28 Ağustos 2013 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ


HAYIRLI GÜNLER CANLARIM
NASILSINIZ:)))
İyiyim canlarım kaç gündür griptim yazın grip zormuş be canlar. Bu gün daha iyi hissediyorum sizlerle sohbet zamanı. Hayatımızda sevinç ve üzüntüler oluyor bazen fırtınalı bazen sakin geçiyor.
Bakın Hz. Mevlana  ne diyor.

Üzülme!
Dert etme can!
Görebiliyorsan, dokuna biliyorsan,nefes alabiliyorsan,yürüye biliyorsan
Ne mutlu sana.....
Elinde olmayanları söyleme bana...
Elinde olanlardan bahset can...
Geceler hep kimsesiz mi geçecek?
Gidenler hep dönmeyecek mi?
Yitirdiğin her ne ise yağmurlu bir gecede
Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış.
Bil ki güzelliklerde var bu hayatta.
Gel gitlerin olmadığı bir hayat düşüne bilirmisin?
Hüzün olgunlaştırır.
Kaybetmekse  sabrı gösterir...
Hz. Mevlana

Üzülmeden mutluluk yok ama genede Rabbimize şükürler olsun sağlıklıyız hamdolsun daha ne isteris:)))
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi demiş Kanuni Sultan Süleyman.
Mutlulukla bakalım mutlu olalım olumsuz kapılara fermuar çekelim tamam. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...

Bu gün sizlerle şeftali reçeli paylaşacağım 15 dakikada pişecek ve kahvaltı sofrasına koyacaksınız iyiymiş demi. Hem pratik, hem leziz, hem kolay, şeftali reçeli yapmaya varmısınız???



Hadi bayanlar baylar buyurun
Bu şeftali reçeli tarifi kaçmaz, bitmeden sende yap.
Pamuk eller mutfağa:)))

ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ
ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ NELERDİR
Bir buçuk kilo şeftali (6Adet)
3 Su bardağı şeker (Klasik paşabahçe bardağı)
1 Su bardağı su ( Klasik paşabahçe bardağı)
1 Tane karanfil
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı ucuyla tereyağı

ŞEFTALİ REÇELİ YAPILIŞI
ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR
1) Şeftalilerin biraz sertlerini alalım yıkayıp kabuklarını soyalım elma dilimi gibi yapıp tencereye koyalım. Üzerine şekerini koyup akşamdan sabaha kadar buz dolabında ağzı kapaklı bekletelim.

2) Sabah oldu siz kahvaltı hazırlarken hemen bir bardak suyu koyup ocağa koyalım 10 dakika kaynasın üzerindeki köpüğü alalım limon suyu, tereyağı, karanfili koyup 5 dakika daha kaynasın kapatalım.
Canlar 15 dakikada şeftali reçeli tamamdır:)))

3) Çok kolay demi canlar çay demlenmeden reçel hazır elinize sağlık mmmmm bir tabağa katın kahvaltıya koyun biz öyle yaptık geri kalan reçeli de bone taktım 1 gün yani akşama kadar güneşte beklettim şişeye kattım.

4) Reçel  ne kadar çıktı diye soranlara bir buçuk kilo şeftaliden 700 gramlık şişe dolusu şeftali reçeli çıktı...

Son olarak bir kase lezzetin reçellerine bakmadan geçmeyin dostlar neler var neler.
Turunç reçeli, portakal reçeli, patlıcan reçeli, ceviz reçeli,elma reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, kayısı reçeli, incir reçeli, dut reçeli, kiraz reçeli saymakla bitmez.
MAŞALLAH BİR KASE LEZZET REÇELLERİ TIKTIK:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN EFENDİM


23 Ağustos 2013 Cuma

MEYHANE PİLAVI


meyhane pilavı

Hayırlı Akşamlar canlar.
Sevginin saygının en güzelleri sizlere olsun nasılsınız:))))
Beni sorup arayanlara iyiyim hamdolsun biraz fazla yoğunum ondanda şikayetim yok her zaman derim Rabbim sağlık, sıhhat, hayırlı ömür versin gerisi olur gider.

Bu gün başka tarif girecektim dileğimle görüştüm en güzel pilav tarifi yarışması tüzenlemişbir tarif gönder Ayşe'm dedi. Bende arşivimdeki fotolara baktım bu pilav gözüme ilişti tarifide yok ama yazarım dedim ve gönderdim .En güzel pilav tarifii yarışması meyhane pilavı TIKTIK:))) Tarifi açıp resme tıklar beğenirseniz sevinirim:)))

Ayrıca sponsor firma online gıda marketim'e teşekkürler beğenirseniz sevinirim TIKTIK:)))

Misafirlerim var ama facebookta TIKTIK:))) yazarım tarifini diye söz verince oturdum yazayım işlerime devam ederim:)))

Meyhane pilavı ANTALYA'nın hemen hemen her lokantasında olur gerek yemeklerin yanında gerekse kebapların yanında olmazsa olmazıdır. Biz ev halkı olarak çok severiz. Eşim ve çocuklar önceden pirinç pilavı isterlerdi şimdi bulgur pilavlarını tercih ediyoruz:))) 

BULGURUN FAYDALARI


1) İçerdiği folik asitten dolayı çocuk ve hamile kadınlar için önemli bir besin kaynağıdır.

Bebeklerde beyin gelişimi hamileliğin ilk üç ayında gerçekleşmektedir. Dolayısıyla hamileliğin ilk üç ayında folik asit yıkımı olmaktadır. Bu yıkıma karşı hamilelerin bol miktarda folik asit almaları gerekmektedir.

2) Bulgur hem protein ve hemde enerji kaynağıdır. Günde 100 gr. kadar yenilebilir. Bulgur usta kimseler tarafından yapılırsa bol miktarda B vitaminine sahiptir.

3) 100 gr. et günlük protein ihtiyacının yarısını sağlarken 100 gr. bulgur ise bitkisel protein ihtiyacının % 25-35 ini verir. Bu bakımdan bulgur değerli bir gıdadır.

4) Bulgur' da glutamik aisimli amino asit çok fazladır bu asit beyin ve sinir hücrelerine çalışmasına yarar.

5) Bulgur iyi çiğnenerek yenmelidir. Bol salata ve turşu ile yenirse hazmı kolay olur.
Bulgur bakliye bitkilerinin protein değerini artırır.

6) Karbonhidrat değeri düşük protein değeri yüksektir.

 7)Bulgurda bulunan B1 vitaminleri sinir ve sindirim sisteminin çalışmasında önemli rol oynamaktadır.

 8) Oldukça besleyici ve doyurucudur. 
Bulgurdaki besin değeri ekmek ve makarnadan daha yüksektir. 

9)  Bulgurun raf ömrü diğer gıdalardan daha yüksektir. 

1O) Kolesterol içermez.

 11) Radyasyonu emmez. Bu nedenle nükleer savaş riskine karşı bazı ülkelerce stokta tutulan gıdaların başında gelir. 

 12) Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.

 13) Sahip olduğu besin özelliklerinden dolayı tek başına tüketilebilen bir üründür.
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz.

14) bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.

15) Bulgur protein karbonhidrat fiber gibi içerikleri sayesinde giderek daha da önemli bir besin haline dönüşüyor.

16)Üstelik çeşitli sağlık kuruluşlarının da vurguladığı gibi bulgurun kanser başta çeşitli kronik hastalıklarla karşı önemli bir besin olduğu biliniyor.

Bulgurun faydaları saymayla bitmiyor. Çok değerli ve tüketilmesi gereken bakliyat.



Haydi bayanlar baylar buyurun meyhane pilavı tarif edelim
Pamuk eller mutfağa:)))

meyhane pilavı nasıl yapılırMEYHANE PİLAVI MALZEMELERİ
MEYHANE PİLAVI MALZEMELERİ NELERDİR

2 Su bardağı iri taneli bulgur 
2 Adet soğan
3 Adet domates
2 Adet yeşil sivri biber
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı salça
1 Buçuk su bardağı su
2 Su bardağı et suyu
1 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber 




MEYHANE PİLAVI YAPILIŞI
MEYHANE PİLAVI NASIL YAPILIR
1)Tencereye zeytin yağını koyalım ısınsın içine incecik doğranmış soğan bir tık kavrulsun salçasını koyalım onuda karıştıralım sırada domates biberleri yıkayalım ve  incecik doğrayıp ilave edelim şöyle hafif 1 dakika pişsin meyane olsun bulguru ayıklayıp içine ilave edelim.

2) Şimdi bulgurları koyduk karıştıralım su ve et suyunu verelim az karabiber serpelim tuzunu ayarlayıp kapağını kapatalım. Suyunu çekince bir kaşık tereyağının koyup karıştıralım. Altını kapatalım demlensin ve elinize sağlık nefissss:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN EFENDİM:)))

19 Ağustos 2013 Pazartesi

KAHVALTI MASAM PATATES SALATASI



KIRLANGIÇ VE ADAM
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş.Pencerenin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış,röleli tüylerini kabartmış,güzel durduğuna ikna olduktan sonra küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş.
Tık..tık..tık..
Adam cama bakmış.Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş.Biraz meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç. Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiiinn bir nefes almış, şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış.

Hey adam!Ben seni seviyorum.
Nedenini,niçinini sorma.Uzun zamandır seni izliyorum.Bugün cesaret buldum konuşmaya.Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al.Birlikte yaşayalım.

Adam birden parlamış.

Yok daha neler? Durduk yerde sende nereden çıktın şimdi? Olmaz, alamam demiş.
Sen bir kuşsun! Hiç kuş,insana aşık olur mu?`

Kırlangıç mahcup olmuş. Başını önüne eğmiş. . Ama pes etmemiş,bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş,gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş.

Adam, adam! Hadi aç şu pencereyi. Al beni içeri!
Ben sana dost olurum. Hiç canını sıkmam.Adam kararlı, adam ısrarlı.Yok, yok ben seni içeri alamam demiş. Biraz daha kabalaşmış ve lafı kısa kesmiş. İşim gücüm var, git başımdan.

Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş. Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencereyi al beni içeri. Yoksa sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım. Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım. Pişman . olmazsın, seni eğlendiririm. Birlikte yemek yeriz, bak hemde sende yalnızsın, yalnızlığını paylaşırım demiş.

Bazıları gerçekleri duymayı sevmezmiş. Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş. Pek bir sinirlenmiş. Ben yalnızlığımdan memnunum. Kuştan onu yalnız bırakmasını istemiş. Düpedüz kovmuş. Kırlangıç,son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca başını önüne eğmiş, çekip gitmiş. 
Aradan zaman geçmiş. Adam önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş.Hay benim akılsız başım. Ne kadar aptallık ettim!
Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim. Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös kös oturacağıma keyifli bir vakit geçirirdik birlikte. Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş.
Yine de kendi kendini, rahatlatmayı ihmal etmemiş:Sıcaklar başlayınca,kırlangıcım nasıl olsa yine gelir.Bende onu içeri alır,mutlu bir hayat sürerim diye düşünmüş ve çok uzunca bir süre,sıcakların gekmesini beklemiş.Gözü yollar daymış. Yaz gelmiş,başka kırlangıçlar gelmiş ama…
Onunki hiç görünmemiş.
Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna.Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış. Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş. Olanları anlatmış.Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki;
Kırlangıçların ömrü 6 aydır:(
19.9.2013
PAZARTESİ
.....................................................................................................................


GÜNAYDIN LEZZETLİNİZ GELDİ:)))

GÜNAYDIN BENİM CANLARIMA
GÜNÜNÜZ AYDIN 
YÜREĞİNİZ HUZURLU ZİHNİNİZ AÇIK OLSUN. 
SAĞLIK HUZUR MUTLULUK VE SEVGİLER BİZLERİ BULSUN. EN GÜZEL GÜNLERİNİZ OLSUN.
RABBİM ANNEMİZ, BABAMIZ, EŞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ, VE TÜM İNSANLARLA SINAMASIN AMİN...   

Dünyada sıkıntılar ve üzüntüler çok bir nebzede olsa mutluluklar dileyerek başladım. Dostlukların bitmediği günler dilemek istedim çünkü Bir Kase Lezzet sevgi saygı muhabbet bloğu her zaman sevgiyle kaynaşma yeri demi canlar:))))


Kısadan hissede dostluk üzerineydi ama Adam kırlangıcın dostluğunu anlayamadı:(


Nice dostluklara sevgilere,kıymet bilen ve bilinenlerden olalım. Rabbim hepimize güzel gören göz, güzel gören gönülller versin AMİN. 


Ben İstanbu'la ziyaretimde böyle bir dostla tanıştım Seyyah gül bloğunun  sahibi  sengül ablam Antalya'ya gelmiş, Cuma günü mesaj attı. Ayşem karlama yemeye geleceğim.Gel ablaların gülü dedim. Karlamada benim en son yayınım mmmm KARLAMA TARİFİ TIKTIK:))) Elektirikler gidip geldikçe bu karlama imdadımıza yetişti. Bu gün Eşim ve Kızım gene istiyor yapılacak.


Cumartesi Seyyahım kahvaltıya geldi ve lezzetlisini çok sevindirdi. İşte bu güzel masada çaylar içildi kahvaltı yapıldı dolu dolu oturduk sohbet ettik ablam ve kızlarıyla, tabi kızım beyzamda dersaneden yetişti güzel bir gün oldu.






Masamda neler vardı:)))
Paçanga böreğim TIKTIK:)))
Siyah yeşil zeytinlerim kahvaltılıklara bakın nefisler TIKTIK:)))
İncir reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, çilek reçeli, turunç reçeli reçellere göz atın nefisler TIKTIK:)))
Tuzlu simit TIKTIK:)))
Mantarlı omletim TIKTIK:)))
Kabak pastası TIKTIK:)))

Tarifi olmayan lezzetlerim

Çemen tarifim, tahinli kurabiyem, soslu biberim ve susam mantolu pratik kekim inşAllah kısa zamanda eklerim:)))

Seyyahım benim lezzetlerimi tattı sizlerde buyurun her zaman başımın üstünde yeriniz var:)))


Bu gün bu güzel kahvaltı masasından patates salatasını tarif edeyim nefis lezzetli bir tarif bizim vazgeçilmezimiz, seyyahımın favorileri arasına girdi lezzetlinizin patates salatası muhakkak değişiktir deneyin. Hem öğrenciler hem çalışanlar hem evde olup ta yapmak isteyenler hadi buyurun patates salatası tarif edelim:)))



Ayrıca Estuz  As TIKTIK:)))  Ramazanı şerifte Bir Kase Lezzete şık paket göndermiş bu harika jestiniz için çok teşekkür ederim. Sağolsun başarılarınızın devamını dilerim:)))

Haydi bayanlar baylar buyurun.

Pamuk eller mutfağa 
Patates salatası yapalım

PATATES SALATASI MALZEMELERİ

PATATES SALATASI MALZEMELERİ NELERDİR
4 Adet patates( Büyüklüğüne göre ayarlayın küçükse 6-7 adet)
2 Adet kuru soğan
1 Adet havuç
Yarım bağ maydanoz
1 Çay bardağı zeytinyağı
Pul biberi, sumak ,tuz, karabiber

PATATES SALATASI YAPILIŞI

PATATES SALATASI NASIL YAPILIR
1) Patatesleri su koyup haşlıyalım soğuyunca kabuklarını soyup küp küp dorayalım.

2) Tavata zeytinyağı koyalım soğanları soyup piyazlık doğrayalım ve yağda  az kavuralım havuc yıkayıp dışını kazıyalım rendeleyip soğanda bir tık kavuralım ve patatesleri ilave edelim karıştırıp altını kapatalım.


3)Pul biber sumak tuz karabiber koyup maydanozu yıkayıp ince doğrayıp onuda şlave edelim karıştırıp servis tabağına alalım . Şimdi üzerini süsleyelim ben havuçtan yıldızlar yaptım sizlerde istediğiniz şekilde servis edin. ELİNİZE SAĞLIK CANLAR NEFİS OLDU:)))


Hadi bana müsaade canlar, dün pazardan biber aldım turşu kuracağım tam zamanı sizlerde kurun benden hatırlatması turşu çeşitlerim TIKTIK:)))


AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM:)))



15 Ağustos 2013 Perşembe

KARLAMA

Karlama tarifi,Erik karlaması,Erik karlaması yapılışı,Meyve suları,Organik meyve suyu,Pratik meyve suyu
karlama

KARGA İLE TİLKİ
Karganın birisi her sene aynı ağacın başına yuva yapar, yavrularını büyütmeye çalışırmış. Yavrular büyüyüp uçma zamanına geldiği zaman kurnaz tilki ağacın altına gelip kargaya bağırırmış. yavrularını at aşağıya yoksa çıkar senide yerim dermiş. Kargada korkup yavrularını aşağı atarmış. Tilkide yavruları afiyetle yermiş.

Karga tabi çok üzgün zaman zaman için için ağlarmış yavruları için.Nihayet gün gelmiş kargaların kralı topal karga bütün dünyadaki kargalara haber göndermiş ki işte filan tarihte benim atladığım ve sulanıp yaşadığım bölgede toplantımız var. Bütün kargaların gelmesi lazım demiş.  O tarihte dünyadaki bütün kargalar oraya toplanmışlar. Kralları topal karga nutuklar çekmiş konuşmalar yapmış hal hatır sormuş dünyada kendileri hakkında neler olduğunu nasıl yaşadıklarını bundan sonra neye dikkat etmeye gerektiği onlara anlatmış.


Onlara senede ne kadar yavru yaptıklarını sormuş.Herkes makul cevaplar vermiş, sıra bizim yavrusunu tilkiye atan kargaya gelmiş. Tabi bizim karga cevap verememiş ve çok üzgünmüş. Kral topal karga niye üzgün olduğunu sormuş. Oda kralım başıma bir tilki musallat oldu. Yuva yaptığım ağacın altına geliyor beni tehdit ediyor. Yavrularını aşağı at, yoksa çıkar senide yerim diyor. Bende korkuyorum yavrularımı aşağı atıyorum. O zaman kral topal karga öfkeleniyor ve sinirleniyor.

 Bir karga bu kadar aptal olamaz diyor ve ilave ediyor.Bu sene yine aynı ağaca yuva yapacaksın tilki geldiği zaman hadi yahu çıkda nasıl yiyomuşun dersin.  Yine karga o ağaca yuva yapmış. tilki yine ağacın altına gelmiş ve seslenmiş.Hey karga ben geldim at bakalım şu yavruları aşağı at oksa çıkar senide yerim demiş. tabi bizim karganın aklına kralın sözleri gelmiş. Hadi yürü be nasıl çıkıyorsan çık ta ye bakalım demiş.Tilki şok olmuş.

Ooooooo sen akıllanmışsın bu akılı sana kim verdi demiş. O da kralımız verdi , peki kralınız nerde demiş. Kargada kralın yerini tarif etmiş. Kurnaz tilki topal kral kargayı yakalamak için planlar yapmış. İki tane üzüm tanesi bulmuş topal karganın otladığı sulandığı istirahat ettiği ormana gitmiş. Etrafı kolaçan etmiş. Kral karga o ara gezmedeymiş. Hemen su içtiği pınarın etrafında ki kum un içerisine kendisini tamamen gömmüş. 

Sadece burun deliklerinin olduğu yeri açıkta bırakmış.  O delikle rede o iki üzüm tanesini koymuş. beklemeye başlamış. Biraz sonra kral topal karga gelmiş. Suyunu içmiş, biraz kendi kendine şarkı söylemiş ve otlamaya başlamış aaaaa bide ne görsün iki tane üzüm birini almış ikincisini alırken anında tilki kral kargayı yakalamış eeeeeee kral sen akıl verirsin sana şimdi kim akıl verecek seni afiyetle yiyeceğim demiş.

Kral olablilir yalnız sen çok aptal bir tilkisin beni yiyince yarın ne yiyeceksin sana bir akıl vereyim tilki nasıl bir akıldır deyince sana uçmasını öğreteyim her gün canının istediği kuşları yakalar ve taze taze etler yersin demiş. 

Bu söz bizim kurnaz tilkinin aklına yatmış nasıl olacak demiş o zaman gel benimle diyen kral karga yükseeeek bir kayanın başına gelmiş, şimdi bana iyi bak nasıl aşağıya doğru pike yapıyorum, iyi bak biraz sonra sende aynısını yapacaksın. Diyerek pike yapıp ve uçup aşağıya birde konmuş ve aşağıdan kayanın üstündeki tilkiye bağırmış nasıl gördün mü neler yaptığımı sende aynısını yap deyip yanına gelmiş.

Hadi başla diyerek tilkiye emir vermiş tilki kendini atıvermiş aşağıya kargada inadına bağırıyormuş ayaklarını salla ayaklarını salla diye gırgır geçiyormuş tabi tilki taşların üstüne düşüp parçalanmış kargada vay salak tilki uçtun amma konmasını beceremedin deyip tilkiden kurtulmuş. Buda gösteriyor ki karga tilkiden daha kurnaz demek oluyor.

14.8.2013 PERŞEMBE
......................................................................................................


HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR:)))
Antalyam çok sıcak bu sıcak günlerde klimaların başında vaktimizi geçiriyoruz. Bi sıcak bi serin derken vakit geçiyor. 

İşte bu gün sizlerle geçen seneden Ramazan menümde olan TIKTIK:))) tarifi istenen ama anca fırsat bulan lezzetliniz. Bu sıcak günlerde içimizi ferahlatan karlama tarifi paylaşacağım.

Tam zamanı,bu gün gelecek misafirlerime yaptım.Diyeceksiniz karlama makinesi olmadan karlama olurmu? oluyor canlar bunu ben kendiliğimden buldum ve çok sevdik.Buz dolabınız varsa ister dip firizli ister normal buzluklu ikisinde de denedim oluyor.

Hemde doğal katkı maddesi boya yok, çok basit, ben erikten karlama yaptım muhteşem oldu eriğin ekşiliği lezzete lezzet kattı:)))

erik karlaması yapılışı


Haydi canlar erik karlaması tarif etsin lezzetliniz:)))
Bayanlar baylar gençler hadi buyurun.
Pamuk eller mutfağa:)))

KARLAMA  İÇİN MALZEMELER
KARLAMA MALZEMELERİ NELERDİR
1 Kilo erik
1 Su bardağından biraz fazla şeker
5 Su bardağı su

KARLAMA'NIN YAPILIŞI
KARLAMA NASIL YAPILIR
1) Eriklerimizi yıkayalım ve bıçakla bölelim çekirdeklerini çıkaralım tencereye koyalım.

Püf noktası: Burda dikkat edilecek nokta kabuklarını soymuyoruz  neden diyeceksiniz kabukları doğal boya veriyor tamam:)))

2) Tenceredeki eriklerin üzerine şeker ve suyu ekleyip ocakta  5 dakika kaynatıp kapatalım.

3) Şimdi tenceredeki erikleri blendırdan geçirelim soğuyunca bardaklara koyalım ve buzluğa koyalım. Donunca kaşıkla sıyırarak afiyetle yiyelim.

Hadi bana müsa de misafirlerim gelecek 
AFİYET OLSUN CANLAR:)))



12 Ağustos 2013 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ




HAYIRLI GÜNLER CANLAR
NASILSINIZ:)))

Ramazan ayının ve bayramın bitmesi bizleri üzdü, hemde sevindirdi. Nede olsa 12 ayın sultanını uğurladık. Bir sevincimizde oruçlarımızı tutup, mukabelelerimizi teravih namazlarını kılmamız kabulünden olmuştur inşAllah.

Rabbim tekrarlarına sağlıklı, sıhhatli, afiyetli nice Ramazanı şeriflere bayramlara ulaştırmayı nasip etsin. AMİN CANLAR:)))

Bayramlarda birlik beraberlik içinde masalar kuruldu sohbetler edildi ziyaretler yapıldı. Çekirdek ailem ve misafirlerimle kahvaltı masasında buluştuk. Bu gün sizlere bayramda yaptığım ve kahvaltı masama sıcacık sunduğum paçanga böreğimle sizlerleyim.Masaya gitmeden bir kaç kare fotoladım taze taze paylaşıyorum:)))

Turunç, vişne, çilek, beyaz kiraz reçeli sizler yapmadı iseniz buyurun tarif etsin lezzetli TIKTIK:)))
Kahvaltı masamdaki Zeytinlerimde burada TIKTIK:)))


Pastırmanın o güzel kokusu biber domates kaşar eşliğinde paçanga böreğinde birleşince nefis oldu. Bir tane ile yetinmedik ikinci sinide yedik. Sizlerde deneyin çünkü alışılmışın dışında beşamel soslu yaptım. Nefis beşamelli paçanga böreği, böreklikten çıktı ana yemek gibi doyurucu ve nefis oldu.Tatlıyla bayılan midelerimize paçanga böreği şifa oldu:)))


Hadi bakalım Ayşecim çok konuştun tarif ette seni takip eden lezzet dostların yapsın:)))
Çok pratik öğrenciler bile yapabilir kendi evlerinde ne koyduğun belli fırınım yok ne yapsam diyenlere davet sofralarına yakışan paçanga böreği :)))



Hadi bayanlar baylar buyurun paçanga böreği tarif edelim.
Pamuk eller mutfağa:)))

PAÇANGA BÖREĞİ MALZEMELERİ
PAÇANGA BÖREĞİ MALZEMELERİ NELERDİR
120 Gram pastırma
4 Adet yufka
3 Adet domates
3 Adet çarliston biber
250 Gram rendelenmiş kaşar

Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Çay kaşığının ucuyla az tuz az karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

PAÇANGA BÖREĞİNİN YAPILIŞI
PAÇANGA BÖREĞİ NASIL YAPILIR
1) Öncelikle tavaya tereyağını koyalım erisin unu koyup karıştıralım unun kokusu hafif çıkınca altını kısalım sütünü koyalım ve karıştıralım. Ne zamana kadar topaklaşmalar bitene dek ve altını kapatalım soğusun.

2) Sırada domates biberi yıkayıp küçük doğrayalım. Pastırmalarıda ufaltalım kaşarıda rendeleyelim.
ŞİMDİ HADİ BÖREĞİMİZİ SARALIM:)))

3) 2 Yufkayı üst üste serelim resimdeki gibi 8 bölelim resimdeki gibi beşameli birer tatlı kaşığı yufkalara koyalım onların üstüne domates biber kaşar ve en üste pastırmaları koyalım, yani iç harcını 16 taneye yetecek kadar paylaştıralım ve kenarları içine katlayıp kalım saralım.

4) 2 Adet yufkadan 8 adet paçanga böreğimiz oldu. Diğer kalan 2 yufkayı da aynen yapalım. 16 Adet paçanga böreğimiz oldu.Tavaya yağ koyalım ısınsın ve aldığı kadar koyalım kızarsın havlu peçete serili tabağa alalım. Diğer böreklerimizide kızartalım elimize sağlık servise hazır.

AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM:)))

SEVGİLER SAYGILAR BİR KASE LEZZETTEN:))))


5 Ağustos 2013 Pazartesi

BAYRAM TATLILARI



HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR???

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun! Ramazan bereketiyle geldi,içimizi ısıttı tüm insanları bolluğuyla kuşattı ve işte son günleri. Tüm insanlık için hayırlara vesile oldu.Mukabeleler okundu, Kadir gününe duaları yapıldır.Rabbim kabul etsim AMİN:)))

Bloklarımız bile İFTAR MENÜLERİ TIKTIK:))) ile şenlendi.Binbir çeşit lezzetler içinde iftar menülerimiz hazırlandı şevkle iftar beklendi, Ezanlar okundu dualar yapıldı, iftarlar açıldı :)

Sadakai fıtırlarımız verildi. 
Ramazan bayramı sadakası. Buna zekatul-fıtır veya yalnız fıtır da denir. Yaratılış şükranesi olmak üzere sevap kazanmak kasdiyle verilir. Fıtır sadakası Hicret'in ikinci senesinde zekat farz olmadan önce vacib olmuştur. Hür müslüman ve asıl ihtiyacından fazla nisap miktarı bir mala sahip olan kişilerin vermesi gerekir.

Bayramınız mübarek olsun sevabından bizleride istifade ettirsin.  Geçen sene Bayramların faziletini anlatmıştım okumak isteyenler buyursun TIKTIK:)))


Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesajla, çoşar içimiz, kapatır mesafeleri birleştirir gönülleri kalblerimiz nur, hanemiz huzur bulur bu mübarek ayda.

Sema kapılarının açık olduğu bugünlerde heybenizde tohum tohum dua menekşeleri saçmanız temennisiyle LEZZETLİNİZ ŞU SON GÜNLER OLSA DAHİ DUALARINIZA TALİP. 

Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için ve bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için.Bayramınız mübarek  olsun.

Yüreğinize damla damla umut, günlerinizebin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerimiz hep yanımız da olsun, yüzümüz hep gülsün solmasın. Bayramın kutlu olsun:)))

Bayram olur lezzetler olmazmı canlar:))
Ben nacizane tariflerimin içinden nasıl ayıracağımı bilemeden sizlere fikir olsun diye lezzetler seçtim. Haydi bakalım linklerini tıklayın lezzetleri birde böyle bakın:))))

BAYRAM TATLILARI 2013
Resimlere numara koydum sırası ile tarifleri listeleyelim

1) Sultanlara layık,Şeker pare tarifi için buyurun TIKTIK:)))

2) Olmazsa olmazım revani tarifi için buyurun TIKTIK:)))

3)Tereyağlı nefis tel kadayıf tatlısı buyurun TIKTIK:)))

4) Misafirler elmaları böyle görünce hangi şef yapmış diyecek elma reçeli buyurun TIKTIK:)))

5) Benim misafirlerim bayılıyor patlıcan reçeli buyurun TIKTIK:)))

6) Saray mutfağından nefis lezzet zerdeli sütlaç buyurun TIKTIK:)))

7) Özel istek alan aşurem buyurun TIKTIK:)))

8) MMMMM dulce de lecheli cheesecake buyurunTIKTIK:)))

9) Azım sulandı krem karamelli kek buyurun TIKTIK:)))

10) Çıtır çıtır nefis lezzet muhallebili kadayıf buyurun TIKTIK:)))

11) İtalyan tatlısı panna cotta nefis buyurun TIKTIK:)))

12) Çayın yanına şöyle afilli hindistan cevizli muffin buyurun TIKTIK:)))

13) Buz gibi serin parfe gören bi daha bakayım yiyeyim der buyurun TIKTIK:)))

14) Ben hangi birini öveyim masALLAH bal kabaklı pasta buyurun TIKTIK:)))

15) Eşimin favorisi meyveli puding buyurun TIKTIK:)))

16) Tatlılar baydı diyenlere, Bir kaçta tuzlu olsun ıspanaklı kıymalı sarma börek buyurun TIKTIK:)))

17) Tüm Antalya ve blok arkadaşlarımın beğenisini aldı ve yaptı siz yapmadıysanız baharatlı kurabiye buyurun TIKTIK:)))

18) Eski dostum çok severim tuzlu simit buyurun TIKTIK:)))

19) Porsiyonluk nefis lezzetli süper çikolatalı yaş pasta buyurun TIKTIK:)))

20) Kolay pratik leziz turuf buyurun hadi deneyin TIKTIK:)))

21) Sevdiklerinizi sevindirin kalbli şeker hamurundan nefis kurabiye ayrıca yanda şeker hamurundan kurabiye yazılı resme tıklayın bütün kurabiyeler dizilsin hadi buyurun TIKTIK:)))

22) Bir yiyen bi daha yesem diyecek servisi güzel kendi güzel mmmmm hindistan cevizli toplar  eee hadi buyurun TIKTIK:)))

23) Benim assolistlerim baş taclarım ORGANİK TARİFLERİM ÜÇÜ BİRARADA harika lezzetler buyurun...

1) Bahar pastası bu gün özel bende yapcam diyene buyurun TIKTIK:)))

2) Medovik ballı pasta için TIKTIK:)))

3) Çilekli yaş pastam bu sene yemeyen kalmadı yaptığımın adedini bile unuttum  buyurun TIKTIK:)))
İsteyen çilekli pastamı TV video çekimiyle izleyip yapabilir.

BİR KASE LEZZET TV EKRANLARINDA BOSTAN KEBABI VE ÇİLEKLİ YAŞ PASTA YAPTI BUYURUN İZLEMEYENLER İZLESİN. HOŞ SOHBETLERLE DOLU DOLU İÇERİĞİ GÜZEL MASAMI MERAK EDENLER VE BOL PÜF NOKTALARI PAYLAŞTIM TIKTIK:))) 

24) Bir kase lezzetin bir yaş pastası frambuazlı yaş pasta için buyurun TIKTIK:)))

25) Lokumdan şeker hamuru yaptık paylaştım ondanda bahar pastası yaptık renk ahenk muhteşem buyurun TIKTIK:)))

Son olarak geçen seneki paylaştığım bayram tatlıları birde ona bakın buyurun canlar TIKTIK:)))  

Daha ne lezzetlerim var neler, neler bloğumu inceleyin canlar.

Ben AKSEKİ yolcusuyum bana müsade :)))

DAMAĞINIZDAN KALBİNİZE DÜŞEN BİR KASE LEZZET 
HEM DUALARINIZA TALİP HEMDE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLER SAYGILAR, SEVGİLER:)))

2 Ağustos 2013 Cuma

VİŞNE REÇELİ

   


HAYIRLI GÜNLER CANLAR NASILSINIZ???

Eve yeni girdim hadi Ayşe akşam olmadan dostlarınla sohbet et biraz dedim. Çok şükür bu gün sakalı şerifi ziyarete gittim Rabbim kabul etsin çok güzeldi. Ramazanı şerifi çok seviyorum içinde huzur, bereket, muhabbet var.BİRDE KADİR GECESİ VAR :)))

RABBİM HEPİMİZİN BU MÜBAREK GECESİNİ HAYIRLARA VESİLE KILSIN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN:)) Kadir gecesinin fazileti geçen sene paylaşmıştım TIKTIK:)))

 Ramazanı şerif sebebiyle İstanbul'da çok durunca, Bu sene her halde vişne reçeli yapamayacağım dedim. Antalya ya gelince ilk işim vişne almak için araştırmalara girdim ama yok:( kalmamış:( Dün iftar yemeğimiz vardı. Korku delideki dostumuz yemeğimize gelirken, sağ olsun  elleri ile toplamış bir kasa vişne geldi. Çok sevindim çünkü geçen senede yapamamıştım. 

Hatta geçen sene vişne reçeli tarifi isteyenler olmuştu nasip olmadı ....

Hem reçelimi yaptım hemde dondurucuya vişnelerimi koydum neler yapar lezzetliniz  vişneli parfeler, vişneli sütlü tatlılar vişneli yaş pastaları döktürür artık hadi bakalım:)))

Bu gün iftar menüsü paylaşacaktım vişne reçeli beni gir ben daha tazeciğim Ayşem dedi bende söz dinledim:))))




Haydi bayanlar baylar buyurun nefis vişne reçeli yapalım. Vişnenin o ekşi lezzeti sizleride sarsın:)))
Pamuk eller mutfağa :)))

VİŞNE REÇELİ MALZEMELERİ
VİŞNE REÇELİ MALZEMELERİ NELERDİR
4,300 Kg vişne
8 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su

VİŞNE REÇELİ YAPILIŞI
VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR
1) Öncelikle vişneleri yıkayıp saplarını ayıklayalım tencereye koyalım.
Not: Vişnelerimizi ayıklayınca 4 kilo vişnemiz oldu

2) Vişnelerin üzerine şekerini koyalım, yada ara katlara biraz vişne biraz şeker serpelim ve yaz olunca dolaba koyalım beklesin ne kadar? ya sabaha kadar yada benim gibi sahura kadar yaparım derseniz 5 saat yeterlidir:)))

3) Dolaptan şekere yatırdığımız vişneleri çıkaralım içine bir su bardağı şekeri koyalım ocağa yolculuk başlasın.

4) Kaynayan vişnelerin üzerine biriken köpükleri alalım.
Püf noktası:  Neden alınır köpükler berrak olsun diye.

5) 45 Dakika kaynasın altını kapatalım ama bu daha olmadı diyeceksiniz birazda güneşte kıvam alacak:))
Püf noktası: Vişne reçelini çok kaynatırsanız kararır.

6) Tencereye bone geçirin ve 3 gün güneşlensin kıvamına bir bakın ve olmuşsa tamamdır kavanoza koyabilirsiniz. Elinize sağlık nefis oldu:)))

Püf noktası: Güneşlendiğimiz reçelimizi kavanoza koyarken kıvamı cıvık gelebilir bir kaseye az koyun dolapta bir kaç saat dursun kıvamının koyulaştığını göreceksiniz. Hatta bir iki gün sonra dahada dolapta kıvam alacak tamam canlar:))))

AFİYET ŞİFALAR OLSUN EFENDİM
DUALARINIZA TALİBİM 
HAYIRLI KANDİLLER:)))