Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Yeni Tarifler

latest

KURABİYE ( PARİS GÜZELİ)

SEVGİ AĞACI Bir zamanlar, uçsuz bucaksız bir kum çölünün ortasında, yemyeşil yaprakları ile dibine gölge ve serinlik ver...






SEVGİ AĞACI
Bir zamanlar, uçsuz bucaksız bir kum çölünün ortasında, yemyeşil yaprakları ile dibine gölge ve serinlik veren bir ağaç varmış. Çölün kavurucu ve acımasız sıcağı, kumları kızdırır ama bu ağacın yeşil yapraklarını kurutamazmış. Kızgın güneş ne yaparsa yapsın, yapraklar hep yeşil ve parlak olurmuş.

Güneşin sıcağından bunalıp kaçan tüm hayvanlar, bu ağacın gölgesinde dinlenir, esen rüzgarın tüylerini okşayışına kendilerini kaptırıp, uyuklarmışlar kaygısızca. Ağacın dalları arasına yuva yapmış olan kuşlar, yaprakların gölgesinde güneşten korunup, kanat çırparak daldan dala uçuşur, şarkılar söylermişler mutluluk içinde...

Çölün ortasında, kızgın kumlarla çevrili bu ağacın nasıl beslendiğini mi merak ediyorsunuz? Sevgi ve mutlulukla beslenirmiş bu ağaç. Diğer ağaçlar gibi topraktaki suyu ve besinleri çölde bulamadığı için, sevgi ve mutluluktan sağlarmış gereksinimini. Bu ağacın sevgiden oluşan besini, diğer tüm ağaçlardan ayrı bir özellik katarmış ona. Ona "Sevgi Ağacı" derlermiş.


Güneş bile, o kavurucu sıcağını tüm çöle yayan, suyu buharlaştıran, toprağı kurutan güneş bile, ona sevgi ile eğilir, ışınlarını ağacın üstüne yansıtmamaya çalışırmış. Ağaç, dibindeki hayvanların sevgisi çoğaldıkça büyür, büyüdükçe dallarını açar, yapraklarını kabartır, daha çok gölge yapmaya çalışırmış.

Sevgi Ağacı, gölgesinde yaşayan hayvanların sevgi ve mutluluğu ile beslenip büyür. Ağacın gölgesinde kedi ile fare kucak kucağa uyurken, köpekler kedilerin tüylerini yalarmış. Ağacın gölgesi büyüdükçe, altında daha çok hayvan barınır olmuş. Ağacın yaprakları büyüdükçe kalp biçimini alıyor, sevgi ile çarpıyormuş "pıt, pıt" diye...

Bir gün, tüm havyanlar, uzaktan bir tilkinin kumlar üzerinde sürünerek ağaca doğru geldiğini görmüşler. Hepsi birden el etmişler tilkiye, "Çabuk yürüsün, ağacın gölgesine sığınsın" diye. Tilki tam ağaca yaklaşacağı sırada, sıcak çöl güneşi onun tüm gücünü emivermiş.

Hemen üç küçük çöl faresi, kumların arasında yuvarlana yuvarlana, ölmek üzere olan tilkiye koşmuşlar. Kuyruğundan ve ayaklarından çekiştire çekiştire, ağacın gölgesine taşımışlar.

Tilki kendinden geçmiş bir durumda, ağacın gölgesinde hareketsiz yatarken, tüm hayvanlar sevinç çığlıkları atmışlar: "Yaşasın tilkicik kurtuldu" diye. Hepsi de Sevgi Ağacı'nın gölgesinin tilkiyi iyi edeceğini biliyorlar.

Sevgi Ağacı, çevresindeki havyanların düşündüklerini doğrularcasına, kalp biçimindeki yapraklarını eğmiş tilkinin üzerine. Dallarını ve yapraklarını sallamış, serinletmiş sıcaktan bitkin düşen tilkiyi.

Sevgi Ağacı onu iyileştirip, eski gücüne yeniden kavuşunca, kendine gelmiş ve birden ayağa kalkmış. Şöyle bir gerindikten sonra silkinmiş. Ağacı'nın gölgesinde mutluluğu kana kana içip, kendine geldikten sonra, tüm hayvanlara teşekkür etmiş,

Ama tilki bu rahat durur mu?
Hayvanların arasında dolaştıkça sinsi sinsi, birinden aldığını diğerine, bire bin yalan katıp, aktarmaya başlamış. Onların birbirlerine kızıp hırlamaları tilkiyi pek sevindirmiş. Sinsice gülmüş: "Yaşasın, aralarındaki dostluğu yıktım" diye.

Dosluk ve sevgi yıkılıp, hayvanlar birbirlerine düşünce, birlikteliklerinden doğan güçleri kalmayacak, tilki de bir yolunu bulup, tek tek tuzağa düşürüp yiyecekmiş havyanları. Havyanların birbirlerine olan sevgisi ve güveni azalınca, ağaç beslenemez olmuş.


Önce yaprakları küçülmüş, mutluluk suyunu içemediği için. Sonra güneşin yakıcı ışınlarına engel olamamış. Küçülen yaprakların arasından sızan ışınlar, gölgesini azaltmış. Barış yok olmuş. Barışın yerini korku ve kuşku almış.


Bu duygusal yıkımı gören üç küçük fare bir kenara çekilip, aralarında bir plan yapmışlar, diğer hayvanlar görmeden, Bir gün tilki sıcakta uyuklarken miskin miskin, yanına yaklaşmışlar sessizce.Tilkiyi uyandırmadan kızgın çöl kumunun üzerine taşımışlar. Sıcak çöl güneşi durur mu?


Daha önce yarım kalan işini bitirmiş. Almış tilkinin tüm gücünü.
Üç küçük fare, zayıflamış gölgenin altında duran diğer hayvanlara seslenmişler. Aralarındaki kavgaya son vermelerini, yoksa sevgi ağacının tümüyle güçsüz kalacağını, kendi sonlarının da tilkininkinden pek farklı olmayacağını.

Önce hayvanlar homurdanmış ve farelerin sözlerine kulak asmak istememişler, ama her an gücü tükenen Sevgi Ağacı'nın acı dolu yakarışları ve ağlayarak dökülen yapraklarını görünce çaresiz boyun eğmişler. Birbirlerine sarılıp özür dilemişler.


Aralarındaki sevgi yeniden yeşerince, Sevgi Ağacı da susadığı mutluluktan içmiş kana kana. Böylece Sevgi Ağacı yeniden canlanıp büyümeye başlamış. Hem de eskisinden daha güçlü ve daha görkemli olmuş...


Sevgi Ağacı'nı olası tehlikelerden uzak tutmak ve onu daha güvenle büyütmek için, görünmez yapmaya karar vermişler. Kuşlar, görünmeyen Sevgi Ağacı tohumlarını, dünyanın her yerine yaymışlar...

Zamanla her yerde Sevgi Ağaç'ları büyümüş, kocaman yaprakları, upuzun dallarıyla birbirlerini kucaklamışlar, "Tüm sevgiler ve mutluluklar birleşsin, birbirlerinin gücüne güç katsın" diye...


Sevgi Ağacı'nı, el ele gezen, birbirlerini seven, kucaklayıp öpen insanların arasında da görebilirsiniz. Onların sevgisi ile beslenip, mutluluk gölgesi altında onları koruyor.
........................................................................................................................



HAYIRLI GÜNLER
:)))))))))))))))
Nasılsınız iyisinizdir inşallah. Bu gün tarif girmek için sabahtan beri fırsat arıyorum.
Evin yoğunluğundan  akşam oluyor ancak oturabildim.Çok şükür,bir kaç gündür bloklar cıvıl cıvıl bir hareketlilik var, kırmızıya bezenmiş.İçinden kalp şekli çıkan muffinler,yaş pastalar , çiçekler. Sevimlimi sevimli kalb kurabiyeler,ve daha neler neler. Değerli arkadaşlarımın blogları çook renkli ve hepsi birbirinden güzel.


Benim için sevgi ve saygıyı bir güne sığdırmadan yüreğinde her gün yaşaya bilmek  lazım.
Bu sevgiyi her zaman taze tutup,yukardaki sevgi ağacı hikayesinde olduğu gibi.Etrafındakilere yansıtabilmek ve sevdiklerinle mutlu olmak. Bende size sevgimi yansıtmak için, bir kurabiye yapmak istedim.Dün  misafirlerime yaptım, onlar çok beğendi ve bugün sizler için tarif edeceğim.

Bu kurabiyeyi annem çok sever ve her zaman kızım bana yap der. Çünkü  yirmi senelik bir tarif, hiç bayatlamaz cam kavanoza koy. Afiyetle ye Eşim çayın yanında ister böyle güzel leziz bir tarif. Hatta çocuğunuzla yaparken, fındıkları ona koydurun sevindirin. Birde sayarak yaptırın, ben böyle yapardım müthiş olur.

 

Herkesin evlerine paket yaptım kurdelayla bağladım.
Kurdelalı bir resim yetmez, yanında birde çay ikram edeyim dedim.
Bu gün ondan çok resimli oldu. Sevgimi kabul edin :) Allaha emanet olun :)


Haydi pamuk eller mutfağa


MALZEMELERİ


200 Gr tereyağ ( yada margarin oda sıcaklığında )
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı şeker
2 Yumurta (birinin akı üstüne )
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un ( yumuşak hamur olacak, altıbuçuk su bardağı)
Üzeri için fındık
YAPILIŞI

Bir kaba tereyağı, şeker, yoğurt,sıvı yağı ve yumurtayı koyup karıştıralım.
Unu kabartma tozunu eleyip koyalım.
Yumuşak hamur yapıp yuvarlak şekil verip yumurta akına batıralım.
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim fındıkları batıralım.
Sevgimizi de koyalım.
180 Derece fırında pişirelim.
Not: Unu eklerken azar azar koyun kıvamı iyi ayarlayın. Adet 38 tane büyüklük ve küçüklüğe göre değişir:)




AFİYET BAL ŞEKER OLSUN:))))
ELİMİZDEN LEZZET
EVİMİZDEN BEREKET
İÇİMİZDEN HUZUR
BEDENİMİZDEN SAĞLIK
EKSİK OLMASIN


92 yorum

  1. love it <3!! cute blog..if you want follow me on google friends and i will be happy to follow you back <3
    xoxo
    a_c'est moi
    LA MODE OUI C'EST MOI
    FACEBOOK

    YanıtlaSil
  2. ayyy kurabiyelere bayıldım çok güzel paketlemişsin çok şirince :)),banada var mı??
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor kurabiyeler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Hikaye de, kurabiye de, sunumun da harika canım :)

    YanıtlaSil
  5. amanınnn ilk resimdeki agzıma girdi sanki elimi uzatıp alasım geldi:)) resimler çok güzel kurabiye de öyle cnm

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık olsun canım

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. canım bayıldım kurabiyelere ve dayanamayarak aldım kendime 1 tane:) öpüyorum sevgiler Ayşecim..

    YanıtlaSil
  9. resimler o kadar güzelki
    istahimi getirdiler simdi
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. ziyaretin için teşekkür ederim :)
    AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
    ELİMİZDEN LEZZET
    EVİMİZDEN BEREKET
    İÇİMİZDEN HUZUR
    BEDENİMİZDEN SAĞLIK
    EKSİK OLMASIN :) Dileklerine aynen katılıyorum mutlu ve sağlıklı kal :)

    YanıtlaSil
  11. paris güzeli benim ilk yaptığım kurabiyelerden:) o gunleri hatırladım:)

    bende aldım bir tane:) ellerine emeklerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  12. Hikayenin güzelligi ve kurabiyelerin güzelligi birbirine karisinca ortaya sevgi dolu bir blog cikmis.Elinize emeginize saglik.Sevgiyle ve dostca kalin...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım nişan kurabiyesi gibi olmuş :) sevgilerr...

    YanıtlaSil
  14. Hemde tereyağ ile yapılmış.Imm misss gibi görünüyor .ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  15. aysecigim paris guzellerini sen daha da guzellestirmissin.ellerine saglik hayatim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. RESİMLER,HİKAYEN,TARİFİN HEPSİ HARİKA..ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  17. Herşey muhteşem sizi hergün mutlaka ziyaret ediyorum sayenizde mutfakta güzel şeyler yapmaya başladım sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,

    Sevgi ağacını anlatan yazınızı büyük bir keyifle zevk alarak okudum. Çok güzeldi. Sevgi ağacının ayakta kalabilmek gücünü nereden aldığı ve gölgesinde kimlere mutluluk verdiği çok güzel bir şekilde kurgulanmış ve anlatılmış. Sevgi ağacını ben deniz, bulut ve yağmur üçlüsüne benzettim. "Ey deniz suyun varsa bulut olurum, daha sonra da yağmur olarak yeryüzüne iner güneşten bağrı yanmış toprağı serinletirim."

    Tilki, sevgi ağacı ve müridlerinin sonunu getirmek için iblis gibi davranarak ortalığı karıştırmış ve sevgi ağacının altındakileri birbirine düşürmüş ve sevgi ağacının da gücünü kaybetmesine neden olmuştur.

    Sevgi günlerine münhasıran kaleme aldığınız bu yazı gerçekten çok mükemmeldi. Bizler de ne zaman şeytanı terk edersek, bizi koruyan bir sevgi yelpazesi altında sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamaya devam ederiz.

    Paris Güzeli kurabiyeniz de çok muhteşem görünüyor. Tad ve lezzetinin de göründüğü kadar olduğuna eminim. Ellerinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  19. cayimin yanina bir tane kaptim canim haberin olsun ;))ellerine saglikkkk...

    YanıtlaSil
  20. Nefis görünüyor ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  21. Cok güzel nefis görünüyor canim ellerine emeklerine saglik .Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  22. Paris güzeli!!!İsmi de güzel, kendisi de güzel gözüküyor, tadının enfes olduğuna şüphem yok...sevgiler

    YanıtlaSil
  23. cok guzel gorunuyorlar canim hele tülün icinde...

    YanıtlaSil
  24. Ne kadar güzel sarılmışlar tülün içine..
    Çok güzel olmuş balım ellerine güzel yüreğine sağlık!

    YanıtlaSil
  25. harika !!!
    şu saatte canım çekti hele kurdeleli paketine ayrı bayıldım ^^

    sevgiler
    http://youshoulddancewithme.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık arkadaşım kurabiyeler nefis görünüyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. benzer bi tarifi arada yapar önce fındıklarını yerim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. benimde annemin böyle bir tarifi var..severek yiyoruz..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  29. çok güzel bi hikaye bence de hergün sevgililer günü sevgiyle kalın kurabiye de şahane..

    YanıtlaSil
  30. çok güzel bir hikaye canım sıkılmadan okudum , kurabiyeler için ne diyebilirm ki öncelikle adına bayıldım şahane görünüyorlar ellerine sağlık arkadaşım ....

    YanıtlaSil
  31. bir ara furya idi bu kurabiyeler bloglarda:)
    ellerine sağlık canım sunumlar çok şirin:)

    YanıtlaSil
  32. Sevgi Ağacının hikayesini çok büyük bir keyifle okudum. Çok güzeldi, en az kurabiyeler kadar güzeldi.

    Ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  33. Hikaye de çok güzel kurabiyeler de öyle.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  34. Sen de sevgi ağacı gibi ; yaptığın harika kurabiyenle , bizi sevgiyle besliyorsun , teşekkürler canım .

    YanıtlaSil
  35. cooook nefis gözüküyor, tesekkürler tarif icin! : )

    YanıtlaSil
  36. ellerine sağlık,hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  37. Hikaye çok güzel,kurabıyeler hepsınden güzel ellerıne saglık keşke banada yetirebılseydın :( Hayırlı cumalar canım.

    YanıtlaSil
  38. Ellerine sağlık canım nede güzel kurabiye nede güzel yazılar nede güzel cumalar olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  39. hayırlı cumalar ablacım:)
    yüreğine sağlık.
    hikayede kurabiyelerde çok hoş..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  40. canlarım çok teşekkür ederim.
    :)
    hepinizin tek tek arkadaşlığını,dostluğunu aldım kabul ettim.
    :)
    başım üstünde yeriniz var.
    :)
    sevgi ağacı hikayesinde olduğu gibi
    sevgimiz daim olsun ve her tarafa
    yayılsın.
    :)
    herkese hayırlı cumalar.
    :)
    sevgi, saygı, mutluluk hepimize olsun.

    YanıtlaSil
  41. Fındıklarıdamı Kızarttınız Yaaa :)

    YanıtlaSil
  42. Canım Rabbim sevgi ve saygıyı haya
    tımızdan eksik etmesin.Kurbişler ve
    sunum harika ellerine sağlık.Hayır
    lı cumalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  43. Eline sağlık ne güzel bir sunum;)

    YanıtlaSil
  44. teşekkür ederim güzel yorumuna.tabiki alabilirsin daha çok model var elimde dikmeye çalışıyorum.makinem elverdikçe.poşet torbalarını seviyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  45. Misafirlerinize böyle bir süpriz yapmanız çok hoş olmuş, çok düşünceli bir davranış. Sunum harika, lezzeti de eminim muhteşemdir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  46. Elinizi sağlık,çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  47. Sevgi agacı içimizded köklensin inşAllah canım, ellerine sağlık hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  48. BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ ÇOK MEMNUN OLDUM ZİYARETE GELDİM ÇOK BEĞENDİM KURABİYELER HARİKA GÖRÜNÜYOR SUNUMUDA AYRI GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  49. kapının çalmasını bekliyorum kurabiyeler bana da gelsin diye:) çok güzel olmuşşş.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  50. your blog is so yummy! I love the mouthwatering recipes :) Love it...

    YanıtlaSil
  51. Güzel bir hikaye güzel bir kurabiye sunumuyla birleşmiş, ellerine ve emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  52. Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor kurabiyelerin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  53. hikaye de paris güzeli de iyiymiş.
    :)
    ne güzel kurabiye ismi öle.
    :)

    YanıtlaSil
  54. selam kurabiyeler çok lezzetli görünüyor, ben kendi payıma düşenleri aldım :)) teşekkürederim. bizde bu tarz kurabiyelere anne kurabiyesi vada anneanne kurabiyesi diyoruz... içerisine limon yada portakal kabuğu rendelenincede çok lezzetli oluyor. ellerine emeğine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  55. Canım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  56. benim anneciğimin kurabiyeleri gibi olmuş,illa ki bende girerdim içine,ve yumuşacık çok güzel olurlardı.ellerine sağlık beni çocukluğuma götürdün arkadaşım

    YanıtlaSil
  57. Bu kurabiyelere bayılırım ben :) Sık kullanılanlara ekledim, ben de yapacağım. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  58. Ben bu paris güzelini yerim,hem kendisini hem ismini.Bayıldım, sevgililer günü bahane.Hatta hediye olayının abartıldığını düşünüp, kızıyorum bile.Elimizde hazırladığımız herşey , sevenlere keyif verir.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  59. Sevgi ağacı...ne güzel bir anlatım.Ben hep görüyorum onu:)Gerçekten.Kurabiyeler öyle güzel ki tülden paketlerinde...keşke bir pakette bende olsaydı:)Ne mutlu bu sevgi dolu paketlerin sahiplerine.Elinize ama en çok da gönlünüze sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  60. ama ben toktum,iştahım açıldı bunları görünce :)

    YanıtlaSil
  61. Sevgi ağacı güzel paylaşımdı teşekkürler,bende paris güzelimi alıp kucak dolusu sevgilerimi avcunuza bırakarak gidiyorum..
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  62. iştah kabartıcı ellerinize saglık=)

    YanıtlaSil
  63. Bastan sona okudum, ne kadar anlamli bir hikaye=))) paylasim icin tskler=)))

    YanıtlaSil
  64. Merhaba. Bana gelmişsiniz davet etmişsiniz:) Ben zaten sizin takipçinizim:) Kurabiyeler de süper görünüyor. Aç karnına buraya bakmamam lazım:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  65. aslında yemek bloglarına girmemem lazım rejimdeyim ve beni gördüğüm fotoğraflar cezbedip kandırma yolunda ilerliyor,çok leziz görünüyor :))

    YanıtlaSil
  66. canımsın sen ya. herşeyin muhteşem yazın, anlatımın ve kurabiyelerin sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  67. ellerıne sağlık canım parıs guzelı gercekten nefıs gorunuyor harıka olmuş,sevgıler...

    YanıtlaSil
  68. Muhteşem bir yazı, muhteşem bir kurabiye. Annemin en çok yaptığı kurabiye idi bu kurabiye.
    Ellerine sağlık Ayşegülüm..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  69. merhaba bende anca vakıt bulup blogu ma baktım bu güzel yazılardan sonra ne yazılırkı cok sagol eline duygularına saglık:)))

    YanıtlaSil
  70. ne güzel bir hikaye ve ne güzel bir tarif ellerine, kalemine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  71. of of of hikayede kurabiyelerde süper arkadaşım eline emeğine sağlık sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  72. Yaşamımız boyunca sevgi yanımızda olsun.Sevgiyle yapılan kurabiyeler de sevgiyle yenir:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  73. Canım Etkinlikten dolayı bu aralar yoğunun bu nedenle uğrayamıyorum ellerine sağlık kurabiyeler nefis görünüyor etkinliğide gönderirsen memnun olurum sevgiler

    YanıtlaSil
  74. Wow, ama bu Paris güzeli gerçekten pek güzelmiş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  75. Tanıştığımıza çok sevindim.
    Yaptıklarınızın hepsi çok güzel ve göz alıcı, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  76. Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  77. mımmm ellerinize sağlık gerek kurabiye gereksi şık sunumu çok güzel.sizi izliyorum haberiniz olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  78. Your cookies looks scrumptious. Thanks for visiting me and now I've added you in my list. Have a great day!

    YanıtlaSil
  79. isim beni benden aldı:)))görüntü harıka ellerıne sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  80. Ellerinize sağlık, kurabiyeler enfes gözüküyor,hamur işleri arasında en beğendiğim kurabiyedir. Tarifi deneyeceğim inşallah. Selamlar...

    YanıtlaSil
  81. Ellerinize sağlık, kurabiyeler enfes gözüküyor,hamur işleri arasında en beğendiğim kurabiyedir. Tarifi deneyeceğim inşallah. Selamlar...

    YanıtlaSil
  82. Ellerinize sağlık, kurabiyeler enfes gözüküyor,hamur işleri arasında en beğendiğim kurabiyedir. Tarifi deneyeceğim inşallah. Selamlar...

    YanıtlaSil
  83. Ayşeciğim bende seni tanıdığıma çok sevindim. Hikaye de, kurabiye de, çok nefisss ellerine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  84. kurabiyeler ve sunum harika ötesi :) paketlemesine bayıldım yahu ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  85. paris güzelinin ben de yeni bi mimi var işte.
    :)

    YanıtlaSil
  86. ellerine sağlık arkadaşım.eminim sunumu gibi tadı da güzeldir.sevgiler...

    YanıtlaSil
  87. hem kalbe,hem damağa hem de göze hitap eden ne güzel bir post bu :)

    YanıtlaSil
  88. ımmm nefis sunumda şahane olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  89. Canım güzel sözlerin kurabişin kendisi sunumu nefis harika ellerine emeğine sağlık canım. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  90. Kurabiyeler harika olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  91. çok severim bende kurabiyeyi. sanırım sable bisküvisine benziyor. anne kurabiyesi gibi:))

    YanıtlaSil