Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

MEDOVNİK BALLI PASTASI / RUS PASTASI/

Mal benim borç Resulullah’ın Peygamberimiz yoksullara yardım etmeyi çok severdi. Yine bir gün ihtiyaç sahiplerini davet eder ve önce...




Mal benim borç Resulullah’ın

Peygamberimiz yoksullara yardım etmeyi çok severdi. Yine bir gün ihtiyaç sahiplerini davet eder ve önceden hazırladığı yardımı sırayla kendi elleri ile dağıtır.Hediyeleri alanlar sevinçle dağılıp gitmişlerdi. Tam o sırada bir başka yoksul, soluk soluğa kalmış, yorgun, uzaklardan koşarak gelir. Kendisine verilecek bir şey kalıp kalmadığını sorar. Hiç bir şeyin kalmadığını anlayınca da çok üzülür. Boynunu büker Peygamberimiz ( s.a.v.) üzülen bu yoksula, üzülme dedi. Sana da bir çare bulabiliriz. Bulduğu çareyi de şöyle açıkladı. Şimdi buradan doğruca Medine çarşısına git, ihtiyaçlarını satan dükkanlara gir, ne lazımsa al, sonra da de ki:

Mal benim, borç Resulullah’ındır!

Yeter ki çocuklarını sevindir, sen de üzülme!

Adam Olur mu böyle bir şey? efendim der. Adamcağız ikna olur ve demek sizin gönder diğinizi söyleyince her şeyi alabileceğim der. Efendimiz onu dükkanlara doğru yönlendirirken tembihini tekrarladı.

“Unutma!” dedi, Mal benim borç Resulullah’ın, diyeceksin.

Mal sana, ödemesi bana ait olacaktır.” buyurdu. Adamcağız Rasulümüzün dediklerini yaptı ve ihtiyaçlarını aldı. Borç Rasulüllahın deyince hiç bir kimse terettüt etmeden adamın ihtiyaçlarını verdiler. Yoksul Adam mutlu bir şekilde evinin yolunu tutar:)))

15.4.2013 SALI

.......................................................................................................................



HAYIRLI GÜNLER NASILSINIZ CANLAR?????

Antalyamdan sevgiler saygılar bir haftaya daha merhaba dedik ne mutlu bizlere. Kıssadan hisse alındı, Lezzetliniz okudu ve kutlu doğum haftası olması sebebi ile paylaşmak istedim. İki Cihan Serveri Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamber Efendimizin Doğum Günü münasebetiyle kutlanan Kutlu Doğum Haftasının herkese kutlu olmasını dilerim.Rasülümüzün şefaatlerine nail olmayı Mevlam nasip etsin:)))

Bir çok mesajlar aldım ve etrafımda da soran çok oldu sadece evdeki malzemelerden tarifler oluştursan dediler tamam dedim. Doğal bir gıdaya ulaşmak için ,üretmek için zaman ayıramıyoruz.Raflarda olanı alıp, kullanmaya başlıyoruz.Tabi ki yediklerimiz vücudumuzda hastalık yapana kadar. Ondan bende kolları sıvadım.

3 tarif hazırladım peş peşe 1. TARİFİM ÇİLEKLİ PASTAYDI yayınladım bu gün ikinci tarifi paylaşmak istiyorum inşAllah. Bu pastayıda hepsi pandispanya hamurundan olmasın değişik doğal olsun diye özen gösterdim. Özel gidip sütçüden süt aldım sütünü kaymağını da ayırdım onuda bu tarife kullanacak.

lezzetliniz krem şanti pasta kreması ve kremasız bu defa çok özel pasta yapacak ballı pasta bir çok blokta var. Diğer ismide medovik Rus pastası Lezzetliniz Türk versiyonlusunu yaptı ballı, kaymaklı, cevizli pasta oldu

Ben Petunyalarimda gördüm canım ablam çok güzel deyince bu pasta günün önemini anlatan bir tarif oldu. Lezzetliniz değiştirdi organik lezzet haline getirdi kaymak, bal, tereyağı üçlüsü ile muhteşem oldu.

Bu 3 pastayı özel istek üzerine, yaptım vesile olanlardan Rabbim razi olsun çok güzel oldular krem şantisiz, kremasız nasıl olur dedim ama mükemmel oldu,yiyenlere şifa olsun:)))


BİR KASE LEZZET'İN ÖZEL TARİFi
1. Tarif Çilekli pasta için TIKTIK:)))
2.Tarif'im Medovik ballı pasta tarifi malzemeleri hadi gelsin.


MALZEMELERİ

3 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
120 gram tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı bal (dolu, dolu)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
1 paket vanilya veya çubuk vanilya


Ev usulü pratik , kolay kaymaklı krema için malzemeleri:
7 Su bardağı günlük süt
2 Su bardağı su
1 Su bardağı un
1 Su bardağı + 2 kaşık şeker
4 Kaşık buğday nişastası
100 gram tereyağı
2 Paket vanilya yada çubuk vanilya
200 gram kaymak
1 Su bardağı ufalanmış ceviz

Not: Su bardakları tariflerimde her zaman klasik paşabahçe bardağı



Üzerine süslemek için:
Pişen kremadan 1 çay bardağı ayrılır ve 120 gram bitter kuvertür işlenmemiş çikolata
Not: İşlenmiş yani mat çikolatalar organik.


YAPILIŞI
1) Öncelikle, tereyağını eritip, ılınmaya bırakalım. Yumurtalara, şeker ve vanilya ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. 3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavada ısıtıp, kabartma tozunu katalım ve köpürene kadar karıştırarak pişirelim ( en fazla 1 dk). Köpüren karışımı, ardından ılınan tereyağını, çırpmaya devam ederek yumurtalara ilave edelim. Son olarak azar azar unu ekleyip, hafif sert bir hamur hazırlayalım.




2) Hamuru altı veya sekiz eşit parçaya bölüp, her birini yapmak istediğimiz şekil ölçüsünde merdane ile açıp, yağlı kağıt yaydığımız tepsimize birer birer koyalım (çatalla birkaç yerinden delelim) ve önceden 175° ısıttiğımız fırınımızda, yaklaşık 2-3 dk pişirelim. Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
Püf noktası: Hamuru isteğinize göre eşit parçaya bölün çünki ince açarsanız çatalla bir kaç yerinden delmenize gerek yok pişerken hafif topluyor. Bu sizi tedirgin etmesin:)))


Püf noktası:Fırından çıkan kurabiye kıtırlığındaki katları üst üste koyun gelişi güzel şekil almasın:)


3) Ev usulü pratikkremamız için tencereye sütü koyalım kaynasın. kaseyede un nişastayı koyup 2 bardak suyla açalım kaynayan süte karıştırarak ekleyelim şekerini koyalım koyulaşan kremaya tereyağını ilave edelim ve altını kapatalım. İçine vanilyayıda koyup mixserle çırpalım.


4) Pişen kremamızdan bir çay bardağı ayıralım kalan kremaya kaymağı ekleyelim ve çırpalım kremamız hazır.


5) Evet pastamızı birleştirme zamanı şimdi her katı kalıptan küçük keselim. Aralarına kremadan koyup bir kaç katına ceviz serpelim diğer katı koyalım böylelikle ballı pastamızın ön işlemleri bitti. Çok katlı pastamız dolapta bir kaç saat beklesin.


Püf noktası: Her katı kalıptan küçük kesnemizin sebebi çünki katlar şişince kalıpla bir keserseniz büzüşme oluyor.


6) Pastamızı dolaptan çıkaralım kalıptan yavaşça çıkaralım veya kelepçeli kalıpsa açalım. Kalan krema ile etrafını üstünü kaplayalım. Kalan kırıntıları rondodan çekelim etrafına serpelim. Bir çay bardağı ayırdığımız kremaya çikolatayı rendeleyelim birazını üzerine süslemek için ayıralım kısık ateşte hafifçikolata erisin mixserle çırpalım soğusun sıkma torbasına koyalım duyu takıp çizgiler çekelim ayırdığımız rende çikolataylada süsleyelim.

7) Gerçekten dinlendikçe güzelleşen pasta tadını biliyorum kendimizede küçük yaptım nefis bir lezzet farklı lezzet arıyorum diyenlere tavsiye ederim. ELLERİNİZE SAĞLIK :)))

AFİYET OLSUN
Damağınızdan kalbinize düşen bir kase lezzet sevgilerini gönderir :)))


55 yorum

  1. Ayşe'cim bu pastada çok güzel olmuş..Kıssadan hissede çok güzeldi yine..Ellerine emeğine sağlık canım..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. nefis görünyor ablacım, ama braz zahmtli=) ellerne sağlık öpüyorum kocamn....

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Aysem... Ben bu pastayi iki kez yaptim, gercekten son derece lezzetli.. Bak simdi yine canim cekti..::) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım .benimde yapımı için sırada bekleyen pasta.Bizim buralarda napolyondan sonra en popüler pastalardan biri ama yapımı zahmetli...

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim :-)

    YanıtlaSil
  6. Yokki şöyle pasta yapanımmm :( ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Marifetlim :)
    Masallah ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. pasta harıka elıne sağlık

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş çok emek vermişsin emeğine eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Ablacım her zamanki gibi döktürmüşsünüz yine,süper bir pasta olmuş,ellerinize sağlık..Kıssadan hissedende payımı aldım,yüreğine sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Canım Lezzetim yine ilgiyle okudum paylaştıklarını, Kutlu Doğum Haftamız mubarek olsun ayrıca.

    Böyle fotoğraflarla adım adım anlatman benim gibi bu işleri çok iyi bilmeyenler için harika oluyor çok teşekkür ederim.
    Pasta nefis bir güzellikte ne diyebilirim ellerine emeğine sağlık canım benim...

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Orjinalini Rusya da dostlarımızda çok yemiştik ama hiç denemek nasip olmadı. Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  13. Ayşeciğim iyisin inşallah. Harika olmuş. Tarif çok farklı bana çocukken annemin yaptığı amonyaklı bisküvi tarzı tek tek açılan pastayı hatırlattı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Kuzum ellerine sağlık ben daha yapama
    dım neyse sen yapmışsın ablana yollar
    sın artık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  15. bir kez bende denemiştim, değişik bir pasta, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Benim Amonyaklı pastama benziyor....Ama gerçekten çoook güzel olugüzel olmuştur.yor benim yaptığım...Geçen Cumartesi kızımın doğum gününe yaptım.Herkes tarifini aldı...Eminim seninkide çok

    YanıtlaSil
  17. esto es delicioso, gracias por el paso a paso!!! bsts

    YanıtlaSil
  18. harika bir pasta.orta asyada çok yapılıyor.Hemen hemen her yerde büsküvili ballı pasta diye satılır.O katlara büsküvi diyorlar.Ben yedim,özbek bir arkadaşım yapmıştı.Tadını oldukça beğenmiştim.Sizinki de harika gözüküyor.benim de bişkek ten ayrılmadan yapmak istediğim pastalar arasında yer alıyor.ellerinize sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  19. hanii dilimli halii??
    isterimm iştee isterimm kii;)
    bundan da isterimm.:)
    ellerine sağlık ablacımm..
    öperim.

    YanıtlaSil
  20. PASTA ÇOK GÜZEL OLMUŞ TEREYAĞ ,BAL ,KAYMAK DAHA NE OLSUN LEZZET İÇİN ELLERİNE SAĞLIK HOŞCAKAL

    YanıtlaSil
  21. bu güzellikleri veren Rabbimize hamdolsunn:-)
    lezzetli hamarat ablam ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  22. Mmmmmm ama çok zahmetli bi o kadar nefis.
    Kıssa haftanin mana ve ehemmiyetini çok güzel anlatmiş. Eline saglik harikasin.

    YanıtlaSil
  23. Mmmmmm ama çok zahmetli bi o kadar nefis.
    Kıssa haftanin mana ve ehemmiyetini çok güzel anlatmiş. Eline saglik harikasin.

    YanıtlaSil
  24. EL EMİN ! ANAM BABAM YOLUNA FEDA OLSUN YA RASULALLAH...

    YanıtlaSil
  25. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
    Ay canlarım benim pamuk ellerinize sağlık lezzetliniz saygılarını sundu. Şifa olsun herkese harika tarif. Lezzet 10 numara:)))
    Hepinize teker teker teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık ayşecim en çok yapıpta yemek istediğim tatlardan biridir bu pasta en kısa zamanda yapılacak :)

    YanıtlaSil
  27. Pastalarin nefis arkadasim.... emeklerine saglik....

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  28. Nasıl güzel tek tek anlatmışsın ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  29. Annemim meşhur amonyaklı pastası gibi,eline sağlık Ayşe'cim.

    YanıtlaSil
  30. ellerine sağlık canıum senin tariflerine bayılıyorum

    YanıtlaSil
  31. Harika olmuş,ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  32. Ayşecim tarifi ne güzel uygulamiş kendi usulüne göre organik yapmişsin tabi kaymak bal ceviz tereyagi muhteşem dörtlü denicem bol foto koyman ugrasip bizlere aktartardigin icin alllah senden razi olsun. Kıssada harika ihtiyaç sahiplarini her zaman sevindirmeliyiz. Peygamberimizin şefeatlerine nail olalim iyiki varsin.

    YanıtlaSil
  33. hm,hamuru çok güzel,yapanın ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  34. pasta süper olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. ayyy süper olmuslar pastalara bayıldım gercekten ellerine saglık...

    YanıtlaSil
  36. hikaye yine anlamlı...pasta süper ama çok oyalayıcı sanırım, biraz zahmetli...ama o kadar zahmete değer doğrusu, sonucu görünce bütün yorgunluklar gider, nefis görünüyor...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  37. Goruntusu enfes kimbilir tadi ne harikadir..ellerine saglik diyorum..

    YanıtlaSil
  38. Bu da çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  39. Ayşemmm canım ellerine sağlık. Dilinden gönlünden ne güzel kıssalar ile paylaşıyorsun. harika tarifin içinde kutlarım seni. lezzetlimmmm.

    YanıtlaSil
  40. Yine enteresan bir tarif, ellerine sağlık

    Bioblas ve Neutrogena ürünlerinden oluşan çekiliş düzenliyorum, katılmak istersen beklerim ;)

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/2013/04/hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  41. Kutlu doğum haftan kutlu olsun canım bu değişik pastaları nereden buluyor ve yapıyorsun bu marifet doğuştan mı canım uzman olmuşsun artık senden çok şey öğreniyoruz boynuz kulağı geçmiş yolun açık olsun canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  42. Şahane olmuş ellerine sağlık canımmm bayağı bir zor bir o kadar da çok çok lezzetli olmuştur pasta çok sevdim canımmmmm

    YanıtlaSil
  43. Eline sağlık ablacım misss olmuş:) sevgiler

    YanıtlaSil
  44. Nefis olmuş çok beğendim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  45. Mmmmm süper sen ustalarin ustasi oldun.
    Maşallah sana.
    Kutlu doğum haftasi hayirli olsun:))))

    YanıtlaSil
  46. Canım ustanın hali başka oluyor tabi, bende yaptım bu pastadan ama seninki harika görünüyor, ellerine sağlık! Bende denememiş olan arkadaşlara tavsiye ederim çok lezzetli bir pasta:)

    YanıtlaSil
  47. Facebooktada görünce bayıldım,ellerine sağlık canım..
    Nefisssssssssss

    YanıtlaSil
  48. Aysecim ugrastirmis ama enfes degisik bir pasta olmus ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  49. Ayşe hanım,ellerinize sağlık canım biraz zahmetli görünüyor ama sonuç yine mükemmel...Sevgiler.

    YanıtlaSil
  50. Çok harika görünüyor emekli bir pasta ama sonuç mükemmel süsleme de harika ne denir ki ellerine sağlık canım sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  51. Ayşem,Ellerine emeklerine sağlık:)
    Pastandan alıyorum,yerine sevgilerimi bırakıyorum:)

    YanıtlaSil
  52. ellerinize saglik nefis gorunuyor

    YanıtlaSil
  53. Merhabalar Bir Kase Lezzet.

    Medovik Ballı Pasta çok güzel ve enfes görünüyor. Ama malesef tadımlık bile deseniz artık kiloma dikkat etmek zorundayım. Çünkü artık metabolizma eskisi gibi çalışmıyor.

    Bu güzel ve enfes Medovik Ballı Pasta için elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  54. Merhaba ŞEKER TATLAR olarak anneler gününe özel butik kurabiye seti hediye çekilişimize bekliyoruz.Ayrıntılar:http://www.sekertatlar.blogspot.com/2013/04/seker-tatlar-anneler-gunune-ozel.html
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  55. Zahmetli nefis süper.
    Eline sağlik süper tarif.

    YanıtlaSil