĞIM İNŞ.  Paylaşınca ne olacak ki benim elimin lezzeti başka, sizinki başka. Yapan yapar yapmayan lezzetlisine sipariş verir bu kadar kolay:)))
Bir kase lezzet sipariş için tıklayın:)))

Hadi buyurun bu güzel pratik şık turuflu pastadan yapalım.
Hadi bayanlar baylar pamuk eller mutfağa:)))

MALZEMELERİ
Pandispanyası için
6 yumurta( büyük kelepçeli kalıp için)
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 kabartma tozu
1 çay bardağı yarısı su yarısı sıvı yağ
Not:kahve fincanı klasik olanlardan çok büyük olmasın

KREMASI
Kreması için ve evde krem şanti yapımı için  buraya tıklayın tıktık:)))
Veya hazır krem şanti usulüne göre çırpın kremaya karıştırın.
100 gram beyaz çikolata

ÜZERİNE TURUF
Turuf yapımı için buraya tıklayın tıktık:)))
Üzerine fındıkla kapladım 1 kase fındık

AYRICA ÜZERİNE
Çikolata parçacıkları fındık

YAPILIŞI
1) Öncelikle çemberimize yağlı kağıt keselim ve içine koyalım.

2) Pandispanya yapmak için:Yumurta ve şeker bir kapta çırpılır un elenir. Un ve diğer malzemeler konur karıştırılır kalıba dökülür ısınmış 170 derece fırında pişirilir.Soğumaya bırakılır soğuyunca 3 bölünür.

3) Kreması pişirilir üstte linkini verdim soğur. Krem şanti yapılır kremanın içine konur üstte evde krem şanti yapımı linkini ekledim.İsteyen hazır krem şantiyi usulüne göre çırpıp ekler ayrıca 100 gram beyaz çikolatada benmari ısıtılıp kremaya eklenir.

4)Şimdi sırada turufu yapalım ve dolapta dinlenmeye koyalım. Ben çikolataya batırmadım direk fındığa buladım. Sizler isterseniz çikolataya batırın donsun sonra yerleştirin.Turufun linki de üstte:)

5) Şimdi sırada pastamızı hazırlamada ön hazırlık bitti. Pasta altlığı koyalım üstüne bir kat kek krema sürelim üzerine fındık krokon ne varsa serpelim. 2. katı koyalım krema sürelim o katada çikolata kırıntısı koyalım 3. üst katı kapatalım.

6) Şimdi dolapta dinlensin 1 saat ve çıkaralım kalan krema ile dışını sıvayalım etrafına çikolata parçacıkları koyalım ve üstüne dilim şeklinde ayarlayıp turufları yerleştirelim ve pastamız hazır:)))
Ellerinize sağlık canlar mmmm harika lezzet hem çikolata hem turuf hem leziz krema daha ne olsun:)))

Bir kase lezzetten sevgiler saygılar:))))
Bana müsa de canlar çok iyi oldu güzel sohbetlerimiz olsun tekrar buluşmak üzere...




AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM

3 Mart 2014 Pazartesi

BİR KASE LEZZET LEZZETLERİ (SİPARİŞLERİM)

 Siparişler
Yaş pasta siparişi
Şeker hamurundan kurabiye siparişleri
Şeker hamurundan yaş pasta siparişi
Mevlüt özel günler siparişi
Bir kase lezzetten sevgiler



HAYIRLI GÜNLER BEN GELDİM
BOL SİPARİŞLİ GÜNLERİMİZ OLSUN İNŞ.
CANLAR NASILSINIZ:))))

Beni soran gönül dostlarıma teşekkür ederim hamdolsun iyiyim.Şükür diyorum ilk bloğa başladığımda nasıl olacak, yolum nasıl açılır, nereden başlarım, derken bu seviyeye geldim hepinize teşekkür ederim sağolun varolun. İlk siparişi almaya buradan geçen sene duyurdum  2013 Mart ayıydı. Buradaki güzelliklere de bir bakın fikir olur sipariş almaya başladı yazısına tıklayın:) Bir Kase Lezzet sipariş almaya başladı yazısı:))) 

Şimdiye kadar lezzetliniz neler yaptı, bunları sizlerle ve beni takip eden sipariş verenlere yeni resimler eklemem lazım dedim. Bide sorularınız var onları cevaplamak istedim:)))


Doğal lezzetler yapmaya çalışıyorum. Pandispanyalarım da  oveleks kullanmıyorum.Pastaneler oveleks kullanıyor ve dışarıdan aldığınız  yaş pastalar 1 yumurta ile yapılıyor şaşırdınız demi evet çok doğru ben gözümle görmesem inanmazdım. Buda oveleks sebebi ile oluyor.Ovelek katkı maddesi ve pastayı güzel kabartıp düzgün olmasını sağlıyor.

 Ben fabrikasyon olmak istemiyorum doğallıktan yanayım hatta bu sebepten yaş pastaların kremasını kendim pişiriyorum ve kremayla, çikolatayla, kaymakla, tereyağı ile meyvelerle lezzetlendiriyorum. Hazır kremaları çırpıp pastalarıma kullanmıyorum. Resimlerde gördüğünüz  dışını süslediğim sosları gerek meyve soslarını gerek çikolata soslarını da kendim yapıyorum.

 Ama dışarıda satılan bütün yaş pastaları süsleyen soslar hep 5'er 10' ar kiloluk hazır, hemen dışını onlarla işlem yapmadan süslüyorlar.Kapatıyorlar tekrar başka pastaya kullanıyorlar bu fabrikasyondan başka nedir sizce soruyorum onun bozulmadan beklemesi mümkünmü içine konulan katkı maddeleriyle mümkün oluyor???? Yediklerinize dikkat edin.Ben bunları gördükten sonra dışarıdan yemiyorum.

 Ben her pasta için yenisini pişiriyorum çünkü bizim sağlığımız benim için çok önemli. Bunları nereden biliyorsunuz diye soracaksınız hem pasta hanede hemde yemek bölümünde çalıştım. İşletmeler ne kullanıyor ben bir yer açacaksam sizlere lezzetler sunacaksam bunları öğrenmeliydim, merak ettim ve iki sektördede çalıştım. Sağlığımız benim için önemli, organik olması çok çok önemli:)))))

Ben hem yemek hem pasta siparişi yapmak istiyorum çünkü bilgi ve becerim ikisine de yeter bildiğiniz üzere hem Aşçılık hem Pastacılık belgem var. Ama gidişat pastadan yana bakalım önümüzdeki günler neler getirecek  hayırlısı olsun. Sağlıklıklı,sıhhatli, huzurlu olalım gerisi olur olur gider inş.

Sizlerde sipariş vermek isterseniz ben ANTALYADA'YIM  TEL: 05332737850

Bu kadar bilgi yeter demi canlar hadi bakalım lezzetlere geçelim:)))


1)Yukarıdaki bir yaş uçaklı pastayı  tuğba hanımın yeğeni eymen için yaptım 40 -50 kişilik pasta.Pastayı yaparken çok mutlu oldum bütün evlatlarımızın hayırlı sağlıklı ömürleri olsun:)))



2) Bu güzel pastayı da Portakal çiçekleri ana okulunun etkinliği için Aylagül Gülsena için yaptım.20 Kişilik pasta. Bilmiyorum yaparken o kadar güzellikler yaşadım ki Rabbim sağlık sıhhat afiyetten ayırmasın Amin. Sizlerde özel tasarım isterseniz buyurun lezzetliniz yapsın:)))

Kendini özel hissetmek isteyen, sevdiklerini özel hissettirmek isteyen herkes için, ÖZEL bir PASTA mutlaka vardır... ve bu kişinin ÖZEL PASTA’sıdır…




3) Resimli yaş pasta Hayriyeciğimin bi tanesi Melih paşa için yaptığım 40-50 kişilik güzel bir çalışma.Sizlerde yaptırmak isterseniz. TEL:05332737850 





4) Bu güzel kurabiyeler de Aylagül Gül sena için  Portakal çiçeklerinin etkinliğine yaptım:))) Sizlerde özel tasarım kurabiyelerden nişan mevlit v.s. yaptırmak isterseniz ben burdayım:)))





5)Bu güzel pasta Okutan ailesi için yaptım 15 kişilik pasta. Nazlı ve Rana iki kızıyla çok mutlu olsunlar:))) Bu pastadan istek çok oldu sizlerde buyurun lezzetliniz yapar. Bunu beyaz kremalı da yapıyorum.

 Hiç bir malzeme önceden hazırlanıp dondurulup sonradan kullanılmaz. Her siparişin tüm malzemeleri taze olarak temin edilip taze olarak pişirilir. Malzemelerin tamamı ev tipi ürünlerdir, herhangi bir katkı maddesi kullanılmaz. Tamamı güvenilir bilinen markalardır ve elde edilen sonuç; EV YAPIMI lezzetlerdir...
Sizlerde yaptırmak isterseniz. TEL:05332737850 



6) Talacığımın oğlu yağız için yaptığım kurabiyeler Portakal çiçekleri anaokulu etkinliğine gitti. Güzel gönüllü talacığım evlatlarıyla çok mutlu olsun:)))



7) Buda Arkadaşım vesilesiyle arkadaşına  Mevlit için yapılan 40-45 kişilik tavuklu nohutlu pilav. Sizlerde mevlit okuma toplantılara yaptırmak isterseniz arayın. 




8) Buda kermes pastaları sipariş verenlere teşekkür ederim.Her şey gönüllerince olsun:) Çikolatalı, frambuazlı, orman meyveli, böğürtlenli, soslu, sossuz, pembe, beyaz, krakonlu, fındıklı, fıstıklı nasıl isterseniz.  Sizlerde kermese, misafirlerinize, özel günlerinize, yaptırmak isterseniz TEL:05332737850 arayın:)))




9) Buda şeker hamurundan yapılan bir sepet kurabiye MAŞALLAH canlar. Düğün,nişan, sünnet v.s. merasimlerinize yapılır sipariş için sizleri de beklerim:)))

Herkese teşekkür ederim, daha koyacağım resimler çok inş. bidahaki sefere:)))
Rabbim hayırlı bereketli günler nasip etsin.Herkesin yolu açık olsun.
Mutluluk yüreğinizden eksik olmasın