Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR

Henüz çok gençken kocasını kaybetmiş, ondan kalan tek oğlunu yetiştirmek için dişini tırnağına takarak çalışmıştı. Onu kimseye muhtaç e...





Henüz çok gençken kocasını kaybetmiş, ondan kalan tek oğlunu yetiştirmek için dişini tırnağına takarak çalışmıştı. Onu kimseye muhtaç etmeden okutabilmekti arzusu. Bu hayallerle geçirdi günlerini. Gençti, güzeldi ama geri çevirmişti evlenme tekliflerini; oğlunu yaban ellere vermemek istiyordu. Başkalarına çamaşır yıkadı, temizlik yaptı, oğlunu hiçbirşeye muhtaç etmedi. Oğlu okuyacaktı, mesleğini eline alınca artık kalan ömrünü yavrusunun yanında geçirecekti.


Bu hayallerle geçti yıllar, bu hayalle bitti yıllar... Nihayet oğlu hukuk okudu, hâkimlik görevine başladı. Anne sevincinden yere göğe sığmıyordu.Sıra oğluna layık kız bulmaya geldi, bunuda bulunca artık gözleri arkasında kalmayacaktı.Tam istediği gibi bir kız buldu.Dışını görüyor, içinden haberi yoktu.Seviyordu gelinini öz evladı gibi.Bir an önce düğün olsun istiyordu.Sanki kendi evlenecekti.Bir an önce taşınmak istiyordu yeni evlerine; artık bir köşeye oturup torunlarını sevecek, geçmiş onun için tatlı bir hatıra olacaktı.


Nikah gününe 1 ay kalmıştı, damat gelini alarak yeni evlerine yerleşecek, eşyaların yerlerini ayarlayıp ölçülerini alacaklardı.Bütün eşyaların yerleri ayarlanmış,tek tek güzel bir görüntü kazandırılmıştı.Bu sırada gelin kız nişanlısına dönerek "Cihan! Böyle güzel oldu ama şu Çöp Tenekesini nereye koyacağız?"

Şaşırdı genç adam , hayret dolu sesle

" Koskoca evde bir çöp tenekesini koyacak yer bulamıyormusun?"

Tezgahın altına koy!

"Yok yok hiç olurmu" " balkona koyarsın? "Oraya da hiç uymaz"

Yahu çöp tenekesini koyacak yer bulamıyor musun?"

"Onu demiyorum canım ANNENİ diyorum ANNENİ!"


Genç kızın ağzından çıkan cümleler genç adamın kalbine işlemiş, beynini döndürmüştü.Varlığında baş tacı olan annesi, Kendisi için el kapılarında çalışan annesi demek bir çöp tenekesi yerine koyuluyordu.Demek Annesi çöp tenekesiydi. O çilekar o fedakar kadını, canı gibi sevdiği annesini koyacak yer bulamıyordu hayat arkadaşı olan kızda,anasına çöp tenekesi diyordu!

Tek kelime konuşmadı, eve dönünce de bir şeyden bahsetmedi; zavallı anne gelinin kendisi hakkında düşündüklerinden habersiz nasıl olduğunu soruyordu durmadan,onu övüyordu. Acı acı güldü bu durum karşısında genç adam.

Nihayet nikah günü gelmişti.Bütün hazırlıklar bitmiş, arabalar dairenin yolunu mekan tutmuşlardı.Salon ağzına kadar doluydu.Dışarıya taşan davetli kulesinde heyecan kol geziyordu,yeni evlileri görebilmek için.

Ve memur geline sordu: "Kızım ! Ahmet oğlu Cihan'ı zevceliğe kabul ediyor musun?" "Evet"

"Peki oğlum sen Zeynep kızı Zeliha'yı zevceliğe kabul ediyor musun?"

"Hayııırr.Etmiyorum"

Salonu ayağa kaldırdı bu ses.Gözlerinde hayret ifadesiyle herkes şok geçirmiş gibi erkeğe, Cihan'a bakıyorlardı. Memur şaşırmıştı:

"Peki şimdiye kadar neredeydin"

"Efendim! Babam beni küçük yaşlarda bırakıp vefat etti.Annem dışarılarda çalışarak gençliğini bana harcadı ,çalıştı ve çabaladı.Giymedi giydirdi, yemedi yedirdi.Beni büyüttü okutup adam etti.Annem benim yanımda oturacak, rahat edeceği zaman bu gördüğünüz gelin hanım annemi bir çöp tenekesi yerine koyarak evde onu koyacak yer bulamıyor.

Annemi bir çöp tenekesi olarak görüyor ve istemiyor.Benim annemi istemeyen, ona o şekilde muamele yapan kadını bende istemiyorum.Varsa annesine çöp tenekesi dedirtecek, buyursun gelini alsın!" Yerinden kalkarak annesini aldı, hayret ve göz yaşları içerisinde salondan ayrıldı.Bu olaydan sonra gelin kız evine döndü ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen evlenememiş.
7.5. 2013 SALI
................................................................................................................................




HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR?????
Antalyamdan sevgiler saygılar bir haftaya daha merhaba dedik ne mutlu bizlere. Kıssadan hisse alındı. okudum ve okurken çok hüzünlendim. Rabbim karşımıza doğru kişiler çıkarsın AMİN:)))
 
Güzel gönüllü haticemin Alhamdan blogspot çekiliş düzenledi ve lezzetlinize çıkmıştı ve çok güzel hediyesi geldi çok sevindim allamış pullamış harika paketlemiş facebookta paylaştımıştım. Canlar Rabbim herkesi sevindirsin:))

Bu gün sizlerle nefis bir tarif paylaşacağım bu tarif eli öpülesi güzel annelerimize gelsin. Değişik güzel bir lezzet, ismini koymakta zorlandım hindistan cevizli toplarmı olsun dedim yoksa hindistan cevizli kokostarmı olsun dedim.Frambuazlı hindistan cevizli toplarmı yoksa kokostarmı olsun bilemedim. Ama öyle muhteşem oldu ki anlatamam. Akşam eşim otururken muhallebisini yaptım sabaha kadar durdu diğer işlemleri ertesi günü yaptım süpriz oldu:))))

 Eşim kızım komşularım şükriye hanımlar dest ettiler mmmmmm dedirten lezzet. yaparken ne çıkacağını bende bilemedim mutfağa girdim doğaçlama çıkan lezzet öylemi olsun yok böyle olsun derken bu muhteşem lezzet çıktı ortaya.Lokum gibi frambuazın ve orman meyvelerinin lezzeti vanilyanın rayihası hindistan cevizinin o güzel kokusu MAŞALLAH Rabbime sonsuz teşekkür ederim. Evet lezzetliniz çok konuştu:)))

Bir şey daha konuşayım hindistan cevizli toplar nasıl durmuş kırmızı servis tabağında sponsorumuz keramika seramiğe teşekkürler.
Masalarımda en güzel ziyafetlerde çok yakışacak sağol keramika:))))

Haydi bayanlar baylar
Pamuk eller mutfağa


























BİR KASE LEZZET TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLAR İÇİN MALZEMELER 1 Litre süt
2 Su bardağı su
1 Su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 Adet vanilya
1 Su bardağı şeker
150 Gram tereyağı
1 Tane Dr. oetker orman meyveli krem şanti
120 Gram hindistan cevizi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOPLARIN YAPILIŞI
1)Öncelikle tencereye yağı koyalım erisin tereyağın kokusu gelsin az kavurun içine unu ve nişastayı ekleyelim hızlı karıştırın ve içine süt ve suyu koyalım karıştırın toparmasın şekeri koyalım göz göz olunca altını kapatalım içine vanilyaları ilave edip 5 dakika çırpalım.

2) Şimdi dikdörtgen büyük borcamın üzerine hindistan cevizin birazını serpelim ve pişen muhallebinin dörtte birini ayırıp gerikalanını hindistan cevizin üzerine kaşık yardımı ile yayalım dolaba koyalım sabaha kadar dursun.

3) Evet canlar şimdi sırada ayırdığımız kremaya krem şantiyi koyalım ve çırpalım burada önemli husus koyu kıvam olacak süt azıcık isterse koyun sakın cıvık yapmayın ve muhallebimizin üzerine bu pembe tatlı renkli kremayı yayalım ve tekrar buz dolabına koyalım.

4) Çıkarıp karelere keselim hindistan cevizine bulayıp el uçları ile hindistan cevizinin içinde yuvarlayalım ve hepsini bu şekilde aynı işlemi yapalım dolapta dursun istediğimiz zaman servis yapalım:) Kaç tane çıkıyor sorusunada 40 adet çıkıyor küçük ve büyüklüğüne göre değişir

Püf noktası:Burda dikkat edceğiniz husus muhallebiyi kare kesince yumuşaklığı korkutmasın çatalla yada spatula ile alın hindistan cevizine koyun parmaklarla şekillendirin elinize almayın yapışır. Sonra dolaba koyun donsun az daha şekil verin tamam buz dolabında durdukça kıvamı ve lezzeti mükemmel olacak tamam canlar:)))

AFİYET ŞİFA OLSUN
Tüm annelerimize ve güzel gönüllü dostlarıma sevgiler saygılar:)))

51 yorum

  1. Genç adam çok iyi yapmış böyle saygısızlık olmaz. Allah iyilere eş etsin hepimizi...

    YanıtlaSil
  2. Okurken tüylerim diken oldu çok anlamlı bir hikaye olum canım yüreğin güzel blog arkadaşım benim öptüm

    YanıtlaSil
  3. ÇOK HAFİF GÜZEL BİR TATLI. AYşenin elindne çıkıncada böyle olur. servis tabaklarınıda güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Ay kanım dondu hikayeyi okurken. Evlenemesin tabi..

    Rabbim evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın,Bizleri şaşırtmasın inşallah....


    Toplar enfes görünüyor. Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. vaaaooov bu toplar harika görünüyor....
    ablam ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ellerin dert görmesin şahane bunlar.

    YanıtlaSil
  7. bencede çok iyi yapmış genç adam,
    çok etkilendim okurken,

    görüntüsü nefis hindistan cevizli topların,uzanıp alabilsem keşke,
    ellerine sağlık,
    hediyelerini de güzel günlerde kullan.
    kocamannnnn sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Hikayeden negüzel dersler çıkıyor. Hindistan cevizli toplar muhteşem gözüküyor. Hele kırmızı ile uyumu müthiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ayşe'ciğim hikaye çok hüzünlü Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın..
    Toplar harika güzüküyor ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. toplar harika olmuşlar böyle lokum gibi lezzetleri çok severim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. harika görünüüyorlar :) ama benn az sonra senin cup cakelerinden yapıcam içinde hindistan cevizi olanlardan :))

    YanıtlaSil
  12. tam bir yaz lezzeti olmuş.sunumda muhteşem.elinize sağlık.bu hikaye gerçekmi acaba? eğer öyleyse akıl alacak gibi değil.Rabbim bizi kötü insanların şerrinden korusun.

    YanıtlaSil
  13. Bende cook duygulandim okurken :((

    Cevizli toplarin harika gorunuyorlar... emeklerine saglik ayse cigim....

    YanıtlaSil
  14. Harika gözüküyorlar gerçekten canım..Artık görünüşten neyin ne olacağını anlayacak tecrübeye geldik sanırım :)
    Kıssa herzamanki gibi çok güzel ve etkileyiyciydi umarım gençlerimize hisse olur..

    Ellerine sağlık , yiyenlere şifa olsun inşallah , sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  15. hindistann cevizi en sevdiğimmm!!

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık Ayşe'cim,hikayeye diyecek söz bulamıyorum,genç adam en güzelini söylemiş zaten...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. damat geline ve salondakilere çok güzel bir ders vermiş.bizim hikayemizde aynı tek fark gelin benim ve eşimin annesini kendi annemdn bile üstün tutuyorumki alınmasın,kırılmasın die.Allah iyi gelinler nasip etsin herkese ne diyelim,tatlılar harıka bu arada:)

    YanıtlaSil
  18. Ayşem Lezzetlim canım benim 84 yaşında benim kayınvalidem . Yıllar yıllardır bende. SIKMIYORMU, ÜZMÜYORMU, BUNALTMIYORMU, eVET HEPSİNİ YAPIYOR. bAZEN ALIP BAŞIMI GİDESİM GELİYOR. iŞİN KÖTÜSÜ SADECE BANA DEĞİL EVDEKİ HERKESE OĞLUNA BİLE .. AMA HİÇ BİRİMİZ ÇÖP TENEKESİ YERİNE KOYMUYORUZ ONU. tÜM MIZMIZLIKLARINDAN KOMEDİ ÇIKARIYORUZ.. İŞTE BÖYLEEE.. ŞAKA MAKA 20 YILDIR HAYATIMIZDA. bEN 31-32 YILLIK EVLİYİM O 20 YILDIR TAMAMEN HAYATIMIZDA..BENDE BİRGÜN BİRİLERİNİN HAYATINDA OLACAĞIM BELKİDE. o YÜZDEN HİÇBİR ANNE ÇÖP TENEKESİ DEĞİL..

    Tatlım ellerine sağlık. Müthiş bir lezzet. Şahane olmuş..Çok öptüm ablam seni..

    YanıtlaSil
  19. maalesef böyle düşünen insanlar var ablacım herkesin yaptığı kendine sonuçta herkes layık olduğunu yaşıyor... ellerine sağlık ablam pamuk gibi maşallah lezzetine ne şüphe zaten:))
    mutlu huzurlu günlerde kullan ablacım hediyelerini, şansın daim olsun inşallah :)))öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  20. Allah böyle insanları napar bilmiyorum Lezzetim :( kız layığını bulmuş işte.
    Hediyeni güle güle iyi günlerde kullan :)

    Hindistan cevizli toplar nefis görünüyor ellerine emeğine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  21. Ellerine saglik...Çok lezzetli olmuştur eminim....denemek lazım...yaziyi okuyunca ohh iyi yapmis damat demeden duramadim valla...sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Ellerine kollarına sağlık.Çok güzel görünüyor..Diğer konuya gelince gelin için de damat için de hayırlısını versin Allah..

    YanıtlaSil
  23. Ablacim harikasin tam yaz icin hafif bir atistirmalik ayni zamanda sik sunumuda mukemmel ellerine saglik

    YanıtlaSil
  24. Bu kıssayı ilk okuduğumda da cok etkilemişti beni..
    Rabbim kalbi kötülerden muhafaza eylesin bizi.

    Ellerine sağlık balımm, bayılıyorum tek lokmalik lezzetlere ♥
    Kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  25. Ne kadar anlamli,bende korktum birden oglu nankörlük yapacak diye,cünkü böyle bir cocukla karsilastik tanidiklar arasinda,okudu adam oldu,gelinle bir olup anayi babayi terki diyar ettiler,cok aci,acisindan baba kanser oldu,neyseki burdaki adam öyle yapmamis...

    Bu toplar gercekten cok saglam duruyor,becerebilirmiyim bilmiyorum ama misafirlerime sizin tarifinizi yapicam,ellerinize emeklerinize saglik diyorum,sevgiler Antalya`ya...

    YanıtlaSil
  26. Çok güzel görünüyorlar , ellerine sağlık.. ne güzel bir buluşma olmuş Antalyalı bloglar olarak yanınızda olmayı çok arzu ederdim , kısmet başka zamana :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. yine güzel bir hikaye okuduk, teşekkürler...Beyaz beyaz çok şeker olmuş bu toplar, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  28. bızım evlatlarımız bıze kıyamaz gene elıne sağlık bu tatlıyı bende cok severım

    YanıtlaSil
  29. Ablacım nasıl güzel yazmışsın,Allah böyle düşünenleri evlatlarımızdan uzak etsin..Kartopların süper,soğuk soğuk içimi ferahlattı..ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. hediyelerini gülerek kullan canım.tatlı harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  31. Süper gözüküyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  32. Merhaba ayşegül, biz çocukken annem bize bu tip hikayeler anlatırdı. Şimdi düşünüyorum aynı şeyi bende oğluma yaptım. Küçük yaşlarda çocuklara iyi ve kötüyü ayırt etmeyi merhameti, anne-baba-kardeş sevgisini hikayelerle anlatıp vermek lazım.
    Tatlın da nefis görünüyor, ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  33. Kuzum gerçekten çok yoruldum ama değdi harika bir toplantı oldu.Bu leziz toplardan isterim:)))Ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  34. Canım hikaye yine çok anlamlı
    hediyelerini de güle güle kullan
    bu tarif çok güzele benziyor
    denemeliyim:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  35. Çok sağolun canlarım.
    Ah kaderde güzellikler yazssın cümlemize mevlam AMİN:)))
    Hepinize bir bir teşekkür eder lezzetliniz:)))

    YanıtlaSil
  36. allah herkese en güzel hayat nasip etsin canım,hediyen de güzel,amma topların....süper,canım,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  37. harika görünüyor canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  38. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  39. Elinize sağlık,Ayşe'cim.Nefis bir tatlı olmuş, yaz için ideal.

    YanıtlaSil
  40. Çok etkilendim:((Evlatlarımız var Allah iyilerle karşılaştırsın.Ellerine sağlık,tarifinde sunumunda çok güzel hediyelerini güle güle kullan. Allah'a emanet ol,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  41. Çok teşekkürler bu güzel toplar için canım nefis görünüyorlar,ellerine sağlık :)
    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/05/hindistan-cevizli-toplar.html selamlar sevgiler öperim

    YanıtlaSil
  42. nefis görünüyor canım ellerine sağlık canım istedi doğrusu:))

    YanıtlaSil
  43. Süper bir yazıymış. Gerçektir belki de
    Bunlara bayılıyorum. Geçen gün kayınvalidem yapmıştı. Nefis oluyorlar.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  44. Canım bayıldım hayran olmamak elde değil sana ellerine sağlık lokum gibi olmuşlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. Muhtesem gorunuyorlar hayatim ellerine saglik afiyetle....

    YanıtlaSil
  46. Toplar ayrı,keramika ayrı güzel:)
    Afiyet şifa olsun,güle güle kullan ablacığım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  47. HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ:)
    ÇOK SAĞOLUN DOSTLAR:)))
    PAMUK ELLERİNİZE SAĞLIK:)))

    YanıtlaSil
  48. cook guzel bir lezzet olmus canım benim... emeklerine sağlık...

    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  49. Ayyyyy kissa ne kadar güzel.
    Eline saglik lokum gibi mmmmmmm yapcamki:)))))

    YanıtlaSil
  50. hikaye beni çok duygulandır dı canım ibretlik bir hikaye Rabbim böyle düşünen zihniyetleri ıslah etsin diyorum hindistan cevizli toplar şahane görünüyorlar buradan bir kaç tanesini alıp kaçtım bile ben haberin olsun canımm çok çok sarıldımm.

    YanıtlaSil