Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

DOMATES SOSU

Domates sosu tarifi Videolu tarifiyle Bir kase lezzet domates sosunu nasıl yapmış.. pratik kolay hızlı tarif... Youtubedeki bu tarifimede ...

Domates sosu tarifi
Videolu tarifiyle Bir kase lezzet domates sosunu nasıl yapmış..
pratik kolay hızlı tarif...
Youtubedeki bu tarifimede göz atın:)



Şükredenler ve Sabredenler
Hifa Hatun kadın sahabelerdendir. Tevekkül sahibi kazaya rıza gösteren H.z.Rasulüllaha bağlı olup hep sözünü dinlerdi. Öylesine sıcakkanlı ve öylesine samimidir ki kadınlar onu canları gibi severler. Oğlu, abisi, erkek kardeşi olanlar akraba olmaya kalkar, hatta bazıları beylerine ister. Onu ciddi ciddi sıkıştırır, araya hatırlıları koyup, izdivaç teklif ederler.

Hifa Hatun′un methi hızla yayılır ve çoook uzaklara gider. Bırakın hekimleri, tüccarları, vezirler, sultanlar sıraya girer. Ancak o Necaşi gibi bir İmparatoru bile reddeder sadece ve sadece Allah′ın rızasını diler.


Ama taliplerin ardı arkası kesilmez. Kimi ayaklarına halılar serer... Kimi cevahirler döker... Yüz kızıl tüylü deveyi getirip kapısına bağlayanları mı sorarsınız, yoksa saray anahtarlarını önüne atanları mı?

Hifa Hatun bütün bunlara dönüp bakmaz bile, Efendimiz(sas)′in huzuruna çıkıp "Ey Allah′ın Rasûlü" der, bana cennete götürecek bir şeyler öğretsene. Doğrusu o, Peygamber Efendimiz′in (s.a.v) gündüzleri oruç tut′ ya da geceleri namaz kıl gibi bir tavsiyede bulunacağını sanır ama Server-i Kâinat Önce evlenmen lâzım buyururlar.

"Zira bununla dininin yarısını emniyete alırsın!" Hifa, büyük bir teslimiyetle boynunu büker ve siz kimi münasip görürseniz ben ona razıyım der.
Mâlum, o sıradan bir hanım değildir ve onu nikahına alacak erkeğin de özel olması gerekir.

Lâkin Rasûlullah (s.a.v.) ne kimseye ümid verir, ne de kimsenin ümidini kırar. Her zamanki gibi basit ve pratik bir çare bulur yarın sabah mescide ilk gelenle evlen buyururlar. Bu teklifi herkesin hoşuna gider, talipler erken kalkmak için tedbirler düşünür, kendilerince hazırlık yaparlar.

Bu haberi elbette Hazret-i Suheyb de duyar ama dikkate almaz. Zira o fakir ve kimsesiz biridir. Evi yurdu yoktur ve karnını zor doyurur. Ağaç altlarına uzanır, mescid gölgelerine kıvrılır. Uzun boyuna rağmen o kadar zayıftır ki, rüzgar sert esse ayaklarını yerden kaldırır.

Ama bakın şu işe ki o gece Allahü teâlâ bütün sahabelere derin bir uyku verir, Hifa Hatun′un talipleri gözlerine çöken ağırlığa yenilirler. Rasulullah Efendimiz (s.a.v.) her zamanki gibi imsak sökerken mescide gelir ve büyük bir merakla talihli sahabeyi bekler.

Nitekim mescidin eşiğinde bir gölge uzar ve Süheyb içeri girer.

Rasulullah Efendimiz(s.a.v.) namazdan sonra Hifa Hatunu çağırtıp neticeyi bildirir. Hazret-i Hifa büyük bir teslimiyetle kabul eder.

Efendimiz(s.a.v.) güzel bir hutbe okur ve nikah akidlerini yaparlar. Sonra şanslı sahabeye döner Ey Süheyb buyururlar, şimdi hanımına bir hediye al ve tut elinden evine götür.Suheyb (r.anh) ellerini çaresizlikle iki yana açar.

Benim ne bir dirhem gümüşüm, ne de sığınacak evim var.
Hifa Hatun kocasının boynunu büktürmez, ona içinde on bin dirhem gümüş olan süslü bir heybe gönderir ve filanca yerdeki köşkümü sana hediye ettim der. Alemlerin Efendisi(s.a.v.) onlara hayır dualar ederler.

Süheyb, o gün Medine sokaklarında dolanır durur, akşama doğru utana sıkıla konağa gelir.

Kendisi için hazırlanan muhteşem sofradan ya bir, ya iki hurma alır ve Ya Hifa der, biliyorum sen benim için bulunmaz bir nimetsin, ben ise senin için sadece mihnetim.

Ben şükretsem gerek, sen sabretsen gerek. İster misin şu geceyi taat ve ibadetle geçirelim zira Efendimiz (s.a.v.) Cennette yüksek bir çardak vardır. Orada yalnız şükredenlerle sabredenler otururlar. buyurdular.

Seccadelerini gözyaşları ile ıslatır, kalplerini zikir ile aydınlatırlar. Cebrail a.s. olup biteni Rasulullah Efendimiz(s.a.v)′e anlatır ve onları Allahü teâlânın cenneti ve cemaliyle müjdeler.

Ertesi sabah, namazdan sonra Efendimiz(s.a.v.), Suheyb′i yanlarına oturtur. Ey Süheyb buyururlar. Geceki halini sen mi anlatırsın ben mi anlatayım? Süheyb gözlerini kucağına indirir, zor duyulan bir sesle Allah′ın Rasulü en iyisini bilir cevabını verir.

Efendimiz(s.a.v.) onlara ne mutlu size gibilerinden bakar, İkiniz de cennetliksiniz buyururlar, ve Allahü teâlâyı göreceksiniz Süheyb derhal secdeye kapanır ve Ya Rabbi diye yalvarır, "o ki beni mağfiret ettin, günahlara bulaşmadan canımı al!

Allahü teâlâ bu yanık duayı kabul eder, Suheyb, secdede kalakalır. Mescidde bulunanlar ağlamaklı olurlar. Rasulullah Efendimiz (s.a.v. ) Size daha şaşılacak bir şey söyliyeyim mi?

Şu anda Hifa Hatun da ruhunu Hakka teslim etti buyururlar.

Namazlarını, yüzü suyu hürmetine yaratıldığımız o yüce server kıldırır. İkisini yan yana toprağa bırakırlar. Baş uçlarına küçük bir tahta çakar.

Birine "Şükredenlerden Suheyb" yazarlar, öbürüne "Sabredenlerden Hifa!"

5.9.2013 PERŞEMBE

..............................................................................................................


GÜNAYDIN NASILSINIZ DOSTLAR:)))
Huzurlu mutlu, sağlıklı,neşeli geçireceğiniz güzel bir gün diliyorum değerli Dostlarıma...
Hayırlı Sabahlar olsun:)))

Kıssadan hisse alındı yeni güne günaydın denildi hamdolsun. Sizleri özledi lezzetliniz biraz fazla koşturmam oldu kusuruma bakmayın, sizleride ihmal etmek istemiyorum...

Lezzetliniz her geçen gün kendini geliştirmek için bilgilerine ve belgelerine yenilerini eklemek için koşturuyor. Sınavlar başladı zorda olsa bazı sorunları aştım çok şükür. Pastacılık sınavlarım var olsun bunlarda bir bir aşılacak inşAllah:)))

Bu arada evde de boş durmuyorum kışlık hazırlıklarım turşular reçeller soslar yapılıyor. Tarhanamı da kardım hayırlısıyla ovalayıp kurutup kaldırırsam ne mutlu bana:)))

Bu gün sizlerle domates sosu paylaşacağım. Domates sosu yemeklerde kullanılır soslarda kullanılır, güzel menemenler yaparsınız,ayrıca kısırı yaptım domates sosunun içine biraz cin biberi turşusu kıyıyorum ve afiyetle kısırın yanında ikram ediyorum. Muhakkak az da olsa domates sosu yapın derim.



Haydi bayanlar baylar buyurun
Pamuk eller mutfağa
Domates sosu yapalım kışın afiyetle tüketelim.

DOMATES SOSU MALZEMELERİ
DOMATES SOSU MALZEMELERİ NELERDİR
2 Kilo ankon domates
2 Kilo yayla domates
5 Adet yeşil biber
3 Adet kırmızı biber
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı silme limon tuzu
1 Yemek kaşığı tuz( tuzunu bakıp ayarlayın)
2 adet sarımsak
1 Tutam fesleğen
3 Adet kapaklı 1 litrelik kavanoz

DOMATES SOSUNUN YAPILIŞI
DOMATES SOSU NASIL YAPILIR

1) Domateslerimizi yıkayıp rendeleyelim.
Püf noktası: Rende ile rendeledim. Robottan geçirmedim çok su salıyor.

2) Tencereye yağı koyup ocağa alalım biberleri yıkayıp küçük doğrayalım yağda çok az kavuralım rendelediimiz domatesleri ve doğradığımız kapya kırmızı biberleri koyalım kaynasın altını kısalım tuzunu, limon tuzunu sarımsağı koyalım. Kendi kendine fıkırdasın.

Püf noktası: Altını kısmamızın sebebi kaynarken heryere sıçramaması için.
3) Koyulaşıp sos kıvamına gelince fesleğenleri içine koyalım ve altını kapatalım.

4) Şişeler kuru olmalı sosu sıcakken koyup ağzını kapatıp iyice sıkın ve ters çevirelim sabaha kadar dursun soğumadan ellemeyelim. Benim şişelerim olduğu yerde 2 gün bekledi ondan sonra yerine kaldırdım. Elinize sağlık:)))

Not: Şişeyi ters çevirince akan yada sızan şişenin kapağını değiştirmeniz lazım eğer sos soğuduysa tekrar ısıtıp kapatın.
Not: Bu tarifi arttırmak elinizde 4 kilo domates'den 3 şişe çıktı.

Not: Eğer ki benim bunu yapmaya vaktim yok derseniz domatesleri ve biberleri küçük doğrayın ayrı poşetlerle buzluğa koyun yemeklerde kullanırsınız sos olarak kullanılmaz:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN
Damağınızdan kalbinize düşen Bir Kase Lezzet

Sevdiklerinizle mutlu huzurlu günler diler:)))

33 yorum

  1. Kuzummm misler gibi koktu sanki ellerine sağlık afiyetle tüketin,öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ne kadar guzel rengı var elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok duygulandım ablacım, ne güzel bi hikayeymiş. Yalnız hemen evlenip ardından ölmüşler değil mi yanlış anlamadım? Bir de yaşarkn cennetle müjdelenmek şu zamanda insana aklını kaybettirir, ne muhteşem, nü yüce bi durum...

    Domates sosun da nefis görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Bende bitirdim sayılır kış hazırlıklarımı ama bu sene gözümde çok büyüdü..
    Çok şükür yapabildim::)
    Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin canım:)
    Ellerine sağlık canımcım:)

    YanıtlaSil
  5. Ohhhh miss misss canımm ellerine sağlık olsun .

    YanıtlaSil
  6. Canım
    Ellerine sağlık olsun, Allah afiyetle yemek nasip etsin:)

    YanıtlaSil
  7. AY AY AYY bu ne şıklık bu ne güzellik. Afiyetle yemek nasip olsun..

    YanıtlaSil
  8. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz:)))
    Teşekkür ederim evet kıssayı okuyunca bende duygulandım evet canım ölmüşler onlar Rablerine kavuşmayı istemiş ...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık kışın afiyetle yiyin ...
    Hikaye çok güzel paylaşımın için teşekkürler canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir kış bekliyorum bloglar coştu biberler domatesler kış hazırlıkları her yerde boool karşı sımsıcak huzurlu bir kış olur inşaAllah,ellerine sağlık ablam :)

    YanıtlaSil
  11. ağlattın beni ablacım , rabbim bizi doğru yolundan ayırmasın inş.
    bunu daha önce görümcem anlatmıştı o zamanda ağlamıştım :)
    ellerine sağlık sos tarifine bayıldım inş. denemek nasip olur. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Kışın vazgeçilmezleri, ellerinize sağlık:).

    YanıtlaSil
  13. afiyetle huzurla ağız tadı ile tüketesin ablacım.
    ben henüz eve adapte olamadım.
    leyleği havada da görmmedim ama.
    :)
    ellerin dert görmesin.öpüldünn

    YanıtlaSil
  14. Domates sosun nefis,nefis ellerine sağlık Ayşe'ciğim.sınavlarında başarılar dilerim.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. renk muhteşem, ellerinize sağlık, Allah afiyetle yedirtsin inş.,

    YanıtlaSil
  16. Hikayeyi tekrardan okuyup yeniden hüzünlendim.Domates sosuda çok güzel görünüyor ellerine ve yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  17. Güzel günlerde,sağlıkla yiyin.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. iyi günlerde tüket hayatım miss... sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. ohhh mis miss,rabbim ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin inş.hayırlı cumalar olsun,
    kocamannnnn öptüm
    şeri...

    YanıtlaSil
  20. Kisliklar hazirlanmis imtihanlar baslamis..tarifler siraya girmis..kolayliklar olsun herseyde..
    Bu sene en cok yaptigim sey oldu domates sosu..buzlukta dizildiler kisa hazir sayilirim sadece domates soslarimla:))

    YanıtlaSil
  21. Ayşe ablacım ellerine emeklerine sağlık.rabbim afiyetle yemeyi nasip etsin inş.

    YanıtlaSil
  22. Canım arkadaşım gene marifetleri döktürmüşsün ne iyi ettin böyle paylaşım ve yazılar çok insanı bilgili ve düşündürüçü yapıyor ellerine ve emeğine sağlık canım. yazıları sen kendin tek tek mi yazıyorsun , maşallah yaa

    YanıtlaSil
  23. emeklerine sağlık canım... allahım ıyı gunlerde tuketmek nasip etsin inşallh...

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. Canlarım hoş geldiniz.
    Amin teşekkür ederim:)))

    YanıtlaSil
  25. Canım Allah kolaylıklar versin sana..Umarım hedefine en kısa sürede varırsın :)

    Domates sosu sevenlerdenim bende..Nefis görünüyor ellerine sağlık..Hamarat hatunsun vesselam :))

    Afiyetle yiyin inşAllah..

    YanıtlaSil
  26. Harikasın ablacığım★☆★
    Selamlar sevgiler♥♥♥♥♥

    YanıtlaSil
  27. soslarda da hazırlanmış
    kışa hazırlıklar tamamlanıyor desene
    eline sağlık ayşeciğim
    ağzınızın tadını bozmasın Rabbim
    iyi günlerde yemeyi nasip etsin inşallah
    öpüyorum Allah'a emanet ol emi

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar.

    Profesyonelce hazırlanmış bir domates sosu tarifi gördüm. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  29. domates sosu tamam. pastacılık hadi kim tutar seniiiii.
    :)

    bu nasıl güzel bir hikaye idi böyle.
    :)

    YanıtlaSil
  30. Rabbim ağız tadıyla yemeği nasip etsin. ELlerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  31. Böyle yapılanına denk gelmemiştim Ayşecim.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  32. Bu domates sosu sadece böyle de yenir, yanına bir de taze ekmek...çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  33. Biz de yaptıkkkk :) hatta 3 kavanozunu bitirdim bile :( Nefis...

    YanıtlaSil