Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KABAKLI PASTA

Allahü teâlâ hiçbir şeyi yaratmadan önce, sevgilisi peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın mübarek nurunu yarattı. Resûlullah s.a...



Allahü teâlâ hiçbir şeyi yaratmadan önce, sevgilisi peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın mübarek nurunu yarattı.

Resûlullah s.a.v. bir Hadisi kudsîde Rabbimiz buyuruyor: Seni kendi nurumdan diğer şeyleri de senin nurundan yarattım buyurmuştur. H.Ş. Allah’ın ilk yarattığı şey, benim nurumdur.

Bu nur ibadete o kadar düşkündü ki, hemen arşı tavaf etmeye başladı . 1000 yıl tavaf etti, rivayetlere göre 1000 yıl rükuda durdu ,1000 yıl secdede, 1000 yılda kıyamda.

Hz. Cabir anlatıyor: Ey Allah’ın Resulü anam babam sana feda olsun Allah’ın her şeyden önce ilk yarattığı şeyi bana söyler misiniz? diye sordum. Şöyle buyurdu, Ey Cabir her şeyden önce Allah’ın ilk yarattığı şey senin peygamberinin nurudur. O nur Allah’ın kudretiyle onun dilediği yerlerde dolaşıp duruyordu. O vakit daha hiçbir şey yoktu. Ne Levh ne kalem ne cennet ne ateş cehennem vardı. Ne melek ne gök ne yer ne güneş ne ay ne cin ve ne de insan vardı.

Adem aleyhisselam yaratıldığında, cenab-ı Hakk Ey Adem başını kaldır dedi. Adem as.başını kaldırıp baktığında, Arşı alada sevgili Peygamberimizin sav.nurdan yazılmış Ahmed ismini gördü. O zaman,Ey Rabbim Bu kimdir diye sual etti. Allahü teâlâ da Bu, senin zürriyetinden bir peygamberdir. İsmi göklerde Ahmed, yerde ise Muhammeddir. Eğer O olmasaydı, seni yaratmazdım. Yerleri gökleri arşı kürsü de halk etmezdim buyurdu.

Peygamberimizin nuru, Adem aleyhisselamın kalbi ve cesedi şerifi yaratılınca, onun iki kaşı arasına kondu. Adem aleyhisselam kendisine ruh verilince, alnında, zühre yıldızı gibi parlayan bir nurun olduğunu fark etti. Bu nuru gören Havva validemiz üzülür onada bu nur geçer.

Daha sonra evlatlarından Şit as. bu nur geçer, peygamberden peygambere geçerek İbrahim as. geçer bu nur. Ondan oğlu İsmaile nesilden nesile geçer ve Rasülümüzün babası Abdullaha gelir.

Allah mahlukları yaratmak istediği vakit, bu nuru dört parçaya ayırdı.Birinci parçasından kalemi, ikinci parçasından Levh’i (Levh-i Mahfuz), üçüncü parçasından Arş’ı yarattı.

Dördüncü parçayı ayrıca dört parçaya böldü: Birinci parçadan Hamele-i Arşı (Arşın taşıyıcılarını), ikinci parçadan Kürsi’yi, üçüncü parçadan diğer melekleri yarattı.

Dördüncü kısmı tekrar dört parçaya böldü: Birinci parçadan gökleri, ikinci parçadan yerleri, üçüncü parçadan cennet ve cehennemi yarattı.

Sonra dördüncü parçayı yine dörde böldü: Birinci parçadan müminlerin basiret nurunu / iman şuurunu, ikinci parçadan -marifetullahtan ibaret olan- kalplerinin nurunu, üçüncü parçadan tevhitten ibaret olan ünsiyet nurunu (La ilahe illallah Muhammedu’rresulüllah nurunu) yarattı.

İşte biz böyle bir Resule sahibiz:)))
Resulümüzün geçtiği yollara dikenler dökmüşler. Namaz kılarken hayvanların içini sırtına koymuşlar.
Bir eve yemeğe çağrılmış. Sofraya oturmuşlar, et dile gelmiş yeme ya rasulüllah zehir koydular.
Genede rasulümüz,Ya rabbi benim kavmimi neslimi koru ümmeti, ümmeti diye dua etmiş.
Bir mahalleden geçerken o mahalle gül kokuları ile dolarmış. Güldüğü zaman dişlerinin arasından bile nurun ziyası görünürmüş:)))

Resulullah sav. şefaatlerine nail olalım. Ahirette limaül hamd sancağı altında toplanmayı Rabbim nasip etsin.
Cenneti alada komşu eylesin:))) Amin....

....................................................................................................................................




SABAHI ŞERİFLERİNİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
Antalyamdan sevgi, saygı getirdim nasılsınız?????

Geçmiş kandiliniz mübarek olsun. Rabbim nice kandillere sağlık sıhhat afiyetle ulaştırsın.
Bu gün yemek tarifi paylaşacaktım bu renklerin ihtişamı beni bunu yayınla diye ısrar etti.
He zaman kandiller benim için özeldir. O gün çayın yanına ailemle yemek için lezzetler yaparım. Eşim ve misafirimden tam not alan bir tarif.

Bu gün sizlerle dün kandil için yaptığım, pratik,porsiyonluk, göze hitap eden bu pastayı paylaşmak istiyorum. İlerleyen günlerde sizler için, balkabağından çok güzel yaş pasta yapıcam.Bal kabağının mevsimi ve onun lezzetide hiç tartışılmaz. Birazından tatlı yaptım birazından pasta.

Bal kabağını sofralardan eksik etmememiz lazım içinde selenyum var. Selenyum derinin canlılığı ve genç kalması için çok önemli. İçindeki zengin lif sayesinde bağırsaklar için ideal bir sebze. Hatta kabuklarını atmayıp göbeğinize flim strecle sararsanız çok güzel yağ yakıcıdır, denemediğim hiç bir bilgiyi paylaşmam. Daha tetaylı bilgi için kabak tatlısında kabağın faydalarını paylaşmıştım Tıktık:)))

Benim manevi annelerim çok, havva annem kendi eliyle ekdi. Ayşesine verdi, çocuklar çok tatlı yemeyince onlarada yedirmek ve içinde bulunan E vitamininden istifade etmelerini istedim ondan dolayı pastasınıda yaptım. Yeni resimledim, güneşi aradım bekledim, bugün bizden kaçıyor biraz saklambaç onadık güneşle, ısrarla kendini göstermiyor.

Canlarım dolapta sizler içinde ayırdım, gelin lezzetliniz sizlere de ikram etsin:)))

Haydi beyler bayanlar
Pamuk eller mutfağa

 MALZEMELERİ
Keki için:
3 Yumurta
2 Kahve fincan şeker
3 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay bardağı su
1 Kabartma tozu
Kek piştikten sonra 1 çay bardağı süt

Kaymağı için:
2 Kaşık un
2 Kaşık şeker
1 Kaşık tereyağı
3 Su bardağı süt
1 Vanilya
1 Paket krem şanti


Üzerinin kabak püresi için:
Bir buçuk kilo bal kabağı
1 Su bardağı şeker
1 Kaşık nişasta
Nişastayı açmak için az su

YAPILIŞI
1) Öncelikle kekini yapalım: Yumurta ve şekeri bir kaba koyalım çırpalım.Diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış borcama dökelim. 170 Derecede pişirelim.

2) Şimdi kaymak için tencereye yağı koyalım kokusu gelince unu koyalım çevirelim şimdi sütünü ekleyelim blendırla karıştıralım topakları gitmesi için şimdi şekerini ve vanilyayı ekleyelim koyu kıvamda pişti altını kapatalım. Soğuyunca toz krem şantiyi içine koyup çırpalım. Not:Kaymak kıvamında olacak:)))

3) Kekimizi sütle ıslayalım üstüne kaymağı koyup yayalım ve dolaba koyalım.
Şimdi sıra üzerinin kabağımda: Kabakları soyduk küpküp doğrayıp şekerini ilave edelim, biraz sulansın ocağa koyalım pişsin blendırdan geçirelim. nişastayı su ile açalım kabağa karıştırarak ekleyelim kıvamı alana dek kaynasın altını karıştıralım. Evet şimdi altını kapatalım soğusun.Not: Ben pürenin tadını diyet yaptım sizlere az gelirse şeker ilavesi yapabilirsiniz.


4) Dolaptan tepsiyi çıkaralım kabağı üzerine yayalım ve tekrar dolaba koyalım. Biraz dursun istediğimiz zaman, istediğimiz şekilde kesip servis yapalım.
ELLERİNİZE SAĞLIK:))


AFİYET OLSUN
LEZZETLİNİZ SAĞLIK SIHHAT AFİYETLER DİLER:)))

73 yorum

  1. Bu harika yazıyı ve tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkürler Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. O kadar güzel görünüyorki...şu anki hislerimi anlatamıyorum♥♡♥
    Ben balkabağını çok seviyorum...
    Eminim bu haliyle de müthiş olmuştur,asıl senin ellerine sağlık:)
    Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  3. Kuzum ellerine sağlık nefis bir pas
    ta olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. harika bir sunum olmuş ellerinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  5. Ayşeciğim, senin de Mevlid Kandilin mübarek olsun.
    Bu pasta muhteşem görünüyor, eminim tadı da öyledir.
    Bahçelievler'deki Körfez Pastanesi çok yapardı, ben ilk orada görmüş ve beğenmiştim.
    Ama senin yağtığın ondan kat be kat güzel görünüyor inan bana.
    Ellerin dert görmesin, afiyet olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik ablam..Rabbim ne guzel nimetler nasip etmis elhamdulillah..
    Hayirli sabahlar ola..

    YanıtlaSil
  7. Tam zamanında bu tarifi verdin canım ,köyden kabak geldi bende daha önce almıştım ne yapaçağım diye düşünüyordum kara kara.Denenecek tarifler arasına aldım canım.Yazın ve verdiğin bilgiler için teşekkürler.Annen rahatsızsa onada geçmiş olsun öptüm canım kuzum.

    YanıtlaSil
  8. renkler çok cazip paylaşım için teşekkürler içim açıldı :) karnımda açıktı:(

    YanıtlaSil
  9. âmin âmin âmin abla.. Allahım hayırlı olanlardan eylesin bizleri..

    YanıtlaSil
  10. bu ne güzel bir yazıdır böyle okurken çokk etkilendim rabbim bizi daima imanlı kullarından eylesin... tarife gelince hem görseline hem lezzetine bayıldım en kısa zamanda deneyip paylaşıca sizinle ağzınızdan bal damlamış benden size çokk çok sevgiler ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Kabaklı pastaaa. ismi biraz acaba dedirtsede görüntüsü ımmmm canım çekti :d

    YanıtlaSil
  12. harika bir görüntü canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Hoş geldiniz.
    Teşekkür ederim.
    mmmm lezzetlimi lezzetli:)
    Afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel tarif bu böyle... Görüntü desen harika:) eline sağlık nefis olmuş. En yakın zamanda mutlaka deniycem:) öpüyorum Ayşe ablacım:)

    YanıtlaSil
  15. Pasta muhteşem gözüküyor,sunumda harika ellerine sağlık hemen kaydediyorum.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,

    Peygamberimiz ve ardından alemlerin yaratılmasıyla ilgili çok güzel bir mitolojik rivayet paylaşmışınız. Kaeliminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Tarih boyunca insanlar göremedikleri tanrıya tapmak istememişler ve her kavim kendince tanrının yerini tutan bir şey bulmuş ve onun nezdinde tanrıya tapmış ve onu kendisi ile tanrısı arasında aracı kılmıştır. Yaratılış ile ilgili sağlam bilgiler de çok kısıtlı olduğu için insanlar göremedikleri tanrıları gibi kendilerini tatmin etmek için yaratılışa da mitolojik efsaneler uydurmak zorunda kalmışlardır.

    Kabaklı pastanın çok muhteşem göründüğünü ve çok da enfes olacağını tahmin ederek, elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  17. Ayşe'mm yüce peygamber efendimiz(s.a.s.) in yaradılışı hakkında verdiğin bilgi için seni kutlarım canım. Bilmeyenler bilsin öğrensin bilenler bir daha bilsin, Allahcc dualarımızı kabul etsin cümlemizin..

    Canım her zaman diyorum ya tariflerin şahane sen bir yemek duayeni oldun, Allahcc emeklerinin karşılığını bol bol versin. İyiki benim kardeşimsin. Seni çok seviyorum..Çok öptümm ablam..

    YanıtlaSil
  18. Allahhhhhhh bana bişeyler oluyorrr renklerin uyumuu off nefis olmuşş:)

    YanıtlaSil
  19. canım eline saglık bizde ailecek çok severiz kabak deniycem inşallahh...kabuklarınında işe yaramasına çok sevindim :)))sagolasın canım...

    YanıtlaSil
  20. çok çok güzel görünüyor...
    camın içine girip alasım geldi :))
    ellerine sağlık ablam.......

    YanıtlaSil
  21. Paylaştığın her şey için o güzel yüreğine, emeğine sağlık ablacığım.
    Sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  22. bu eller nasil da marifetli boyle... super gorunuyor

    YanıtlaSil
  23. Görüntü süper eminim tadida süperdir.Güzel paylasimlariniz icin tesekkürler.
    Biz evde 3 kisiyiz ve iki kisi kabagi sevmiyor .:(((( bende artik resminizle idare edeyim.Elinize saglik. Sule.

    YanıtlaSil
  24. canım arkadaşım ellerine sağlık bende deniyeceyim öpüldün

    YanıtlaSil
  25. OOO süper olmuş ellerinize sağlık..Balkabağıı pastası nefis oluyor...muhteşem bir görüntüsü var..sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Canım sana malum oldu herhalde, çok fena grip oldum:( gözüm, burnum her yerim akıyor, hapşırıktan gözümü açamıyorum!En sonunda evdekiler bana da bulaştırdılar anlıyacağın:)
    Arkadaşım bu paylaşımlarını çok seviyorum ben senin!Tariflerine diyecek yok zaten, bayılıyorum:) Eline, koluna, gönlüne sağlık canım...

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. mutlaka deneyeceğim inşaAllah.. hiç bu kadar iştah açıcı kabaklı pastaya rastlamamıştım maşaAllah..

    YanıtlaSil
  28. Aksam ki konumuz buydu yani Efendimizin (SAV)
    nurunun yaradılışı çok çok çok güzel bir konu insan doyamiyor.Allah öğrenmeyi ve öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin cnmm.
    Pasta harika vallahi dolapta pişmiş kabağım var yarısıyla kek yariylanda bunu yapacagım inş.
    Ellerine sağlık arkadasım dostum. ;)
    Almanyadan Antalya ya selamlar...

    YanıtlaSil
  29. Bal kabaklı pastayı çok seviyorum ellerine sağlık. Sunumu da harika. Ellerine sağlık.Senin de kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  30. ellerine sağlık çok güzel olmuş zaten resimde çok güzel çıkmış

    YanıtlaSil
  31. Off bu ne leziz görüntü Ayşecim :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  32. ellerinize sağlık,sunum olarak harika :)

    YanıtlaSil
  33. sunum olarak harika ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  34. Ellerine sağlık canım geçmiş kandilin mübarek olsun öpüyorum...

    YanıtlaSil
  35. Ellerine yüreğine sağlık arkadaşım bu pastanın hemen hemen aynısını günümde yaptım çok beğenildi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  36. muhteşem, şiir gibi bir görüntü. tadını çok merak ettim bu şahane görünen pastanın. kabağı da çok severim zaten. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  37. Becerikli ablam benim maşallah o ne muhteşem görüntü öyle ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  38. canım ellerine sağlık, annem de böyle yapar, çok güzel olur.

    YanıtlaSil
  39. herkesin resimlerinde balkabağı ne güzel...tatlı süper olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  40. Amaan bal kabağını çok severim bu hali de pek iştah açıcı görünüyor:))ellerine sağlık arkadaşım.Cuman mübarek olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  41. Yazın çok güzel
    yüreciğinden bize gelen muhabbet çok güzel.
    Kabaklı pastan enfes.
    Doğru sözlere ne denir.
    Gönlünden kopup gelen güzel sayfanı iyiki açmışsı bilmediklerimizi paylaşımın bizi çok mutlu ediyor arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.
    Allah herkesden razi olsun.
    Amin.

    YanıtlaSil
  42. Maşallah bu ne güzellik ne ihtişam.
    Gerçek diyorum nazarlardan korusun.
    Yazınla tarifinle resimlerle her şey.

    YanıtlaSil
  43. Yazın çok güzel
    yüreciğinden bize gelen muhabbet çok güzel.
    Kabaklı pastan enfes.
    Doğru sözlere ne denir.
    Gönlünden kopup gelen güzel sayfanı iyiki açmışsı bilmediklerimizi paylaşımın bizi çok mutlu ediyor arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.
    Allah herkesden razi olsun.
    Amin.

    YanıtlaSil
  44. Allahümme Salli ala seyiddina Muhammed...Bu güzel yazı için çok teşekkür ederim Ayşe'cim..Tarif ise rengi,görüntüsüyle süper..Tadıda öyledir..Bal kabağı tatlısını çok severiz,pastada çok leziz olmuştur..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  45. Hoş geldiniz .....
    Canlarım yazılar gitti anlamadım düzelecek inşAllah
    Saygıyla kalın:)

    YanıtlaSil
  46. Ellerine sağlık canım. Ayva pürem vardı. Kalan ayvaları değerlendirmek için yaptım. İnşallah böyle uygulayacağım kısa zamanda. sevgiler. Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  47. vavvv vavvv vavvvv,diyorum başka da bir şey diyemiyorum,
    ellerine sağlık enfes görünüyor,

    sevgilerimle,şeri...

    YanıtlaSil
  48. Canım geçmiş kandilin mübarek olsun.
    Bende kabaktan gisiyorum,sırada pastası var...))
    Öyle nefiss görünüyor kii
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  49. Goruntu bir harika..denesem yapabilirmiyim acaba...nefis birsey bu..ellerine saglik diyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  50. ellerinize sağlık.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  51. ben de söz bulamıyorum ,yemeğe nasıl kıydın canım,süper ,süper.Haaaaa,bu arada sen adını tarifin tam ortasına yazsan iyi olur ,işten değil kopyalanmak bu şekilde,yazık olur emeklerine .

    YanıtlaSil
  52. Ay bu renk ne gel ye diyo.
    Nur hakkındaki bilgiler tam isabet.
    Ablacım bloğundaki değişiklikler çok yakışmış
    maşallah bir baktım bidaha yazının rengi değişmiş bi tarz olmuş. Yapanın ellerine sağlık.
    Sen hep devam et çok güzel.
    Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  53. Ay bu renk ne gel ye diyo.
    Nur hakkındaki bilgiler tam isabet.
    Ablacım bloğundaki değişiklikler çok yakışmış
    maşallah bir baktım bidaha yazının rengi değişmiş bi tarz olmuş. Yapanın ellerine sağlık.
    Sen hep devam et çok güzel.
    Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  54. Senin de geçmiş kandilin kutlu olsun canım.
    Kabaklı Pastan her zaman ki gibi muhteşem görünüyor.
    Ellerine emeklerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  55. Ablacığıım, sitenin yeni hali çok cici olmuş.
    Hayırlı paylaşımlarda kullan İnşaAllah balım :)
    Sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  56. Renklerin uyumu sunum harika olmus, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  57. Valla ne diyeceğimi bilemiyorum bizleri şaşırtmaya devam ediyorsun. Bal kabağının bu kadar harika bir pastaya dönüşmesi inanılmaz.
    Çok nefis görünüyor çok ellerine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
  58. Ablammm sayfan ne guzel olmus bayildim abla evde cikolata yapilir mi takildi aklima bilsen biksen sen bilirsin ne iyi olur yspilsa neler yapariz neler

    YanıtlaSil
  59. Balkabaklı pastayı çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  60. Canımmmm ellerine sağlık kabaklı lezzetlerin hepsi ayrı güzel oluyor.Nefis görünüyor pastan afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  61. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntüsü var. Kaymağına da bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  62. Ayşe ablacım tatlı kaldımı aç kapıyı ben geliyorum :))bu nasıl güzel bir görüntü böyle eminim tadı görüntüsündende güzeldir..
    Dün pazardan balkabağı almıştım çorbasını yaparım diye ama acaba vazgeçip bu tatlıyımı yapsam diye düşünmeye basladım şimdi..:))nefis görünüyor Ayşe ablacım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  63. Akıllara zarar bir tatlı olmuş...
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  64. Selamlar arkadaşım güzel bir hafta dilerim kabak pasta çok güzel yemede yanında yat ellerine saglık canım harika bir tarif

    YanıtlaSil
  65. Hoş geldiniz canlarım.
    Teşekkür ederim
    Sayfamı beğendiğiniz için ayrıca teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  66. Ay ay ne güzel rabbim vermiş lezzetlim yapmış.
    Maşallah gözüm gönlüm doydu.
    Paylaşımlarını çok seviyorum.
    Ne kadar zordur fotoğrafla ekle kıssa tarif yaz.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  67. canımcım o iş kolay...salatalar etiketini aç ve adres çubuğundaki linki kopyala resmi yapıştırdığın gadgetlerden tekrar aç ve ona verdiğin linki sil sadece mantar salatasının linkini vermişsin çünkü sonra kopyaladığın linki yapıştır ve onayla...

    efendimizi okudum ve mest oldum...rabbim onun şefaatine nail eylesin cümlemizi....kabaklı pastaya bittim muhteşem....

    YanıtlaSil
  68. Merhaba, ellerinize sağlık tatlı çok güzel olmuş,rengine bayıldım,insanın içini açıyor,ferahlatıyor.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  69. ohhhh elinize sağlık valla harika görünüor! Yukarıdaki tunç reçeli de öyle! Turuncu biseyler yiyesım geldı! Dolapta havuc var ıdare edecegım su saatte :)

    YanıtlaSil
  70. Bunu görmemisim cok güzel ve nefis görünüyor ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  71. blogunuzu yeni keşfettim. Fotoğraflar iştah açıyor. Bayıldım :) Kabaklı pasta harika görünüyor denemek isterim renkler harika. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  72. senin güzel kalbin ve yazılarınla güne başlamak harika birşey ablam :)
    ellerin dert görmesin pastan yine şahne ee faydaları da malum daha ne olsun lezzetime ve sevenlerine şifa olsun :)

    YanıtlaSil