16 Ocak 2014 Perşembe

DIZMANA GÖÇMEN BÖREĞİ

Dızmana nasıl yapılır
Göçmen böreği
Pratik dızmana
dızmana tarifi

HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR.
İyiyim elhamdülillah, hayat iyisiyle kötüsüyle devam etmekte. Antalya'da havalar yağmurlu geçmekte. Bu gün sizlerle dızmana tarif edeceğim göçmenlerin böreği Nermin ablamın tarifi ilk defa bloglardan tarif denedim.

 Neden Ayşem diyeceksiniz 5 tane tarif defterim var onları yapıp koymakla vakit geçiyor.Bu tarifi görünce denemek istedim. Bir cumartesi günü kızıma süpriz yaptım, kolay ve pratik olmasından hemen oldu. Afiyetle yedik.

 Pazar günü misafirlerim geldi onlara da ikram ettim çok beğendiler ve tarifini aldılar.Sizlerde hafta sonuna sevdiklerinize yapın nefis tarif. Blogger arkadaşlarım bana geldiğinde bu masada toplandığımızda misafir sofram tıktık:))) Nermin ablam resimli tarifler  bloğunun sahibi, dızmanayı yaptım harika oldu dedim teşekkür ettim ve tarifini koyacağım ablam dedim.)))

Haydi bayanlar baylar bol resimli dızmanayı hep beraber yapalım
Buyurun pamuk eller mutfağa:)))

dızmana tarifinin resimli yapılışı

MALZEMELERİ
Hamuru için
6 Su bardağı un
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı süt
1 Paket yaş maya
1 Talı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz

İç harcı için
150 gram lor
200 Gram böreklik peynir
Yarım bağ maydanoz ince kıyılmış

Üzerinin sosu
2 Tane yumurta
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
1) Öncelikle unu eleyelim 1 bardağını ayıralım elediğimiz unu yoğurmak için geniş kaba koyalım ortasını açalım bardağa mayayı şekeri ve bir tatlı kaşığı un koyalım üzerine ılık suyu koyup karıştıralım bardağın üzerine çay tabağı kapatalım 5 dakika dursun maya kabaracak.

2) Şimdi kabaran mayayı una karıştıralım . Süt ve tuzunu koyup yumuşak hamur yapalım.Üzerine flim streçle kapatın 30 dakika mayalansın

Püf noktası: Ayırdığımız 1 bardak unu gerekirse koyun ben  6 bardak unu koydum ama sizin ununuzun kaldırmasına göre ayarlayın.

3) İç malzemeleri hazırlayalım.

4) Mayamız geldi 5 tane beze yapalım bir tanesini alalım etli pide gibi uzun açalım ortasına iç harcı koyalım uçlarını kapayalım 2 parmak arayla keselim düz tabağa yağdan koyalım kestiğimiz böreğimizi o yağa tek tarafını batıralım yağlanmış tepsiye dizelim.

Not: Canlar ben dızmanaları kestikten sonra yağa batırmadan dizmeyi denedim öylede yapışmıyor ayrılıyor  orjnal tarifinde yağa batırıp dizin diyor.

Püf noktası: Burada 2 parmak kesilen dızmanaları yağa neye batırıyoruz diyeceksiniz pişince rahat ayrılması için

5) Diğer bezeleride aynen açıp iç harç koyup kapayıp kesip tepsiye yerleştirelim.

6) Tepsiye yerleşen dızmanalar şimdi mayalanması için tepsiye poşet geçirelim mayalansın.

7) Mayası gelen dızmanalara sosunu hazırlayalım yumurta yoğurt sıvı yağ karıştıralım.

8) Şimdi sosu üzerine sürelim.

9) 200 derecede ısınan fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Pişince çay koyalım sevdiklerimize ikram edelim.EVET CANLAR ELİMİZE SAĞLIK NEFİS :)))



AFİYET OLSUN
HAYIRLI CUMALAR

20 yorum:

Arzu Sözen dedi ki...

Canim eline saglik cok sevdigim bir borektir bu ne kadar uzun zamandir yemedigimi hatirladim gorunce yapim bu aralar.. afiyetle canim hayirli cumalar..:-)

the bircan dedi ki...

ellerınıze sağlık *-*

nursevincelezzetler dedi ki...

hayırlı cumalar. ellerine sağlık.. görüntü muhteşem.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

HOŞ GELDİNİZ
Sağolun canlar
Teşekkür ederim
Hayırlı cumalar:)))

nursen aksoy dedi ki...

Eline koluna sağlık,nefis görünüyor..Hayırlı Cumalar..

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık biz Trakyalıların çok meşhur bir hamurişidir bu çok lezzetli oluyor sevgiler...

Sengül Öncel dedi ki...

AYŞEM ÇOK SEVERİM YA
BEN GELİNCEDE YAPOLURMUUU :)
ELLERİNE SAĞLIK

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

ismi ne hoş..:) eminim tadı da öyledir..
ellerine sağlık canım..şifa olsun yiyenlere...

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık benimde çok yapmak istediğim bir börek

bahar006 dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık ablacım:)

Derya Sezgin dedi ki...

Kuzummm çok sever ve sık yaparım ellerine sağlık.Hayırlı cumalar,öpüyorum....

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Canım ben bu böreğe bayılırım kayınvalidem çok yapar…
Ellerine sağlık nefissss olmuş…
Sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nefis birseye benziyor, ismide ne hos..ellerinize saglik..

ihlamurcum dedi ki...

Evet,biz Rumelilerin klasiği,bayılırım.Bende henüz bloguma ekleyemedim,Ayşe'cim.Eline sağlık.

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Hoş geldiniz canlarım:)))
Evet harika yumuşacık lezzetli bir börek.
Teşekkür ederim sağolun:)

mahmur prenses dedi ki...

rahmetlı babaannem yapardı gorunce bu boregı gozlerım doldu

Nermin Öner dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor..

Adsız dedi ki...

Patatesli de olur mu acaba.olursa da ic harc nasil.olmali?

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

Hoş geldin patatesli denemedim ama neden olmasın patatesi haşlayın karabiber tuz maydanoz koyun karıştırın peynir harcı yerine koyun:)
Deneyince yazın:)))

yemek tarifleri dedi ki...

süper yha elinize sağlık