31 Aralık 2011 Cumartesi

DİKENLİ KABAK


Hayırlı günler sizlerle görüşmeye başlayalı tam bir hafta oldu.Benim için değişik, güzel, biraz acemi olunca zor oldu.Hiç yazmak konuşmaya benzemiyor.İnsanın elinde olmadan devrik cümleler kullanıyor.
Mütevazi evimde bunun ayrıntılarına alışmaya çalışıyorum.Sizin de desteklerinizle çok kolay olur inşallah.

Bugün ingilizce kursum vardı.Eşime kahvaltıyı hazırlayıp hemen çıktım.Neyse ki ders başlamadan yetiştim, bağlaçları işledik.After,till,until,since,as soon as,when,while v.s.O kadar çok ders gördük ki 12 sayfa.
Son dersin zilinin çalmasına yakın  herkes  ağız birliği etmişçesine yeter dedik.

Bu ingilizce merakımı soracak olursanız, kızım bana bir gün anne beraber okuyalım dedi.Biraz şaşırdım acaba yapabilir miyim dedim, okumak artık bana uzak diyordum.Eşime hiç bahsetmedim çünkü beni caydırır, kızımla gittim ilköğretimin 6. sınıfına kaydoldum.Kızımla dersleri çalıştık benim  evladım öğretmenim oldu.

Şu an çok duygulandım, annecim haydi başaracaksın derken hep çalıştık.Ben ona arkadaş oldum oda bana, seneler su gibi geçti.Her sene bir sınıf geçtim, 8. sınıfta matematik ve ingilizcede kaldım.Böyle olmaz ayşe dedim,İngilizceye başladım.Asmeğin kurslarına iki senedir devam ediyorum çok memnunum.

3. kurdayım yani en sonundayım, ilköğretim bitti maşallah.Şimdi sıra lisede kızımla okuyacağım, kaydımı yaptırdım.Ocağın sonuna doğru sınavlarım var, burdan sizler aracılığı ile.

Kızıma çoook teşekkür ederim ,iyi ki varsın birtanem.Oğlum bunları okuyunca üzülmesin iyi ki sende varsın birtanem.Sizlere de teşekkür ederim benim hayat mücadeleme ortak oldunuz.Hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz.

Evet sizlerle ılıkta soğukta yiyebileceğiniz bir tarif.Bizim bahçemizde vardı, kışın bulunur.Bir kökten  sezon içinde 150 ile 200 tane verir.Küçükken ben ondan korkardım.Annem iskelenin üzerine ağ dırmıştı altında duramazdım.
Sanki başıma düşecek zannederdim.:) :)Her zaman yaparım pazarımızdan alıp sizler için yapmak istedim.
Hem kolay hem pratik hem lezzetli hem değişik.

MALZEMELER
1 adet dikenli kabak
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
1 çay bardağı ceviz
3 diş sarımsak
Yarım limon
Süslemek için dereotu ve kırmızı biber

YAPILIŞI
1) Kabak yıkanır kabukları soyulur ve ince elma dilimi doğranır.
2)Kabaklara tuz serpilir, kızartılır servis tabağına konur.
3)Ceviz ve sarımsak ron dodan çekilir limonla karıştırılır.
4)Kabakların üzerine konur ve süslenir.



AFİYET OLSUN :)
MUTLU OLUN MUTLU KALIN :)


.

9 yorum:

anise dedi ki...

Öncelikle blogunuz hayırlı olsun,

tarator sos neye eklense tadı süper olur zaten :) Eminim buda nefis olmuştur.

Ellerinize sağlık :)

birtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık ablacım:)
bu ne güzellik böyleee...
:)
sen çözdün bu işi artık...
maşallah sana.
kırkbin kere hemde...
:)
öpüyorum ablacım..
muhabbetle...

Back to Black dedi ki...

azmine hayran kaldım umarım liseyide başarı ile bitirirsin yaptıklarından çok hamarat bir anne olduğun anlaşılıyor öpüyorum seni bundan sonra izleyicinim :)

Özlemaki dedi ki...

bayılırım...işlenişi oldukça kullanışlı bir malzeme kabak.

Adsız dedi ki...

merhaba
bende bu dikenli kabagin hasstasiyimda bunu nerden bulabilirim bana yardimci olurmusunuz ilknur

bir kase lezzet dedi ki...

ilknurcum antalyada laradaki
pazar pazarında var.
:)
sen nerde oturuyorsun bilmiyorum
ama büyük pazarlarda bulabilirsin
muhabbetle kal canım
:))

Akdeniz Kızı dedi ki...

merhaba, bizde ismi rodos kabağıdır...bende çok severim...ellerinize sağlık

evleniyorum ben dedi ki...

off nefis görünüyor saat gece yarısını geçmişken görmeseydim iyiydi inanılmaz canım çekti ellerine sağlık (:

nursevincelezzetler dedi ki...

3 taen kabağım vardı 2 tanesini etkinlikde kızartmıştım. yılbaşında yapayım dedim nasip olmadı baktım hala sağlam duruyor. yapıcam bende .. ellerine sağlık.