24 Aralık 2011 Cumartesi

TARHANA ÇORBASI



Yaz mevsiminde hazırlamış olduğum tarhananın önce yapılışını sonra da bu soğuk kış günleri için birebir protein deposu olan,mikroplara karşı dirençli olmamızı sağlayan; kolestrol, kalp krizi ve daha birçok hastalığa iyi gelen tarhana çorbasının tarifini vereceğim.

TARHANANIN MALZEMELERİ:
1 demet fesleğen(doğranacak)
1 demet nane(doğranacak)
1 kilo soğan(pişirilmiş)
5 adet kırmızı biber(pişirilmiş)
2 kilo domates(rendelenmiş)
1 dolu kase nohut(haşlanmış)
1,5 kilo yoğurt
Rengini alana kadar salça
Un
Tuz





YAPILIŞI:
Bunların hepsi karıştırılacak.(sırası önemli değil)Koyu kıvamını alıncaya kadar un konulacak. 1 hafta üstü örtülü bekletilecek.10 gün kesede bekliyecek. Çıkan suyu süzülecek.Kesenin dışı nemli bezle silinmeyecek. Akan sulardan dolayı dışının porlanmaması için suyu süzülürken dışına kalın tuz serpilecek.Daha sonra bir sofra bezine un serpilip tarhanalar serilir. Kurudukça ovalanır. Kuruyunca kavanozlara konulur

4 kişilik
TARHANA ÇORBASI İÇİN (EŞİMİN FAVORİSİ :))
MALZEMALER:

3 yemek kaşığı tarhana
7 su bardağı su veya tavuk/et suyu veya 1 bulyon
1 kaşık salça
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak(rendelenir)
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe göre)
tuz

YAPILIŞI:
Yağ,salça kavrulur.
Suyu konur.
Tarhanası katılır.
Dibi tutmasın diye kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Diğer bütün malzemeler katılır.
Biraz daha kaynatılır.




AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Tarhana bizim de olmazsa olmazımız.Bir de kararken içine koyun yoğurdu konursa daha da nefis.Nereli olduğunuzu merak ettim.Ben Balıkesir,Gönenliyim.Bizim orada da nohut katılır.Her yörede katmıyorlar.Sevgiler...

bir kase lezzet dedi ki...

HOŞ GELDİN CANIM
:)
DOĞMA BÜYÜME ANTALYALIYIM
:)
ASLIM AKSEKİLİ SAYGIYLA
:)))