28 Haziran 2013 Cuma

ÇİLEK REÇELİ


çilek reçeli

Kötü Niyetin Sonu 
Bir gün adamın biri Behlül´e akıl danıştı:

 Ey Behlül Dana, ben zengin olmak istiyorum, bana ne tavsiye edersin

Behlül bir an düşünüp cevap verdi:

Demir al, demir sat.

Demir ticareti eski çağlardan beri kârlı bir iş olarak biliniyordu. Çünkü demir hiç fire vermeyen, daima üstüne koyan bir maddeydi. Adam Behlül´ün tavsiyesine uyup demir ticaretine başladı ve gerçekten kısa zamanda dilediği gibi zengin biri oldu.

Zengin olduktan sonra Behlül için "Bu ne budala adam, verdiği akılla herkes köşeyi dönüyor, kendisi fakirlikten kırılıyor" diye düşündü. Bir zaman sonra Behlül´ün karşısına çıktı, yeni bir akıl danıştı:

 Ey Behlül Divâne (Dana yerine aptal yerine koyarak divane diyor) ben demir alıp satmaktan yeterince zengin oldum. Biraz da başka bir iş yapayım. Bu sefer ne tavsiye edersin

Behlül adamın içini dışını bildiğinden onu kötü niyetine kurban edecek bir tavsiyede bulundu:

 "Soğan al, soğan sat..."

Soğan ticaretinin de riskli işlerden biri olduğu bilinir. Soğan devamlı fire veren bir nesnedir. Adam soğan ticaretine başlayınca kısa zamanda iflas bayrağını çekti ve kötü kalbliliğinin cezasını pahalı bir biçimde ödedi. 
28.6.2013 CUMA
..........................................................................................................


HAYIRLI GÜNLER
Haftanın bu son gününde hepinize kucak dolusu sevgiler nasılsınız canlar???
Kıssadan hisse alındı her zaman derim. İyi niyetli olmak, veren el olmak, bildiklerimizi paylaşmak lazım:)))

Evet canlar çilekler bitmek üzere, halen çilek reçeli yapmadı iseniz, tarla çilekleri sizi bekliyor.Geçen sene tereyağında kavurarak çilek reçeli yapmıştık TIKTIK:)))  Bu sene daha farklı yapıcaz. Bizim evde çilek reçeli çok sevilir, kendimizin yaptığı reçel gibisi yok,kokunca çileğin o müthiş kokusu lezzeti mmmmm sefamız olsun.Hadi yapmayanlar mutfağa şöyle mis gibi çilek reçeli yapalım. Kuzucuklar eve girince mis gibi çilek kokusuna hayran olsunlar:)))

çilek reçeli nasıl yapılır



Hadi bayanlar baylar buyurun mutfağa ev usulü çilek reçeli yapalım.
Pamuk eller mutfağa 
Pratik çilek reçeli tarif etsin lezzetliniz:)))

ÇİLEK REÇELİ MALZEMELERİ

2 Kilo çilek
6-7 Su bardağı şeker
2 Kaşık limon suyu
Çay kaşığının ucuyla tereyağı

ÇİLEK REÇELİ YAPILIŞI
1)Öncelikle çileklerimizi yıkayıp süzülmesi için koyalım ve saplarını ayıklayalım. Tencereye çilekleri koyalım ara katına ve üstüne 6 su bardağı şekeri serpelim kapağını kapatalım akşamdan sabaha kadar buz dolabında beklesin.

Püf noktası: Benim çilekler 2 kilo olmasına rağmen çok tatlıydı 7. su bardağı şekeri yemedi ama sizinki biraz ekşimsi ise 7. bardaktan kaynarken isteğe göre azar ilave edin.

2) Dolaptan tencereyi alalım ocağa koyalım bir taşım kaynasın üzerindeki biriken kefi alalım.  Çilekleri içinden alalım kaynamaya devam etsin koyulaşınca tekrar çilekleri koyalım kaynasın Limon ve tereyağı ekleyelim kısık olarak 5 dakika kaynasın altını kapatalım.

3) Tencereye bone takıp 2 gün güneşlendirelim ve kavanoza koyalım. Nasıl canlar çok güzel oldu elimize sağlık.

Evet canlar lezzetlinizin diğer reçelleri buyurun her çeşit reçel mevcut patlıcan,turunç, kayısı,çilek,elma,ceviz,dut,incir.portakal TIKTIK:))) yaptıkça diğer reçelleri'de paylaşacağım.

YAPANLARA, YİYENLERE AFİYET ŞİFA OLSUN:)))
HER ŞEYİN GÜZEL GİDECEĞİ
HARİKA BİR HAFTA SONU DİLER LEZZETLİNİZ:))


21 Haziran 2013 Cuma

BİR YAŞ KURABİYELERİ

bir yaş kurabiyesi
Bir yaş kurabiyesi

KATI YÜREKLİ ZENGİN

Güzel bir ilkbahar sabahında, henüz kimsecikler yatağında doğrulmamışken, kuşlar o dal senin bu dal benim uçuşmaya başlamışlar bile. Yeni yeşermiş ağaçlar rengarenk çiçekleriyle yeryüzüne yeni bir hayat sunuyorlarmış. Önce gök aydınlanmış, sonra güneş hafifçe başını çıkarmış saklandığı yerden. Güller, karanfiller, zambaklar, papatyalar, küstüm çiçekleri, menekşeler, sümbüller… birbiriyle yarışır gibi açıyorlarmış.

 İşte böylesine güzel bir bahar sabahında, insanlar uyanmak için hiç de zorlanmazlarmış. Gözlerini açar açmaz çiçeklerin süslediği bahçelerine koşarlar, o mis kokulu havayı ciğerlerine doldururlarmış. Günleri sevinç ve neşe içinde geçermiş.

İlkbaharın, tüm güzelliğini hediye ettiği bu memlekette herkes güler yüzlü, merhametli, konuksever ve iyi kalpliymiş. Bir karıncayı bile incitmekten korkarlarmış. Kazandıklarının bir kısmını fakir olanlara hediye ederler, onların sıkıntılarını azaltmaya çalışırlarmış.

    

Fakat bu memlekette kese kese altınları, elmasları, gümüşleri, sandık sandık incileri olan bir adam yaşarmış ki; bir kez olsun güldüğünü gören olmamış. Kapısını kim çalsa en ağır sözlerle onu evinden kovarmış. Hiç kimseden hoşlanmadığı için hiççimse de ondan hoşlanmazmış.

  Bir gün elbiseleri yıpranmış, açlıktan benzi solmuş bir adam bu katı yüreklinin evine varmış, kapısını çalmış. Kapıyı açan hizmetçi, karşısında bir dilenci görünce onu uyarmak istemiş ve demiş ki;

Bu evin sahibi çok katı yüreklidir. Sana hiçbir şey vermez. Ondan ağır bir söz işitmeden gitsen iyi olur. Yoksa kalbini kırar.

Hizmetçi dilenciye bu sözleri söylerken evin sahibi çıka gelmiş. Gür sesiyle evi inleterek

Kimdir beni rahatsız etmekten çekinmeyen, diye sormuş. 


Dilenci elini uzatarak

Efendim, ben çok açım. Bir parça ekmek vererek iyilikte bulunmak istemez misiniz, demiş. 

Adam öfkeden ne yapacağını şaşırarak dilenciye haykırmış:
Sor bakalım, bu memlekette benim evimden bir dilenciye, bir lokma ekmek çıkmış mı? 

Var git yoluna. Ekmeğini başka kapılarda ara. Ne diye sana yardım edeyim!

Bu sözleri işiten zavallı dilencinin kalbi kırılmış. Usulca elini çekmiş, tek kelime etmeden dönmüş gitmiş. Fakat adamın o halini merak etmemek mümkün mü? Dilenci de merak etmiş tabiî. Kendi kendine konuşmuş durmuş: 


Ben fakirim, hiç gülmesem “niye gülmüyorsun” diye soran olmaz. Peki bu adamın derdi ne? Aç değil, açıkta değil. Memleketi satın alacak kadar parası var. Ama güldüğü hiç görülmemiş. Yazık, ne kadar yazık. Bu hayattan zevk almasını öğrenememiş. İnsanlardan köşe bucak kaçıyor. Bereket mi kalır o evde!

Bu olayın üzerinden yıllar geçmiş. Belki on yıl, belki on beş… Ölen ölmüş, kalan kalmış. Kimi zaman zor günler yaşanmış, kimi zaman sevinç sarmış her yanı. Zengin adamın başına bir felaket gelmiş. O servet sanki toz olmuş uçmuş. Daha ne olup bittiğini anlamadan, adam kendisini sokakta buluvermiş. Kapı kapı dolaşıp bir parça ekmek için el açmaya başlamış.

  Bir gün şehrin sokaklarında böyle dolaşırken, ihtişamlı bir evin karşısında durmuş. Ve ona bakmaya başlamış. Eski günleri, o çok zengin olduğu günleri hatırından geçirir gibi uzun uzun bakmış eve. Sonra da gidip kapısını çalmış. Kapıyı açan hizmetçi karşısında bir dilenci görünce konuşmadan içeri girmiş. Kısa bir süre sonra geri döndüğünde elinde bir sepet yiyecek varmış. Sepeti dilenciye uzatırken hayretle bağırmış:

 Olamaz Siz, siz böyle ne hallere düştünüz.

 Hizmetçinin sesine gelen evin sahibi, merakla sormuş:

   
Ne var, ne oluyor? 

  Hizmetçi, eskiden yanında çalıştığı beyin şimdi bir dilenci olduğunu, buna çok üzüldüğünü söylemiş. Ev sahibi ise dilenciyi tanıyınca bu duruma pek şaşırmamış:

  Ben, bir zamanlar onun kapısını çalan yoksuldum. Fakat o, beni evinden kovdu ve benim kalbimi kırdı. Öyle zengindi ki, gözü hiç kimseyi görmezdi. Demek ki, ondan alınan bana verilmiş. Üzülme, onu içeri al. İstediği kadar yesin içsin.

Dilenci içeri alınmış, krallara layık bir şekilde ağırlanmış. Adam yaptığı hatayı anlamış karnını bi güzel doyurduktan sonra;

Hakkınızı helâl edin efendim, demiş. Şükürler olsun ki, henüz yaşıyorken sizinle karşılaştım. Yoksa bu hakkı nasıl ödeyebilirdim demiş. 


21.6.2013. CUMA
...................................................................................................................................



ANTALYAM'DAN HAYIRLI GÜNLER:)))
NASILSINIZ CANLAR LEZZETLİNİZ  GELDİ:)))

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN...
Rabbim sağlık, sıhhat,afiyetten ayırmasın.Bizleri eşimizle, çocuklarımızla anne, babamızla,  ailemizle ve insanlarla sınamasın AMİN...

Yoğun ve dolu dolu günler geçmekte şükür ALLAHIM'A. 
Arkadaşlarım yarın işe başlayınca bu günleri ararsın derlerdi inanmazdım olsun be canlar işte burdayım :)))) Bu tarifi yazmak için kaç defa geçtim netin başına, zaman çok önemliymiş saatlerce bir tarifte vakitler harcıyormuşuz onu bir kere daha anladım ve benim için tariflerim çok önemli.

Lezzetliniz Google + ya geçiş yaptı TIKTIK:))) Ayşe Alkan olarak geçti  Bir Kase Lezzeti ekledim ama sorun çıkarmı bilmiyorum hayırlısı lezzetlinizi takibe alırmısınız:)) İyi olmuştur İNŞALLAH:)))

Kıssadan hisse alındı, veren el her zaman üstündür.  1 yaş kurabiyeleri ile karşınızdayım menekşe hanımın kızı tuana için yaptım o kadar zarifki menekşe hanım hiç bir şey istemedi, bana bıraktı sadece kırmızı siyah istedi yaptım harika oldu canlar.  Menekşe hanım bloğumu ziyaret ettiğinde uğur böceklerini çok sevdiğini söyleyince bende onlara sürpriz yaptım AFİYET OLSUN:)))


butik pasta
Lezzetlinizin bu kurabiyeleri yaparken başına neler geldi. 1 Yaş kalıbını bulamadım bitmiş mutfakta çareler bitmez dedim. Bardak kalıbını aldım elime onu bozdum 1 yaptım. 

Akşam misafirim gelmişti bu olmuşmu diye gösterdim,eline aldılar daha güzel olsun diye.   daha güzel olsun derken kalıp bir olmaktan çıktı. Biz yapamadık kalıbıda bozduk dediler.

Misafirler gittikten sonra o bozulan kalıbı penseyle tekrar bir şekli verdim. Zor oldu ama çok güzel oldu. Yani sizlerin başınada gelebilir, moralinizi bozmayın.



Uğur böceği kurabiyesi,Uğur böceği butik kurabiye


MAŞALLAH BİR KASE LEZZETE:)))

Hadi Bayanlar Baylar buyurun şeker hamurundan 1 kurabiyeleri yapmaya
Pamuk eller mutfağa
Bir yaş kurabiyesi yapalım:)))


butik pasta
bir yaş kurabiye hazırlanışı,Butik kurabiye

1 KURABİYE MALZEMELERİ
1 KURABİYE MALZEMELERİ NELERDİR
Canlar isterseniz hazır şeker hamuru kullanın isterseniz benim şeker hamuru yapılışlarına bir göz atın, detaylar için lütfen tıklayın TIKTIK:)))
Ayrıca kırmızı,siyah, beyaz şeker hamurları ve bir kalıbı

BİR  KURABİYELERİNİN YAPILIŞI
1) Şeker hamuru kurabiye tarifini daha önce paylaştım aynı ölçülerde yaptım. TIKTIK:)))
Hamuru detayı ile yoğurduk:)

2) Un serpip açalım ve bir kalıbı ile keselim uçlarına isterseniz çubuklar batırıp ve 170 derecede pişirin.

3) Pişen kurabiyeler soğurken şimdi kırmızı şeker hamurunu açalım keselim kırmızı ve beyazıda açalım istediğimiz şekilde süsleyelim.

4) Şimdi kurabiyelere su veya bal sürüp üzerine hazırladığımız şeker hamurdan birleri koyalım:)))) Nasıl MAŞALLAH çok güzel oldu elimize sağlık:))) 

 AFİYET OLSUN:)))
YİYENLERE ŞİFA OLSUN:)))
SAĞLICAKLA KALIN HAYIRLI HAFTALAR:)))




18 Haziran 2013 Salı

CEVİZ REÇELİ


ceviz reçeli

Günlerden bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Kurbağalar da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar.
Yarış başlamış. Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkacağına inanmıyormuş Sadece şu sesler duyulabiliyormuş.

Zavallılar
Hiçbir zaman başaramayacaklar!

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. içlerinden sadece bir tanesi inatla, yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.

Seyirciler bağırıyorlarmış.
"Zavallılar" Hiçbir zaman başaramayacaklar!...

Sonunda bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış yarışı bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış.
Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış, sormuş bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki... Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!
18.6.2013 SALI
........................................................................................................



LEZZETLİNİZ GELDİ
Nasılsınız canlar sesleri duydum iyisiniz MAŞALLAH hepimize:)))
Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. Kıssayı okuyunca tebessüm ettim ve bunu sizlerle paylaşmam lazım dedim. Durmak yok yola devam kim ne derse desin :)))

Arkadaşlarımın bazısına yorum yazamıyorum eski sitillerini bırakmasalar rica ediyorum bakıp çıkıyorum bilmeyince değişiklik yapmak istemiyorum :)))

Bu gün sizlerle yeşil ceviz reçeli yapmak istiyorum. Cevizin faydaları saymakla bitmez Ahmet Maranki ve İbrahim Saracoğlu çok güzel anlatıyorlar.Beyin için muhakkak ceviz yememizi söylüyorlar.

Ceviz reçeli kürünü Ahmet Maranki keçen sene Seda Sayanın programında bahsedince ceviz reçelini önemsedim ve hayatıma koydum.

 Ceviz reçelinin faydaları: Cevizin, özellikle yeşil cevizle yapılan reçelin faydaları saymakla bitmiyor. B1 ,B2 C,E vitamin zenginliği ile bilinen Troid hastalarını iyileştirdiği gibi, Yüksek oranda demir içerdiği için kansızlığa iyi gelir, vücut ve beyin enerjisini arttırır. Bu kürü uygulamak için, ille de troid hastası olmak gerekmez. Ceviz Çok yoğun şekilde antioksidan içerdiği için, radyasyondan korunma ve radyasyonu engelleme özelliği de bulunur.Bu kür üç hafta uygulanır.Her gün 2 ceviz reçeli ve az revakından yenmesini tavsiye etti. 

Evet canlar geçelim mi ceviz reçeli tarifine 
Haydi bayanlar baylar buyurun yeşil ceviz reçeli yapalım.
Pamuk eller mutfağa:)))


ceviz reçeli yapılışı


CEVİZ REÇELİ  MALZEMELERİ
50 Adet yeşil ceviz ( can eriği büyüklüğünde, çok küçük olmasın pişince küçülüyor)
3 Kaşık kireç 2 Litre su
5 Su bardağı şeker
1 Küçük kabuk tarçın
6 Adet karanfil
Eldiven
1 Limon

CEVİZ REÇELİ NASIL YAPILIR
1) Eldiveni takalım ve cevizlerin kabuklarını soyalım suya ıslayalım 5 gün sabah akşam süzelim.Bakalım tatlandıysa kireç ve suyu karıştırıp durulunca bir kaba alalım cevizleri içine koyalım. Tam üç saat beklesin süzelim. Yıkayalım.

2) Şimdi tencereye su koyalım cevizleri ilave edelim yumuşayana dek kaynasın süzelim ...

3) Şimdi tekrar su koyalım içine yarım limon sıkalım  biraz dursun süzelim şekerini koyup üstüne su basıncaya kadar koyalım kaynasın içine tarçın ve karanfili ekleyelim kokular müthiş. Revnaklaşıncaya kadar kaynasın 2 kaşık limon koyalım az daha kaynasın ve altını kapatalım:)))

4) Evet canlar nasıl harika ceviz reçeli yaptık. Ellerinize sağlık. Yapın ilaç niyetine afiyetle yeyin:)))

AFİYET OLSUN:)))))





14 Haziran 2013 Cuma

BOSTAN KEBABI


bostan kebabı


BAŞARININ SIRRI
Tarihte şöyle anlatılır...


Bir savaşta komutanın ordusu savaşı kaybeder ordu dağılır.
Komutanda kaçarak bir mağaraya sığınır. Mağarada oturup düşünürken bir karıncanın duvara doğru yürüdüğünü görür.Komutan oturur karıncayı seyreder.Karınca bulduğu küçük bir arpa tanesini ağzına alıp duvara tırmanmaya çabalıyormuş. İlk çabası daha işin başındayken boşa çıkmış.

Sonra tekrar denemiş ve duvarı yarılamışken  ağzındaki arpayla birlikte tekrar aşağı yuvarlanmış.Kimi zaman duvarın daha altındayken, kimi zaman da duvarın ortasındayken kimi zamanda tam duvarın sonuna vardığı bir anda aşağı düşüyormuş.Ama karınca her defasında bir daha deniyormuş.Yılmadan ve kararlılıkla. Sabırla…

Komutan tam YETMİŞ ÜÇ denemeyi saymış ve nihayet karınca kendini duvarın öte tarafına atmayı başarmış.

İşte o an Komutan mağaradan haykırarak kalkmış ve avazı çıktığı kadar bağırmış.

heeeeeeeeeeeeytttttt kim tutar bizi savaş şimdi başladı der.

Kendini dışarı atarak tekrar yeniden savaşmaya başlamış.Bunu gören askerler cesaretlenerek savaşa daha bir azimle devam ederler. Azim lerinin neticesinde savaşı kazanırlar. Bu savaşın ardından komutan özürlü bacağına rağmen dünyayı fetih'e kalkmıştır.Komutan başarısını bir karıncanın cesaretini modelliyerek almıştır.
14.6.2013 CUMA

.................................................................................................


HAYIRLI GÜNLER
LEZZETLİNİZ'DEN SEVGİ VE SAYGILAR NASILSINIZ????

Kıssadan hisse her zaman benim için vardır, başarı hikayelerini ve cesaret sahibi insanlara her zaman gıpta ederek bakarım. Her zaman kıssalardan hisseler alırım.Öyle zaman gelirki isteğimiz kaçar ama muhakkak tekrar bir neden olur ve hayata şevkle devam ederiz. Rabbim bizleri ailemizle eşimizle dostumuzla işimizle sınamasın sağlığımızı hiç bozmasın AMİN :)))

Bu gün izin günüm ve sizlerleyim  merak edilen kanalvip TIKTIK:)))ta  bu gün yayınlanan  bostan kebabı yapmak istiyorum. Beni izleyen,arayan tebrik eden bütün dostlara, akrabalarıma teşekkür ederim. 

 Bir önceki postumda'da Antalya kanalı VTV ile yemek çekimi yaptığımı yayınladım  BİR KASE LEZZET VTV tv MÜGEYLE PORTAKAL ÇİÇEĞİ PROGRAMIYLA YEMEK ÇEKİMİ YAPTI TIKTIK.Merak eden izleyemeyen canlara için kanalvipTIKTIK:))):)))

bir kase lezzet VTV tv ile çekim yaptı onlar için hazırladığı masa


Yemek proğramında bostan kebabı ve çilekli yaş pasta yaptım.
Soframı merak eden ne lezzetler vardı diyenler buyurun.
Meşhur Çilekli pastam için TIKTIK:)))
Farklı 2 çilekli pasta görüntü aynı krema detayları farklı tıklayın hem VTV tv'ye bakın derim.
Benimle özleşen mufin çeşitlerim için TIKTIK:)))
Şeker hamurundan kurabiyelerim için buyurun TIKTIK:)))
Masamdaki diğer lezzet tuzlu simit için buyurun TIKTIK:)))
Masamdaki diğer lezzet yaprak sarması buyurun TIKTIK:)))

Tarifi olmayan lezzetler.
VTV Ailesi için çikolatalı yaş pasta, bostan kebabı,kavala kurabiye, misket kurabiye, kuru börülce salatası. çikolata sosuna batırılmış kurabiyelerim evet bu kadar canlar sırayla onlarıda veririm takibe devam:)))
 Masamdaki lezzet Bostan kebabı bizim evde çok sevilir benim menülerim'de baş tacı lezzetlerden biridir. Bostan kebabı  lezzeti damaklara şenlik verir. Zaten eklemeyi düşünüyordum.  Bu program sayesinde sizlerle nefis bostan kebabı tarif edelim sizlerde evinizde çocuklarınızla bostan kebabı yapın afiyetle ikram edin. Bostan kebabı nasıl yapılır zor bir yemekmidir diyenlere çok güzel pratik lezzetli bir yemektir bostan kebabı:)))

Öyleyse hadi lezzetli tarif et bu  bostan kebabını
Haydi bayanlar baylar lezzetliniz bostan kebabı yapılışını tarif ediyor.
Buyurun pamuk eller mutfağa:)

Bostan kebabı nasıl yapılır


BOSTAN KEBABI MALZEMELERİ
BOSTAN KEBABI MALZEMELERİ NELERDİR
5 veya 6 adet bostan patlıcanı
600 Gram kuşbaşı et
2 Adet domates
1 Adet soğan
4 Adet biber
2 Kaşık salça
Tuz,karabiber,kimyon
Kızartmak için yağ

BOSTAN KEBABI YAPILIŞI
BOSTAN KEBABI NASIL YAPILIR
1)Patlıcanlarımızı iki parmak sap kısmından keselim içini az etli oyalım tuzlu suya koyalım biraz dursun süzelim kurula yalım ve kızgın yağda kızartalım. Kapaklarında kızartalım. Yuvarlak borcama  dizelim.

2)Etimizi biraz yağla kavurup su ekleyelim ve haşlayalım.

3)Haşlanan etimizi tavaya koyalım az yağla kavuralım. Soğanı doğrayalım ete ilave edelim bir kaşık salça koyalım bir tık kavuralım domatesin birini doğrayıp koyalım az tuz karabiber kimyon koyup bostan patlıcanların içine koyalım dolma gibi dolduralım.

4)Domates biberi  üzerine kesip koyalım kapağıda kapatalım kürdanla iki yerinden tutturalım:)))

5) Şimdi sosu için tavaya az yağ ve kalan bir kaşık salçayı ekleyelim bir tık kavuralım su koyup kaynasın bostan kebabımızın etrafına gezdirelim ısınmış 180 ila 200 derecede pişirelim.

Nasıl canlar lokum gibi bostan patlıcanı kebabımız hazır mmmmmm kokular muhteşem .
ELLERİMİZE SAĞLIK AFİYET OLSUN CANLAR:))))
Evet son olarak arkadaşımız semanın çekilişi var buyurun TIKTIK:)))


12 Haziran 2013 Çarşamba

BİR KASE LEZZET VTV tv İLE YEMEK ÇEKİMİ YAPTI YAYIN TARİHİ 14 HAZİRAN 2013 CUMA GÜNÜ SAAT 10 İLA 12 ARASI PROGRAMIN ADI MÜGEYLE PORTAKAL ÇİÇEĞİ



HAYIRLI AKŞAMLAR CANLAR NASILSINIZ:)))

Evet nasıl başlasam bilemedim çok yoğun günler geçiriyorum Rabbim utandırmasın hakkımızda hayırlısı ne ise onun en güzellerini nasip etsin AMİN. Okulum aracılığı ile pastane ye başladım bilgilerimin üzerine bilgi katmak için bu yoğunlukta Erasta AVM'de bloger arkadaşlarımla kahvaltı ve pasta süsleme etkinliği olmuştu. Ben yoğunluktan post yazamadım ama canım havvam çok güzel yazmış ve fotolar çekmiş TIKTIK:)))

Çekim için ANTALYA YEREL TELEVİZYON KANALI VTV tv gelmişti kanalvip TIKTIK geldi çok güzel bir etkinlik oldu.

 Antalyalı hanımlar davetliydi,  pasta süsleme etkinliğine talep çok güzeldi.  Lezzetliniz orada süsleme etkinliğinde  bildiklerini bir köşede öğretmeye çalıştı arkadaşlarda pastaları süsledi. O kadar güzeldiki biri şu kurabiyeyi gösterirmisin diğeri başka kurabiyeyi nerdeyse akşama kadar devam edecekti bırakıp çıkamadık. O ÇEKİLEN PROGRAM 14 HAZİRAN CUMA GÜNÜ YAYINLANACAKTI RÜTÜK izin vermemiş.

Beni aradılar çekim yapmak istiyoruz ve Erasta çekiminin yayın gününde koymak istiyoruz dediler. Çok şaşırdım ve içimden gelen sesi dinledim kabul ettim. Bu gün evimde çekimi gerçekleştirdik çok güzel geçti izlemenizi tavsiye ederim.Müge hanıma kameraman arkadaşıma ve VTV tv ailesine teşekkür ederim.



Lezzetliniz çok koşturdu neden diyeceksiniz bir yemek bloğu ikramsız olurmu misafirlerim gelmiş. Bide benim takipçilerim canlı, canlı benim lezzetlerimi görsün dedim.Çekimde  Çilekli pasta ve bostan kebabı yaptık. Bütün püf noktalarını detaylıca paylaştım onun için kaçırmayın derim. Ayrıca VTV  tv ailesi için yaş pasta yaptım çilekli pastayla beraber VTV tv ailesine gönderdim yiyenlere şifa olsun canlar:)))

VTV tv'de yayınlanaçak Programın adı Mügeyle portakal çiçeği 14 haziran Cuma günü saat 10 ila 12 arası yayında VTV TIKTIK 'TA  


Çekimi izlemek isteyenler buyurun kanalvip TIKTIK:)))

Ayrıca canım Minem  benim pastalarımın üzerine  bu güzel yazıları yazdı Lasorella nikah sekerleri TIKTIK Çok beğendim ellerine sağlık kuzum sağol:)))


HAYIRLI AKŞAMLAR CANLAR
DUALARINIZA HER ZAMAN TALİBİM:)))

7 Haziran 2013 Cuma

MEYVELİ PUDİNG

  


Vaktiyle bir derviş bir ziyafete davetliydi. Derviş, yatsıya yakın evine döndü ve karısından mümkünse kendisi için sofra hazırlamasını istedi. Karısı
Sen davette değil miydin? Ne yemeği? deyince derviş
Sorma dedi. Çok yersem arkamdan ‘Halis derviş değilmiş diye konuşmalarından korktum, pek bir şey yiyemedim.Bunun üzerine karısı:
Tamam dedi. Sen şu akşam namazını kıl da ben o arada sofrayı hazırlayayım.
Derviş:
Ama dedi, ben akşam namazını orada kılmıştım.Karısı cevap verdi
Sen arkamdan kötü konuşurlar diye pek yemek yiyemediğine göre, arkamdan iyi konuşsunlar diye de namazı uzatmışsındır. Hadi, akşam namazını bir daha kılıver de o arada sofrayı hazır edeyim.
7. 6.2013 CUMA
.....................................................................................................................


HAYIRLI AKŞAMLAR NASILSINIZ CANLAR:)))
Uzun bir aradan sonra şükür kavuşturana beni özleyen canlara merhaba.
Bilgisayarım beni epey zorladı kaç tane kasa değişti ve şükür olsunki şimdilik sizlere ulaştım. Bilgisayar takılır takılmaz hemen tarif için kolları sıvadım hasret bitti. Lezzetliniz sizleri çoook özledi kıssadan hisse alındı :)))

Bu gün sizlerle özel bir meyveli puding yapmak istiyorum şu sıcak günlerde bizler çok sevdik beğendik. İnsanın kendi yapması başka evimizdeki meyvelerden 3 renkli pudink harika olur dostlar. Heleki çocuklarımız için bizim için gözlerimize hem damağımızı şenlendirecek lezzet:)))

Haydi Bayanlar, Baylar meyveli pudink tarifi için buyurun
Pamuk eller mutfağa:)



3 RENKLİ MEYVELİ PUDİNG İÇİN MALZEMELER
6 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
4 Yemek kaşığı nişasta
4 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı irmik
1 Paket vanilya
2 Kaşık tereyağı
100 Gram krema veya kaymak
İsteğe bağlı 1 küçük paket jöle

AYRICA
1) 3 Adet kivi, Limonun kabuğu( tercihen yeşil limon)2 Kaşık limon suyu
2) 1 Adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
3) 10 Adet çilek

3 RENKLİ MEYVELİ PUDİNGİN YAPILIŞI
1)Tencereye süt, un, nişasta ve irmiği koyalım iyice karıştırıp ocağa koyalım.
2) Kaynayan pudingimize şekerini krema yada kaymağı ekleyelim göz göz olunca altını kapatalım içine vanilya tereyağ ve isteğe bağlı jöleyi ekleyelim.
3) Şimdi pişen pudingimizi üçe ayıralım ve sırayla 1. pudinge kivi limon kabuğu ve suyunu ekleyelim.2.sine portakal kabuğu ve rendesini ekleyelim.3. pudinge çilekleri ekleyip 3nüde ayrı ayrı blendırdan geçirelim.
4) Evet şimdi en güzel işleme geldi kase yada kulplara üçünden isteğe bağlı kat kat koyalım soğusun ve servise hazır:))) İstediğiniz gibi süsleyin bu lezzet kaçmaz.

ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS OLDU
AFİYET OLSUN CANLAR.

Damağınızdan kalbinize düşen Bir Kase Lezzet sevgilerini sundu:)))