Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Patlıcan salatası Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır Patlıcan nasıl közlenir MUTLU HAFTA SONLARI NASILSINIZ?????? Lezzetlini...

Patlıcan salatası
Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır
Patlıcan nasıl közlenir
közlenmiş patlıcan salatası


MUTLU HAFTA SONLARI
NASILSINIZ??????

Lezzetlinizi soran canlara teşekkür ederim hamdolsun. Rabbim daha da iyi etsin kaliteli güzel günlerimiz olsun.Üç Aylarımız mübarek olsun huzurlu ve bereketli geçirelim.

Güzel kızım patlıcan salatası yapmış annesi koymazmı. Dün iftar hazırlıkları yaparken patlıcanları közledim kızım anne ben yapayım mı dedi, tabi kuzum dedim.

Patlıcanları güzelce soydu doğradı diğer malzemeleri ekledi süsledi. Annem bunun fotosunu çeker şimdi dedi. Çeker kuzum hemde yarın bloğa ekler dedim. MAŞALLAH evlatlarımıza. Rabbim içlerinden sevgiyi,saygıyı,huzuru,muhabbeti eksik etmesin, hayırlı olsunlar,kıymetleri bilinsin inş. AMİN:)

Salatalar sofralarımızın baş tacı olmazsa olmazı. Ayrıca salatalar diyet yapan canlara,bu gün yemek yemek istemiyorum şöyle güzel bir salata bana yeter, diyenlere güzel alternatif. Salatalar kategorisine göz atın tavuklu patates salatası, mantar salatası,lahana salatası,yoğurtlu kabak salatası,fasulye salatası,nohutlu kabak salatası,havuç salatası,kaşık salata v.s.tıklayın Bir Kase Lezzet salatalar:)))

İftar menümüzde başlangıç yöresel arabaşı çorbası vardı.MAŞALLAH ne kadar çok çorba yapmışım sebze çorbası,tavuk çorbası,işkembe çorbası,yayla çorbası,un çorbası,kelle paça çorbası,arabaşı çorbası, külüklü yöresel çorba,tarhana çorbası,ezogelin çorbası v.s.Bir Kase Lezzet çorbalar:)))

Ana yemek olarak tavuk vardı.Ana yemeklere de bir göz atın MAŞALLAH canlar. Etli kuru fasulye, dana yahni,fırın poşetinde tavuk,kafkas kebabı,bostan kebabı,etli terbiyeli kereviz yemeği,patlıcan karnıyarık,patlıcan kebabı,kabak karnıyarık,fırın köfte,güveçte kuru fasulye,kilis tava tepsi kebabı,dana haşlama, patlıcan musakka,fırında bohça kebabı Bir Kase Lezzet Ana yemekler:)))

Tavuğun yanına pilav vardı. Sofraların olmazsa olmazı pilavlar bir göz atın kestaneli pilav,meyhane pilavı,safranlı pilav Bir Kase Lezzet Pilavlar:))) daha çok pilav eklemeliyim bakınca bunu farkettim...

Kolay pratik közlenmiş patlıcan salatasını tarif edelim mi???
Hepiniz ustasınız naçizane daha yeni başlayan nesillerimiz için buyurun pamuk eller mutfağa...

resimli közlenmiş patlıcan salatası


Közlenmiş patlıcan salatası
MALZEMELERİ
2 adet bostan patlıcanı
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı sirke
yarım limon,tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan yada taze soğan
maydanoz

Közlenmiş patlıcan salatası
YAPILIŞI
1) Patlıcanları ister ocakta ister fırında közleyelim ve közlenen patlıcanları poşete koyalım.
Püf noktası: Patlıcanları közleyince neden poşete konur soğuduğunda soyması kolay olsun diye tamam.

Not: Sizler isterseniz domates ve biberi de közleyebilirsiniz ben bu sefer közlemedim tamam:)

2) Soğuyan patlıcanları kabuklarından soyup doğrayalım bir tabağa koyalım. Sırayla domates biberin birini soğanı maydanozu doğrayıp patlıcanlarla buluşturalım.

3) Şimdi de limon, sirke, tuzunu, yağını koyup karıştıralım tabağa koyup biber maydanozla süsleyelim üzerine gül yapmak isterseniz, domatesi doğrarken kabuğunu soyun ve etrafında dolayın gül yapın tamamdır.

NEFİS, LEZİZ PATLICAN SALATAMIZ HAZIR.
Elinize ve o güzel yüreğinize sağlık:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN EFENDİM

7 yorum

  1. Merhabalar.

    Ailece en çok tükettiğimiz bir salata çeşididir. Paylaştığınız nefis ve leziz patlıcan salatanız için elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. ımm ne de severim Ayşe ablacım.Özellikle yaptıktan sonraki ılık haliyle değilde dolapta bekletip iyice soğumuş haliyle yemekten ayrı bir keyif alırım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Üç aylara girdik Lezzetim hepimize mubarek olsun.
    Kızının yaptığı bu salataya bayıldım cidden, ne kadar nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. yazını okurken sanki senin sesin geliyor gibi. Konuşma uslubunla yazman ne güzel. Mubarek 3 aylarımız hepimize kutlu olsun. Ramazana ermek nasip olsun. Kuzunun ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hem göze hem mideye yaraşır bir salata olmuş :) Kızınızın eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bizde çok severiz patlıcan salatasını. Ama seninki ayrı bir güzel olmuş Ayşeciğim. Tam ilkbahara yaraşır bir salata.
    Eline sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldiniz.
    EVET KATILIYORUM TEŞEKKÜR EDERİM:)))

    YanıtlaSil