Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

PATLICAN ÇIĞIRTMA

HAYIRLI GÜNLER BİR KASE LEZZET MUTFAĞINDAN SEVGİLER NASILSINIZ????? Antalya gerçekten çok sıcak ve bilgisayarın önüne oturmak zor ol...




HAYIRLI GÜNLER
BİR KASE LEZZET MUTFAĞINDAN SEVGİLER
NASILSINIZ?????

Antalya gerçekten çok sıcak ve bilgisayarın önüne oturmak zor oluyor hele oturmayı sevmeyen bayansanız.
Bu gün sizlerle yöresel lezzet patlıcan çığırtma yapacağım yöresel lezzet Urla, Bergama, Manisa yöresine ait. Yöreleri farklı kimisi yandan çiziyor kimisi boydan çiziyor.İsmi patlıcan ve biberler az yağda çığıra çığıra kızartılıp domatesle piştiği için.

Görümcem çok yapar.Ne zamandır yapmıyordum eşim yerken ben bunu İstanbul da lokanta ta özellikle yemiştim dedi. Bu lezzeti bana Nurlu mutfak hatırlattı.Teşekkür ederim. Bu günlerde çok yaptım sıcaklarda hafif lezzet.Diyet yapan canlara tavsiye ederim.

Bu gün bizim akşam soframızda patlıcan çığırtma var.Özellikle mor patlıcanlardan nefis oluyor.Pazar günü yayladan Korkuteli den aldım. Patlıcan seviyorsanız tam sizlik hafif lezzet.



Hadi buyurun Bayanlar Baylar
Pamuk eller mutfağa patlıcan çığırtma yapalım.

MALZEMELERİ
5 adet patlıcan
3-4 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz az pul biber
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI
1) Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım uzunlamasına bıçakla koparmadan ara ara çizikler atalım ve tencereye alalım yağı koyup arkalı önlü kızarsın son tur çevirirken biberleri de ekleyelim veya biberleri baştan koyun kızarınca alın domatesi eklerken tekrar koyun tamam. Kızartırken kapağını kaparsanız sıçramadan kızarır güzel sonuç elde ederiz.

2) Şimdi domatesleri yıkayalım doğrayalım patlıcanlara koyalım domates salçasını 1 çay bardağı suyla açın onu da koyun şimdi sarımsağı ayıklayıp koyun tuz pul biber şeker ve ağzını kapatalım kaynasın kısalım pişsin.
Harika kokular yayıldı nefis mmmm elinize sağlık canlar pişen yemeği kapatalım dinlensin maydanoz serpelim ve servise hazır.

AFİYET OLSUN:))))

7 yorum

  1. bayıldım, üstelik et de yok, sanırım lezzeti imam bayıldı gibi (onu da çok severim)eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Biz bu güzel lezzeti küçük doğranmış haliyle yaparız zeytinyağlı olarak demek sizde çigırtma deniyor...
    Ellerinize sağlık ne kafar sıcak da olsa sizler sebze meyve konusunda bizlere göre çok şanslısınız...
    Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  3. Ayşeciğim çok lezzetli görünüyor, imam bayıldı gibi... Ellerine sağlık. Afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  4. :) ellerine sağlık nasıl güzel anlatmışsın öyle. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
    Teşekkür ederim.

    Evet imam bayıldıyı andırıyor patlıcan sevenlere değişik lezzet sağolun :))))

    YanıtlaSil
  6. Ayşecim ellerine sağlık,afiyetle yiyin canım..nefis olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil