29 Temmuz 2013 Pazartesi

TAZE FASULYE SALATASI İFTAR MENÜSÜ

iftar manüsü


Nasrettin Hoca  bir gün pazara zeytin satmaya gitmiş.
İki üç sokak ileride oturan yarı buçuk tanıdığı bir kadın gelmiş.

Hayırlı günler hoca nasılsın diye hasbal ettikten sonra.

Kadın - Zeytinin iyi mi hocam demiş?
Hoca - Tadına bak.
Kadın - Ben orucum.
Hoca - Madem oruçlusun zeytini al git parasını sonra verirsin demiş.

Hocanın birdenbire aklına düşmüş; Ramazan değilmiş çünkü...

Hoca - Tuttuğun oruç ne orucu ki?
Kadın - Üç sene önceden borcum vardı da onları tutuyorum.
Hoca tam zeytinleri veriyormuş vazgeçmiş...

Kadın - Biraz önce al git dedin ne oldu da vazgeçtin Hoca?
Hoca - Get anam get...
Allah'a olan borcunu üç senede veriyorsan bizim borcu ne zaman getirirsin kim bilir.
27.7.2013. PAZARTESİ
.......................................................................................

HAYIRLI GÜNLER:)))
LEZZETLİNİZ GELDİ NASILSINIZ???
Hamdolsun iyiyim Antalyama geldim evimi özlemişim birazda burda iftar yapalım, kur'anı kerim okuyalım demi canlar. Rabbime şükürler olsun ramazan geleli daha bir sevinç, daha bereketli her yer süslü püslü.

Akşam gözüme inanamadım bana çok yakın Larada Terra CTY AVM'nin hemen yanımda Murat Paşa belediyesi Ramazan çadırı kurmuş bi sevindim çok güzel, bu gün akşam gezcem inşAllah şehir, şehir ayırmışlar yöresel lezzetler var, Karagöz Hacivat ve orta oyunları var karşıdan gördüğüm kadarı ile güzel. 

Ramazan ayının son on günü oruçlarını tutanda bir tutmayanda işte bitiyor. Teravih namazlarını kılanda bir kılmayanda misafir gitmek üzere hoş tutmak lazım  sevaplarımızı arttırmak lazım demi canlar
.
Kıssadan hisse her zaman vardın Nasrettin Hocam ne güzel demiş, anılmak istedi herhalde Rabbim şefeatlerine nail eylesin...AMİN canlar:)))

Ramazan bitmedi iftar menülerine devam

5. İFTAR MENÜM
Neler var neler kendimizi şımartma zamanı hadi menümüze bakalım neler yapmış lezzetliniz. 
 
Tarhana çorbası mmmmm mis gibi tarif için buyurun canlar TIKTIK:)))

Yaprak ciğer yöresel lezzet tarif için buyurun canlar TIKTIK:)))

Karışık turşu ciğerin yanına çok yakışacak tarif için buyurun TIKTIK:)))

Zeytinyağlı yaprak sarması yoğurtla beraber nefis tarif için buyurun canlar TIKTIK:)))

Ispanaklı börek sosuyla ihşamlı tarif için buyurun canlar TIKTIK:)))

Taze fasulyeden hafif lezzetli bir salata bu gün tarif edeceğim

Şeftalili puding nefis lezzer tarif için buyurun canlar TIKTIK:)))

Menü muhteşem
Bu gün sizlere taze fasulyeden nefis lezzet fasulye salatası yapalım tam zamanı.Benim vazgeçilmezim misafirlerime çayın yanına bile yaparım mmmm hafif lezzet olsun hemen ben oradayım bayılırım.

Kolay tarif olmasından öğrenciler tarif defterlerine eklemeli.İsteyen limon ve sirke eklendimi fasulye salatanız muhteşem olur.




taze fasulye salatası
Haydi bayanlar baylar su sıcak günlere gidecek muhteşem fasulye salatasını tarif edelim.
Pamuk eller mutfağa buyurun canlar.

TAZE FASULYE SALATASI MALZEMELERİ
TAZE FASULYE SALATASI MALZEMELERİ NELERDİR
500 Gram yani yarım Kilo taze fasulye
1 Adet soğan piyazlık doğranmış
1Adet havuç halka doğranmış
1 Çay bardağı zeytinyağı
Yarım bağ maydanoz
Tuz, pul biber
İsterseniz limon ve sirke

TAZE FASULYE SALATASI YAPILIŞI
TAZE FASULYE SALATASI NASIL YAPILIR
1) Öncelikle fasulyelerimizi yıkayıp uçlarını keselim kılçık varsa ayıklayalım ortadan bölelim. Tencereye su koyalım kaynasın içine az tuz ve fasulyeleri koyalım kapağını kapatalım haşlansın.

2) Pişen fasulyeleri süzelim yada suyunu çorbada kullanalım.

3) Tavaya yağı koyup içine piyazlık doğranmış soğanı koyalım az kavrulsun içine havucu koyalım  az kavrulunca haşlanan fasulyeleri ekleyelim karıştıralım içine pul biberi ve tuzu koyup kapatalım biraz soğuyunca ince kıyım maydanozu ilave edelim limon ve sirke isteğe bağlı onuda koyun ve servis tabağına koyup afiyetle yiyelim:)))

4) Ellerinize sağlık canlarım .:)))

AFİYET OLSUN
MUTLU HAFTALAR
DUALARINIZA TALİBİM:)))

22 Temmuz 2013 Pazartesi

OSMANLI ŞERBETİ İFTAR MENÜSÜ

iftar menüsü

HAYIRLI HAFTALAR GÖNÜL DOSTLARIM NASILSINIZ????
Ramazanı şerif tüm güzelliği ile süslendi, bezendi yoluna devam etmekte. İstifade edenlere ne mutlu Rabbim maneviyatından mahrum etmesin. Her ayda olduğu gibi, Ramazanı şerif bitince Rabbim çağıracak huzuruna. Ey ramazan söyle bakalım kullarım neler yaptılar. Ramazanı şerif huzurda soruları cevaplayacak işte o zaman bizlerden de sual olunacak o suallerden doğru geçmeyi Rabbim nasip etsin.

Ramazanı şerifi şefaatçi eylesin şikayetçi eylemesin AMİN.

Tuttuğumuz oruçları,  okuduğumuz mukabeleleri, kıldığımız namazları ve teravihleri. Verdiğimiz hayrı hasenatları sadakaı fıtırlarımızı kabul olanların listesine kaydetsin. Sağlık,sıhhat,afiyetten ayırmasın. Son nefes dahil hiç kimselere muhtaç etmeden hakiki mü'min olarak emanetini alsın. Evlatlarımızla, eşimizle, anne babamızla, akrabalarımızla sınamasın imtihana tabi tutmasın AMİN.

Rabbim anlaşabileceğimiz dost gibi dostlarla karşılaştırsın haşır neşir etsin, her şeyin hayırlı olanını kalbimize nakşetsin AMİN.

Evet canlarım bu gün içimden böyle başlamak geldi Rabbim hepimizden razi olsun AMİN.

Bu gün sizlerle iftar menüsü paylaşmak istiyorum yola devam durmak yok. Birde ramazanın olmazsa olmazı Osmanlı şerbeti her ramazan bizim baş tacımızdır. Bu ramazan İstanbul'da olunca unuttum çocuklarım anne sen daha Osmanlı şerbeti yapmadın dediler. Aktardan malzemeleri alındı yapıldı daha yeni fotoları çekildi instagram'a paylaşıldı instagram Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan tıktık:))) Orda takipçilerimden birisi ablacım tarif deyince bu gün Osmanlı şerbetini koymalıyım dedim.

 OSMANLI ŞERBETİNİN FAYDALARI
 1) Osmanlı saray mutfağında baharatın önemi çoktu, hem yemeklere lezzet katar hemde şifasından dolayı içecek olarak kullanılırdı.

2) Ramazan ayının yaza gelmesi  açlıktan ziyade susuzluğun bizleri zorlamasından Osmanlı şerbeti şifadır.Sıcaktan ve susuzluktan oluşan hararete iyi gelir.Susuzluğu giderir serinlik verir.

3) Ramazan ayında gündüz su içemediğimiz için mide ve bağırsak sisteminin çalışması bozulur ondan dolayı Osmanlı şerbeti şifadır.

4) Mide hastalıklarına iyi gelir.Midede şişkinliğini giderir

5) Soğuk algınlığına iyi gelir.

6) Ruhsal sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur.

7) Romatizma ve kas ağrılarına iyi gelir.

8) Vücudu rahatlatır.

Günümüzde ne yazık ki tüketilen asitli içeceklerin yerine geçebilecek çok iyi bir alternatiftir.

Evet canlar geçelim iftar menümüze:)))

2013 İFTAR MENÜSÜ 4

Tel şehriye çorbası tarifi gelecek siz genede lezzetli çorbalar için buyurun TIKTIK:)))

Kabak mücver tarifi için buyurun TIKTIK:)))

Fırın köfte tarifi için buyurun TIKTIK:)))

Safranlı pilav tarifi için buyurun TIKTIK:)))

Cevizli tel kadayıfı tarifi için buyurun TIKTIK:)))

Osmanlı şerbeti tarif hemen geliyor.



Haydi bayanlar baylar buyurun
Pamuk eller mutfağa
Osmanlı şerbeti tarif edelim:)))

OSMANLI ŞERBETİ MALZEMELERİ
OSMANLI ŞERBETİ MALZEMELERİ NELERDİR
1 Yemek kaşığı mekke gülü (hibüsküs)
2 Adet demir hindi veya 1 çay kaşığı tozu
1 Tatlı kaşığı dut kurusu
2 Adet kakule
1 Çay kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı tarçın
8 Adet karanfil
2 Adet kuru incir( küçük doğrayalım)
2 Adet kuru kayısı(küçük doğrayalım)
1 Yemek kaşığı siyah kuru üzüm
Çok az isterseniz şerbet boyası reng vermesi için
1,5 Litre su
Bir buçuk su bardağı şeker(isteğe göre ayarlayın, bardak klasik paşa bahçe bardağı )

OSMANLI ŞERBETİNİN YAPILIŞI
OSMANLI ŞERBETİ NASIL YAPILIR
1) Tencereye suyu koyalım kaynasın içine bütün malzemeleri koyalım 15 dakika kaynasın.

2) Kaynayan şerbete şekerini koyun 5 dakika daha kaynasın ocağın altını kapatın soğuyuncaya kadar dursun sonra süzün tamamdır elinize sağlık nefis lezzetli mmmmmm şerbetimiz hazır:)))

Not:Osmanlı şerbetini yaparken dikkat edilecek husus tadını, rengini ve raihasını iyi ayarlamak. Eğer baharatlar yeterli gelmedi ise azar ilave edin çünkü yeni mahsul baharatlar kuvvetli olur bu ölçüler iyi gelir biraz eskiyse ilave etmeniz gerekebilir.Kolay gelsin:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN CANLARIMA




19 Temmuz 2013 Cuma

PARFE TARİFİ İFTAR MENÜSÜ

iftar menüsü

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ 
Peygamber efendimiz (s.a.v.), Ramazan-ı şerifin fazileti hakkında buyuruyor ki

Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin (Kadir gecesinin) hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.

Ramazan ayı gelince,Hayır ehli, hayra koş, şer ehli, kötülüklerden el çek denir.

Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder.(Taberan)]

Ramazan gelince, Allahü teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder.(Deylemi)

Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; Ramazan ayı, sonraki Ramazana kadar olan günahlara kefaret olur.(Taberani)



Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir. (İ.Mansur)

Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur. (İ.Ebiddünya)

Allahü teâlânın, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiç kimsenin hayaline bile gelmeyen nimet dolu sofrası, ancak oruçlular içindir. (Taberani)

İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur.

Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir.

Kur’an-ı kerim Ramazanda indi. Kadir gecesi bu aydadır. Ramazan-ı şerifte iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünnetii yapmaya çok önem verirdi.

İftarda acele etmek ve sahuru geciktirmek, belki insanın aczini, yiyip içmeye ve dolayısıyla her şeye muhtaç olduğunu göstermektedir. İbadet etmek de zaten bu demektir.

Hurma ile iftar etmek, teravih kılmak ve hatim okumak önemli sünnettir.

Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur.

Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin!

Açıktan oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.

Ramazanda oruç tutmak hakkındaki hadisi şeriflerde buyuruluyor ki:
Ramazan orucunu farz bilip, sevap bekleyerek oruç tutanın günahları affolur. (Buhari)

Ramazan orucunu tutup ölen mümin, Cennete girer. (Deylemi)

Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır. (
Taberani)

Ramazan ayında ailenizin nafakasını geniş tutun! Bu ayda yapılan harcama, Allah yolunda yapılan harcama gibi sevaptır.(İbni Ebiddünya)

Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır. (Deylemi)

Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, “Ben oruçluyum” deyin! (Buhari)

Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır.Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyuruldu. (Tirmizi) 

19. 07. 2013 CUMA
...................................................................................................................


İSTANBUL'DAN HAYIRLI GÜNLER
Dostlar... :)
Okyanusun dibindeki midyenin içindeki inciye benzer az bulundukları için değerlidirler. Dostane dünyasındaki incilerim, beni takip eden halimi hatırımı soran dostlarım lezzetliniz geldi nasılsınız???

Ramazanı şerif hakkında o kadar yazılacak güzel sözler var ki Rabbim cümlemize feyzinden istifade etmeyi nasip etsin AMİN:)))

Lezzetliniz İstanbula bir haftalık geldi kuzucuğunun yanından ayrılamadı, yalnız oruç tutmasın diye şartlarda uygun olunca, 20 gün oluverdi bu sene burada oruç tutmak mukabele yapmakta varmış. Halimden memnunum hamdolsun. Bilgisayarın bana geçtiği zamanlar,hem sizleri ziyaret edip hemde tarif girmeye çalışıyorum. 

İyi ki fotoğraf makinamı yanımda getirmişim pişiriyorum resimleyip sizlererle paylaşıyorum. Rabbim bizlerin yerine her şeyi ne güzel ayarlıyor.

Bu gün sizlerle iftar menüsü ve parfe tarifi paylaşacağım.Bu mübarek ramazan gününde hemde yaz olması sebebiyle ne güzel yakışıyor. Buz gibi mmmm nefis isteyen benim gibi ılk yesin ama şu bir gerçek parfe parfe olalı bu şıklıkta kendini görmemiştir içine meyvede koydum fındık hem vitaminli hem besleyici meyveli parfe .

Biz çok sevdik parfeyi umarım sizlerde bu lezzetli parfeyi seveceksiniz önce iftar menümü sonra bu güzel meyve aramolu parfeyi paylaşayım.



2013 İFTAR MENÜSÜ 3
Yayla çorbası bol naneli tereyağlı tarif buyurun TIKTIK:)))

Patlıcan karnıyarık tam mevsimi tarife buyurun TIKTIK:)))

Barbunya pilaki uzmanlar yaz kış bol yememizi söylüyorlar  tarife buyurun TIKTIK:)))

Çiğ köfte ev usulü mmmmm tarife buyurun TIKTIK:)))

Biber turşum benim olmazsa olmazım tarife buyurun TIKTIK:)))

Yanına birde cacık harika olur canlar...TIKTIK:)))

Ve canlar tatlı olarak hafif lezzet parfeyi tarif edelim.

Ayrıca diğer iftar menülerim bir bakın sizlere fikir olur buyurun. TIKTIK:)))


parfe tarifi


Haydi bayanlar baylar buyurun
Pamuk eller mutfağa parfe yapalım

PARFE MALZEMELERİ
PARFE MALZEMELERİ NELERDİR
1 Paket damla sakızlı muhallebi( tarife göre pişirin)
1Adet cremeole yada 1 adet krem şanti +1 su bardağı süt
1 Paket burçak bisküvi
1 Çay bardağı kavrulmuş file fındık
Kayısı, erik 
Flim streç

Üzeri için
Yarım paket çikolata sosu( tarife göre pişirin yarım ölçü olarak)

PARFE YAPILIŞI
PARFE NASIL YAPILIR 
1) Tarife göre damla sakızlı muhallebi pişirilir soğumaya bırakılır. bir taraftan mixserle cremeole yada krem şanti ne kullanacaksanız sütle çırpılır soğuyan muhallebinin içine boşaltılır. 

2) Bisküvi küçük kırılır muhallebinin içine eklenir, fındıkların birazı süsleme için ayrılır birazı içine konur. Şimdi sırada meyveler yıkanıp içine küçük doğranarak konur ve hepsi karıştırılır.
  
3) Küçük borcamın içine flim streç konur muhallebili karışım yayılır ve bir gece donması için buzluğa derin dondurucuya konur.

4) Ertesi günü derin dondurucudan alınır servis tabağına ters çevrilir flim streç alınır. Çikolata sosu pişirilir soğuyunca üzerine istediğiniz şekilde sos konur süslenir. Çok güzel şık parfemiz hazır elinize sağlık:)))

NOT: Ben muhallebili yaptım sebebi buzluktan çıkınca parfeler erir ve kendini salar yani cıvır. Ama muhallebili yaptık erisede kendini salmıyacak. İsteğinize göre siz pişirmeyip 2 adet cremeole yada 2 adet krem şanti koyabilirsiniz.

AFİYET ŞİFA OLSUN


15 Temmuz 2013 Pazartesi

KAFKAS KEBABI İFTAR MENÜSÜ


iftar menüsü


Devrin birinde padişahın biri Ramazan ayı geldiği vakit, ikin­diden sonra akşama kadar davulcuların şenlik yapmalarını ve çalgılar çalmalarım emrederdi. Bununla hem günün tez geçme­sini ve hem de açlığın tesirini anlamamasını sağlamak, isterdi. Çünkü oruç ekseri ikindiden sonra insana şiddetle tesir eder.
İşte yine bir Ramazan ayında padişah oruçtan fazla incinmemek için bu şekilde emretmişti. Bir gün böyle vaziyette iken oradan bir kamil Şeyh geçer. Bakar ki çalgılar çalıyor, davullar vurulu­yor, adeta kıyamet kopuyor. Kendi kendine şu kötülüğü kaldır­malıyım ve bu padişahı bu gafletten uyarmalıyım. Çünkü bu an if­tar anıdır. Rahmet ve mağfiretin coştuğu bir zamandır. Bu za­man da bu çeşit hareketler Müslümanlara gerekmez der.
Padişahın sarayına gider, çalgıları susturmak ve neşelerine son vermek ister. Padişah da onu o anda saraydan seyreder. Padişah ihtiyarın yakalanmasını emreder, adamı huzuruna çağır­tır ve kendisine şöyle sorar.
Şu münasip olmayan işi niçin işledin?
İhtiyar
Bu iş kötü bir iştir. Biz kötü işleri kaldırmakla memuruz der.
Padişah
Benden korkmadın mı?
İhtiyar;
Senden bana gelecek olan şeye sabrederim. Nitekim Allah Teala Kur’an’da “sana gelen şeye sabret” buyurdu. Ben senden asla korkmam. Çünkü sen kulumun kulusun.
Padişahın etrafımda kiler. Bu adam aklını kaybetmiştir derler.
İhtiyar şöyle der.
Hayır, ben aklımı kaybetmedim. Bi­lakis, hakikatte o, kölemin kölesidir. Sen kölemin kölesisin. Çünkü insanlar iki kısımdır:
Birincisi; nefsi mağlup, kendisi galip alandır ve nefsini istediği tarafa çevirebilir.
İkincisi ise: Nefsi kendisine galip ve üzerine amir kimsedir.
Ey padişah! Şimdi düşün, sen bunların hangisin densin?”
Padişah:
-İkincisiyim, der.
İhtiyar:
-Nefis kulumdur, sen de nefsin kulusun. Yani sen ku­lumun kulu oldun, der.
İhtiyarın bu sözleri üzerine padişah son derece müteessir olarak derhal tövbe edip pişman olur. İhtiyara da birtakım ik­ramlarda bulunur.
15. 07. 2013 PAZARTESİ
............................................................................................................................................

HAYIRLI GÜNLER:))) 
Sofranız afiyetli,Paranız bereketli,Kararlarınız isabetli,Bedeniniz sıhhatli,Yüzünüz mutlu,Ramazanınız hayırlı olsun nasılsınız canlar. Bu gün sizlerle paylaşdığım kıssadan hisse alındı Ramazanın bereketinden istifade etmeyi cümlemize nasip olsun.
Evet canlar Ramazan menümüze devam dün misafirlerim için hazırladığım menü ve o menüden bu gün sizlerle kafkas kebabı tarifi paylaşmak istiyorum bizim sofralarımızın baş tacı kafkas kebabı yapınca lezzetine doyum olmaz . Kafkas kebabı misafir sofralarınızı şenlendirecek nefis lezzet:) 
2013 İFTAR MENÜSÜ 2
Ezogelin çorbası için TIKTIK:)))
Tepsi böreği için TIKTIK:)))
Tiramisu tarifi için TIKTIK:)))
Şeftali kompostosu hoşaf ve kompostalar için TIKTIK:)))
Domates soslu kızartma
Kafkas kebabı
Diğer iftar menülerim bir bakın sizlere fikir olur İFTAR MENÜLERİM TIKTIK:)))

Haydi bayanlar baylar buyurun.
Pamuk eller mutfağa
Kafkas kebabı yapalım
kafkas kebabı

KAFKAS KEBABI MALZEMELERİ
600 Gram haşlanmış kuşbaşı et
2 Adet domates
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet soğan
Karabiber, kimyon,tuz, toz kırmızı biber 
5 Adet patates
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine yoğurt

KAFKAS KEBABI NASIL YAPILIR
1) Öncelikle patateslerimizi soyup yıkayalım ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim suya ıslayalım süzgece alalım tuz serpelim.
2) Bir taraftan yağı tavaya koyalım ısınınca patatesi azar azar koyalım kızartalım.
3) Başka tavaya az yağ koyalım ince doğranmış soğanı ilave edelim içine haşlanmış eti koyup karıştıralım. Sırada salçayı ilave edelim ve domatesleri küçük doğrayalım biraz kavrulsun baharatları ilave edelim.
4) Şimdi sunum zamanı bir tabağa altına kızartılan patatesler üzerine et koyalım onun üzerine yoğurt koyalım mmmmm elinize sağlık nefis oldu:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN CANLAR




11 Temmuz 2013 Perşembe

İFTAR MENÜSÜ TAVUK ÇORBASI


iftar menüsü


DEDİKODU
Bir kadın komşusu hakkında dedikodu yapıp duruyordu.

Birkaç gün içinde bütün köy dedikoduyu duydu.

Dedikodunun kurbanı derinden yaralandı ve incindi.

Dedikoducu kadın daha sonra yaptığından pişman oldu ve çok üzüldü.

Hatasını nasıl tamir edeceğini sormak için bilgeye gitti.Bilge onun söylediklerini dinledi ve şöyle yapmasını söyledi.

"Pazara git" dedi bilge."bir tavuk al ve onu kestir.Eve dönerken tüylerini yol ve yol boyunca yere at."

Nasihatin garipliğine şaşırsada denileni yaptı kadın.

Ertesi gün bilge bu defa şu tavsiyede bulundu;

"şimdi git ve tüm attığın bütün tüyleri topla ve bana getir"

Kadın aynı yolu izledi ama umutsuzluk içinde gördüki,rüzgar bütün tüyleri uçurup götürmüş.
Saatler süren arayışın sonunda elinde sadece bir kaç tüyle dönebildi.

"Görüyorsun"dedi yaşlı bilge "Onları yere atmak mümkün ama geri toplamak imkansız.Dedikodu da öyle.
Dedikodu yapmak ne kadar kolaysa,dedikoduyla işlediğin hatayı telafi etmen o kadar zordur."

11.07.2013 PERŞEMBE
.................................................................................................


HAYIRLI RAMAZANLAR CANLAR NASILSINIZ:)))
Rabbim tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, okuduğumuz kur'anı kerimleri, verdiğimiz hayırları kabulünden eylesin AMİN:))) Kıssadan hisse her zaman vardır Rabbim her zaman bizleri iyi ameller işlememizi nasip etsin. 

Evet canlar biz halen İstanbuldayız, burdada günlerimiz güzel geçiyor.

Bu gün sizlerle İstanbulda ilk iftar menümüzü paylaşmak istiyorum. Ramazanın İlk günü ne istersiniz diye ev halkına soruldu Eşim, kızım, oğlum isteklerini söyledi. Marketten alış veriş yapıldı ve lezzetlinizde yaptı.
Rabbim sağlık, sıhhat ,huzurdan ayırmasın cümlemizi:))))

Bizim iftar menümüzde neler vardı bakalım:))))

2013 İFTAR MENÜSÜ 1
Tavuk çorbası
Patlıcan musakka bizim vaz geçilmezimiz mmmmTIKTIK:))) 
Pirinç pilavı  TIKTIK:))) bu bölüme daha çok pilav koymalıyım bunu farkettim safranlı pilavım var bir tıklayın:)))
Üzüm hoşafı keçen sene ramazan menümde paylaşmıştım buyurun TIKTIK:)))
Patates biber yoğurtlaması (Patates ve biberlere yıkanıp kabukları soyulur isteğe göre doğranır tuz serpilir yağda kızartılır soğuyunca yoğurtlanır)
Tatlı olarak çayın yanına hafif leziz çikolatalı browni tarzı ıslak kek TIKTIK:)))

Evet canlar geçen seneki iftar menülerime göz atın sizlere fikir olacak. Kıssalarıyla güzel tariflerle iftar sofranız 
şenlenecek 20012 İFTAR MENÜLERİM TIKTIK:))))

Hani tarif lezzetli diyeceksiniz sizlerle tavuk çorbası yapalım bu gün. Tavuk çorbası evlerimizin baş tacı ilaç gibi vede cildi güzelleştiren bir lezzet, bizler çok severiz eminim sizde tavuk çorbasını seviyorsunuz. Gelsin tavuk çorbası tarifi mmmm...


tavuk çorbası


Haydi bayanlar baylar buyurun tavuk çorbası tarifi için
Pamuk eller mutfağa

TAVUK ÇORBASI MALZEMELERİ
Bir adet tavuk budu
Yarım su bardağı pirinç
Tuz tane, karabiber,1 kuru soğan

Terbiyesi için
1 Kaşık un
1 Çay bardağı su
1 Yumurta
1 Limon suyu

Üzerine isteğinize bağlı tereyağı

TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR
1) Tavuğu yıkayalım üzerine su, tane karabiber, soğan koyup haşlayalım soğuyunca ufak parçalara didelim.  Başka tencerede pirinci yıkayıp üzerine su koyalım haşlansın. Haşlanan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu koyalım kaynasın. 

2)Terbiyesi için unu ve suyu koyup karıştıralım üzerine yumurta koyalım ve çırpalım. İçine limon koyalım güzelce çırpın terbiyenin içine tavuk çorbasından azar ilave edin çırpın  son olarak terbiyeyi karıştırarak çorbayla buluşturun.

Püf noktası:Bu çorbanın terbiyesi çok önemli çok karıştırmamızın sebebi terbiyenin kesmemesi için ben terbiyeyi kestiririm diyenler yumurta beyazını koymasın:))))

3) Evet mmmmmm nefis çorba hazır elinize sağlık.

AFİYET ŞİFA OLSUN
DAMAĞINIZDAN KALBİNİZE DÜŞEN
BİR KASE LEZZET HAYIRLI RAMAZANLAR DİLER:)))





8 Temmuz 2013 Pazartesi

KİRAZ REÇELİ




  BUNDA DA BİR HAYIR VAR

 Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü.  Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi. 

  ''Bunda da bir hayır var!"

 Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi. 

  ''Bunda da bir hayır var!" 

 Kral acı ve öfkeyle bağırdı. Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu.
 Sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı. 

Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini, ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. 

Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını farkettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. 

Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. Haklıymışsın!dedi.
  
Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi.
Hayır diye karşılık verdi arkadaşı.

 "Bunda da bir hayır var." 

Ne diyorsun Allah aşkına? diye hayretle bağırdı kral.
Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir. 

Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene!!!...
( Ben seninle gidecektim ve şimdi burada olmıyacaktım.)
.............................................................................................................


HAYIRLI GÜNLER CANLAR NASILSINIZ?????

Ramazanı Şerif giriyor, bütün İslam alemine sağlık,sıhhat,afiyet içinde geçireceğimiz Ramazan ayı olsun.Evveli Rahmet Ortası mağfiret sonu'da cehennemden azat günleri geliyor hoş geldin sefa getirdin ey Şehri Ramazan:)))

Kahvaltı masaları için gece sahur için hazırlıklara devam.Diyeceksiniz lezzetli ne bu reçel aşkı ne??? son zamanlarda  bi pasta bi reçel:))) Hazırların içlerinde glikoz ve katkı maddeler olunca hazır almayı sevmiyorum, kirazında tam zamanı...

Pastane'de çalışınca bir kere daha öğrendim her şey hazır.Malzemeler açılıyor kutular paketler karıştırıp süslüyorlar. Her şey katkı maddeli emin olmadığınız markalı bile olsa, hiç bir şey alıp yemeyin. Benim güvenilir, yapılan garanti olan bir yer açmam lazım,bir kere daha benim için bu konu önem kazandı, özel organik lezzetler yapmalıyım.
İNŞALLAH HAYIRLISI İLE RABBİM NASİP ETSİN DUA İSTİYORUM DOSTLAR:)))

Kiraz reçeli nerden çıktı diyeceksiniz.

Geçen hafta içi iş çıkışı arkadaşımız kiraz yemek için  korkutel'iye davet etti. Korkuteli Antalya ya yakın yazın yaylalamaya gidilen şirin bir yer.Kiraz bahçesine girince lezzetliniz gördü beyaz kirazları, ben reçel yaparım dedi işi yok sanki, hem İstanbul'a hazırlanıyorum, hem diş pastasını hazırlıyorum:)))

Ayrıca Hüseyin Emine Cop çiftine bizleri çok güzel ağırladılar teşekkür ediyorum:))

Bu gün sizlerle sarı kiraz reçeli yapıcaz bazıları beyaz kiraz reçeli diyorlar yada kiraz reçeli isim çok. Önemli değil asıl önemli olan nasıl kiraz reçeli yapılır.Çünkü beyaz kirazlarda kekremsilik var bunu nasıl kaybederiz püfleri ile beraber kiraz reçeli tarif edelim:))))



Haydi bayanlar baylar buyurun sarı kiraz reçeli yapalım
Pamuk eller mutfağa:)))

KİRAZ ÇEÇELİ MALZEMELERİ NELERDİR 
2 Kilo beyaz kiraz
6 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su
6 Adet karanfil
1 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 Yemek kaşık limon suyu
1 Çay kaşığı ucuyla tereyağı

Ayrıca
2 Yemek kaşığı kireç
2 Litre su

KİRAZ REÇELİ NASIL YAPILIR
1) Öncelikle kireci suyla karıştıralım durulunca süzelim geniş bir kaba koyalım. Kirazları siyah tokayı açalım arkası ile çekirdeklerini çıkaralım veya sivri bıçakla kiraza çizik atalım ucuyla çekirdeğini çıkaralım ve kireçli suya her çekirdeği çıkan kirazı koyalım.

2) Kirazlar ayıklama bitince 2 saat kireçli suda kalsın ve daha sonra bol su ile yıkayalım.

3) Yıkanan kirazlara tencereye koyalım şekerini üzerine koyalım dolapta en az 5 saat dursun yada sabaha kadar dursun. Dolaptan tencereyi alıp ocağın üzerine koyalım. Bir bardak suyu ekleyelim kaynamaya başlayınca üzerine köpük gelirse alalım.

4) Evet nasıl gidiyor reçel kaynıyor kıvam almaya başladı şimdi limon suyunu, limon kabuğunu
tereyağı ve karanfili koyup altını kısalım 15 dakika daha kaynasın altını kapatalım. Şimdi üstüne bir bone takalım 2 gün güneşlensin şişeye koyalım( 1 litrelik konserve şişesi çıktı)
MAŞALLAH çok güzel oldu elinize sağlık:)))

AFİYET OLSUN
DAMAĞINIZDAN KALBİNİZE DÜŞEN BİR KASE LEZZET SAYGILAR SUNAR:)))





3 Temmuz 2013 Çarşamba

DİŞ PASTASI


diş pastası

GÜNE İYİ BAŞLA
ÜZGÜN OLMA
NEFRET ETME
ARKADAŞLARINI ZİYARET ET
YAŞAMA DÖRT ELLE SARIL
DÜNÜ UNUT
IŞIĞINI YANSIT
NE OLURSA OLSUN GÜLMEYİ HİİİİÇ UNUTMA :))))


GÜNAYDIN BÜTÜN DOSTLARA:)))
Lezzetliniz geldi nasılsınız canlar???
Ben çok iyiyim hamdolsun,yoğun günlerin ardından tatili hak ettim. İstanbul dayım buraya gelmeden bir gün önce yaptım bu güzel diş pastasını. Yaz olunca her yerini şeker hamuru ile kaplamadım MAŞALLAH. Çok güzel oldu yiyenlere şifa olsun.

Şimdi tarife geçelim hadi canlar:)))

diş pastası nasıl yapılır

Baylar bayanlar buyurun diş pastası yapalım...
Pamuk eller mutfağa

40 KİŞİLİK
DİŞ PASTASI MALZEMELERİ
10 Yumurta büyük yumurta( küçükse 12 yumurta)
10 Kahve fincanı şeker
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
10 Kahve fincanı un
2 Paket kabartma tozu yada 2 tatlı kaşığı karbonat üzerine bir kaç damla limon
38-28cm tepsi yada kalıp

PASTA KREMASI 
Pasta kreması için istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz sade kakaolu ne isterseniz  Sadece malzemeyi 2 katı yapın:))) 
Çikolatalı yaş pastanın kreması olur TIKTIK:)))
Frambuazlı yaş pastanın kreması olur TIKTIK:)))
Organik tariflerdeki kremalar olurTIKTIK:)))

ÜZERİNİN DEKORUNU YAPMAK İÇİN
Şeker hamuru detay ve yapılışı için  şeker hamurundan yaş pastalarıma bakabilirsiniz  TIKTIK:)))

DİŞ PASTASI NASIL YAPILIR
1)Yumurtayı şekerle köpürene dek çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyelim
unu koyunca üzerine karbonatı koyup üzerine limonu sıkalım karıştıralım yağlı kağıt serili tepsiye pandispanyayı koyalım ısınmış 170 derece fırında pişirelim.Soğumaya bırakalım soğuyunca diş şekli verelim ve pandispanyayı üçe keselim.

Pandispanya'nın detaylı yapımı,Pandispanya üçe kesmeyi ve programdaki kremayıda yapabilirsiniz.  VİP TV'de yayınlanan yemek ve pasta çekiminde göstermiştim.Bir Kase Lezzet bostan kebabı ve çilekli pasta tv çekimiTIKTIK:)))) İzlemeyenler izlesin derim çok faydalı bilgiler verdi lezzetliniz:)))

2)Şimdi kremasını ayarlayalım ve pastanın ara katlarına sürelim aralarına çikolata krokan ne isterseniz serpin 3 katı yaptınız dolaba koyun .

3) Şimdi sırada dolaptaki pastayı çıkaralım etrafını sıvayalım resimdeki gibi duyu takılı kremayı isteğe göre pastamızı süsleyelim:)))

4) Şimdi sırada şeker hamurundan ağız, göz,kurdelasını yapıp koyalım:)

5) Evet canlar nasıl harika oldu ellerimize sağlık:)))
AFİYET ŞİFA OLSUN...

DAMAĞINIZDAN KALBİNİZE DÜŞEN BİR KASE LEZZET
SEVGİ VE SAYGILARINI SUNAR:)))